Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 6 Vieraat katselee tätä aihetta.

a4

Kylläpäs vanha mies jaksaa!

Loistava Juror #2 julkaistiin suoratoistopalvelu Maxissa. Se on arvonalennus Hollywoodin vanhimmalle ohjaajalle, kirjoittaa elokuvatoimittaja Anton Vanha-Majamaa.
https://yle.fi/a/74-20133144

Pitääpä katsoa tuo teos joululomilla.

a4

Kevin Costnerin neliosaisen Amerikan saagan ensimmäinen elokuva ilmestyi suoratoistona katseltavaksi.
Ei huono ja pituuttakin riitti. Sekä historiadokkaritason lavastusta.
Isolle maalle iso elokuvasarja.
Natiivien kansanmurhassa on haastetta objektiivisuudelle mutta siitäkin suoriuduttiin sangen hyvin.


J

Tämän vuoden ainoa MCU-leffa Deadpool & Wolverine iski kerralla menestys-suoneen. Se on kiistämättä yksi parhaita Marvel Studiosin leffoja. Vaikka tarina onkin sitä perinteistä laatutyötä, ei se silti ole mikään tavanomainen supersankariseikkailu.

Tämäkin elokuva on tuttuun tapaansa hulvattoman hauska & räävitön tekele. Kaiken itseironisen revittelyn, rivon sanailun, sekä maanläheisen rellestelyn ohella Ryan Reynoldsin Deadpool-hahmo, sekä aina niin vakuuttavasti roolinsa vetävä Hugh Jackman Wolverinena pelaavat äärimmäisen saumattomasti yhteen, että tätä parin yhteistä kemiaa on suorastaan viihdyttävää katsoa.

Emma Corrinin esittämä kineettisillä/telepaattisilla kyvyillä varustettu Cassandra Nova on myöskin roolihahmona mainio. Koko leffa on siltikin yliampuvissa shokkiefektejä vilisevissä toimintakohtauksistaankin huolimatta tyylikkään sarjakuvamaista ilottelua, joka viihdyttää koko sen yli kaksituntisen kestonsa ajan.

Toisena leffana vuoden lähestyessä loppuaan on arvostelussa Ghostbusters Frozen Empire elokuva, joka on jatkoa Afterlife leffan Spenglerin perheen tarinaan. Vanhan haamujengiläisen kaarti Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd), Winston Zeddemore (Ernie Hudson), sekä sihteeri Janine Melnitz (Annie Potts) ovat myös odotetusti aavejahdissa mukana.

Spenglerin perheen Phoebe (McKenna Grace) on kuitenkin teiniangstissaan elokuvan parasta antia. Myöskin haamua näyttelevä Emily Alyn Lind on Melody-hahmona varsin kiehtova ilmestys, jonka romanttinen viritys Phoeben kanssa tuo koko tarinaan omanlaistaan säpinää.

Frozen Empire viittaa ajoittain rakenteellisesti, sekä myöskin visuaalisesti vanhoihin Ghostbusters-tuotoksiin, vaikka ei ehkä niiden monivivahteikkaalle tasolle kokonaisuutena ylläkkään. Gil Kenanin ohjaustyö yhdessä tuottaja/käsikirjoittaja Jason Reitmanin edesauttamana saavat aikaan toimivan paketin, joka ei varmastikaan petä elokuvasarjan kiihkeimpiä faneja. 
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

MrKAT

Joistain jo käsikirjoitusideasta (myös pala näytetystä kohtauksesta) voi aavistaa että elokuvan täytyy olla hyvä kun jo käsis uhkaa koukuttaa (pakko nähdä miten miehen/naisen käy). Eihän se 100% takuu ole mutta jos ohjaaja on ammattilainen konkari niin tuskin se ihan sössii sen.

Yksi tällainen elokuva oli Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä. Kotimainen ja kansainvälinen menestyselokuva.

Toinen, näin palasen ja ennustin, on Lymin Queen of Fucking Everything.
No, ainakin HS kehui jo sen 5 tähden täysosumaksi: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010928253.html
Ja se tv-sarjana nähdään jo ens su 5.1.klo 21.05 TV1:ssä.
"Even if you don't believe in COVID, COVID believes in YOU." - N. J. Gallegos

Kopek

Olen katsellut Yle Areenasta elokuvaa "House of Cucci". Sen tuntuu olevan niin rankkaa kamaa, että en pysty katsomaan kuin pienen pätkän kerrallaan.

Jotkut elokuvat ovat sellaisia. Jotkut taas pystyy katsomaan yhtenä pätkänä ilman ongelmia.

https://areena.yle.fi/1-67394227

J

Vuoden ensimmäinen leffailta vieteltiin uuden Beetlejuice Beetlejuice jatko-osan parissa. Ohjaaja Tim Burton palasi 36 vuotta myöhemmin tämän hulvattoman hauskan fantasiakomedian syövereihin, joka toimii tavallaan jatkumona vuoden 1988 alkuperäiselle tarinalle.

Edellisen elokuvan hahmot Delia (Catherine O´Hara) sekä hänen tyttärensä Lydia (Winona Ryder) ovat edelleen mukana kuvioissa. Mukaan on haalittu myöskin Lydian tytär Astrid (Jenna Ortega) paremmin tunnettu Wednesday-sarjasta, sekä tietenkin demonina revittelee tuttuun tapaansa Michael Keaton Beetlejuice-hahmona.

Koko elokuva on visuaalisesti lumoava hassuttelu, jossa kaikki lyödään hauskasti överiksi, vieläpä mahdollisimman mauttomilla juonenkäänteillä höystettynä. Mielikuvituksellinen kokonaisuus täydentyy hienosti pahiksena esiintyvän Deloreksen (Monica Belluccin) sekä etsivänä vilahtaneen Willem Dafoen toimesta. Viihdyttävä uudenvuoden pläjäys kaiken kaikkiaan tähän iltaan tarkoitettuna.

Toisena leffana katsoin paljon ristiriitaisiakin arvosteluja saaneen Alien Romulus elokuvan. Se on myöskin viimeisin jatko kuuluisille Alien-saagan tuotoksille. Evil Deadin tekijä Urugualainen ohjaaja/käsikirjoittaja Fede Alvarez on lähtenyt työstämään tarinaa puhtaasti vanhojen elementtien pohjalta.

Aikaisempien leffojen vanhemmat aikuisnäyttelijät on korvattu nuoremmilla teinisankareilla. Myöskin ensimmäisessä osassa jo näyttelijänä menehtynyt Ian Holmin android-hahmo herää henkiin digitaalisesti avustettuna. Mukana on myöskin tuttuun tapaan kauhuefektien kyllästämää tieteisvisiointia, planeettojen välistä avaruusmatkailua unohtamatta.

Vaikka tarinan perusideat ovat oikeastaan itsessään toisintoa edellisistä osista, niin kokonaisuus pysyy silti hyvin kasassa. Tunnelma & toimintakin ovat pääosin kohdillaan, eikä mitään sinällään uutta tälläkään kertaa tarjota. Jännite säilyy kuitenkin loppuun asti tunnelmallisen tehokkaana, joten tästäkään katsomiskokemuksesta ei jäänyt yhtään hullumpi maku suuhun.   
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

Kopek

Kuuntelin Kulttuuriykkösestä keskustelun elokuvasta "Maria", joka kertoo oopperalaulaja Maria Callaksen elämästä ja kuolemasta. Keskustelussa Callasia kuvataan yksinäiseksi henkilöksi.

Olen nähnyt joitakin filminpätkiä Maria Callasin esityksistä ja lukenut jotain hänestä, joten minulla oli hieman yleistä taustatietoa, kun kuuntelin Kulttuuriykkösen ohjelmaa.

Googlasin uteliaisuuttani lisää aiheesta ja päädyin sattumalta videoon, johon on koottu oopperatähden haastatteluja eri ajoilta. Aloitin videon katselemisen täysin sattumalta kohdasta, jossa Callas kertoo, onko hän yksinäinen vai ei.

Kohdasta 6:45


"Maria" elokuvan on ohjannut Pablo Larraín, jonka edellisten elokuvien henkilöhahmoja ovat olleet prinsessa Diana sekä Jacqueline Kennedy.

Katsoin Yle Areenasta elokuvaa "Jackie". Koin sen pitkäveteiseksi ja ärsyttäväksi, joten en saanut katsottua sitä loppuun.

https://www.imdb.com/title/tt22893404/

J

Katsoin jo vuoden lopulla Furiosa A Mad Max Saga-toimintadraaman, enkä ainakaan pettynyt näkemääni. Tämä George Millerin luoman elokuvan esiosa kertoo Fury Roadissa Charlize Theronin esittämän Imperator Furiosan kehitystarinan, tällä kertaa Anya Taylor-Joyn esittämänä kapinallisena asfalttisosoturina. Rooli sopiikin hänelle paremmin kuin hyvin, ulkoista olemusta myöten.

Vähän hölmöä jengipomoa Dementusta vetää taattuun tyyliinsä tällä kertaa pahiksen roolissa Chris Hemsworth. Itse Mad Maxia ei elokuvassa sitten nähdäkään, mikä ei ainakaan allekirjoittanutta juurikaan häirinnyt, pikemminkin päinvastoin.

Itse tarinankerronnassa sukelletaan tällä kertaa pintaa syvemmälle päähahmon taustoihin laajemmin perehtyen. Vauhtia & vaarallisia tilanteita riittää kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi, jossa tekninen toteutus sekä tarinan rytmitys on G. Millerin ohjausjäljen ollessa kyseessä, tuttuun tapaansa huippuluokkaa.

- Tämä maailmanlopun jälkeisen maailman kuvaus on jo itsessään kiehtovan suoraviivaista actionin & draaman sekoitusta, joka samalla liikkuu sulavasti edeltäjänsä Mad Max Fury Roadin, miksei myös muidenkin edellisten osien vanavedessä toimivana jatkumona. Toivotaan että vielä saadaan tulevaisuudessa jatkoa tällekin tarinalle jossain muodossa.
- Matkaajana maailman äärilaidoilla -

a4


Norma Bates

^ Luin tuosta, ja tarina ahdisti. Teinit ekaa kertaa sängyssä ja heti ollaan raskaaksi tulossa, ja se on sitten muka hassunhauska juonikuvio? Onko se elokuva luotu sillä mentaliteetilla että väen pitäisi lisääntyä jo siinä vaiheessa kun ollaan itse vasta lapsia?

(En tiedä miten Simppa Siittiön tarinassa käy.)