Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Filmaattiset filmit eli ehtoisat elävät kuvat

Aloittaja Norma Bates, tammikuu 02, 2019, 23:36:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 17 Vieraat katselee tätä aihetta.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - helmikuu 28, 2021, 09:30:53
Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - helmikuu 27, 2021, 01:39:52
Space Sweepers katsottu. Korealainen skifipätkä. Oli oikein hyvä.

Trailerin perusteella kuin vanhan hyvän ajan avaruusooppera. Hassu androidikin mukana. Menee katseluun, kenties jo tänään.

Muoks. Katsottu on. Oli vauhdikasta menoa. Suosittelen.
News of The World oli tuttua ja taattua Tom Hanks -brändiä; Space Sweepers jäi mielestäni jotenkin ontoksi spektaakkeliksi. Ei se suinkaan mikään huono ole, mutta kohkaustoiminnan ja syvällisemmän sanoman yhdistäminen on usein haastava juttu. Niin tässäkin.

***

Run. Hide. Fight. on toistaiseksi katsomatta; katsoin tanskalaisen elokuvan Shorta (Enforcement), jota suosittelen myös. Tanskalainen poliisipartio jää jumiin siirtolaiskaupunginosassa, keskellä mellakkaa.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

#691
Korona-aikana on hyvä treenata loogista ajattelua kun siihen on aikaa ja akuuttia tarvetta vaikkapa juuri katsomani (6,6/10) Enola Holmes (2020)-filkan muodossa jossa modernisti kuuluisien veljesten tuntematon pikkusisko panee tuulemaan ja tuulettelee myös älyllisesti. Hauska iltapäiväelokuva jossa Witcher-sarjan pääosan kivikasvo pehmoilee Sherlockina ilman kovia huumeita.
Arvosana: söpö 9

Koronan riivaamat tarvitsevat myös varoittavia esimerkkejä pakkoneurootikoista käsien pesuineen ja muine pelkotiloineen sekä espanjalaisen rempseätä inhimillisyyttä heidänkin ihmisyydelle joukossamme tai peilimme edessä, jota tarjoili tourettenhauska (6,8/10) Toc Toc (2017)
Arvosana: desifioitu 8,5

Koronabunkkerissa on rokotuksia odotellessa loputtomasti aikaa katsoa myös ryppyisempi versio vuosien 1978 ja 2011 klassikoista (7,9/10) The Irishman (2019), kunhan ei aloita katselua allekirjoittaneen tavoin klo 12.00 yöllä jolloin elokuvan lopputekstit rullaavat klo 03.29 ilon kiljahduksista tai kuorsauksesta välittämättä.
Arvosana: klassinen 7

Koronatuskaa voi helpottaa katsomalla vieläkin huonommassa jamassa olevaa maapalloa elokuvassa (6,6/10) Seungriho (2021). Tunnetaan myös nimellä Space Sweepers. Moderni versio etenkin alkuaikojen Star Warseista eli täyttä nannnaa myös jälkitautisille nostalgikoille.
Arvosana:

a4

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - helmikuu 20, 2021, 01:25:48
Netflixissä kova pätkä: The Trial of the Chicago 7

Varoitus, ei sovi lainkaan konservatiiviselle oikealle laidalle.
Vauhdikas lakitupadraama poliittisesta oikeudenkäynnistä. Cohenin näyttelemä hahmo oli erityisen hauska.
Konservatiivinen tuomari ei saanut edes hakattua nuijaansa säpäleiksi loppukuvissa, ainoastaan arvovaltansa.
Jäin miettimään olisinko tuolloin itse jenkkinä mieluummin hakatuttanut tai tapatuttanut itseni kotimaassa vai Vietnamissa ja olisiko sillä ollut edes väliä jos olisin ollut tummaihoinen?

a4

Lainaus käyttäjältä: Aave - tammikuu 13, 2021, 13:06:48
Netflixin julkaisema Mosul on mainitsemisen arvoinen sotaelokuva ja toivoisin jopa, että siitä olisi aineksia Irakin Tuntemattomaksi sotilaaksi.

Elokuvan taistelukohtaukset ovat varsin realistisia, ja samalla kaupunkisodankäynnin karmivuus tuodaan hyvin esiin. Niiltä osin elokuvaan on onnistuttu liittämään toimivasti useita reaalielämän tilanteita, joita Lähi-Idän kaupunkitaisteluissa kohdataan. Elokuva on samalla aidosti sodanvastainen, toisin kuin useimmat amerikkalaiset "sodanvastaiset" propagandaelokuvat.
Jäi mieleen taistelussa heitetyn kranaatin kimpoaminen jostain satunnaisesta pylväästä takaisin oman auton viereen ja taistelijan juokseminen oman miehen ampumaan suojatuleen.
Erikoisjoukkojen johtajan tapa keräillä roskia roskakoriin sodan keskellä rauniokaupungissa oli myös vahva yksityiskohta.

Aave

Lainaus käyttäjältä: a4 - maaliskuu 04, 2021, 19:20:02
Jäi mieleen taistelussa heitetyn kranaatin kimpoaminen jostain satunnaisesta pylväästä takaisin oman auton viereen ja taistelijan juokseminen oman miehen ampumaan suojatuleen.
Erikoisjoukkojen johtajan tapa keräillä roskia roskakoriin sodan keskellä rauniokaupungissa oli myös vahva yksityiskohta.
Arabialainen sodankäynti keskimäärin on melkoista kohellusta ja ehkä tässä haluttiin samalla osoittaa, miten karaistuneille erikoisjoukoillekin sattuu ja tapahtuu - kuten taistelun kaaoksessa aina.

Roskien keräily oli muutakin, kuin vain elokuvallinen metafora tai symboliikkaa oman maansa rakastamisesta. Sikäläiset asemapaikat ja pienetkin tukikohdat muuttuvat samalla tuotapikaa jätekasoiksi, koska yleisessä välinpitämättömyydessään taistelijat nakkelevat roskat mihin sattuu, ja kusevat ja paskovat mihin sattuu. Likaavat kirjaimellisesti omat akuutit pesänsä, ryhmittymistä riiipumatta. Elokuvan roskien keräily otetaan niissä piireissä hilpeänä huumorina, vaikka sillä on sekä konkreettinen että symbolinen merkityksensä. Muutaman teratavun sikäläisiä taistelutallenteita katsoneena ei hämmästytä sekään yhtään, miten saastaista touhunsa tälläkin tavalla on.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

-:)lauri

Coming 2 America katsottu. Ei juuri eroa ekasta osasta, joskaan ei ihan yhtä hauska kun yllätysmomentti puuttui, mutta muuten ihan hyvää kevyttä komediaa kunhan ei edellytä juonelta laatua ja jos vain kuuluu Eddie Murphyn huumorin kohderyhmään. Positiivisesti yllättynyt Wesley Snipesin yllättävän hauskasta roolista, jotenkin unohtanut kokonaan, että Snipesilläkin on huumorintaju
.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

^Ilmeisesti uudempi Serenity-niminen leffa? Tuskin se Fireflyn jatko-osa scifi-juttu.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Vihdoinkin korjataan merkittävä maailmanhistoriallinen vääryys. Oppimisen ihmeellinen maailma -ketjussa mainitsemastani Suuresta emusodasta ei ole koskaan tehty elokuvaa, eikä ihmisten laajempaa tietoisuutta siitä näinkin lisätty. Vaan nyt John Cleese ja Rob Schneider ovat tarttuneet tähän haastavaan tehtävään:

John Cleese writes emu film with Rob Schneider (British Comedy Guide).

The Great Emu War, 1932. Never Forget!

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - maaliskuu 09, 2021, 22:03:22
^Ilmeisesti uudempi Serenity-niminen leffa? Tuskin se Fireflyn jatko-osa scifi-juttu.

https://www.imdb.com/title/tt0379786/

Voi tosin olla, että käsikirjoitus on vain niin huono, että ihan kaikki kristilliset viisaudet eivät aivan löytäneet paikkaansa narratiivista. Mutta jos ei anna niiden häiritä, niin silloin ihan kelpo elokuva.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

^Ahaa, siis Firefly. Sehän oli ihan reipas raina.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Vatupassi

Mietteitä elokuvasta :Dear Alice

kanavalat hero:päiväyksellä tullut elokuva,10.3.2021

draama, alkuun alustus tietoa elokuvasta.
Ruotsalainen draama kertoo neljästä ihmisestä, joiden erilaiset elämät nivoutuvat yhteen tuiki tavalliselta vaikuttavana päivänä.
Amerikkailais-näyttelijä Dannyt Glover tulkitsee elokuvassa gamibialaista maahanmuuttajaa, joka päättää luopua kaupastaan.
Lakinainen Karinilla (Tuva Novotny)on edessään merkittävä työpäivä.Elouvan ihmiset joutuvat sorretuiksi byrokratian rattaissa, ja
pienet  asiat kasvavat ratkaisevan suuriksi.O:Othman Karim N:Danny Glover, Tuva Novotny, Petter Gardiner, Ulf Brunnberg,Steffan
Sauk(för kärleken, ruotsi 2010)kesto 97min.

jatkuu

Vatupassi

jatkoa mietintaan elokuva:dear Alice

-vanha musta mies kirjoittaa, ennen kuolemaansa vaimolle, kotimaahan:
-hän näkee valkoisen terrorin", siinä missä "mustan ,täällä vain terrori on piiloutuneena asuntoihin, työpaikoille jne.
-mitä sitten saa aikaan ihmisissä silmitön viha ja se että antaa tunteitten tulla väärässä paikassa"
-ei ainakaan mitään hyvää sen näkevät lapset ja toimivat elovassa lohdullisena tekijänä?
-minä tässä taannoin tunnustin miehelleni yksinäisyyteni ja sen että puhe ytheys katkoilee,
kumpikin sinnittelee "oman päänsä sisällä liikaa?
-se tässä elokuvassa kyllä saadan näytettyä ilman sanojakin!
-ja että kyllä se hänenkin ihmisyytensä välillä eksyy sinne "piparipurkille, pata kattilaa soimaa!
-länsimainen yksinäisyys on lajissaan jotain pöyristyttävää, jopa savimajassa asuvalla ihmisellä on rikäs yheisö ympärillä
tanssimassa yhdessä "sadetanssia tmv.
-mutta kuka on miljoonakaupungissa kenenkään kaveri"ihan aidosti ettei ole sitä anopin ostoslistan pituista vaatimuspaperia,
tai hyötynäkökulmaa mitä tästä "minä ja perheeni saa jos tuon kanssa ystäväksi rupian?
-ei silti ettenkö aitoon ystävyyteen usko, mutta kyllä ystävyydessäkin yleensä voi olla jokin aineeton "tarve joka miellyttää?
you know?
-byrokratian hampaissa paukku pieni ihminen hyvässä ja pahassa!

Vatupassi

-jatkoa elokuva pohdintaan:dear Alice

-mitkä vaihto-ehdot jäävät, silloin kenellekään  selvitä, onko koronan Jumalan aiheuttama "#syöpä ja vastalause
nyky menoon ,jossa heikompia on hirvittänyt jo pitkään?
-alta kun sortuvat niin työpaikat, firmat kuin ihmissuhteet?
-sitten kysymys koskettamisesta on tullut "ongelma jos sen puute on jollekin ollut sitä jo kauan kaikki tämä vain kertautuu?
-miten paljon abortoitujen sikiöiden veri huutaa maasta, kun näistä lapsista olis tullut tulevia kansalaisia jotka oisivat
huolehtineet aikanaan meistä kun me vanhenemme?
-eutanasiasta on vain askel-siihen että ruvetaan listimään vammaisia ja pienetämään heidän oikeuksiaan ja elintilaansa.
-puhumattakaan mielenterveyskuntoutujista, -alkoholisteista ja muista jotka kärivät riippuvuuksista?
-jos yhteiskunnassamme on mätä laki joka ei suojele elämää ja ihmistä mitä tästä seuraa?kaaos, sota ja -nälänhätä ja
epävakaa yhteiskunta?
:o

Aave

Charlie Chaplinin elokuvasta The Kid on nyt 100 vuotta. Tämä vauva on edelleen elossa; täytti juuri 102 vuotta ja onpi nimeltään Silas Hathaway.

***

Vuonna 1932 Yhdysvalloissa saatettiin voimaan sensuurilaki, joka tunnettiin yleisemmin nimellä Hays code. Tässä valokuvassa pilkataan kaikkea, mitä tuo sensuurilaki piti sisällään. Kuvan asetelmineen otti elokuvastudiokuvaaja A.L. Schafer, vuonna 1941. Hän sai siitä 2000 dollarin uhkasakon, mikä vastaisi nykyrahassa n. 39 000 dollaria.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy