Kuuntelin radiosta ohjelman, jossa haastateltiin tietokirjailija Petteri Järvistä. Hän kertoi tehneensä Facebookiin useita huomautuksia eri asioista ja tulleensa siihen tulokseen, että kyseinen laitos ei ehdi edes käsitellä suurinta osaa sinne lähetetyistä huomautuksista, koska siihen ei ole suuren käyttäjämäärän takia riittäviä resursseja. Tarvittaisiin miljoonia tarkastajia.
Kuten on känyt ilmi, jotain kuitenkin sensuroidaan. Miten tämä tapahtuu, siitä olisi mielenkiintoista kuulla Petteri Järvisen arvio. Onko FB:ssä koneäly, joka tarttuu tiettyihin sanoihin ja siirtää tietyt valitukset listan kärkeen. Onko tekoäly ohjelmoitu reagoimaan nimenomaan tietynlaisiin asioihin?
Oma kantani tähän kysymykseen on ollut se, että en esitä mielipiteitä FB:ssa, en ainakaan yhteiskunnallisia ja poliittisia. On muitakin väyliä esittää niitä kuin Facebook. Kuinka herkästi FB muuten poistaa jutut, joista on linkki poliittisesti vääränlaisille sivuille, eli kuinka henlppoa tai vaikeaa on esittää mielipide mutkan kautta antamalla linkki blogiin tai muuhun, mistä mielipiteen voi lukea?