Kirjoittaja Aihe: Informaation vääristely  (Luettu 48330 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 3691
  • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Informaation vääristely
« Vastaus #780 : Syyskuu 17, 2020, 12:27:53 »
Mari Pantsar:

”Mikä on valheiden hinta? Emme me luule niitä totuudeksi. Suurin vaara on, että kun kuulemme valheita, emme enää tunnista totuutta”.

Tshernobyl-televisiosarjan kysymys kuvaa nykyistä vaihtoehtoisten ”totuuksien” maailmaa. Ilmastonmuutoksen osalta siinä on eletty jo kauan.

Viime vuonna oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa selvisi, että yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä tiesi jo 40 vuotta sitten toimintansa kiihdyttävän ilmastonmuutosta. Se osasi ennustaa, kuinka kuumeneminen etenee ja kuinka vahingollista se on. Silti öljyjätti jatkoi bisnestään kuin ongelmaa ei olisikaan, pimittäen tietonsa.

Öljyala on myös rahoittanut valtavilla summilla toimintaa, joka kieltää ilmastonmuutoksen, luo hämmennystä ja maalaa vääristetyn kuvan tilanteesta.

Vaarallisin seuraus tästä on, että tarjolla on hurjasti väitteitä, oikeita ja vääriä. Silloin asiaan vihkiytymättömän on vaikea hahmottaa, mikä on totta. Voi syntyä kiusaus tarttua miellyttävään vaihtoehtoon.

...

Me suomalaiset olemme rehellistä kansaa ja se on meille ylpeyden aihe. Kun vastaan tulee kaikenlaisia vaihtoehtoisia ”totuuksia”, kannattaa rehellisyyden nimessä valheet jättää omaan arvoonsa ja levittämättä.

Ilmastonmuutoksen tapauksessa valheiden hinta on kestämätön.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Janne Utriainen:”Minä olen ajatellut, että ihmisen pitäisi tietää kaksi asiaa. Mistä ruoka tulee, ja mihin paska menee. Ne kun pohtii hyvin, niin maailma on ihan erinäköinen.”