Kirjoittaja Aihe: Informaation vääristely  (Luettu 3859 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 269
  • Ach so weiter!
Vs: Informaation vääristely
« Vastaus #345 : Maaliskuu 17, 2019, 17:22:56 »
^No minä jo vähän ehdin ihmetellä.
Mutta nyt tulee toinen ajatus mieleen. Jos Trump olisi tavan köyhimys ja kova puhuja mutta suosittu omantyylisensä rääväsuu pikku paikallispoliitikko niin saisko hänkin porttikiellon Ausseihin? Todennäköisesti!
Mutta eiväthän ne USA:n pressalta tai rikkaalta kehtaa estellä...


Missä persu, siellä ongelma. Missä ongelma, siellä poliisi.
Työllistä poliisit, syyttäjät ja toimittajat, valitse persu. Persu takaa aseet arabimuslimeillekin kunhan vaan työllistää.

Poissa Toope

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 464
Vs: Informaation vääristely
« Vastaus #346 : Maaliskuu 17, 2019, 21:44:02 »
Eli ihan sama mitä tulee nykyisiin persuihin. Persujen käsitys suomalaisuudesta, kulttuurista ja sen perinteistä poikkeaa yhtälailla suomalaisuudesta, sen kulttuurista ja sen perinteistä, kuin poikkesi natsien käsitys Saksan vastaavista.
Wau, mikä natsikortti taas Laurilta.

Poissa Toope

  • Vakiojäsen
  • **
  • Viestejä: 464
Vs: Informaation vääristely
« Vastaus #347 : Maaliskuu 17, 2019, 21:56:39 »
Äärioikeistolaiset ovat siis ääriliberaaleja, Adam Smithin hengessä tai vielä enemmän. He haluavat minimivaltiota, eivät valtion hallintaa tai ohjaamista. Kaikki mahdollinen talouselämä ja sosiaali/terveystoimi tulee toteuttaa yksityisen/vapaaehtoisen toiminnan kautta, ei suinkaan valtion verorahoilla. Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää.

Niin kansallissosialistit, kuin myös Mussolinin fasistit halusivat yhteiskuntaa johdettavan voimakkaan valtion ja keskitetyn hallinnon kautta, eli vasemmistolaisen/sosialistisen näkemyksen kautta.

Oikeisto = Kansa antaa valtiolle tietyt oikeudet hoitaa yhteiskuntaa, valta siis juontuu alhaalta ylös. Ihmisten perusoikeudet ovat ilmiselviä, valtio ei niitä saa kumota (klassinen liberalismi, republikaanit)
Vasemmisto = Valtio ottaa oikeuden sallia kansalaisille tietyt oikeutensa, valta juontuu ylhäältä alas. Valtio määrää, tosin mahdollisesti kansan valitsema hallinto. (Sosialidemokratia, sosialismi).

Äärioikeistolaisuus-termi on niin ärsyttävän väärinymmärretty, sitä käytetään aivan väärissä konteksteissa. Stalinhan leimasi kansallissosialistit "äärioikeistoksi", vaikka kansallissosialistien yhteiskunta- ja talousnäkemys oli lähellä Neuvostoliiton mallia, hieman sosialidemokraattisempi ja vapaampi vain, muttei missään mielessä oikeistolainen. 1800-luvun Yhdysvaltojen malli ehkä oli ns. äärioikeistolainen, koska se oli hyvin liberaali malliltaan. Mitään valtiojohtoisia sosiaaliturvamalleja ei vielä ollut syntynyt, vaan kaikki hyväntekeväisyys toimi kirkkojen ja vapaaehtoisuuden voimin. Tuo on sitä äärioikeistolaisuutta, riippumattomuutta valtiosta.

Nykyisenkaltainen vasemmistoliberalismi on kaukana alkuperäisestä liberalismin ajatuksesta. En aina ymmärrä, miksi monet vasemmistolaiset kutsuvat itseään liberaaleiksi, kun heidän ajatuksensa ovat aatteesta niin kaukana.