Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Nyt on kysyttävää

Aloittaja MrKAT, tammikuu 09, 2019, 18:40:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 29, 2022, 15:29:47
^
Lähden keräämään voimia ja menen puhumaan metsän puille. Ne ymmärtävät paremmin, lukutaito toki heikko heilläkin.

Älä suotta masennu, vaikka ajatus vaikuttaa kyllä hyvältä- metsän puut ovat fiksuja eivätkä tuon taivaallista piittaa maailman (ihmisen) jutuista.


Hippi

Kaverin kanssa pohdittiin hyvä hetki emmekä löytäneet vastausta kysymykseen: Mitä ovat nuo mykyt, jotka koululaisen ruokalautaselta löytyi?

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Karikko

^

Näyttäisi kananlihalta- hieman huonosti veisteltyä, kun on tuon muotoista.

Varmaan koko kukko laitettu myllyyn ja saatu epämääräisen näköisiä palasia aikaan- ehkä vielä huonosti kypsyneitä.

ROOSTER

^
Näyttävät ihan kypsentämättömiltä kanan tai kanin paloilta. Huhhu.

Olen ihmetellyt miksi laivat hyvin usein nimetään uudelleen, joskus jopa ilman että omistaja vaihtuu?

Esimerkkinä maailman suurimman aluksen nimihistoria:

Porthos    1975–1976          
Oppama    1976–1979    
Seawise Giant    1979–1989    
Happy Giant    1989–1991       
Jahre Viking    1991–2004    
Knock Nevis    2004–2009
Mont    2009–2010

https://fi.wikipedia.org/wiki/Knock_Nevis

Aluksen syväys oli 30 metriä, esim. eduskuntatalon korkeus on vain 25metriä.  Jos tommoisessa olisi lastina Koff-olutta, niin siitä riittäisi joka ainoalle 660 000:lle helsinkiläiselle noin 3000 tölkkiä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

^

Joo tuo kukko oli kyllä oletuksena erehdys- kanasta ja kanista tehty paistos on varmaan kyseessä, ei joku lapsukainen ole ymmärtänyt hyvän päälle- syödäänhän graavia kalaakin hyvällä ruokahalulla, miksei puolikypsä "pihvikin nälkää torjuisi.

Hayabusa

^^^^
^^^
^^
^
Ilmeisesti piti olla nakkikeittoa tarjolla. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009114331.html
Tavarantoimittajalla sekaannus. Koululaiset saivat kaupunginjohtajan kanit (kypsentämättöminä valitettavasti).
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Hippi

Ensimmäisen kerran minulle lehtikuvassa sattui silmään kummallinen kohta, jonka vuoksi aloin miettiä, onko kuvaa muutettu, jotta se sopisi kuvatekstiin paremmin.

Kuvateksti: Kimi Räikkönen vieraili Monzan GP:ssä koko perheen voimin syyskuun alkupuolella. KUVA: HASAN BRATIC / SIPA PRESS / MVPHOTOS



Minusta Robin on jaloista katsoen reilusti Kimin takana mutta ylävartalo kuitenkin näyttäisi olevan ikään kuin samalla etäisyydellä. Ensimmäiseksi katseeni osui kuitenkin Kimin oikeaan käteen, joka näytti kummallisen rujolta.

Olenko kohdannut ensimmäisen muokatun kuvan vai olenko tulkinnut kuvaa jotenkin väärin?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Melodious Oaf

Jos tarkoitat tässä jutussa olevaa kuvaa ja Robin on tuo poika, en usko että häntä on kuvaan lisätty: https://www.is.fi/formula1/art-2000009119341.html

En näe siinä mitään kovin ihmeellistä ollenkaan, mutta en ole hyvä katsomaan tällaisia asioita.

On täysin sääntö, että kuvia muokataan PhotoShopilla. Ammattilaiset usein säätävät värien ja rajausten ja suoristusten lisäksi erikseen valojen voimakkuuksia tai varjoja tai perspektiiviäkin jonkun näkemyksen välittämiseksi. Se ei kai sinänsä ole valheellista kuvan muokkaamista, vaan valheellista olisi se, jos kuvassa todella olisi lisättynä jokin henkilö ja sillä kuvattaisiin tapahtumia tahallaan vääristelevästi.

Ei kai sellainenkaan tavatonta ole, mutta en millään usko, että tässä olisi kyse sellaisesta. Näyttää minusta aivan normaalilta kuvalta, jossa poika kävelee pari askelta isän ja siskon perässä. 

Hippi

Löysin samasta kuvasta rajatun ja lähennetyn version, jossa näkyy juuri se kohta paremmin, jota en tuossa koko kuvassa ymmärtänyt.
Valon ja varjon raja Kimin käsivarressa on kummallinen ja sen vuoksi koko käsivarsi näyttää rujolta. Valon ja varjon raja näyttää myös myötäävän aika tarkkaan Robinin hartialinjaa, mutta senhän ei taas ole ollenkaan järkevää, kun Robin on Kimin takana sen parin askelen verran.  ???

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Miten gmailissa saa estettyä, ettei jostakin osoitteesta tule sähköpostia. Minulle tulee Quora Digest -sähköposteja, joita en halua.


Melodious Oaf

#1345
Lainaus käyttäjältä: Hippi - lokakuu 08, 2022, 12:56:02
Löysin samasta kuvasta rajatun ja lähennetyn version, jossa näkyy juuri se kohta paremmin, jota en tuossa koko kuvassa ymmärtänyt.
Valon ja varjon raja Kimin käsivarressa on kummallinen ja sen vuoksi koko käsivarsi näyttää rujolta. Valon ja varjon raja näyttää myös myötäävän aika tarkkaan Robinin hartialinjaa, mutta senhän ei taas ole ollenkaan järkevää, kun Robin on Kimin takana sen parin askelen verran.  ???

Nyt tajusin mitä tarkoitat.

En usko että kyse on vääristelyistä vaan että on sattumaa että valon ja varjon linja näyttäisi piirtävän Kimin käsivarrelle jatkeen taaempana kävelevän Robinin olkapään muodolle.

En tiedä varmasti enkä ole hyvä näitä arvioimaan. 

Mutta jos haluaa ja osaa, varjojen kulmista voi varmaan laskea aika tarkkaan mistä suunnasta auringon valo tulee ja siten myös sen missä Robinin pitäisi olla jota hänen varjonsa piirtyisi Kimiin noin.

Tai jos tietää tarkat henkilöiden pituudet, voi laskea niistä samalla.

Täysin mutulls veikkaan ettei se varjo edes ole sen muotoinen kuin Robinin ääriviiva olisi jos se näkyisi.

Jotta varjo näkyisi noin, Robinin pitäisi olla yläviistossa käteen nähden mutta samalla sen takana jos oletetaan että pituuserot ovat nyt kuvassa oikeansuhtaiset.

En pysty millään käsittämään miksi joku muokkaisi kuvaa näin.  Siis että siirtäisi Robinin kuvaan tai isän edestä isän taakse. Jotta "kuvateksti sopii paremmin".

Eikö olisi aivan hiton paljon helpompi muokata tekstiä?

Ja vähemmän riskialtista kuin tehdä sellainen kuvamanipulaatio jonka asian oikeasti osaava pystyy helposti laskemaan ja todistamaan. Ja ottaa tästä sekä lehdelle että Kimille koituva mainehaitta ja sitten ruveta niitä laskuja makselemaan.

Siis..... mitä?

Ja silti voin olla väärässä.

Melodious Oaf

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 08, 2022, 22:31:33
Miten gmailissa saa estettyä, ettei jostakin osoitteesta tule sähköpostia. Minulle tulee Quora Digest -sähköposteja, joita en halua.

Quora ja varsinkin niiden noi koosteet on aivan epätoivoista kuraa. Yrittävät väkisin niitä ihmisille tunkea, koska ei ilmeisesti oikein ole riittävästi kävijöitä, ja laatukin on vähän mitä on. Se on aggressiivista markkinointia.

Mutta hyvä uutinen on että heillä kuitenkin on lain vaatima mahdollisuus ihan Quoran kautta säätää ettei enää tulee yhtään mitään posteja.

Asia on järkevämpi hoitaa niin kuin Gmailin asetusten kautta. Siellä voisit esimerkiksi luoda säännön että kun tulee postia jossa lähettäjä on se tai se tai viestin otsikossa esiintyy sitä tai tätä, suorita toiminto "Poista viesti".

Koko viestin aivan lopussa on pienellä tällainen teksti:

LainaaThis email was sent by Quora (605 Castro Street, Mountain View, CA 94041).
If you don't want to receive this type of email in the future, please unsubscribe.

Tässä sanan unsubsribe kohdalla on linkki.

Juuri nyt minulle tulee sitä painaessa virheviesti että "Quora is temporarily unavailable".

Mutta olen joskus itse korjannut asetukset, eikä minulle enää tule sieltä mitään postia.

Jos menet osoitteeseen Quora.com, voit kirjautua sisään (se näyttäisi toimivan). Minulla oletuskieli on näköjään suomi.

Profiilista "Asetukset" -> "Yksityisyys" -> sähköpostit

Ja sieltä osio "Quoralta":
LainaaQuora-kooste
Lähetä minulle Quoran top-tarinat sähköpostitse.

Poista tämä valinta.

Voit myös poistaa kaikki muutkin valinnat.

Tai poistaa koko tilin.

Mutta mieluummin ehkä ensin säätäisin sähköpostiasetukset kuntoon ja varmistaisin että niiden tulo lakkaa kuin luottaisin siihen ettei Quora silti lähettäisi postejaan vaikka tili onkin "poistettu", ja sen jälkeen et enää voikaan asetuksia säätää.

Jaska

#1347
Juuri noin.

Gmailin saapuvan postin suodatinten luonti gmail-vastaanotto-osoitteelle vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä. Onnistunee parhaiten tietokoneen selaimen Gmailissa. (google.com - Google sovellukset - Gmail - Asetukset - Suodattimet ja estetyt osoitteet). Suodatin luodaan usein tulleen viestin pohjalla.

Gmailin viestien ryhnmittely ajattelu poikkeaa tavanomaisesta. Kaikki viestit ovat samasssa altaassa, työtilassa. Kansioiden sijaan ne ryhmitetään tunnisteílla (label), joihin viesti voi kuulua useisiin eli kukin tunniste on hakuindeksi viesteihinsä. Joitakin tunnisteita on valmiiŋa (Postilaatikko, Kaikki viestit, Tähdelliset, Tärkeät, Roskakori, Lähetetyt, Luonnokset, Ilmoitukset, Tarjoukset, ...) ja käyttäjä voi luoda tilissään (osoitteessaan) niitä lisää, Viesti voidaan liittää tunnisteeseen automaattisesti suodattimen perusteella tai käsin yksi kerrallaan.

ROOSTER

Mikä on parasta. Sex, drugs vai rock and roll? Vai joku muu - mikä?

Ja sinä siellä ruutusi takana, kaikki yhdessä ei ole hyväksyttävä vastaus - valitse vaihtoehdoista vain yksi. Kysymykseen vastaamisen helpottamiseksi voidaan esittää lisätieto, että aikaa annetaan kaksi tuntia, ennen teloitusta.

Ilmeisesti joku mainio ruoka olisi myös hyvä vaihtoehto. Useat kuolemaan tuomitut vangit ovat toivoneet viimeiselle aterialleen hummeria. Medium sisäfilepihvikään ei ole huono vaihtoehto, ehkä tasokkaammissa paikoissa saa molemmat.

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/viimeinen-ateria-tallaisia-annoksia-vangit-ovat-pyytaneet-ennen-teloitustaan/5611450
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

^
Ehdottomasti rock and roll :D

Viimeistä ateriaa on kyllä aika vaikea valita, mutta ehdottomasti pitäisi päästä se valmistamaan itse. Jos olisi sopivaa kehua itseään, niin voisin sanoa valmistavani parasta ruokaa ikinä (no, ainakin omasta mielestäni).
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️