Kirjoittaja Aihe: Nyt on kysyttävää  (Luettu 155081 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #15 : Tammikuu 10, 2019, 09:09:46 »
Merkkivaate voi olla siitä syystä eräänlainen statussymboli samaan tapaan kuin Jaguaari tai Rolex, ja merkkien lukutaito on sosiaalisten vihjeiden lukutaitoa.
Jaa että noin vaikeeta, ja sitten merkkivaatekirppiksen(!) pitäjä kehtaa suuttua ja ärsyyntyä kun ei kaikki tajua lukea sosiaalisia vihjeitä. Eikö olisi helpompi että hän tai moderaattorit julistaisi listan että mitkä on ja mitkä ei hänen/heidän "merkkivaatteitansa"?
Vaikka ryhmän kuvauksessa lueteltaisiin "sallitut" merkit, taitaisi sinne silti yrittää niitä henkkamaukkavaatteitakin myyviä. Kaikki eivät osaa tai halua lukea merkkejä, tai ryhmän sääntöjä (tai laitteiden käyttöohjeita tai lääkeselosteita). Jotkut jopa rikkovat ryhmien sääntöjä tietoisesti.

Kai merkkivaatekirpparissa on takana sellainen ajatus, että kirppariryhmä on tarkoitettu nimenomaan niille himoituille (ja ainakin uutena perin hintaville) merkkivaatteille, eikä mille tahansa rätei ja lumpui -tyyppisille kirpparivaatteille. Jopa lastenvaatteille on olemassa merkkivaatekirppari, nk. artikkelissasikin kerrottiin. Eräs perin merkki-, tyyli-, ja muotitietoinen tuttavani kertoi tehneensä muhkean tilin myymällä lastensa tyylikkäitä vermeitä sellaisella kirpparilla. (Aika käsittämättömän hankalaksi hän mielestäni tekee/teki elämänsä lasten pukeutumisen ja monen muunkin asian osalta, lapsilla aina sävy sävyyn tyylikkäät vaatteet. Mutta omapahan on asiansa.)

Sama ilmiö on myös design-kirpputorilla. Sieltä raakataan sellaiset esineet, joita ei lasketa designiksi, esimerkiksi edesmenneessä Anttilassa myyty tusinatavara. Varmaan antiikkitavaraliikkeissä sama asia, ei sinne oteta 2000-luvulla tehtyjä lastulevyisiä Ikea-huonekaluja.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #16 : Tammikuu 10, 2019, 09:28:41 »
Minua merkkituotteet ovat aina kiehtoneet. Alun perin kai merkiksi ovat muodostuneet paremmin kestävät tai toimivat tuotteet, jotka siis käyttöominaisuuksillaan erottuivat. Oikeastaan markkinoinnin kehityskaaren voikin "lukea" erilaisten merkkien sosiaalisen painoarvon muodostumisen kautta.

Itse en ole ikinä ymmärtänyt, mitä ihmeen järkeä olisi maksaa esimerkiksi laukusta, siis tavallisesta käsilaukusta, tuhansia euroja. Voiko joku paremmin ymmärtävä selittää?
Boldaus minun.

Design voi tarkoittaa myös erikoisuuden tavoittelua. Eräässä työpaikassani oli design-tuoleja parissa aulassa. Ne näyttivät kyllä tavallaan kivalta, mutta niissä oli aivan kammottava istua, taatusti tuli selkä kipeäksi. (Selkänoja ei tukenut ristiselkää, ja oli kaiken lisäksi metallia eli kylmä.)

Vaatteiden osalta esimerkiksi vaate, jota ei voi pestä, tai jossa ei voi istua tai kävellä 10 cm pidempiä askeleita ovat kelvottomia, vaikka kuinka olisivat innovatiivisia merkkituotteita tai "taidetta".  Tässä joukossa joitakin esimerkkejä: https://fi.pinterest.com/amberg1999/unwearable-fashion/?lp=true

Jos pitää tuotteiden toimivuutta, käytännöllisyyttä tai käytettävyyttä tärkeänä, design voi olla melkeinpä kirosana - ainakin silloin kun tuote on suunniteltu ulkonäkö edellä.

Ideaalimaailmassa tuote suunnitellaan siten, että lähdetään käyttötarkoituksesta tai tarpeesta (esimerkiksi talvivaatteen lämmittävistä ominaisuuksista), ja niin, että ulkonäkö tukee käyttötarkoitusta. Näin vaan käytännössä ei aina tapahdu, vaan suunnitellaan hienon näköistä, mutta toiminnallisuutensa osalta kelvotonta.

---
Mitä tulee tuhansia euroja maksaviin käsilaukkuihin, niin veikkaan, että kyseessä voisi olla jonkinlainen piireihin pääsyn tarkoitus siinä. Tai jonkinlaiseen joukkopsykoosiin meno, muodin uhri -syndrooma, laumasieluisuus (vähän hassulla tavalla - haluataan olla erikoisia ja erottautua ja olla yksilöllisiä, mutta itse asiassa ollaan nimenomaan laumasieluisia).
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2019, 09:37:48 kirjoittanut kertsi »
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #17 : Tammikuu 10, 2019, 09:37:08 »
Merkkivaatteiden lisäksi on myös alakulttuurien ja valtakulttuurissakin sosiaalisen aseman ja roolin tai ammatillisia vaatekoodeja.
Esimerkkinä vaikka skinien eriväriset kengännauhat:
https://ylioppilaslehti.fi/1997/12/joensuun-kaljupaiset-pahkinat/

Tällaisia on tullut tarroina kaupungilla vastaan, ilman tuota sateenkaarta:
..
Kiinnostava artikkeli. Täysi yllätys tuo ska-musiikin fanittaminen, ja että on olemassa sellaisiakin skinejä, jotka eivät oe rasistisia.

Saksan levottomuksien yhteydessä viime syksynä luin jostain ulkomaisesta (saksalaisesta Deutsche Welle?) lähteestä, että Saksassa on ravintoloita, joihin uusnatsit eivät ole tervetulleita. Portsareille on kehittynyt kyky tunnistaa tietyistä vaate- ja kenkämerkeistä niiden kantajan ideologia.
---
Lisäys. Artikkeli ei ollut tämä Fashion labels worn by Europe's skinheads restore their reputation, mutta tässä listataan joitakin merkkejä, ja kerrotaan samantapaisia asioita kuin Ylioppilaslehden artikkelissa (eli skineissä ja skineissä on eroja):

Fueled by sensationalist television, all skinheads were stereotyped as mindless, violent, and racist, with little attempt made to discriminate one subgroup from another. In the eyes of the media and the public, every skinhead was a racist, everyone who wore a Fred Perry shirt was a fascist, and everyone who wore Doc Martens boots was a Nazi.
Brands politicized by neo-Nazis
"Of course some of the brands adopted by far-right skins come from the pre-political origins of the subculture, labels like Fred Perry and Lonsdale for instance," said Bernd Richter, a German expert on far-right movements and their symbolism. "These have been politicized, however, purely by being worn by these groups."
As time moved on, however, far-right skins in Europe, especially in Germany, moved away from these established brands. German neo-Nazis, in particular, abandoned certain traditional skinhead labels in favor of other brands associated with the far-right, such as Pitbull and Thor Steiner, and clothing which made their affiliation less public while transmitting coded political statements.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2019, 10:06:47 kirjoittanut kertsi »
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #18 : Tammikuu 10, 2019, 09:43:50 »
Ai niin, merkkituotteiden osalta pakkaa hieman sekoittaa se, että H&M on alkanut ottaa mallistoihinsa myös designervaatteita. Ne vaan ovat paljon halvempia kuin muut designervaatteet. Ja toisaalta kaikki H&M-vaatteet eivät ole näitä designervaatteita. Ehkä merkkivaatekirpparin yksi kriteereistä siis on: on maksanut maltaita uutena.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa A.V. Vatanen

 • Vakiojäsen
 • **
 • Viestejä: 305
 • Rakkautta ei anarkiaa.
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #19 : Tammikuu 10, 2019, 09:45:22 »

.....Saksassa on ravintoloita, joihin uusnatsit eivät ole tervetulleita. Portsareille on kehittynyt kyky tunnistaa tietyistä vaate- ja kenkämerkeistä niiden kantajan ideologia.

Ei kai tuo kyky niin ihmeellinen ole.

AV.
Jos jotakin on, josta sanotaan: "Katso, tämä on uutta", niin on sitä kuitenkin ollut jo ennen, ammoisina aikoina, jotka ovat olleet ennen meitä. Ei jää muistoa esi-isistä; eikä jälkeläisistäkään, jotka tulevat, jää muistoa niille, jotka heidän jälkeensä tulevat.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #20 : Tammikuu 10, 2019, 09:47:36 »
Ilman hihamerkkejäkin uusnatsit ilmeisesti pystyy tunnistamaan esimerkiksi kenkämerkeistä. Ainakin Saksanmaalla.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8330
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #21 : Tammikuu 10, 2019, 09:56:07 »
Kun sanoin alun perin, tarkoitin tosiaan sitä ihan alkuperäistä:-) jota tietysti on vaikea jäljittää. Mutta siis aikaa ennen nykyistä massamarkkinointia, aikaa ennen leviksiä  ja cokista.

Ska-skinit on itselleni kyllä tuttu ilmiö, mutta kyllähän heissäkin ärsyttävät puolensa oli, hyppelivät bileissä holtittomasti päitään keskenään muksien ja ihmisten päälle rymisten varsikenkineen.

T: Xante

Poissa Norma Bates

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12435
 • Superkiltti
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #22 : Tammikuu 10, 2019, 09:58:49 »
Pitäisikö lapsi jättää heittämään veivinsä jos lääke on kallis?

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/2acd95b9-0bac-472a-bef9-d1514f5c1ae4?fbclid=IwAR3Vy3ZBxGfZkieBjsssKMS759bq9jCZkVHmbahSqQUcMxAk83AAEY9F-cQ

Tänään tv:ssä: Siirin, 3, yksi lääkepistos maksaa 80 000 euroa - hoito puhuttaa: ”Onko lääke tällaisille vammaisille lapsille tarpeen, kun se on niin kallis?”

Mikäli lääke tehdään Suomessa, niin kai silläkin jotain merkitystä on että suomalainen firma tienaa, suomalaisen firman työntekijät saavat palkkaa ja maksavat veroja yms.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1834
 • Päivieni kertomaa...
  • Keijo Kullervon kotisivu
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #23 : Tammikuu 10, 2019, 10:50:37 »
Hälytysajoneuvo tarvitsee esteettömän kulun. Tarttisko hälytysajoneuvon pilliä soittaa muuten kuin kun tarvis tehdä piipaa-autolle tietä. Josko teillä Lappeenrannassa on kaduilla hiljaista yöaikaan. Vilkkukin näkyy paremmin pimeässä.

Noin kuin yllä kai asiat ovat.

Kiehtoi kysymyksessäni se, että onko muuallakin Suomessa siirrytty vastaavaan käytäntöön kuin Lappeenrannassa?

Totta, että piippa-auto yöllä herättää monet nukkuvat ihan turhan takia. Kun on niitä piippa-autoja monen sorttisiakin mm. paloautojakin.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11388
 • crazy cat lady
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #24 : Tammikuu 10, 2019, 11:40:22 »
Eiköhän ne piipaat päällä ajele ainakin niillä alueilla, joissa yölläkin on liikennevalot päällä ja punaisia päin joutuvat ajamaan. Valot ei kantaudu aina risteäville kaduille, joten äänimerkkiä on käytettävä. Tuolloin kaiketi piipaata käytetään päällä vain punaisia lähestyttäessä, jonka jälkeen taas äänen voi pistää pois.

Noin ainakin olen tuossa rinnakkaiskadulla havainnut, joka on maitunlainen valo-ohjattu katu ja sitä pääasiassa käyttää myös hälytysajoneuvot läpiajoon, kun siinä ei ole hidasteita kuten asuntokaduilla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa ROOSTER

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10676
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #25 : Tammikuu 10, 2019, 12:27:16 »
Tämä siis on se vähiten huolestuttava vaihtoehto.

Niin olisi. Tuskin ihan peruskännäämisen takia upseeria ja esimiestä, ilmavoimien komentajaa, haastettaisiin hovioikeuteen.

Jatkokysymys: Miksi juttu käsitellään heti aluksi hovioikeudessa? Onko käräjäoikeus varattu rahvaalle, paremman väen töppäilyt käsitellään heti alussa diskreetisti hovissa, vai?
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Poissa Steppu

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 36
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #26 : Tammikuu 10, 2019, 12:53:26 »
Pitäisikö lapsi jättää heittämään veivinsä jos lääke on kallis?

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/2acd95b9-0bac-472a-bef9-d1514f5c1ae4?fbclid=IwAR3Vy3ZBxGfZkieBjsssKMS759bq9jCZkVHmbahSqQUcMxAk83AAEY9F-cQ

Tänään tv:ssä: Siirin, 3, yksi lääkepistos maksaa 80 000 euroa - hoito puhuttaa: ”Onko lääke tällaisille vammaisille lapsille tarpeen, kun se on niin kallis?”

Mikäli lääke tehdään Suomessa, niin kai silläkin jotain merkitystä on että suomalainen firma tienaa, suomalaisen firman työntekijät saavat palkkaa ja maksavat veroja yms.

Totta kai lapsen pitää saada lääkkeensä mutta miten ihmeessä yksi pistos voi maksaa 80 000 € ?
Largo ma non troppo

Poissa Hayabusa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7537
 • dreamer, shaper, singer, maker
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #27 : Tammikuu 10, 2019, 12:57:05 »
Jatkokysymys: Miksi juttu käsitellään heti aluksi hovioikeudessa? Onko käräjäoikeus varattu rahvaalle, paremman väen töppäilyt käsitellään heti alussa diskreetisti hovissa, vai?

Paremmilla ihmisillä on paremmat systeemit, myös rikoksia tehtäessä.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Poissa urogallus

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2384
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #28 : Tammikuu 10, 2019, 15:11:18 »
Ilman hihamerkkejäkin uusnatsit ilmeisesti pystyy tunnistamaan esimerkiksi kenkämerkeistä. Ainakin Saksanmaalla.

No jaa. Aika rajoitetut markkinat on firmalla, joka tekee kenkiä ainoastaan uusnatseille. Etenkin, kun eivät taida olla sitä maksukykyisintä porukkaa.

Uusnatsi (tai minkä tahansa muunkin alakulttuurin edustaja) profiloidaan muunkin kuin pelkän vaatetuksen perusteella.

Skineistä ja skasta tuli mieleen, että olin yhdessä skakonsertissa Tampereella vuosituhannen vaihteen tienoilla. Selecter siellä ainakin soitti, ja pari muutakin ulkolaista bändiä. No joka tapauksessa yleisönä oli suunnaton kasa skinejä. En koskaan muualla ole nähnyt kolmea enempää kerralla, mutta siellä oli heti vähintäänkin 300. Taisi olla koko Suomen populaatio paikalla.

Poissa kertsi

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9942
Vs: Nyt on kysyttävää
« Vastaus #29 : Tammikuu 10, 2019, 15:18:04 »
Mä olin kerran eräässä Keski-Euroopan maassa eräänä iltana bilettämässä, ja paikalle höntäsi parinkymmenen lössi skinejä. Tanssityyli oli erikoinen, hyppivät ja tönivät toisiaan, hyvä etteivät "skallanneet" toisiaan (mikä tää on suomeksi? - siis että tahallaan päällään aiheuttavat vammoja toisille? Kallottaa? Kolkata päällään? Headbuttata?).
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2019, 15:21:47 kirjoittanut kertsi »
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️