Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Gazan rajalla

Aloittaja Hayabusa, tammikuu 14, 2020, 17:02:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aave

^
Laitoin samasta eri ketjuun, koska mielestäni se räyhääjä oli niin nolo, että ei juurikaan ansaitse tavoittelemaansa huomiota. Orpo itse ei näyttänyt olevan tilanteesta moksiskaan, vaan naureskeli. 

"4000 Lasta". Tältä kaikelta oltaisiin vältytty, ellei Hamas olisi hyökännyt.

Suomessa ei näistä asioista liene liiemmin uutisoitu, mutta Hamasin hyökkäystä pakoon päässeiden ja eloonjääneiden lausuntojen mukaan hyökkääjien joukossa oli myös 10-12-vuotiaita lapsisotilaita. Minun se on helppo uskoa, kun tiedän niistäkin valmiiksi. Lähi-Idässä on pitkät perinteet lapsisotilaille, ja Irankin laittoi heitä taivaanportin avaimet kaulassa harventamaan kävellen miinakenttiä.

Länsirannallakin on tapahtunut kuluneen viikon aikana parikin kertaa, että alle 15-vuotiaita palestiinalaispoikia on yrittänyt massapuukotuksia, amok-juoksuna.

Gazassa YK:n rahoittamissa kouluissa lasten vihaa jalostetaan, ja he saavat koulutusta myös erilaisiin tihutöihin. Nuorna vitsa väännettävä!

Israelin iskuissa orvoiksi jääneet lapset ovat sitä halutuinta ainesta Hamasin riveihin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

"The world hates a Jew who hits back. The world loves us only when we are to be pitied".

"We can forgive [the Arabs] for killing our children. We cannot forgive them for forcing us to kill their children. We will only have peace with [the Arabs] when they love their children more than they hate us"... -Golda Meir

Mikään ei ole noista päivistä muuttunut.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

#857
AWRAD:in tuore kyselytutkimus, tämä on siis tehty nyt Hamasin hyökkäyksen jälkeen. Linkki pdf-muodossa: Public Opinion Polls/Gaza Survey 7th October (awrad.org).

Kysymyspatteristo on laaja mutta selkeä, kiinnostuneiden kannattaa vilkaista. Haastateltavat ovat gazalaisia ja länsirannan asukkeja.

"Do you support the solution of establishing one state or two states in the following formats:

One-State Solution for Two Peoples    5.4%
Two-State Solution for Two Peoples    17.2%
A Palestinian state from the river to the sea    74.7%
D/K, N/A    2.7%"

Ilmeistä, että "From River to the Sea" tarkoittaa sitä, että Israelia ei ole olemassakaan.

"In your opinion, what was the main reason for the operation launched by the Palestinian resistance on 7th
Free Palestine    28.9%
Breaking the siege on Gaza Strip 21.0%
Stop the violations of Aqsa 35.0%
Other options...    15.1%"

Al-Aqsan moskeija on Hamasin lempinarratiiveja.

"73% (West Bank) and 63% (Gaza) support Hamas attack on Oct 7th

87% (West Bank) and 59% (Gaza) see Hamas role as positive"
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

Lainaus käyttäjältä: -:)lauri - marraskuu 13, 2023, 01:56:53
Se mihin kaipaisin omia pohdintasi, olisi sellaisia kuin, että miksi lähteesi ei esimerkiksi pui länsimaiden poliittista väkivaltakulttuuria vastaavalla pieteetillä, jolla hän tarkastelee muslimien uskontoon perustuvaa väkivaltakulttuuria historian saatossa? Vaikka niillä on varmasti omaleimaisia erovaisuuksia toisistaan, molemmat niistä, missä ikinä vain pääsevät valta-asemaan, ja molemmat ovat ymmärtääkseni päässeet historian saatossa lukuisia kertoja vsalta-asemaan, vaikuttavat ainakin kaltaiseni amatöörin silmissä yhtä vierailta rauhaisan ja sivistyksellisen demokratiaelonkin perinteille, joita ymmärsin lähteesikin haluavan edustaa.
Näkisin syyksi sen että hän tarkastelee Lähi-idän tilannetta korostaen Lähi-idän itsenäistyvää vastuullisuutta alueestaan. Vaikka alue on ollut historian saatossa myös länsimaisen imperialismin verinen pelikenttä. Nyt se on moninapaistuvampi verinen pelikenttä, kuten koko globalisoitunut maapallo ja lähiavaruus.
Lainaa
Toinen asia, mikä särähti silmääni, oli lähteesi tendenssi korostaa islamin uskonnon tai islamilaisen kulttuurin merkitystä konfliktien aiheuttajana ja kuinka muut uskonnot tai kulttuurit vain haluaisivat elää rauhassa. Ihan oikeasti. Paljonko loppujen lopuksi voidaan uskonnolle tai ideologialle antaa selitysvoimaa Israelin ja Palestiinan välisessä konfliktissa? Tai ylipäätään missään konfliktiissa?
Ehkäpä myös Lähi-idän monisukupolvisissakin konflikteissa juuri paikalliset uskonnot ja ideologiat kulttuurivaikutteineen populistisesti jytkyttelevät ja normalisoituvat, siinä missä Natsi-Saksassa tai IRA-Irlannissa. 
Juuri poliittisen uskonnollisuuden konservatiiviset ääriuskonnolliset, myös Israelissa, ovat niitä riehujia ja lietsojia. Netanjahua ja militantteja siirtokuntalaisia voisi kai myös kutsua jihadisteiksi.
Israel's parliament has sworn in Benjamin Netanyahu as prime minister, inaugurating the country's most far-right, religiously conservative government in history.
https://www.aljazeera.com/news/2022/12/29/netanyahu-to-be-sworn-in-as-head-of-new-far-right-israeli-govt
Tämäkin päivä tuli nähtyä. Äärioikeistolainen hallitus Israelissa. Suomeksi laitaoikeistolainen.
Lainaa
ja vaikka Hamas olisi saatettava vastuuseen omista kansanmurhahankkeistaan kuten lähteesi ymmärtääkseni perustelee, se vastuuseen saatttaminen ei mielestäni silti voi sisältää Israilein suorittamaa palestiinalaisten siviilien kansanmurhaa jos haluaa esiintyä sivistyneenä eikä barbaarina.
Luulen että Israelin kansa haluaa esiintyä olemassaolostaan taistelevana valtiona joka on kyllästynyt river to the sea-kansanmurhajollotuksiin ja arkisiin vesijohtoraketteihin.
Toki länsimaat voivat sohviltaan muistuttaa myös omasta Dresdenistään ja Vietnamistaan heille, että ei ihan kaunista katseltavaa.
Ja johdossa on tietysti kriisiaikoina kiihkeimpiä populisteja lietsomassa kansaa.
Hamasin ja samalla rajat kiinni-muslimimaiden ylläpitämä ihmiskilpitaktiikka ei ainakaan auta asiaa.

Videon puhujalta:

Henkilökohtaisesti haluan, että palestiinalaisilla on demokraattinen valtio, jossa on ihmisiä
oikeuksia ja vapauksia, ja toivon kaikille arabeille ja muslimeille
saada sama.
Mutta se, mitä minä haluan, ei välttämättä ole sitä, mitä he haluavat.
Ongelman ratkaisemiseksi sinun on ymmärrettävä ongelma.


Vähän samanlainen halujen kohtaamisongelma on tällä hetkellä Ukrainassakin osapuolten kesken. Ja vähän kulttuuriongelmakin. Sielläkin länsi yrittää toppuutella ja samalla tukea ainakin toista osapuolta.

Kopek

Kirjoitin Googleen kysymyksen, jolla halusin selvittää, mitä Hamas ajatteli saavuttavansa hyökkäyksellään, jonka tiedettiin johtavan Israelin kostoon.

Löytyi monia aihetta käsitteleviä kirjoituksia Hamasin hyökkäyksen jälkeiseltä ajalta. Niiden sanoma oli se, että Hamas halusi hyökkäyksellään provosoida Israelin kostamaan, jolloin konflikti voisi laajentua.

Vastaus eli Israelin kosto sisältyi oikeastaan jo kysymykseeni, joten tältä osin kirjoituksissa ei ollut mitään uutta. Onhan ollut itsestään selvää, että Israel kostaisi, ja Hamas tietäisi tämän jo omia iskujaan suunnitellessaan.

Israelin koston provosoiminen on siis mitä ilmeisimmin ollut Hamasin tavoitteena. Ja koska Hamas iski tällä kerralla poikkeuksellisen kovaa, kostokin tuli olemaan kova. Hamas siis tavallaan "tilasi" Israelin vastahyökkäyksen ja Gazan tuhoamisen inhimillisine uhreineen.

Hamasin iskua voisi melkein pitää itsemurhaiskuna, koska järjestö itse kärsii iskusta. Sen taistelijoita kuolee, ja sen hallitseva asema Gazassa heikkenee, kun suuri osa alueesta on raunioina ja Israelin joukkojen miehittämänä.

Konflikti ei ole toistaiseksi laajentunut. Mukaan ei ole tullut muita maita. Israelin toimia vastaan on protestoitu, mutta siitä huolimatta Yhdysvallat lisäsi apuaan Israelille. Suurin häviäjä näyttää tähän mennessä olleen Hamas itse sekä Gazan alueen siviilit.

Jos Hamasin tarkoituksena oli kasvattaa vihaa Israelia kohtaan erityisesti arabimaissa, onko näin tapahtunut? Eikö Israelia ole muutenkin vihattu arabiväestön keskuudessa, joten muuttuuko mikään.

Sellainenkin ajatus tulee mieleen, että hyökkäyksen todellinen taustavoima olisi ollut Venäjä. Se olisi ystävänsä Iranin kanssa vedellyt langoista ja saanut Hamasin tekemään järjettömältä vaikuttavan hyökkäyksen, joka näyttää johtavan Hamasin omaan tuhoon. Venäjän motiivi Hamasin yllyttämiseen olisi saada huomiota ja aseapua pois Ukrainasta. Mutta mitä välikätenä ollut Iran olisi tästä hyötynyt? Ehkä rahaa päättäjien pankkitileille. Rahahan on vanhin voitehista. Ehkä on annettu ylimääräisiä bonuksia aseiden myynnistä.

Venäjän osuus on noussut esille ainakin huhujen tasolla.

https://www.aljazeera.com/news/2023/11/14/unverified-rumours-of-russia-arming-hamas-persist-as-war-rages-in-gaza

a4

Lainaus käyttäjältä: Aave - marraskuu 17, 2023, 18:55:20


"4000 Lasta". Tältä kaikelta oltaisiin vältytty, ellei Hamas olisi hyökännyt.


4000 marttyyria.


Toope

Hyvä kysymys on, mitä Hamas rakentaa, kansalleen?
Tähän asti ei mitään.
Miksi palet ovat niin tyhmiä, etteivät tajua syrjäyttää huonoja johtajiaan?
https://www.hindustantimes.com/world-news/hamas-top-brass-is-worth-11-billion-its-goal-is-not-to-bring-water-electricity-to-gaza-101699508169872.html

Aave

Lainaus käyttäjältä: a4 - marraskuu 20, 2023, 16:18:19
4000 marttyyria.
Pelkästään erään gazalaisen koirankopin brutaalissa räjäytyksessä kuoli yli 780 koiranpentua, 4362 vauvaa, ja 532 sikiötä. Kyllä!

***

On erinäisiä syitä, miksi en välttämättä luota erinäisten ihmisoikeusorganisaatioiden puolueettomaan raportointiin. Tässä hyvänä esimerkkinä HRW, ja heidän tapansa tiedottaa tapahtumista. Koskee tällä kertaa sairaaloiden käyttämistä sotatarkoituksiin.

Iraq: In Mosul Battle, ISIS Used Hospital Base (November 29, 2016 Iraq: Airstrike Hits Clinic, 8 Civilians Died):

""ISIS fighters' despicable positioning inside a protected health facility south of Mosul put civilians, including patients, at risk and needs to stop immediately," said Lama Fakih, deputy Middle East director at Human Rights Watch. "Forces attacking ISIS should take all necessary measures to minimize harm to civilians, including those that ISIS forces may have placed at risk."

Iraq: In Mosul Battle, ISIS Used Hospital Base (February 8, 2017. Iraq: In Mosul Battle, ISIS Used Hospital Base, Dragged, Hanged Government Soldiers' Bodies]:

"(Baghdad) – Islamic State (also known as ISIS) fighters who had occupied a Mosul hospital for two years put staff and patients at risk of attack during the December 2016 battle by the Iraq Security Forces to retake Mosul, Human Rights Watch said today.

    Under the laws of war applicable to the armed conflict in Iraq, hospitals and other medical facilities receive special protection. Armed forces or groups should not occupy medical facilities, undermining their protected status and placing civilians and civilian objects at risk. Even when medical facilities are used for military purposes, they are only subject to attack after a warning has been given, setting a reasonable time limit, and after the warning has gone unheeded".


***

Näin siis, kun kyseessä oli ISIS. Vaan kun kyseessä onkin Hamas ja juutalaiset, niin sitten raportoidaan näin:

Gaza: Unlawful Israeli Hospital Strikes Worsen Health Crisis (November 14, 2023. Gaza: Unlawful Israeli Hospital Strikes Worsen Health Crisis):

"The Israeli government should immediately end unlawful attacks on hospitals, ambulances, and other civilian objects, as well as its total blockade of the Gaza Strip, which amounts to the war crime of collective punishment, Human Rights Watch said.

Israel's general evacuation order on October 13 to 22 hospitals in northern Gaza was not an effective warning because it did not take into account the specific requirements for hospitals, including providing for the safety of patients and medical personnel. The sweeping nature of the order and the impossibility of safe compliance, given that there is no reliably secure way to flee or safe place to go in Gaza, also raised concerns that the purpose was not to protect civilians, but to terrify them into leaving".
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

^
Human Rights Watchin perustaja, Robert L. Bernstein oli laittanut Israel-vinouman merkille jo 2009: Rights Watchdog, Lost in the Mideast (NYT).

HRW siis tuomitsi kyllä ISIS:n joukkojen käyttämisen sairaaloita sotatarkoituksiinsa mitä jyrkimmin, mutta kun Israel taistelee saman tason terroristeja vastaan, ja jotka myös käyttävät sairaaloita sotatarkoituksiinsa, niin se on HRW:n raporteissa ihaneriasia.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Brutto

Tässä valvontakameran kuvaa tilanteesta joka kuvaa hyvin koko kriisiä. Vaihdossa vapautettavien vankien joukossa oleva nainen yrittää tappaa israelilaissotilaan, mutta huonosti siinä käy.

Tunnistaako Norma, onko Krav Magaa?
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Brutto - marraskuu 23, 2023, 07:25:38
Tässä valvontakameran kuvaa tilanteesta joka kuvaa hyvin koko kriisiä. Vaihdossa vapautettavien vankien joukossa oleva nainen yrittää tappaa israelilaissotilaan, mutta huonosti siinä käy.

Tunnistaako Norma, onko Krav Magaa?

Niin se kuvaa kriisiä, kun joku nainenkin on valmis tuollaiseen, on se varmaan pitkän kärsimyksen tulosta. Yleensä suomessakin väkivaltaiset naiset ovat itse kärsineet pitkäaikaisesta väkivallasta.

Väkivalta on omituista, tai siis väkivaltaan suhtautuminen, se on ratkaisuksi melko ikävä ja synnyttää väkivaltaa. Länkkärielokuvien juonikin on pääasiassa kosto- kosto uuteen kostoon johtaa> saapuu päivä viimeinen--Aave

Tänään vapautetaan panttivankeja, ja tulitauon pitäisi alkaman. Hamas ei ole päästänyt Punaisen ristin työntekijöitäkään panttivankeja näkemään, eli edelleen on epäselvää, montako kidnapattua on ylipäätään hengissä.

Saksan poliisin suorittamassa joukkoratsiassa ratsattiin Saksassa olevien Hamasin kannattajien koteja ja toimitiloja ympäri maata. Ratsioihin osallistui satoja poliiseja, Associated Press.

Human Rights Watch niittää jälleen kyseenalaista kunniaa: Human Rights Watch under fire for allegedly accepting millions in Qatar funds (i24).

Pyhistä ihmisoikeuksista puhuttaessa sopii muistaa, että YK:n ihmisoikeusneuvostossa istuu nyt sellaisia maita kuin Iran, ja Sudan. Johan tämmöisten valtioiden alaisuudessa ihmisoikeuksien valvonta on erinomaisissa kantimissa! 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

#867
BBC:n toimittajakaartissa* on kyllä jänniä tapauksia. Kun Israel vapauttaa 150 palestiinalaista terroristia 50 naista ja lasta vastaan niin toimittaja tuumii - Hamasin neuvottelijaa mukaillen - että eikös se tarkoita, että palestiinalaisten elämät ovat Israelille vähemmän arvokkaita, kuin heidän elämänsä. Israelissa Eylon Levin ilmeestä tilanteessa (X) on jo tullut meemi.

En malttanut olla lisäämättä että huomatkaa, miten tätimäisesti ja holhoavasti toimittaja kysymyksen vielä esittää. :)

*Korjaus: Tällä kertaa kyseessä ei ollut BBC:n, vaan SkyNewsin toimittaja. Virheeni ei ollut kuitenkaan mihinkään perustumaton, sillä BBC:llä löytyy kyllä vastaavan tason uutisointia. On ollut pettymys huomata se, koska perinteisesti olen pitänyt BBC:tä varsin luotettavana uutislähteenä. 
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Veikkaan, että vankien osalta Hamasin neuvottelutaktiikka on perustunut prosentteihin. Israelilla on huomattavasti enemmän vankeja, kuin Hamasilla. Niinpä neuvotteluesitys lienee ollut, että Hamas vapauttaa heistä tietyn prosenttiosuuden, ja Israel vapauttaa sitten vastaavan osuuden.

Hamasin ottamat vangit ovat lähes kaikki siviileitä, joiden joukossa on myös paljon ulkomaalaisia. Israelin vapauttamat vangit ovat tuomion saaneita terroristeja. Sopii siinä vertailla, ja puhua prosenteista.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Brutto - marraskuu 23, 2023, 07:25:38
Tässä valvontakameran kuvaa tilanteesta joka kuvaa hyvin koko kriisiä. Vaihdossa vapautettavien vankien joukossa oleva nainen yrittää tappaa israelilaissotilaan, mutta huonosti siinä käy.

Tunnistaako Norma, onko Krav Magaa?

Käsillä läpsimälläkö nainen yrittää tappaa sotilaan.

Mies potkaisee masssa makaavaa naista päähän. Onko kyseessä "krav"-potku vai pelkkä väkivalta, sitä en tiedä.