Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Tuoteboikotti

Aloittaja ROOSTER, tammikuu 20, 2020, 15:01:54

« edellinen - seuraava »

Brutto (+ 1 Piilotettu) ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ROOSTER

Kun oikein ärsyyntyy niin mieleen hiipii jopa jonkun tuotteen tai palvelun aktiivinen boikotointi. Tietysti ennen pitkää herää kysymys, onko tällä mitään vaikutusta mihinkään.

Koska boikotti lisää kyseisen entiteetin julkisuutta ja sitä kautta tunnettuutta ja kauppaakin mahdollisesti, on julkinen boikotointi hyödyiltään olematonta, jollei riittävän suurta yksimielisyyttä dissauksen kohteen paskuudesta ole.

Jonkinlainen sissitaktiikka boikotoinnissa voisi olla hyvä. Otetaan esimerkiksi selville tuotteen suurimmat ostajaryhmät ja tehdään näille asia selväksi ei-julkisesti, että tämä ja tuo asia voi tulla Teille haitaksi, jollette luovu paskatuoteA:n käytöstä.

Onko olemassa toimivia esimerkkejä boikotoinnin tehosta tai tutkimuksia jotka selvittäisivät, miten on tai voisi olla?
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Temppu ja miten se tehdään.

Tuttu irtokarkki siirtyi pussiin – Hyllyt tyhjenivät vauhdilla




Yksi parhaista irtokarkeista on ollut tuo Napero. Ainoa vika on ollut siinä, että sitä on ollut vaikea omaan pussiin saada, kun laari on useimmiten tyhjä. Eli en ole ollut ainoa, joka niistä on tykännyt. Irtokarkkien kilohinta on kaupasta riippuen siinä 8 ... 10 euroa. Irtokarkit on aika usein vielä tarjouksessa, jolloin kilohinnasta on leikattu pari kolme euroa.

Vastuullisena karkkitehtailijana Naperoiden valmistaja on tullut siihen tulokseen, että loppasuut on pantava kuriin. Siispä Naperoita aletaan myydä 80 gramman pusseissa hintaan 1,49 euroa, mikä tekee kilohinnaksi noin 18,60 euroa. Eli kilohinta kaksinkertaistui.

Tuskin valmistaja niitä enää irtokarkkilaarista myy puoleen hintaan, vaan pussissa ne on ostettava. Eihän 1,49 ole iso hinta karkkipussista, mutta 80 grammaa naperoita on kohtalaisen pieni määrä, sillä ne on kokoonsa nähden aika painavia.

Siihen loppui minulta naperoiden ostaminen  >:(
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Toope

Tuotteet, joiden mainoksissa suomalaisia korvataan "muilla".

Hippi

Ajauduin muutamien tuotteiden perässä S-ryhmän asiakkaaksi muutama vuosi sitten, kun aikaisemmin olin K-ryhmän uskollinen asiakas. S-ryhmä olikin paljon halvempi, joskin jo vävyni moitti valintaani, sillä hän sanoi S-ketjun maksavan myös tuottajille vähemmän eli sillä on saanut hinnat poljettua alemmaksi.

Nyt tämä "Kaupan merkin" muuttuminen Coop:ksi (ent. Rainbow) on herättänyt ihmetystä ja närkästytä, sillä samalla moni tuote on muuttunut ulkomaista alkuperää olevaksi.

Sikamainen takaisku: Farmareilla vati nurin S-ryhmän päätöksen vuoksi
S-ryhmä poisti Atrian possunfileet kauppojensa hyllyiltä. Sianlihan tuottajille se oli jälleen yksi iso takaisku.

Vaikka tuossa on nyt vain possunfile mainittuna, niin kyllähän sama koskee nyt monia tuotteita, joissa entinen Rainbow oli kotimaista tuotantoa ja nyt Coop nimellä myytävä onkin joko "yhteispohjoismaista" tai muuten vain eurooppalaista, vaikka samaa elintarviketta tuotetaan myös Suomassa. Jossain aikaisemmassa artikkelissa oli, jotta S-ryhmä voi alentaa tämän muutoksen myötä hintoja entisestään.

Nyt menee kaupassa pidempään, kun pitää tutkia tuotteen raaka-aineiden alkuperä sekä valmistusmaa entistä useammin, jos noita Coop -tuotteita ostaa. Vai pitäisikö valua takaisin K-ryhmän puolelle? Mieluummin maksan vähän enemmän, jos se raha jää Suomeen.  :-\
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️