Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Havaintoja ihmisistä

Aloittaja Amore, tammikuu 21, 2020, 00:18:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Amore

Kaduilla ja kulkuneuvoissa, kaupoissa ja kuppiloissa, tv:ssä ja radiossa...tehtyjä havaintoja ihmisten eleistä, ilmeistä, kävelytyyleistä, puhetavoista, ulkonäöstä, vaatteista ym.

Ei julkkisten bongailua, mutta heitäkin voi kommentoida silloin kun aiheena ovat yllä mainitut ominaisuudet.

All you need is Love

Amore

Olen katsonut  First dates (UK) -sarjaa subilta. Minua hämmästyttää, kuinka nopeasti tunnistan homot. Yleensä alle minuutissa. Ja tässä ei nyt ole kyse ranneliikkeistä, erikoisesta pukeutumisesta tai homo-"aksentista". En siis vain pysty määrittämään, mihin tunnistaminen perustuu niissä kaikkein neutraaleimmissa tapauksissa, joilla ei heti ole mitään erityistä homo-piirrettä havaittavissa. Ehkä se on sitten kuitenkin jokin pienenpieni tekijä englannin ääntämyksessä kuitenkin. Vai tapa katsoa? Vai tapa "kantaa itsensä"? Vai liikkua?

En tiedä, onko suomalaisilla homoilla jokin oma ääntämys puheessa. Omat homoystäväni ovat ainakin niin taviksia, ettei heillä ole olemuksessaan mitään erityisiä piirteitä. Kaikkein homoin homoystäväni (kuoli aids:iin kolmikymppisenä vuosia sitten) oli kyllä jonkin verran keskivertoa huolitellumpi pukeutuja, muttei hänelläkään ollut mitään erityistä puhetapaa. Korkeintaan hieman pehmeä ääni, mutta saatan muistaa väärin.

Tuossa First dates -ohjelmassa siis tyypit tulevat treffeille baariin. En tiedä onko jokin kone heidät arponut pareiksi ja siihen sitten tuotantoryhmän arvio päälle vai miten heidät valitaan. Ensin tulee pariskunnan toinen osapuoli. Hän tilaa drinkin baarissa ja juttelee vähän baarimikon kanssa. Hänestä on myös lyhyt klippi, jossa hän muutamalla lauseella kertoo jotain itsestään ja treffipariodotuksistaan. Hetken kuluttua baariin saapuu ennestään tuntematon deitti. Hänestäkin on klippi. Sitten siirrytään ruokapuolelle tilaamaan ja aterioimaan. Kun ruoka on nautittu, deitti päättyy. Deitin päätteeksi osallistujat kertovat, haluavatko he tavata toisensa uudelleen. Ohjelman lopuksi kerrotaan, tapasivatko he toisen kerran tai useamminkin. Jokaisessa tunnin jaksossa on useita pareja, joiden deittejä seurataan makasiiniohjelman tapaan leikaten.
All you need is Love

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Amore - tammikuu 21, 2020, 00:43:16
Olen katsonut  First dates (UK) -sarjaa subilta. Minua hämmästyttää, kuinka nopeasti tunnistan homot. Yleensä alle minuutissa. Ja tässä ei nyt ole kyse ranneliikkeistä, erikoisesta pukeutumisesta tai homo-"aksentista". En siis vain pysty määrittämään, mihin tunnistaminen perustuu niissä kaikkein neutraaleimmissa tapauksissa,...
Nostan bittihattuani (humps), koska itse en tunnista ex tempore. Jälkikäteen päivänselvätkin tv- ja livetapaukset (kauppias ja tiimari-myyjä) menivät minulta ns. ohi eli älysin myöhemmin vain kysyä siltä joka tietää kylän asiat että onko se ja se.
   Toki tiedän kotim. julkkiksista useat homot ja sillee "tunnistan homot" (Hiukan järkytän vanhoja sukulaisia/tuttuja tv:n ääressä että tuokii on muuten homo/lesbo).

Sitten muu asia eli ilmeiden samuus.
LA Confidentialin loppukohtauksessa loukkaantunut Russel Crowe (1997,silloin nuori) tuijottaa autosta ja silmän ilme ja silmäkulmat toi mieleen Paula Vesalan!  Jos kärjistää niin näillä silmät <  >    kun muilla o o.

Äänten samuus.
TV:ssä mainostettiin lyhytpätkällä Teräsleidit-elokuvaa. Leena Uotilan iäkäs ääni toi elävästi mieleen Kaija Saariahon äänen!

Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

Hei, osaako Amore (tai muut)
tunnistaa näistä studiokeskustelijoista ketkä kaikki on homoseksuaaleja vai onko yhtään? Aiheena on euroviisut.
Kohta 41:40-52:15 mutta koska nimet mainitaan 41:40-43:10 ja välissä on euroviisukappaletta ym joten varsinaisesti kohdasta 46:10 - eteenpäin:

YLEn aamun parhaat pe 24.1.2019
- https://areena.yle.fi/1-50337438    (kohdasta 46:10- eteenpäin).

Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.


ROOSTER

Jotkut ihmiset ovat valtavan sympaattisen näköisiä.


https://yle.fi/uutiset/3-11202461?origin=rss

Näin hänet myös uutisissa, hän suorastaan hehkuu ymmärrystä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Kopek

Onnittelut kaikille heille - ja jos jonkun nimeä ei löydy luettelosta, myös hänelle.  8)

https://www.thefamouspeople.com/march-9th.php


Amore

Jokin aika sitten Lidlin kassalla minua palveli mies, joka vaikutti hyvin poissaolevalta. Pienen matkan päässä kaupan vartijalla olikin menossa jokin hieman epämääräisen asiakkaan jututustilanne, muttei mitään näyttävää kärhämää. Kassa katseli siihen suuntaan, mutta aika hajamielisesti. Hän oli niin auraltaan "ohentunut", että arvelin hänellä olevan päänsärky tai vatsa kipeä ja sinnittelevän minimienergialla työvuoronsa läpi. Ei tule mieleen toista tapausta, jossa olisin kokenut ihmisen auran niin heikoksi, että hän melkein haihtuu näkymättömiin.

Muutamaa päivää myöhemmin osuin ruuhka-aikaan samalle kassalle. Hänen auransa oli yhtä olematon kuin aikaisemminkin. Tavaroita pakatessani miehen luo tuli jokin vuoropäällikkö tms. Yllätyksekseni hän puhui kassalle venäjää kuten tämä myös takaisin. Todennäköisesti kassanhoitaja on ukrainalainen. En tiedä, miten Ukrainan kulttuuri ja ukrainalaisten mentaliteetti eroaa venäläisestä, mutta ehkä heikko aura on jonkinlainen kansallinen piirre? Mies ei ollut venäläisen näköinen eikä oloinen. Tulin ajatelleeksi, että suomalaisilla on kyllä voimakas aura. Heidän läsnäolonsa tuntuu, vaikka vaitonaisia olisivatkin. Se johtuu varmaankin luonnonläheisyydestä, voimakkaasta fyysisestä kulttuurista (mm. saunominen) ja maalaisten juurien läheisyydestä.

Suomeen töihin tulleet 2015–2018
1.   Viro   6 836
2.   Ukraina   5 424
3.   Intia   3 662
4.   Venäjä   2 696
5.   Kiina   1 889
6.   Puola   1 781
7.   Yhdysvallat   1 493
8.   Romania   1 385
9.   Thaimaa   1 091
10.   Saksa   1 082


https://yle.fi/uutiset/3-11110300
All you need is Love

urogallus

Näistä aurajutuista olisi kiva kuulla enemmän. Miten tarkkaan ottaen havainnoit niitä? Saatko siis suoran aistihavainnon vai onko kyse ns. viboista? Pystytkö aistimaan niitä koko ajan?

Amore

En tarkoita auralla mitään sellaista yliluonnollista kuten huuhaa-piireissä, vaan ihmisen läsnäolon voimakkuutta. Se on kokonaisvaltainen aistimus toisen olemuksesta ja tilasta. Läsnäolon aistimus koostuu lukemattomista mikrohavainnoista, joita koko ajan teemme toisista ihmisistä, mutta joita yleensä ei pysty yksilöimään erillisiksi huomioiksi.
All you need is Love

Norma Bates

Tässä taas joku päivä vähän ärsytti kun tuntui ettei meinannut päästä kaupassa millään ohi jostain naisparista (parista naisesta?) joista toinen oli värjännyt tukkansa kirkuvan punaiseksi, eikä se toinenkaan miltään "tavalliselta" näyttänyt. (Tosin nykyäänhän on nimenomaan tavis jos tukassa on kaikki sateenkaaren värit, ja mielellään jotain roinaa ruuvattuna naamaan.)

Tuli tässä mieleeni että onko huomiota herättävä ulkonäkö oikeastaan jonkinlainen varoitusväri, kuten se on eläinmaailmassakin? Myrkyllinen sammakko Amazonin viidakossa on esim. voimakkaan keltainen. Hyönteisillä varsinkin on näitä kaikenlaisia huomiovärejä, muistaakseni. Toisaalta monien lajien koiraslinnuilla on myös, ja väreillä pyritään esittelemään terveyttä - sitä että tulee siittämään hyväkuntoisia poikasia. Kuka sitä nyt joihinkin täinsyömiin tiitiäisiin tyytyisi, jos saa valioyksilön siittäjäksi.

Ihmistenkin parissa tiettyjen piirteiden korostaminen on tuon sortin mainostusta, mutta kyllä tosiaan välillä tulee sellainen tunne että joku itsensä oikein tällännyt ja laittanut ihminen pyrkii ottamaan sen kaiken tilan ympäriltään, ja olemus sanoo että "pysypäs loitolla ja siirry sivuun, koska täältä tulen MINÄ". Ja se minäihminen sitten saa madella ja tukkia käytävät, varsinkin jos sillä on hovi mukana.

Eipä sillä, jonkin verran tilaa sain toki itsekin nuorena pukeutumalla kokomustiin. Ainakin mummoilta.


Kopek

Havaintoja...

Anna Bonaiuto 71 vuotta

https://www.youtube.com/watch?v=vRLJI9CB2MU


Anna Bonaiuto elokuvassa Salattu rakkaus (1995)

Kathleen Turner 67 vuotta

https://youtu.be/vFuy0i26DIQ?t=25


Kathleen Turner elokuvassa Niilin jalokivi (1985)

Hippi

Mitä havaintoja?
(kts. ketjun aloitus)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 21, 2022, 09:30:34
Mitä havaintoja?
(kts. ketjun aloitus)

En lukenut ketjun aloitusta, joten kirjoitin aiheen vierestä.

Tarkoitukseni oli vertailla kuvien ja videoiden avulla sitä, miten vuosien kuluminen näkyy eri ihmisissä. Videon kuvaamisen aikaan 71-vuotias italialainen näyttelijä Anna Bonaiuto on mielestäni nuorekkaamman oloinen ja "paremmin säilynyt" kuin häntä muutaman vuoden nuorempi amerikkalainen Kathleen Turner, joka on kokenut huomattavan muodonmuutoksen 1980-luvun olemuksestaan aina äänen muuttumista myöten. Möreä ääni johtuu joskus tupakoinnista. Amerikkalaisilla (tupakoivilla) naisnäyttelijöillä (mm. Lucille Ball) on ollut usein möreä (vai mikä sana tähän parhaiten kävisi) ääni.

En tiedä syitä Turnerin suurelle muutokselle. Terveydellisiä juttuja kenties.

https://www.today.com/video/kathleen-turner-on-her-one-woman-show-finding-my-voice-128291909641