Kirjoittaja Aihe: Havaintoja ihmisistä  (Luettu 3669 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma Bates

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12440
 • Superkiltti
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #45 : Syyskuu 10, 2022, 07:42:18 »
Pakkosinkkuus voi olla tauti.

Pakkosinkkuus minun kohdallani oli alkuun sitä että toinen osapuoli päätti jättää, ja täten olin pakotettu sinkuksi, vaikken halunnut. Nykyään se on sitä että koska miehissä on jäljellä vain epämiellyttäviä tyyppejä (ja olen hetero), niin pakkohan se on olla sinkku ettei mene järki jonkun torven kanssa touhutessa.

Tämä ei tarkoita että kaikki miehet ovat dillejä, vaan että sinkkumiehiin rikastuu heitä iän myötä aina vain enemmän ja enemmän. Ensin viedään kaikki hyvät, sitten siedettävät. Tiedän etten minäkään mikään joka pojan toivelahja ole. On erinäisiä syitä minkä takia en joillekin kelpaa, ja sitten on tietysti tämä että kun en halua tuputtaa itseäni räkälöissä eli olla sosiaalinen, niin se siitä.

Mutta sen verran koppava akka olen, että mielestäni minun ei tarvitse tyytyä tämmöiseen:

- alkoholisti
- raskaasti tupakoiva
- ylipainoinen
- minua iäkkäämpi
- vähä-älyinen
- ulkonäkö ei miellytä noin ylipäätään (juuri minua)

Osa näitä piirteitä edustavista miehistä aina suuttuu, kun käy ilmi etten kiinnostu. Eivät tajua että ei se heilläkään kivaa olisi, jos minä tyytyisin, enkä olisi ilahtunut siitä että seurustelen juurikin sen miehen kanssa joka siinä rinnallani on. Kyllä tässä maassa on jo tarpeeksi kiukkuisia vaimoihmisiä.

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18575
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #46 : Helmikuu 17, 2023, 18:22:55 »
https://www.is.fi/viihde/art-2000009390297.html
Hyvin selkeä mielenterveys/masennustapaus:
Lainaus
Sometähti nimeää kirjassa uransa haastavimmaksi ja isoimmaksi kohteeksi parikymppisen nuoren naisen asunnon. Työttömäksi jäänyt ja masennukseen sairastunut nainen, jota kirjassa kutsutaan nimellä Nora, ei ollut siivonnut kotiaan yli kuuteen vuoteen.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8166
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #47 : Helmikuu 17, 2023, 19:21:09 »
Mitä tarkoitetaan siivoamisella? Kai sentään keittiön roskapussi on viety ulos silloin tällöin.

Jos sometähti näkisi meidän kämppämme, hänen pitäisi säätää mittarinsa aivan uudelle asteikolle.

Olen siivonnut ja imuroinut, mutta ilmeisesti en tarpeeksi.

Poissa Norma Bates

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 12440
 • Superkiltti
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #48 : Helmikuu 17, 2023, 19:22:10 »
Meillä ei siivottu kuuteen kuukauteen, kun isäni kuoli ja silloinen kumppani sai päähänsä että hän on tavallistakin masentuneempi.

Jälkikäteen katsoen taisin katkeroitua siitä että miehen piti ikäänkuin "varastaa" oikeuteni omaan masennukseeni, kun läheisen kuoleman jälkeen minut jotenkin eristettiin duunissakin, ja burn outini sen kuin paheni. Samoihin aikoihin taisi kolmelta muulta työntekijältä kuolla omaisia, kahdelta veli ja yhdeltä äiti, joten masennuksen lisäksi surukin tavallaan omittiin minulta pois.

Eihän tuolle kaikelle mitään mahtanut.

Poissa ROOSTER

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10683
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #49 : Helmikuu 22, 2023, 17:25:49 »
Naapurien kannustavuus voi myös olla ikävää.

    ”
    Naapurit peukuttavat, kun minä 86-vuotiaana teen lumityöt. Voisivat tulla auttamaan, kun on kerran aikaa olla ikkunassa. Vastaaja, 86.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 8166
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #50 : Lokakuu 23, 2023, 14:38:59 »
Alaotsikko: Havaintoja itsestä ja muista

En oikeastaan edes tiedä, mikä on elämässäni pääasiallinen kiinnostuksen kohde. Energia tahtoo mennä epätoivoiseen taisteluun tuhoa ja rappiota vastaan, enkä haluaisi ajatella, että se olisi pääasiallinen elämäni sisältö. Ongelmani on se, että haaveilemani asiat maksavat, eikä minulla ole rahaa tehdä niitä.

Mielenkiintoni on perinteisesti jakautunut kahteen osaan, joista toinen osa on tekninen ja toinen henkinen. Tämä on mahdollisimman huono ilmaus, mutta en parempaakaan keksi.

Teknisellä puolella haluaisin kokeilla erilaisia miettimiäni ideoita käytännössä eli rakentaa lähes mitä tahansa rakennuksista kulkuneuvoihin. Minulla on erilaisia rakentamisideoita, joissa ideana on yrittää tehdä asioita mahdollisimman halvalla mutta kuitenkin hyvin. Tarkoitus on siis kiertää jonkin idean avulla se vaihe, mistä aiheutuvat suurimmat kulut. En nyt puhu veronkierrosta vaan rakennusmateriaalien käyttämisestä ja korvaamisesta ratkaisuilla, joissa säästyy kalliimpia materiaaleja. Jos rakennelmat vielä täyttävät esteettiset vaatimukset - taiteellisista lienee liioiteltua puhua - niin aina parempi.

Mitä tuollaisesta kehittelemisestä ja koerakentamisesta saisin, se on toinen juttu. Ehkä olen vain kiinnostunut. Saahan siitä tyydytystä, jos on keksinyt jotain, ja voi esitellä keksintöään muille. Mitään oikeita keksintöjä en tietenkään ole tehnyt, koska lähes kaikki yksinkertaiset asiathan tuntuu olevan jo keksitty. Netissä pyörii videoita, joissa esitellään erilaisia pieniä ”kommervenkkejä” asioiden tekemiseksi. Jotkut ideat ovat oikeasti hyviä ja jotkut lähinnä Youtubea varten tehtyjä ja vähän sinne päin. Eli voi toimia ja olla toimimatta.

Kun televisiossa tuli aikoinaan MacGyver -sarja, siinä esitettyjä temppuja mainostettiin sellaisina, että ne toimisivat oikeastikin. Jotkut harvat saattoivat toimiakin, mutta monet eivät olisi toimineet. Tempuissa oli yleensä oiottu joitakin mutkia, joita ei tosielämässä voi oikoa.

Mielenkiintoni henkinen puoli on suuntautunut siihen, mikä menee yli teknisestä puolesta.

En arvosta sitä, että elämä olisi pelkkää kädet rasvassa ja naama maalissa puuhailua koneiden ja laitteiden ja rakennelmien parissa. Elämän pitää sisältää myös ei-fyysinen puoli, johon kuuluu henkisten asioiden harrastamista kuten, kirjoittamista, taiteen tekemistä ja muuta tällaista.

Usein fyysinen ja taiteellinen puoli menevät päällekkäin, koska taiteen tekemisessä tarvitaan fyysisiä välineitä – ellei pelkästään omalla keholla tehdä taidetta. Valokuvan ja elokuvan tekijä tarvitsee kameroita ja muita laitteita. Nehän ovat tekniikkaa.

Kumpikaan ääritapaus ei herätä ihastustani. Henkisen puolen ääritapauksella on peukalo keskellä kämmentä, eikä hän osaa tehdä mitään, mikä liittyy käytännön asioihin. Hän on niissä täysin muiden armoilla. Fyysisten asioiden äärityyppi puolestaan on kädet rasvassa touhuava moponrassaaja, jolla ei ole mitään muuta mielessään, ja joka tuskin osaa lukea ja kirjoittaa. Hänkin on toisten armoilla, jos jotain muuta pitäisi tehdä kuin mopoa rassata.

Henkisen puolen ääritapaus herättää vastenmielisyyttä erityisesti silloin, jos fyysisen puolen osaamattomuus on tarkoituksellista luokka-ajattelua. Henkisen puolen ääri-ihminen pitää fyysisen puolen harrastajia ja osaajia alempaan luokkaan kuuluvina, ja sen vuoksi hän ei halua osata tehdä mitään fyysistä. Hän haluaa erottua osaamattomuudellaan alempiarvoisesta käsityöläisluokasta. Hän ei ehkä tule ajatelleeksi, että se, että ei osaa tehdä mitään, ei vielä tee ihmisestä Socratesta tai Hegeliä.

Oikeastaan sekin herättää epäilyjä, jos henkisen puolen ihminen harrastaa fyysisiä asioita näytösmielessä todistaakseen, että fyysinen maailmakin on hallinnassa. Ollaan harrastavinaan jotain, mutta kyseessä ei ole rakkaus harrastamiseen vaan pintapuolista näyttämistä ja teatteria. Kun silmä välttää, käytetään osaavaa maksettua apuvoimaa. Tällaisiakin tapauksia on.

Poissa ROOSTER

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10683
 • Hän jolla on eniten pixeleitä!
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #51 : Marraskuu 29, 2023, 16:25:27 »
– Multitaskaaminen on myrkkyä aivoille. Se ei missään tapauksessa, missään olosuhteissa koskaan tee hyvää. Se on vain haitaksi, Sajaniemi sanoo.

Sajaniemen mukaan yhteen asiaan keskittyminen, asiakokonaisuuksien hahmottaminen ja pyrkimys laajaan ymmärtämiseen hiipuu työelämässä.

Tässä ajassa on muotia olla tehokas multitaskaaja, mikä on tietysti epäedullista syvälliselle tietämiselle ja tarkalle suorittamiselle. Lääpäistään vähän kaikkea mutta mikään ei hoidu kunnolla.

Ihmisistä koitetaan väkisin tehdä jotain muuta mitä he luonnostaan olisivat. Ajatteleminen, pohdinta ja harkittu päätöksenteko ovat pannassa. Kaikenlainen öyhöttäminen, pintapuoliset muoti-ilmiöt ja äkilliset suunnanmuutokset ovat valttia mutta kokonaisuuksien hallinta epäsuosiossa.

Ihmiset tulevat tästä sairaaksi, päät kipeäksi sekä fyysisesti että henkisesti - luonnonvastaista toimintaa. Pitäisi taantua apinalauman tasolle ollakseen kelpoisa tähän järjestelmään.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: ”Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11137
Vs: Havaintoja ihmisistä
« Vastaus #52 : Joulukuu 01, 2023, 11:24:10 »
Naapurien kannustavuus voi myös olla ikävää.

    ”
    Naapurit peukuttavat, kun minä 86-vuotiaana teen lumityöt. Voisivat tulla auttamaan, kun on kerran aikaa olla ikkunassa. Vastaaja, 86.

Onhan se fanittaminen myös jonkunlainen tunnustus ja ihailua omatoimiselle. Toisaalta ehkä ne naapurit voivat myös odottaa, että tuo hyväkuntoinen teräsmies tulisi tuuppaamaan heidänkin pihanpuoleltaan lumet pois ja kannustavat siksi.