Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Presidentti Trump

Aloittaja Sepe, tammikuu 10, 2019, 09:54:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

kertsi

^^
Tuota puhelua ja Trumpin yritystä painostaa viranomaisia väärentämään vaalituloksen on kuvailtu pahemmaksi kuin Watergate-skandaali.


Trump painosti puhelimitse Georgian viranomaisia väärentämään presidentinvaalien tuloksen (Hämeen sanomat)

Puhelun julkisti Washington Post -lehti. Siinä presidentti painosti Georgian ylintä vaaliviranomaista, republikaani Brad Raffenspergeriä julistamaan, että Trump sai enemmän ääniä kuin Biden.

– Haluan vain tehdä näin: Haluan vain löytää 11 780 ääntä, mikä on yksi enemmän kuin mitä meillä on, Trump sanoi äänitteessä Reutersin mukaan.

– Ei ole mitään väärää sanoa, tiedäthän, että olet laskenut äänet uudelleen.


CNN:
Georgia's GOP secretary of state to Trump: 'What you're saying is not true'
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Brutto

Pakko Trumpia on kehuakin. Hän on onnistunut yhdistämään amerikkalaiset ennennäkemättömällä tavalla. Vannoutuneinkin republikaani on kohta samaa mieltä demokraattien kanssa. Vain Trump on enää eri mieltä kuin muut, mitä voitaneen pitää poliittisen harmonian maailmanennätyksenä.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

kertsi

Trumpin mafiatyylinen vaalivirkamiehen uhkailu yhdisti myös kymmenen Yhdysvaltojen entistä puolustusministeriä:

Trump teki "tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä" (HS)
Entiset puolustusministerit varoittivat, että presidentin ei pidä sotkea armeijaa vaalikiistoihinsa. On hätkähdyttävää, että demokratiassa tällaisesta tarvitsee edes varoittaa.

Hätkähdyttävältä Trump-nauhalta kuuluu omiin salaliitto­teorioihinsa uskova presidentti, joka uhkaa yhteiskuntarauhaa (HS)

Lopulta Trump otti käyttöönsä mafiosomaiset otteet. Hän sanoi, että Raffensperger on syyllistymässä rikokseen, koska hän on hyväksymässä "korruptoituneen vaalituloksen".

"Tiedäthän, että se on rikos. Ja tiedäthän, ettet voi antaa niin tapahtua. Se on iso riski sinulle [Raffensperger] ja sinulle Ryan [Germany]", Trump sanoi.

Raffensperger tietää isoista riskeistä, sillä hän ja hänen Tricia-vaimonsa ovat saaneet lukuisia tappouhkauksia Trumpin tukijoukoilta. Trump on aiemmin leimannut Raffenspergerin stalinistisella termillä "kansan viholliseksi".
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Laika

#1668
Lainaus käyttäjältä: Brutto - tammikuu 04, 2021, 13:43:33
Vannoutuneinkin republikaani on kohta samaa mieltä demokraattien kanssa.

Ei ole. 77 % haastatelluista republikaanien äänestäjistä oli sitä mieltä, että vaaleissa harjoitettiin laajamittaista vilppiä.

140 republikaaniedustajaa on esittänyt aikeenaan tammikuussa äänestää vaalituloksen mitätöimiseksi, käytännössä tarkoittaen, että Yhdysvallat muutettaisiin heidän näkemyksensä mukaan diktatuuriksi. Onko se heidän näkemyksensä, taktikoivatko he, vai ovatko he vain vellihousuja poliittisessa paineessa -sitä on vaikea sanoa.

Jos mitään, niin republikaaniäänestäjät kannattavat enemmän Trumpia kuin keskivertoedustajiaan, mikä on luonut poikkeuksellisen paineen republikaaniedustajille ja -senaattoreille lähestyä samaa hulluuden singulariteettia, jonka kanssa heidän puolueensa on flirttaillut jo pidemmän aikaa. Kun valehtelet ja vääristelet aikasi onnistuneesti, joudut pian elämään yleisen paranoian kanssa. Vaan sitähän ei yksikään oikeistolainen esimerkiksi Suomessa tunnusta, koska ihmiset pitävät poliittiset kulissit kunnossa vaikka hampaat irvessä. Kun puhun oikeistosta amerikkalaisessa kontekstissa, tarkoitan toki sekä republikaaneja että demokraatteja. Molemmat ovat loppujen lopuksi osa samaa koneistoa:

The central point that emerges from our research is that economic elites and organized groups representing business interests have substantial independent impacts on U.S. government policy, while mass-based interest groups and average citizens have little or no independent influence. Our results provide substantial support for theories of Economic-Elite Domination and for theories of Biased Pluralism, but not for theories of Majoritarian Electoral Democracy or Majoritarian Pluralism.

Ironia tässä tietysti on, että Neuvostoliiton olisi jo pitänyt opettaa se oikeistolle. Se on kuin epäonnistunut peilitesti, jossa katsoja ei näe itseään heijastuksesta.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Toope

Iso haloo yhdestä keskustelusta, josta poimittiin vain osa... Siitä uutinen.

Trump tuo vielä kysymyksiä noista äänijakaumista ja äänestysjärjestelmästä. Hyvä niin, koska niiden kohdalla on epäselvyyksiä.


Jaska


Presidenttiasema on suojellut Trumpin törkeintä rötöstelyä, mutta nyt suoja hajoaa. Kiintoisaa nähdä miten demokraatit onnistuvat hyväksikäyttämään Trumpin ennennäkemättömän häpeällisen lopun. Trump on vilpillisenä bisneksentekijänä valtiojohdossa omaa luokkaansa, mutta tokko demokrattien jauhot sen puhtoisempia ovat kuin republikaanienkaan.

kertsi

Kunhan ei tee vallankaappausta ja perusta diktatuuria.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

Minä ehdin jo ajatella salkkarimaisesti että tuo Trumpin härki "mafia"puhelu olisi tapahtunut joskus pian vaalien jälkeen ja nauhapaljastus sovitettu julkisuuteen just ennen Georgian tiistain äänestystä. Mutta puhelu olikin aivan äskettäin viime lauantaina! Syy nauhoitukseen johtuu tästä:

Näin syntyi kohuttu nauhoite puhelusta, jossa Trump painosti vaalituloksen muuttamiseen – avustajat kertovat virkamiehen aavistaneen presidentin aikeet
...
Avustaja kertoo Trumpin liittolaisiin kuuluvan Etelä-Carolinan senaattorin Lindsey Grahamin kehottaneen Raffenspergeriä jo aiemmin kääntämään osavaltion vaalituloksen Trumpin hyväksi. Graham on myöhemmin kiistänyt väitteen.

–Lindsey Graham pyysi meitä heittämään pois virallisesti jätettyjä äänilipukkeita. Sen puhelun jälkeen päätimme, että meidän pitäisi nauhoittaa puheluita.

- https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007720264.html

Äärimmisen epädemokraattisen härskiä! Miettikää (Toope!) vertailuksi jos pääministeri Marin, pääministeri Halla-aho tai presidentti Niinistö pyytäisi samaa jonkin vaalipiirin virkailijalta. Heittämään pois ihmisten äänestyslippuja tai hakemaan lisää ääniä jotta voittaisi...
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Toope - tammikuu 04, 2021, 22:27:25
Iso haloo yhdestä keskustelusta, josta poimittiin vain osa... Siitä uutinen.

Trump tuo vielä kysymyksiä noista äänijakaumista ja äänestysjärjestelmästä. Hyvä niin, koska niiden kohdalla on epäselvyyksiä.

Ei ole kyse "vain yhdestä puhelista", vaan tietenkin koko Trumpin toiminnan kokonaisuudesta, jota olemme kaikki saaneet kyseenalaisen ilon seurata jo kuukausiolkulla. OIkeastaan pidempäänkin, sillä Trump aloitti tämän vaalivilppipuheensa jo edellisten vaalien yhteydessä. Mitään - ei ensimmäistäkään - todistetta hän ei ole edes yrittänyt kertoa siitä, että väitetty vilppi todella olisi tuonut demokraateille voiton. Päinvastoin se ainua paljastunut kuolleen nimissä äänestänyt oli republikaani, joka äänesti Trumpia. Jos siis jotain vilpillistä jostain sittenkin löytyisi, saattaisi hyvin todennäköisesti Bidenin voitto vain vahvistua entisestään. Trump vinkuu lähinnä siksi, että hänen vilppinsä omaksi edukseen ei oikein onnistunut.

Jostain syystä yleensä ihmiset ajattelee, että kerran valehtelusta kiinni jääneen uskottavuus heikkenee. Onkin erikoista, että nämä trumputtajat nyt näkee asian suorastaan päinvastoin. Mitä päättömämpiä juttuja tämä appelsiini päästelee suustaan, sitä kiihkeämmin häneen eräät uskovat. Luulen ma, että he kaikki näkevät märkää päiväunta siitä, että heillekin annettais vapaus tehdä mitä huvittaa ilman seurauksia. Mutta ikävä kyllä ja vaikka Trump olisikin pressana, epäluotettavat ja ikävät tyypit jäävät silti ilman kavereita. Heiltä kun puuttuvat ne appelsiinimiljardit, joilla kavereita itselleen ostaa. Se lähiöbaarin urputtaja ja uhoaja, joka ei ikinä maksa velkojaan, on edelleen kaikkien muiden mielestä rasittava tyyppi, jonka kanssa ei ole mitään syytä viettää aikaa. 

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - joulukuu 20, 2020, 04:24:22
https://us.cnn.com/2020/12/19/politics/trump-oval-office-meeting-special-counsel-martial-law/index.html

Vallankaappausta on perjantaina pohdittu ilmeisesti ihan tosissaan.

Nyt sitä yritettiin jo ulkoparlamentaarisin keinoin, kun kaikki muut kortit on jo katsottu.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

#1675
Oranssin vauvan twitter-tili on suljettu tapahtuneen johdosta 12 tunniksi, Facebookin tili 24 tunniksi ja snapchat tili myös määräajaksi.

Twittertili on menetetty mahdollisesti lopullisesti, ellei vakaa nero poista vaaleja koskevia valheitaan.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 07, 2021, 06:19:21
Oranssin vauvan twitter-tili on suljettu tapahtuneen johdosta 12 tunniksi, Facebookin tili 24 tunniksi ja snapchat tili myös märäajaksi.

Twittertili on menetetty mahdollisesti lopullisesti, ellei vakaa nero poista vaaleja koskevia valheitaan.

Olis hauskaa päästä kärpäsenä katossa seuraamaan sitä itkupotkuraivaria, jonka vallassa Trump nyt kierii. Luulen, että hän todella saa vierotusoireita, kun ei pääse tviittaamaan muutamaan tuntiin. Just kun olis niin paljon asiaa...Mutta enpä haluaisi olla siinä lähipiirissä, joka joutuu ottamaan hänen kiukuttelunsa nyt vastaan.

Hippi

Seurasin jonkin aikaa eilen Trumpin puhetta suorana lähetyksenä. Hän puhui poikkeuksellisen selvästi käsitellessään useita osavaltioita ja luetellessaan niitä kadonneita / löytyneitä / virheellisiä / väärennettyjä / myöhästyneitä jne äänestyslippujen lukumääriä. Kun hän lähti puheessaan toiselle kierrokselle noita luettelemaan, niin siinä vaiheessa lopetin seuraamisen. Tai ainakin minun korviini se kuulosti jo toiselta kierrokselta.

Sitä vain ihmettelen, että kun on noin tarkat luvut tiedossa, niin kai niiden pohjalta pitäisi löytyä edes jonkinlaisia todisteita. Miksi niitä ei ole tuotu esiin yhtäkään? Ihmettelen myös Trumpin kannattajien vakaata uskoa tähän oranssiin jeesukseen. Miten heidän uskonsa ei horju lainkaan, kun Trumpin oikeusjutut on jätetty käsittelemättä yksi toisensa perään juuri siksi, että minkäänlaista juttua niistä ei tullut juuri todisteiden puutteen vuoksi.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️


kertsi

Lainaus käyttäjältä: kertsi - tammikuu 04, 2021, 23:01:33
Kunhan ei tee vallankaappausta ja perusta diktatuuria.
Trumpin puhe,  joka kiihotti mellakoivan roskaväen ryntäämään Capitoliin, voi poikia rikossyytteen. Ilmeisesti USA:kaan ei saa yllyttää rikoksiin. Olen kännykän varassa, enkä jaksa kikkailla tällä luurilla, mutta lisään tähän linkin, jos se onnistuu.

Trump Didn't Just Cross a Line in Inciting Today's Riot in the Capitol—He Committed a Crime
https://news.yahoo.com/trump-didn-t-just-cross-004321592.html

Puuh, kun kännyn varassa on foorumikirjoittelu työlästä.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️