Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Presidentti Trump

Aloittaja Sepe, tammikuu 10, 2019, 09:54:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Kopek - tammikuu 12, 2021, 23:18:33
Katsoin Trumpin puheen (suurimman osan siitä), jonka hän piti Meksikon rajamuurilla. Se oli yllättävän täyspäisen ihmisen puhetta siihen nähden, millaisena sekopäänä Trump on viime aikoina uutisissa esitetty. Trump vaikutti rauhalliselta.

https://yle.fi/uutiset/3-11733656

Koronavirushan voi vaikuttaa aivoihin, ja hänellä tartunta oli. Kumma ettei julkisuudessa ole jo spekuloitu tuota mahdollisuutta että jäi jotain jälkivaivoja.

Hippi

^
Veikkaan ennemminkin, että Trumpille on syötetty kourallinen jotain rauhoittavaa.
Mutta voihan olla, että hän on vihdoin ymmärtänyt olevansa niin sanotusti kusessa, kun niin suuri osa merkittäviä henkilöitä hänen lähipiiristään on kääntänyt selkänsä Trumpille. Johan lehdessä oli tieto, että Ivanka on aikeissa osallistua Bidenin virkaanastujaisiin "pelastaakseen lupaavasti alkaneen poliittisen uransa" (jotenkin noin asia ilmaistiin).
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

-:)lauri

Trump kertoi lehdistölle jälleen kuinka Jenkeissä on niin monta koronakuolemaa ja sairastunutta kun siellä testataan niin paljon enemmän kuin muualla.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

-:)lauri

#1728

https://www.youtube.com/watch?v=QyYnT-FopmU

Skeptikon näkökulma Capitol Hillin tapahtumiin ja äärioikeanlaidan joukkojenhallintametodeista.

EDIT:
Lyhykäisyydessään Trump on samalla tavalla syyllinen Capitol Hillin tapahtumiin kuin Hitler holkaustiin, vaikka sen enempää Trump kuin Hitlerkään eivät julkisesti antaneet seuranneille tapahtumille sanatarkkaa käskyä.

Ihmiset eivät nimittäin tarvitse sanatarkkaa speksausta tietääkseen, mitä aatteen ja asenteen johtohahmo haluaa ja tarkoittaa. Samalla tavalla kun jos mafiapomo sanoo jostain ongelmia aiheuttavasta ihmisestä väkivaltaa fanittavalle gorollalleen, että "Hoida asia.", kaikki tietävät, mitä mafiapomo haluaa, vaikka mafiapomo ei sanokaan ääneen, mitä hän haluaa.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Viihde- ja hömppäpöhinä - tammikuu 13, 2021, 14:31:14
Trump kertoi lehdistölle jälleen kuinka Jenkeissä on niin monta koronakuolemaa ja sairastunutta kun siellä testataan niin paljon enemmän kuin muualla.

Aika hurjia testejä kun tulee raatoja.

Jaska


Kumma kyllä, monissa maissa on testattu enemmän (suhteessa väkilukuun) ja löydetty vähemmän sairastuneita ja koronakuolleita (suhteessa väkilukuun)

MrKAT

En tuppaa katsomaan suorana ja mielenkiinnoista aioin vain vilkaista mutta tuli katsottua loppuun asti kongressin alahuoneen eli edustajain huoneen äänestys.
   232 - vs - 197 kannatettiin Trumpin asettamista virkasyytteeseen.
Jopa 10 republikaania oli samaa mieltä ja äänesti demokraattien kanssa eli käänsivät saman puolueen Trumpille selkänsä.

Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Muisto Keijo Kullervo

Trumpinisteile iloksi:

Ennustan, että demokraattien vaalima Donaldin syrjäyttäminen seuraavista presidenttivaaleista ei onnistu eikä demokraatit saa senaatista kahta kolmasosaa hankkeensa taakse.

Donald Trumpilla on yllä olevan mukaan mahdollisuus osallistua seuraaviin vaaleihin oikeiston ehdokkaana mikäli vaiin miehen terveys kestää sen.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

MrKAT

#1733
Trumpiin kohdistuva syyte on virallisesti "kapinaan yllyttämisestä"(incitement of insurrection), osuudestaan mellakassa.

"Mr Trump is accused of inciting a mob that stormed Congress last week
after he repeated false claims of election fraud."
..
"The trial follows Wednesday's vote in the House of Representatives that
formally charged - or impeached - the president with "incitement of
insurrection" for his role in the riot."

- https://www.bbc.com/news/world-us-canada-55658517

Kapina on jonkin joukon (aseellinen) nousu esivaltaa vastaan.[1][2]

Kapinoinnilla pyritään muuttamaan epätyydyttäväksi koettu asiantila. Kapinoinnilla on pyritty esim. hallituksen kaatamiseen ja vallankaappaukseen tai yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen vallankumouksella. Historiallisesti kapina-sanaa käytettiin epäonnistuneesta vallankaappauksesta tai -kumouksesta.

- https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapina

Rebellion, uprising, or insurrection is a refusal of obedience or order.[1] It refers to the open resistance against the orders of an established authority.
- https://en.wikipedia.org/wiki/Rebellion

Guardianin mukaan Trump kieltäytyy maksamasta asianajopalkkiota kaverilleen Rudy Giulianille. Hän ei maksa koska hävisi taiston. Herrojen välit ovat viilenneet ja valkoisen talon virkailijat ovat kertoneet ettei Giulianin puhelinsoittoja saa päästää läpi. Kerrotaan että Trump on yksin eristäytyneenä ja kettuuntuneena, valkoisessa talossa.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

kertsi

#1734
Giulianilla oli tai on korona. Tartuttikohan Trumpin pöljäke sen häneen?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

MrKAT

ABC News @ABC
Pres. Trump's career average approval rating is the lowest for any president in modern polling dating back to 1939. He is the first president in that time never to achieve majority approval at any point.


- https://twitter.com/ABC/status/1350535829026971661  (3 tuntia sitten)

Trump on USA:n gallup-mitatusti surkein presidentti.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Laika

#1736
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - tammikuu 17, 2021, 01:19:29
Trump on USA:n gallup-mitatusti surkein presidentti.

Ellei tule jotain sellaista tietoa, jota en vielä tiedä, pidän edelleen Reagania ja George Bush nuorempaa Trumpia huonompina presidentteinä. Se ei kuitenkaan osoittaudu kummoiseksikaan meriitiksi.

Kun katselee listaa, tulee helposti sille kannalle, että Yhdysvallat maana menestyisi paremmin kun sillä ei olisi presidenttiä lainkaan. Muutama miehistä olisi kyllä joutanut vankilaan, jos sitä haluaa pitää virstanpylväänä heikon ja keskitasoisen suorituksen välillä. Saatatte huomata, että katsottaessa yksityiskohtia on rima pakko laskea ällistyttävän alas.

Republikaaneilla ja heidän hännystelijöillään ei esimerkiksi tunnu olevan mitään ongelmaa sen seikan suhteen, että Reagan rahoitti kansainvälistä terrorismia ja aseisti islamilaista diktatuuria. Miltä se kuulostaa nykystandardilla tarkasteltuna? Siihen verrattuna Trump on jopa keskitason presidentti.

Trump tullaan muistamaan itseään suurempana roistona siksi, että hän oli sivistymätön öykkäri julkisesti, ja yleensä kukaan ei pidä öykkäreistä. Tätä ei pidä ymmärtää niin, etteikö Trumpin politiikka olisi vahingoittanut lukuisia ihmisiä ja syntymättömiä sukupolviakin. Kysymys kuuluu, vahingoittiko hän amerikkalaista yhteiskuntaa yhtä pahasti kuin Reagan neuvonantajineen? Oliko hän ihmisenä tyhmempi kuin George Bush nuorempi (tai sivistymättömämpi: Bush sekaannutti maansa salaisiin vankiloihin ja vieraiden maiden kansalaisten kidutuksiin)? Vaivasiko vallanhimo häntä Nixonia pahemmin? Mitään noista on vaikea kuvitella. Trumpia on yritetty saada kiinni vehkeilystä, mutta Nixonin lainkohtaa myöten tiedetään syyllistyneen maanpetokseen -häntä vain ei saatu aikoinaan kiinni verekseltään, jotta juttua olisi voitu ajaa tuomioistuimeen:


Nixon was always willing to operate in a quasi-legal fashion in order to sabotage his political opponents and increase his likelihood of being elected. His reputation for dirty tricks was legendary.

What appeared to be a sharp ruthlessness early on earning him the nickname Tricky-Dicky during the 1950 California Senate election later was exposed as a full blown criminal mindset that acknowledge few limitations in his drive for power. Tricky-Dicky once considered murdering a bothersome reporter.

Nixon was willing to solicit illegal money from those who had it. His alleged 1956 bribe, $1.8 million in 2017 dollars, funneled from Howard Hughes nearly brought him down when exposed. There were many other bribes. In 1971 ITT paid him $2.4 million, in 2017 dollars, to fix an anti-trust case. This case also almost came to light causing much disconcertion in the White House and put a reporter's life in danger.

Nixon even accepted Mob money.


https://www.quora.com/Was-Nixon-a-bad-person

Tietenkin pienempikin roisto on roisto. Sitä vain herkästi jää kertaamaan mielessään jo sattuneita, kun päällikkö vaihtuu. Ugabuga.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Miksi amerikkalaisten korkean koronakuolleisuuden katsotaan olevan nimenomaan Trumpin syytä? Onhan virus saanut tuhoja aikaan monessa muussakin maassa, ja torjuntatoimet ovat takerrelleet. Silti näiden muiden maiden valtionpäämiehiä ei ole määritelty syylliseksi tapahtumiin ainakaan siinä laajuudessa kuin Trumpin kohdalla on tehty.

En puolustele Trumpia. Totean vain, että presidenttinä hän on joutunut olemaan koronakysymyksessä tavallaan kahden tulen välissä. Toiselta puolelta on painostettu, että pitä sulkea yhteiskunta viruksen pysäyttämiseksi. Toisen puolen edustajat ovat marssineet vihaisina kaduilla vastustamassa niitä sulkutoimia, joita on jo tehty.

Bidenin tilanne on ollut helpompi. Hän on voinut huudella kellaristaan milloin mitäkin tarvitsematta toteuttaa vaatimuksiaan puhumattakaan, että hän olisi joutunut niistä vastuuseen. Ehkä hän nyt joutuu, mutta mitä sitten. Hän on jo voittanut vaalit.

Presidentin huonous tai hyvyys riippuu määrittelijästä ja hänen arvoistaan sekä tarkasteltavasta ajanjaksosta ja siitä, milloin arvio tehdään. Presidentti voi saada hyvän arvosanan, vaikka hänen politiikkansa olisi ollut katastrofaalista, jos hänen tekemiensä virheiden seuraukset tulevat esille vasta pitkän ajan kuluttua hänen virkakautensa jälkeen. Presidentti tai muu valtionpäämies voi myös kuolla sopivasti maineensa ja uransa huipulla ja päätyä historian suurmiesgalleriaan. Kukaan ei tiedä, miten hänen maineelleen olisi käynyt, jos hän olisi elänyt pidempään. Ehkä hänestä olisi tullut despootti niin kuin pitkään vallassa oleville joskus käy. Ehkä hänen johdollaan maa olisi ajautunut sotiin ja köyhyyteen ja kurjuuteen.

Jos Hitler olisi kuollut ennen kuin hän aloitti toisen maailmansodan, häntä muisteltaisiin ehkä suurmiehenä, joka yhdisti saksalaiset alueet "Suur-Saksaksi". Jos Mussolini olisi kuollut ennen lähtemistään mukaan Hitlerin sotiin, ehkä hänelläkin olisi patsaita ja muistomerkkejä ja nimikkokatuja Italiassa.

safiiri

^Ööö...ehkä vaiks siksi, että Trump on profiloitunut vähättelyn, valheiden, salaliittoteorioiden ja välinpitämättömyyden vahvistajana ja levittäjänä. Myös niiden valtionpäämiesten toimintaa on kritisoitu, jotka Trumpin tavoin ovat väittäneet, että koko tauti on valetta tai ettei ainakaan ole syytä tehdä oikeastaan mitään. Eikä nyt ainakaan itse käyttää maskia tai välttää isoja yleisötilaisuuksia.

USAn presidentillä sitäpaitsi on hyvin paljon valtaa. Hän voi mm. antaa presidentin asetuksia. Trump onkin tehnyt monenmoista näiden asetusten voimalla - vaan ei mitään koronan suhteen.

Jaska

#1739
Trumpin koronajohtajuudelle leimallista on ollut lääketieteellisen asiantuntijuuden torjuminen. Tarjoten tilalle valohoitoa ja desifointiaineen nauttimista. Yhdysvalloilta on odotettu esimerkillisyyttä ajatellen sillä olevan hyvät resurssit ongelman hoitoon.

Nyt todettujen koronatapausten määrä suhteessa asukaslukuun on Yhdysvaltoja korkeampi vai näissä maissa: Andorra, Gibraltar, Montenegro, Tsekki, San Marino ja  Luksemburg. (Kuinka sattuikaan, että vain Tsekki on noista yli miljoonan asukkaan valtio.) Kuolleiden määrässä suhteessa väkilukuun Yhdysvaltojen edelle kiilaavat myös mm. Belgia. Slovenia, Italia, Yhdistynyt Kuningaskunta, Bosnia ja Hertsegovina, Pohjois-Makedonia, Liechtenstein.