Katso tätä palstaa miniatyyriversiona yhteiskunnan tiedonkulusta ja kerro minulle, mitä väliä millään referoimallani informaatiolla on massoille. Sikäli kuin minulta kysytään, ihmiset ovat jo tarpeeksi aivopestyjä, jotta millään 'paljastuksilla' olisi mitään merkitystä yleisen mielipiteen muuttamiseksi. Onko asiantuntija väärää mieltä -hanki toinen asiantuntija kertomaan sopivampi näkemys.
Mitä jos ongelma on Julodimorpha bakewell-tason ongelma ja referoimasi informaatio menee ylivoimaiselta enemmistöltä yli hilseen ja riittävän isolla marginaalilla?
Mielestäni esimerkiksi tuo Siegelin ansiokas essee on hyvin yleistajuinen kirjoitus käsittelemästään ilmiöstä. Olen myös nähnyt
Siegelin haastattelun -mies on kaukana foliohatusta, ja pystyy pitämään tunteensa kurissa paljon minua paremmin tutkimansa saastan luonteesta huolimatta. Se on ihailtava piirre, joka minulta puuttuu.
Otsikkoon hiukan palatakseni en valitettavasti voi peräytyä puolueellisuusväitteistäni koskien Yleä ja Helsingin Sanomia. Niiden tiedolliset aukot kun ovat siten säännönmukaisia, etteivät ne voi mennä yksin sattuman tai kiireen piikkiin. Yle kirjoittaa verkkosivuillaan ('uutisia lyhyesti', 24.9.):
Kysely: Biden vaikeuksissa presidenttikampanjassaan
Kolme viidestä demokraatista haluaisi silti jonkun muun ehdokkaan kuin Bidenin, lähinnä hänen korkean ikänsä takia. Biden on myös esim. talouspolitiikassa epäsuosittu.
Trumpia painavat häntä vastaan nostetut oikeusjutut, joita on kaikkiaan 91.
Toimittaja ei edes mainitse sanalla Bidenin korruptiota tai sitä, että amerikkalaisen yleisön keskuudessa tämäkin sota on käynyt epäsuosituksi. Toisekseen tekaistuina pidettyjen syytteiden naurettava määrä Trumpia vastaan saattaa pikemminkin sataa hänen hyväkseen. Itse odotan -mikäli Yhdysvallat aikoo esiintyä yhä oikeusvaltiona- että näemme virkarikossyytteen Joe Bideniä vastaan lahjonnasta ja valtuuksiensa väärinkäytöstä, joka johtaa tuomioon. Erityisen vakavia Bidenin rikoksista tekee se, että hän oli suoraan sekaantunut Ukrainan sisäisiin asioihin ja on saattanut siten itsensä ja perheensä eturistiriitaan Ukrainan valtion laillisen toiminnan ja sisäpoliittisen vakauden suhteen. Suojellessaan rikollista Yhdysvallat nakertaa oman oikeusjärjestelmänsä ja poliittisten laitostensa uskottavuutta edelleen. Se muistuttaa
banaanitasavaltojen instituutioista.
Sen sijaan en odota Yleltä minkäänlaista tasapuolisuutta sellaisen käsittelemisessä, koska meillä Yle jostain syystä identifioi itsensä demokraattipuolueen kanssa aivan kuten yllä Rooster identifioi BBC:n ja Helsingin Sanomat journalismin kanssa. Erityisen ihmeellistä pelleilystä tekee se, että Biden on eri yhteyksissä julkisesti implikoinut rikoksensa Nordstream 2:n tapauksesta sekä Shokinin aloittaman korruptiotutkinnan estämisestä. Olen videon molemmista jo postittanut tälle palstalle ilman, että suorilla todisteilla näyttäisi olevan vaikutusta lampaiden sielullisiin liikahduksiin. Julkinen häpeilemättömyys samalla kielii, miten Bidenin kaltaiset miehet uskovat toimivansa kaikkien lakien yläpuolella, ja ainakin tähän asti näyttävät olleen oikeassa siinä. Se on sukua Nixonin vehkeilylle, mutta edes Nixonilla ei ollut takataskussaan suurilevikkistä mediaa, oikeusministeriötä ja hallintoelimiä niin kuin Bidenilla on.
Bidenin kabinetti koostuu älyllisesti keskinkertaisista ideologeista. Nixonilla oli sentään Kissingerissä älykäs ideologi.
Trump oli ainoa 'vaihtoehto' tai anomalia, jonka järjestelmä saattoi alamaisille tuottaa. Siten on varsin luonnollista, että järjestelmän raivo kohdistui Trumpiin, kun tiedettiin että hän tuli establismentin ulkopuolelta sotkemaan totutusti pyöritettyä rinkiä. Monien kauhistukseksi ihmiset rupesivat mieluummin äänestämään 'mitä tahansa vaihtoehtoa' l. Trumpia, eikä enää ole auttanut tuomioistuinlaitoksen ja median laittaminen miehen perään, kun monien kansalaisten inho vallanpitäjiä kohtaan on muodostunut niin voimakkaaksi. Käyttääkseni taas itseäni esimerkkinä -identifioin itseni vasemmistolaiseksi ja Trumpin vastustajaksi, mutta äänestäisin vaikka itseään Isä Saatanaa pelkästään vahingoittaakseni nyt vallassa istuvia (ja tavallani ajattelevat kyllä ymmärtävät, että tuloksesta riippumatta presidentinvaaleilla tuskin voidaan muuttaa Yhdysvaltain mädäntynyttä poliittista järjestelmää). Oikeampi äänestys olisikin, pitäisikö istuva presidentti lukita Guantanamon vankilaan muiden terroristiepäiltyjen kanssa. Demokraattien on ylipäätään vaikea junailla sellaista vaaliasetelmaa, joka pitäisi heidän oman
neocon-klikkinsä ensi vuonna vallassa. Siksihän Hillary Clinton oli alusta saakka väärä hevonen.
Tilannetta jollain tapaa kuvaa, miten kaksi kärkiehdokasta ovat molemmat rikossyytösten kohteena. Kumpaa rikollista siis amerikkalaisten haluttaisiin äänestävän? Ehkäpä koko järjestelmä on rikollinen, ja paineventtiilistä yritetään nyt päästellä pahimpia pois ettei kattila räjähtäisi.
Jos tätä kaikkea pitää salaliittoteoriana, niin lukekaapa joskus huviksenne pretoriaanien historiasta valtansa huipulla Roomassa. On vastaavia tapauksia ennenkin sattunut.