Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vasemmistolaisuus - mitä se on?

Aloittaja Edward, lokakuu 21, 2019, 07:52:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Edward

Ketju on leikattu Metaketjusta, johon muodostui erillinen haara Gazan rajalla -ketjusta.

Tämän ketjun ensimmäiden viestin linkit vievät Gaza-ketjuun, josta voi lukea tämän keskustelun alun taustoja.

Laika

#1
Varmaan Kopekin tekstin meta-analyysi kuuluisi mieluummin tänne Kuin Gazaa ja Länsirantaa käsittelevään ketjuun.

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 03, 2020, 22:56:29
Lainaus käyttäjältä: kertsi - helmikuu 03, 2020, 22:13:42
Oudon emotionaalinen latauksesi Kopek näkyy mm. näissä kommenteissa:

https://kantapaikka.net/index.php/topic,1043.msg48201.html#msg48201
jossa esität, että vasemmistolaiset ovat kansallissosialisteja. Aika yllättävä väite nimenomaan sinulta, jolla lienee äärioikeistosympatioita ja äärimmäisiä vasemmistoantipatioita.

Kappale, missä edellinen toteamus on, kuuluu kokonaisuudessaan seuraavasti:

Kontula tukee kotinsa juutalaisille menettäneitä arabeja. Kontulan aateveljet ja sisaret edellisissä sukupolvissa eivät tainneet suuremmin välittää siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto ryösti sadoilta tuhansilta suomalaisilta kodin ja kotiseudun. Joten ei tässä taida olla mistään kotien ja kotiseutujen menettämisestä kyse vaan aatteesta. Kun varas on kommunisti, uhrin katsotaan ansaitsevan kohtalonsa varsinkin, jos hän sattuu olemaan kapitalisti. Mutta kun varas on juutalainen, vasemmistolainen löytää oman sisäisen kansallissosialistinsa).

Valitettavasti tekstiin on jäänyt pieni huolimattomuusvirhe. Siinä kuuluisi lukea "vasemmistoliittolainen löytää oman sisäisen kansallissosialistinsa". Käsittelenhän kirjoituksessani nimenomaan Vasemmistoliittoa ja sen kansanedustajaa Anna Kontulaa, jonka puolue on stalinistien ja taistolaisten ja SKDL:n ja SKP:n perillinen, ja joka on sanonut olevansa eduskunnan ainoa kommunisti.

En väitä, että vasemmistolaiset (pitäisi siis olla vasemmistoliittolaiset) ovat kansallisosialisteja. "He löytävät oman sisäisen kansallissosialistinsa" on tarkoitettu jonkinlaiseksi sanaleikiksi. Toisin sanoen sosialisti on sosialisti, kun on kyse sosialistisen maan - esimerkiksi Neuvostoliiton - tekemistä aluevaltauksista ja ihmisoikeuksien loukkaamisesta. Eli hän ei reagoi ilmiselvään vääryyteen. Mutta kun vääryyden tekee juutalainen, sosialisti reagoi. Tässä tilanteessa - ja vain tässä tilanteessa - hän muistuttaakin yllättäen juutalaisvihamielistä kansallisosialistia. Eli hänen sisällään on pieni natsi. Tämä kaikki oli tarkoitettu jonkinlaiseksi vitsiksi kuten seuraavakin.

Lainaus käyttäjältä: kertsi - helmikuu 03, 2020, 22:13:42

jossa linkin avulla puhut kantapaikan Israel-vihamielisistä samaan hengenvetoon kuin uusnatseista.


https://www.verkkouutiset.fi/anna-kontula-olen-eduskunnan-ainoa-kommunisti/

Ehdin jo kirjoittaa vastaukseni -huolimatta itselleni antamastani lupauksesta, jonka mukaan tunnekuohuja aiheuttavissa tilanteissa otan lisäajan ennen vastaamista- mutta konteksti huomioon ottaen en voi olla kommentoimatta vielä tätä Kopekin kirjoitusta.

Ensinnäkin, se valaisee melko hyvin, miten erikoinen on Kopekin marina ihmisten tekstintulkinnasta. Kyllä, ihmiset ylitulkitsevat ja alitulkitsevat asioita. Sen sijaan Kopek ei voi tosissaan mennä esittämään tällaista panettelua ja valittaa sitten, miten ihmiset ylitulkitsevat häntä. Päinvastoin, jos kirjoittaja on kadottanut langanpäät näin täydellisesti, lukija joutuu keskittämään kaiken energiansa karkaavien lankojen yhteennivomiseksi uudelleen kirjoittajan puolesta.

Miten esimerkiksi pitäisi tulkita se tosiasia, että nyky-Israelin merkittävimmät tukijat tulevat joukosta, joka ottaa Kopekin sanaleikin todesta? Puhun nyt amerikkalaisista republikaaneista, joita myös maan istuva presidentti edustaa. En saa ajatuksiani kokoon, koska konteksti tosiaan on niin kummallinen: paitsi että Kopek käyttää sanaleikkiä parjatakseen vasemmistoa, hän tulee samalla toistaneeksi erästä oikeiston revisionistista salaliittoteoriaa* niin tehdessään -ja sanoo, ettei häntä pidä ottaa tosissaan.

Minulle esitetty ja sen konteksti romahduttavat täydellisesti Kopekin koko tekstin siihen pisteeseen, etten voi lukea sitä sen enempää tavalla kuin toisella. Jos sitä ei substantiaalisesti olisi tarkoitettu hyökkäykseksi Kontulaa ja hänen hengenheimolaisiaan vastaan, niin nämä sivumerkitykset voisi tulkita jotenkin mielekkäämmin. Viestin merkityssisältö on siten romahtanut sisäänpäin, mutta sen flirtti äärioikeiston kanssa vaikuttaa silti vakavalla otteella tarkoitetuksi.

'Epäonnistuminen' tuntuu siten väärältä sanalta kuvailemaan esitettyä. Jos jotain vastaavaa esitettäisiin julkisessa tilassa, yleisön edustaja joutuisi esittäjän puolesta nolostumaan ja selvittämään vaivautuneena asiaa vieressään istuvalleen, jotta kuunteleva yhteisö säilyttäisi omat kasvonsa.

Ollakseni rehellinen en voi olla pahoillani viestini kiukkuisesta sävystä, koska olen kiukkuinen. Toivoakseni olen kuitenkin selittänyt, mikä kirjoitetussa sisällössä minut suututti.


*eikä mitä tahansa salaliittoteoriaa, vaan muuatta, jolla oikeistossa on yritetty pestä puhtaaksi sen oman poliittisen siiven antisemitististä historiaa
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Laika

Voisin toki mennä siihenkin, että pilaillessaan Kopek esittää natsien uhrit syyllisinä, vaan jääköön toiseen kertaan.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Kopek

Voisiko joku luetella lyhyesti keskeiset virheelliset väittämäni. En nimittäin tajua tuosta edellä esitetystä enään paljon mitään. Missä ovat esimerkiksi Laikan ja minun mielipiteiden oleellisimmat erot. En mielestäni ole esittänyt Israel-palestiinalaiset -kysymyksessä kovin vahvoja mielipiteitä suuntaan enkä toiseen. Siksi voimakas reaktio ihmetyttää.

Vastauksia kirjoittaessa voi katsella ja kuunnella tätä Ylelle aikoinaan tehtyä TV-ohjelmaa, joka antaa viitteen siitä, kenen puolella suomalaisten sympatiat olivat vuonna 1967, jolloin Israel miehitti Gazan ja Länsirannan.
Laika

#4
Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 04, 2020, 17:11:00
Voisiko joku luetella lyhyesti keskeiset virheelliset väittämäni. En nimittäin tajua tuosta edellä esitetystä enään paljon mitään.

Saksassa oli liuta kommunisteja, jotka laitettiin keskitysleireille: heille oli oma merkkinsäkin vangin vaatteissaan. Vasemmistoa on syytetty yhdestä jos toisesta asiasta, mutta fasismista -jota vastaan sosialistit taistelivat ideologisesti ja aseellisesti- sinä et rupea sitä leiriä ivaamaan.

Kyllä minä vasemman leirin vikoja voin ruotia kuin ne olisivat omiani, olivat ne sitä tai eivät. Sen sijaan nationalistipellejen en anna sysätä ideologiansa inhimillistä hintaa vastapuolen niskaan ainoastaan siksi, että heissä säännönmukaisesti ei ole miestä vastata omiensa historiasta. Sinä et taida vieläkään tajuta, mikä amerikkalaisen oikeiston revisionismissa natsismista on niin perverssiä, että se saa ajattelevan ihmisen sapen kiehumaan?

Voin keskustella kanssasi seesteiseen sävyyn hellimistäsi rotuteorioista kaikki muut vihjailut sietäen, mutta siinä kohtaa kulkee rajani. Se näet häpäisee edesmenneitä ihmisiä, jotka olisivat ansainneet tulla edes muistetuiksi oikein. He eivät maanneet vihollisen vuoteessa. Moni muu kyllä makasi.

Suomessa SS:ää on yritetty valkopestä viime aikoina kysymällä vääriä kysymyksiä. Ei historiallisen tutkimuksen tarvitse löytää savuavaa asetta. Ne, jotka suomalaisista lähtivät, tiesivät hyvin, mitä organisaatio edusti. Kun ruumiskuoppia ruvettiin kaivamaan auki, ei kukaan yhtäkkiä tiennyt mistään mitään eikä ollut koskaan tiennytkään. Siinä suhteessa ainakaan ei mikään ole muuttunut, vai mitä!
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Xantippa

Tässä kulminoituu minun ongelmani.

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 05, 2020, 18:48:15
Nykyinen hallitus ei ole ainakaan toistaiseksi katkaissut asekauppaa, joten ilmeisesti se katsoo, että Suomi hyötyy siitä, että kauppoja jatketaan. Ja Vasemmistoliitto hyväksyy vastentahtoisesti tämän, koska ministerinä on niin mukava olla. Vai mistä syystä? Jostakin syystä tulee Timo Soini mieleen. Vaalipuheet ovat vaalipuheita, ja ministerin puheet ovat ministerin puheita.

Saahan sitä kirjoitella kaikenlaista, mitä tuleekaan mieleen. Voi verrata myös sitä, että vasemmistoliitto ei ole onnistunut perumaan viime hallituksen tekemää kansainvälistä kauppaa vajaassa vuodessa, minkä ovat hallituksessa istuneet, Timo Soinin toistuviin perättömiin puheisiin ja aborttitempauksiin.

Voi kuvitella, että asekauppoja, joita on vastutettu siitä saakka, kun ne ovat olleet tekeillä ja vieläkin yritetään pitää keskustelussa (vaikeaa se tosin näyttää olevan), ei peruta, vaikka ihan varmaan ihan realistisesti voitais, sen vuoksi, että ministerinä on niin mukavaa olla.

Sitten voikin olla silmät ymmyrkäisenä, että mitä te nyt minut noin väärin ymmärsitte, minä tässä vain kirjoittelin ajattelun karatessa, läpällä kun kuvittelin, että täällä ei tosikot kirjoittele. Enhän sanonut oikeastaan edes mitään vasemmistosta tai vasemmistolaisista ministereistä. Mieleen vaan tuli.

T: Xante


Kopek

#6
Laikan kirjoitus on niin tunnepitoinen, että siitä tulee mieleen jotain hyvin henkilökohtaista ja epämukavaa. Joku kirjoittaja - ei kai se ollut juuri Laika - taisi kertoakin joskus, että joku hänen omaisensa oli teloitettu Mannerheimin toimesta tai jotain tällaista.

Ymmärrän, että tuollainen tapahtuma voi myrkyttää perheen ja suvun ilmapiirin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, kun ihmiset hautovat mielessään vääryyttä ja kokemaasa surua. En moiti tällaisesta.

Kun kirjoittaa nettiin jotain omasta mielestään täysin yhdentekevää, ei koskaan tiedä milloin se voikin yllättäen loukata jotain syistä, joita ulkopuolisten on mahdotonta ymmärtää. Minäkin olen loukkaantunut joistakin nettikommenteista aivan sietämättömästi, vaikka ne jonkun ulkopuolisen silmissä - ja kenties jopa niiden kirjoittajan silmissä - ovat olleet vähäpätöisiä. Jokaisella meillä on heikot kohtamme ja kipupisteemme.

Minun onneni on, että lähiomaisiani ei ole ollut sodissa sen enempää pahantekijöinä kuin uhreinakaan. Tai tavallaan on ollut - nyt kun tarkemmin muistelen. Nimittäin äitini isä. Hän toimi punakaartissa Tampereella ja ajatteli kai taistelavansa oikean aatteen puolesta. Hän teki kuitenkin täydellisen takinkäännön ja toimi 1930-luvulla IKL:n kaupunginvaltuutettuna. Myös toinen isoisäni kannatti IKL:ää. Minulla on siis patamustat - vai pitäisikö sanoa sinimustat - juuret politiikassa.

Se, että kirjoitin vasemmistolaisen löytävän Israel-kritiikissä sisäisen kansallissosialistinsa, ei ollut tarkoitettu loukkaamaan ketään. En usko, että tuollaisesta ylipäätään loukkaannutaan. Esitin tuon asian lähinnä vitsinä ja sanaleikkinä. No, joskus vitsitkin otetaan vakavasti.

Isoisäni muuten - se toinen - taisi aikoinaan värvätä tai ainakin houkutella (en tiedä yksityiskohtia) paikkakunnan nuoria miehiä liittymään Saksan SS-joukkoihin. Ainakin yksi paikkakunnan mies siellä kuolikin. Tämän henkilön veli oli meillä työssä kymmeniä vuosia aina eläkkeelle jäämiseensä asti, enkä tiedä, että hän olisi ollut asiasta isoisälleni katkera. Hän oli itsekin sodassa Suomen rintamilla, ja sodissa kuollaan.

SS-miehissä oli varmaan oikeita natsejakin, mutta luulen suurimman osan olleen aivan tavallisia nuoria seikkailunhaluisia miehiä, jotka eivät tajunneet, mihin ovat menossa. Elettiin toisenlaisia aikoja. Suomalaisten osallistuminen (jota mm. Mannerheim vastusti) oli jälkikäteen ajatellen virhe ja tarpeetonta, mutta sitä ei tiedetty silloin. Eihän lähtijöille voitu kertoa, että turhaan te sinne menette, kohta pääsette rintamalle myös täällä.

Mitä tulee suomalaisten SS-miesten tekemiin julmuuksiin ja sotarikoksiin, niitä ei tule peitellä, mutta ei myöskään "on todennäköistä" -periaatteella keksiä. Luulisi ihmisten edes kuolinvuoteillaan pahoista teoistaan kertoneen, jos ne kovin yleisiä olivat. Jos kaikki 1400 entistä SS-miestä ovat vieneet hautaan rikoksensa kertomatta niistä kenellekään, vähän oudolta sekin tuntuu.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 06, 2020, 12:49:02
Kun nyt olen asioita muutaman päivän ajan harkinnut ja uusia kommentteja lukenut, olen kallistunut sille kannalle, että ehkä joidenkin kirjoittajien esiintulo aivan oikeasti heijastelee tietynlaista, vähintään lievää Israel-vihamielisyyttä. Tämän olettamuksen puolesta puhuu voimakas tunnepitoinen kiihkeys ja epäkohtelias hyökkääminen eri mieltä olevia kohtaan sekä tietynlaiset sananvalinnat, millä he tuovat kantansa esille.


Kuule, kyllä se tuli siitä viestistä selville, kuten viestistä, jolla vastasit, että tämä kanta sinulla oli jo. Mitä nyt jälkeenpäin olet sitä vitsiksi yrittänyt selittää ja työntää vastuuta muille, kun "vitsi" ei naurattanut.

Yrityksesi muistella toisten henkilöhistoriaa ja sitä  kautta selittää reaktioita kirjoituksiisi on samaa kiemurtelua, mitä harrastit tuota viestiä koskien.

Omalta kannaltani voin vakuuttaa, että et osunut mihinkään  henkilökohtaiseen kipupisteeseen, ainoastaan kritisoin tapaasi esittää tiettyjä ajatuksia, mikä lienee osiltaan tämä metakeskustelun tarjoama mahdollisuus.

T: Xante

Laika

#8
Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 06, 2020, 14:10:39
Laikan kirjoitus on niin tunnepitoinen, että siitä tulee mieleen jotain hyvin henkilökohtaista ja epämukavaa. Joku kirjoittaja - ei kai se ollut juuri Laika - taisi kertoakin joskus, että joku hänen omaisensa oli teloitettu Mannerheimin toimesta tai jotain tällaista.

Ymmärrän, että tuollainen tapahtuma voi myrkyttää perheen ja suvun ilmapiirin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, kun ihmiset hautovat mielessään vääryyttä ja kokemaasa surua. En moiti tällaisesta.

Sukulinjani jakautuvat eri tahoille, kuka punaisiin ja kuka valkoisiin. Olet joka tapauksessa täysin hakoteillä -minulla ei tarvitse olla mitään henkilökohtaisia yhteyksiä keskitysleireillä tapettuihin kyetäkseni tuntemaan heitä kohtaan myötätuntoa, niin kuin minulla ei tarvitse olla henkilökohtaista suhdetta teurassikoihinkaan tunteakseni niitä kohtaan myötätuntoa.

Tosin sisäsyntyisenä tekijänä sellaiset syyt ovat aina kehnosti selitettävissä. Ne joko selittävät itse itsensä tai jäävät kuulijalle selittämättömiksi kuvausyrityksistä riippumatta. Jos siis vastaavasti toteaisin suuttuvani uhrit tekijöinä esittävästä vääristelystä, ei se synnyttäisi vastaavaa tunnetta kuin niissä, jotka siitä kykenevät suuttumaan. Toisin rakentuneet ihmiset yrittäisivät spekuloida todellista syytäni sen sijaan, että ottaisivat sanotun annettuna.

Niin kuin taannoisessa vastauksessani kirjoitin:

Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 04, 2020, 13:50:35
Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 04, 2020, 13:37:04
Yleensä pelkkä sattuma ratkaisee, kumpaan leiriin he ajautuvat.

Ehkä siinä samassa mielessä, että sattuma näyttää myös ratkaisevan, mitä kukin täällä kirjoittaa ja ajattelee, mutta sillä logiikalla ajateltuna sekin on sattumaa kuka nyt on palestiinalainen ja kuka israelilainen, ja kuka syntyi tunnekylmäksi ja kuka ilman käsiä.

Se on kuitenkin helvetin valhe, että vasemmisto olisi Saksassa ikinä äänestänyt tai kannattanut kansallissosialisteja. ...

Asia olisi puolestani käsitelty loppuun, jos näitä valheita ei nykyään leviteltäisi järjestelmällisesti ja jollette flirttailisi kyseisen valheen kanssa, mutta niin poliittisesti epätarkoituksenmukaista kuin se ehkä onkin Brutolle ja Kopekille, saksalaisella vasemmistolla ei tuolloinkaan ollut muuta tekemistä kansallissosialismin kanssa kuin toimia sen ensimmäisenä maalitauluna natsien noustessa valtakunnanpolitiikkaan. Siinä ei ole mitään 'sattumaa'. Kansainvälinen, liberaali vasemmisto ja kansallismielinen, autoritäärinen radikaalioikeisto ovat toistensa antiteesejä. Ainoa 'sattuma' tässä on, kuka disinformaatiota levittää ja miksi.

Totuuden tuntevat tietävät varsin hyvin, miksi natsismin varjoa yritetään sysätä vasemmiston päälle: se on niin ajan kuin pelin henki. Jos siis haluat osallistua samaan peliin, niin lakkaa teeskentelemästä puolueetonta.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

Brutto

#9
Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 07, 2020, 10:46:38

Kansainvälinen, liberaali vasemmisto ja kansallismielinen, autoritäärinen radikaalioikeisto ovat toistensa antiteesejä. Ainoa 'sattuma' tässä on, kuka disinformaatiota levittää ja miksi.


Puhutko nyt siitä samasta kansainvälisestä liberaalista vasemmistosta, joka teurasti Katynin metsässä puolalaista älymystöä samaan aikaan kun sielunveljensä tappoivat hieman lännenpänä Puolan kommunisteja.

Pysyn väitteessäni, että samoin ajatteleva paskasakki muodosti molempien ideologioiden ydinjoukon. Ero on yhtä pieni kuin Arsenalin ja Liverpoolin kannattajien välillä. Se näkyy lähinnä tunnuslauluissa ja hihamerkeissä.

Vain tietyn tyyppiset ihmiset hurahtavat ideologioihin. Vain tietyn tyyppiset ihmiset tarvitsevat tunnusvärit, joiden puolesta saa rähinöidä ja tappaa.
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Laika

#10
Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 07, 2020, 11:08:19
Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 07, 2020, 10:46:38

Kansainvälinen, liberaali vasemmisto ja kansallismielinen, autoritäärinen radikaalioikeisto ovat toistensa antiteesejä. Ainoa 'sattuma' tässä on, kuka disinformaatiota levittää ja miksi.


Puhutko nyt siitä samasta kansainvälisestä liberaalista vasemmistosta, joka teurasti Katynin metsässä puolalaista älymystöä samaan aikaan kun sielunveljensä tappoivat hieman lännenpänä Puolan kommunisteja.

Pysyn väitteessäni, että samoin ajatteleva paskasakki muodosti molempien ideologioiden ydinjoukon. Ero on yhtä pieni kuin Arsenalin ja Liverpoolin kannattajien välillä. Se näkyy lähinnä tunnuslauluissa ja hihamerkeissä.

Vain tietyn tyyppiset ihmiset hurahtavat ideologioihin. Vain tietyn tyyppiset ihmiset tarvitsevat tunnusvärit, joiden puolesta saa rähinöidä ja tappaa.

Kas et mahtanut lukea, mitä kirjoitin: en puhunut autoritäärisestä, rajat sulkevasta vasemmistosta. Sotket siis joko tahallasi tai tahtomattasi sosialistit yhdeksi historian ilmentymäksi niin kuin Saares sotkee minut stalinisteihin, vaikka historiaa tuntevana miehenä hänen kyllä pitäisi tietää vasemmiston sisällä olleen ehdottomasti Stalinia vastustaneita tahoja. Ne olivat myös tahoja, jotka Stalin vangitutti ja tapatutti ensimmäisenä, eikä sekään estä Saaresta heiluttelemasta nenäni edessä stalin-korttiaan yhä uudelleen, oli se miten loukkaavaa hyvänsä. Emma Goldman kirjoitti jo vuonna 1923 julkaistussa kirjassaan, mitä Venäjällä oli tapahtumassa, eikä Goldman todellakaan edustanut sitä reaktiivista oikeistoa, jonka käsiin puoli eurooppaa joutui 1930-luvulla. Menen kernaasti aiheessa Vasemmisto ja Sen Alennustila syvemmällekin, vaan se ei käy päinsä niin kauan kuin keskusteluissa lauotaan estoitta disinformaatiota, johon pakotatte minut puuttumaan.

Puhuin siitä kansainvälisestä, liberaalista vasemmistosta, jolle länsi käänsi selkänsä Espanjan sisällissodassa, ja jolle länsi käänsi selkänsä Weimarin tasavallan kääntyessä kohti illankoittoaan. Erottelukykysi puute kielii joko kyvyttömyydestä tai haluttomuudesta -ja minä kun olen pitänyt Bruttoa aina kyvykkäänä miehenä, en typeryksenä suinkaan.

Joka tapauksessa koko sivujuonne on harhautus Saksan tapauksen kanssa, sillä Saksassa sen paremmin stalinistit kuin anarkistit tai minkään muunkaan koulukunnan sosialistit eivät olisi äänestäneet natseja. Päinvastoin se joukko oli natsipropagandan tärkein maalitaulu juutalaisten lisäksi. Oion härskiä valhettanne natsien vasemmistolaisuudesta kernaasti, sillä esitetyn valheen toistamiselle on tietty poliittinen tilaus näemmä nykyään.
'Custom will reconcile people to any atrocity, and fashion will drive them to acquire any custom.'

-George Bernard Shaw

ROOSTER

Jospa kyse ei olekaan siitä, että oltaisiin oikeasti sitä mieltä, vaan trollaamisesta.

Onhan aivan selvää, että patamustaa porvaria ei pahemmin pysty loukkaamaan kuin ihmettelemällä hänen kommunistisia arvojaan.  Tai epäilemällä ikänsä sosialistisia periaatteita kannattanutta natsiksi?

Miksi loukkaantua sellaisten "mielipiteistä" jotka eivät varmaan osaa itse solmia edes omia kengännauhojaan tai erota vasenta ja oikeaa toisistaan?  Sellainen on tosihomoa ja ämmämäistä!

Tosin täytyy sanoa, että itsekin loukkaannuin, lähes verisesti, kun minua joskus syytettiin saaneen NL:sta vaikutteita ajatteluuni. Isoisäni oli kuitenkin kovimmissa paikoissa talvi- ja jatkosodassa, mistä oli hurjia kuvatodisteita K-18. Hän oli idolini.

Uskon kuitenkin, että kovan paikan tullen kaikki ihmiset ovat suuria paskiaisia. Jossain elokuvassa voidaan tosin väittää toisin, mutta ne ovatkin satua. Jos ei pysty luopumaan edes jostain pikku asiasta paremman tulevaisuuden eteen, on turha yrittää edes esittää muuta kuin itseensä tyytyväistä, hedonistista natsia. Siinä kohtaa on uskottavuus nolla. Talvisodassa nuo olisi ammuttu ensikädessä - omien toimesta.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Toope

Vasemmistolaisuus on nykyisin liikaa ideologiaan ja teorioihin perustuvaa ajattelua. En minäkään oikeistolaisena kiistä sitä, etteikö monissa vasemmiston ajatuksissa olisi ideaa, joskus hyvää ja tarpeellistakin. Mutta liikaa se perustaa toimintaansa vanhentuneisiin ideologioihin ja liian vähän talous- ja yhteiskuntaelämän realiteetteihin. Siksi joutuu sivuraiteelle.

Demarit ja jopa Vasurit menettävät kannatusta PS:lle, koska nuo puolueet eivät kykene ajamaan sitä työväen ja normitallaajan etua. Esiintyvät kaikenmaailman vähemmistöjen etujen  ajajina unohtaen sen normienemmistön. Siksi duunariarskat eivät enää löydä tukea noista puolueista. Vasemmisto on kehittynyt toimistonaisten aatteeksi. Mutta itsehän noin rajasivat!

Saares

Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 07, 2020, 10:46:38
Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 06, 2020, 14:10:39
Laikan kirjoitus on niin tunnepitoinen, että siitä tulee mieleen jotain hyvin henkilökohtaista ja epämukavaa. Joku kirjoittaja - ei kai se ollut juuri Laika - taisi kertoakin joskus, että joku hänen omaisensa oli teloitettu Mannerheimin toimesta tai jotain tällaista.

Ymmärrän, että tuollainen tapahtuma voi myrkyttää perheen ja suvun ilmapiirin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, kun ihmiset hautovat mielessään vääryyttä ja kokemaasa surua. En moiti tällaisesta.

Sukulinjani jakautuvat eri tahoille, kuka punaisiin ja kuka valkoisiin. Olet joka tapauksessa täysin hakoteillä -minulla ei tarvitse olla mitään henkilökohtaisia yhteyksiä keskitysleireillä tapettuihin kyetäkseni tuntemaan heitä kohtaan myötätuntoa, niin kuin minulla ei tarvitse olla henkilökohtaista suhdetta teurassikoihinkaan tunteakseni niitä kohtaan myötätuntoa.

Tosin sisäsyntyisenä tekijänä sellaiset syyt ovat aina kehnosti selitettävissä. Ne joko selittävät itse itsensä tai jäävät kuulijalle selittämättömiksi kuvausyrityksistä riippumatta. Jos siis vastaavasti toteaisin suuttuvani uhrit tekijöinä esittävästä vääristelystä, ei se synnyttäisi vastaavaa tunnetta kuin niissä, jotka siitä kykenevät suuttumaan. Toisin rakentuneet ihmiset yrittäisivät spekuloida todellista syytäni sen sijaan, että ottaisivat sanotun annettuna.

Niin kuin taannoisessa vastauksessani kirjoitin:

Lainaus käyttäjältä: Laika - helmikuu 04, 2020, 13:50:35
Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 04, 2020, 13:37:04
Yleensä pelkkä sattuma ratkaisee, kumpaan leiriin he ajautuvat.

Ehkä siinä samassa mielessä, että sattuma näyttää myös ratkaisevan, mitä kukin täällä kirjoittaa ja ajattelee, mutta sillä logiikalla ajateltuna sekin on sattumaa kuka nyt on palestiinalainen ja kuka israelilainen, ja kuka syntyi tunnekylmäksi ja kuka ilman käsiä.

Se on kuitenkin helvetin valhe, että vasemmisto olisi Saksassa ikinä äänestänyt tai kannattanut kansallissosialisteja. ...

Asia olisi puolestani käsitelty loppuun, jos näitä valheita ei nykyään leviteltäisi järjestelmällisesti ja jollette flirttailisi kyseisen valheen kanssa, mutta niin poliittisesti epätarkoituksenmukaista kuin se ehkä onkin Brutolle ja Kopekille, saksalaisella vasemmistolla ei tuolloinkaan ollut muuta tekemistä kansallissosialismin kanssa kuin toimia sen ensimmäisenä maalitauluna natsien noustessa valtakunnanpolitiikkaan. Siinä ei ole mitään 'sattumaa'. Kansainvälinen, liberaali vasemmisto ja kansallismielinen, autoritäärinen radikaalioikeisto ovat toistensa antiteesejä. Ainoa 'sattuma' tässä on, kuka disinformaatiota levittää ja miksi.

Totuuden tuntevat tietävät varsin hyvin, miksi natsismin varjoa yritetään sysätä vasemmiston päälle: se on niin ajan kuin pelin henki. Jos siis haluat osallistua samaan peliin, niin lakkaa teeskentelemästä puolueetonta.
Olen hieman eri mieltä tuosta humaanista vasemmistolaisuudesta. Ele Alenius aikoinaan yritti esittää kommunismin sijalle "ihmiskasvoista sosialismia". Alenius melkein lynkattiin vastineissa puhdasoppisten vasemmistolaisten toimesta. Neuvostoliitto asetti Aleniuksen karanteeniin, hänestä tuli epähenkilö.

mikainen

Lainaus käyttäjältä: Saares - helmikuu 08, 2020, 02:02:59
Olen hieman eri mieltä tuosta humaanista vasemmistolaisuudesta. Ele Alenius aikoinaan yritti esittää kommunismin sijalle "ihmiskasvoista sosialismia". Alenius melkein lynkattiin vastineissa puhdasoppisten vasemmistolaisten toimesta. Neuvostoliitto asetti Aleniuksen karanteeniin, hänestä tuli epähenkilö.

Tuliko Alenius sitten siihen tulokseen ettei itsekään edusta humaanimpaa sosialismia ja alkoi vainoamaan muita vai miten tämä todistaa ettei Alenius edustanut humaanimpaa versiota?

Kummallinen logiikka. Maltillista oikeistoakaan ei voi olla koska on äärioikeistolaisia?