Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Twitter

Aloittaja -:)lauri, helmikuu 15, 2020, 00:20:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

-:)lauri

Olen yrittänyt seurata twitterkeskusteluita nyt jo jonkin aikaa. Varsinkin kun en itse osallistu keskusteluun siellä, säilyy ainakin sellainen ulkopuolisuuden tunne, mutta toivon mukaan myös riittävä etäisyys itse keskusteluun. Olen hämmentynyt. Päälimmäisenä tunteena on epäusko. Onelinereillä ei yksinkertaisesti voi käydä rakentavaa keskustelua kenenkään muun kuin jo valmiiksi 100% samaa mieltä olevan kanssa, mutta ikään kuin porukka siellä ei tätä hoksaisi. Ei se kommunikaatio onnistu muuallakaan, jos positiot ovat riittävän kaukana toisistaan, mutta Twitterissä pienikin ryppy rakkaudessa eskaloituu välittömästi kosmisiin mitasuhteisiin. Menee välillä päiviä, etten viitsi Twitteriä avata siellä vallitsevan apokalyptisen tunnelman vuoksi. Kaikki ovat siellä toistensa kurkuissa kiinni.

Onko muilla Twitteristä muunlaisia kokemuksia?
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

MrKAT

Syksyllä aloin seurata, passiivisesti "ulkopuolisena". Minä(kin) olin luulossa että
- eliitti, siis asiallinen ja poliittinen, on twitterissä ja puhuu asiaa, mutta viihteen, tavisten, turhanhölöttäjät FB:ssä
- Ville Niinistön muistelmat viimeistään aukaisi silmäni: Twitter on pahempi, vihaisempi, ilkeämpi meno, kuin FB.
    (En seuraa FB joten en voinut tietää eroja).

Mutta ei se minusta suorastaan apokalyptistä ole. Se on ehkä kourallinen mätä omena -trolleja jotka koittaa häiriköidä ja pilata. Asiallisiakin löytyy (löytyi niitä suomi24:ssäkin), mutta tahtoo hukkua massaan.
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Kopek

Kuuntelin Yle Uutispodcastia autolla ajellessani. Ohjelmassa kerrottiin Elon Muskista ja Twitteristä. Aikalaista sekoilua tuntuu Muskin touhu olevan.

En tunnista toimittajia äänestä, joten en tiedä kuka sanoo ja mitä. Ohjelmassa lisäksi haastatellaan ihmisiä. Seuraavan kommentin ehkä esittää Yleisradion taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

"Minä liityin Twitteriin lokakuussa 2008 eli noin vuotta ennen kuin Elon Musk."

Mietin, että milloinkas minä olen liittynyt. Ajankohta näyttää olevan huhtikuu 2009. En ole ollut erityisen aktiivinen. Twitter-tunnus salasanoineen oli varmaan hukassakin muutaman vuoden ajan. Jostakin se putkahti ja näytti yllättäen vielä toimivan. Twiittejä minulle on kertynyt yhteensä kolme kappaletta: syyskuussa 2009, kesäkuussa 2012 ja maaliskuussa 2013. 

Yksi seuraaja näyttää olevan, ja itse seuraan kahta, en kyllä tiedä keitä. En kai Alexandria Ocasio-Cortezia, kun nimi näkyy siellä täällä?

Ei nyt keksi mitään "twiittaamista". Jos odottaisi maaliskuuhun, jolloin edellisestä on kymmenen vuotta.

https://areena.yle.fi/podcastit/1-61894955

MrKAT

Meinasin  jo aloittaa uuden ketjun mutta älysin hakea että TWITTER-ketju on jo olemassa :D
Pari viimeisintäni juttua aiheesta oli sananvapaus-ketjussa:

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 02, 2023, 13:06:16
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 01, 2023, 21:30:20

Varmennetut käyttäjät voivat lukea enintään 6 000 twiittiä vuorokaudessa ja varmentamattomat käyttäjät voivat lukea 600 twiittiä vuorokaudessa. Täysin uusilla, varmentamattomilla käyttäjillä raja kulkee 300:ssa twiitissä, Musk kertoi lauantaina Twitterissä.

- https://yle.fi/a/74-20039330
Käyttäjät varmaan suuttu, joten:
Laaja vihainen palaute tai muut syyt saivat Twitterin kuitenkin heti korottamaan päivittäin luettavissa olevien twiittien maksimimääriä.

Uusimman ilmoituksen mukaan tileiltä, jotka eivät maksa Twitterille sinisestä varmennusmerkinnästä, saa lukea päivässä 1 000 twiittiä. Jos tällainen varmentamaton tili on uusi, siltä saa lukea 500 tviittiä. On epäselvää, mitkä tilit lasketaan uusiksi tileiksi.

- https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8213e8ab-f53d-4a1f-ae93-cdbcedb91a7a

JK. Eräällä toisella foorumilla pystyy - edelleen - laittamaan twitter-linkin ja (~Youtuben tapaan) sen sisältö tulee näkyviin automaattisesti foorumille, teksti ja kuvat.

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 03, 2023, 14:35:46
^Twitteristä edelleen. Jenkkiläinen bisneslehti Forbes epäilee (No one believes elon musks explanation..) Elon Muskin selittelyjä AI-roboteista. Botit eivät kuluta niin paljon resursseja twitteristä.
Sensijaan oli pari teoriaa:
1- Kirjautumattomat kuormittaa, aiheuttaa Twitterille teknisen kierteen jossa twitter DDOSsaa itseään. Tai:
2- Musk leikkaa kustannuksia, kieltäytyy maksamasta Amazonille/Googlelle pilven käytöstä.
1:stä F. pitää todennäköisempänä: "The more likely option is the former, it seems, about the logged-out viewing change badly messing things up."

Ihmisiä on rynnänneet twitteristä vaihtoehtoiselle kilpailijalle Bluesky:lle mutta siihen vaaditaan kutsu,
ja se on tietysti nyt ylikuormittunut. Kehitysvaiheessa vielä kait.
Toinen vaihtoehto on (kuulemma kömpelö) Mastodon.

Joka tapauksessa (mm. Guardianissa kirjoitettiin) se karkottanee myös kaupalliia mainostajia. Mistä tulot?
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

MrKAT

Twitterissä olen ollut jonkin aikaa ja kokenut että se
- koukuttaa, houkuttaa ja viettelee. Eritoten koska se on nopea ja ½-1 vrk:n päästä kommentointi on usein myöhään.
- polarisoi ja kärjistää, jos vaan sille tielle lähtee ja pysyy kuplassaan.
 
Silti olen päässyt katselemaan, jopa kontakteihin keskustelemaan, eritoten median salaliittoihin uskovien kanssa.
Se on pehmentänyt minua, nyt ymmärrän uskoakseni hiukan paremmin toista puolta, ja pystyin asiallisesti perustelemaan omaa kantaani vaikka toisella puolella oli aluksi piikit pystyssä. Koska halusin aidon sosiopsykologisesti tietää miksi ajattelevat niin. (Hämmästelin). Ja myös toisella puolen, erottiin sydänkuvien kanssa. :D
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Hippi

^
Minua taas Twitter ei kiinnosta juuri lainkaan. Olen varmaan tällä foorumilla saanut siitä jo yliannoksen. Vaikutelma kapineesta on, että se ei juuri muuta sisällä kuin silkkaa paskaa. Onneksi sitä ei tänne voi linkittää Tuubin tapaan, sillä se olisi jo liian helppoa, ja linkitystulvaa ei estäisi enää mikään. Nytkin jo  minusta on kyseenalaista, onko järkevää keskustelua raahata yhden jos toisenkin jokseenkin tuntemattoman henkilön lausumia vain siksi, että se sattuu "edustamaan The Oikeaa Mielipidettä". Aika vähän niistä mitään keskustelua jäsenistön joukossa on syntynyt.

Meni vähän metaksi tuo loppu, mutta pakataan aiheeseen: Twitter on perseestä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - heinäkuu 22, 2023, 18:33:18
Onneksi sitä ei tänne voi linkittää Tuubin tapaan, sillä se olisi jo liian helppoa, ja linkitystulvaa ei estäisi enää mikään.
Meni vähän metaksi tuo loppu, mutta pakataan aiheeseen: Twitter on perseestä.

Anteeksi, että esitän tyhmän kysymyksen, mutta mitä tarkoittaa "ei voi linkittää"? Jos antaa linkin, mitä linkki tuo näkyviin?

Ei tarvitse vastata, koska saatan tietää vastauksen. Linkki tuo ehkä näkyviin kirjautumisvaihtoehdon. Eli lue juttu, kunhan olet kirjautunut.

Twitter ilmeisesti muistaa kirjautumiset, koska (kun nyt kokeilin asiaa) saan matskut näkyviin, mutta samalla huomaan olevani kirjautunut. En edes tiedä, milloin olen kirjautunut, mutta se näyttää pysyneen voimassa. En muista tunnustani ja salasanaani. En ole aktiivinen Twitterin käyttäjä, joten en tuota sinne mitään. Joskus olen jotain vähän kokeillut kirjoittaa. Taisin yrittää videotakin julkaista. En kunnolla ymmärrä koko systeemiä, eli kuka näkee ja mitä näkee. Videoni näkyi jollakin laitteella, mutta ei jollakin toisella. Oliko se edes oikeasti Twitterissä, vai näkykö se tietokoneen muistista ikään kuin katselisin sitä verkossa.

Jos nyt kirjoitan jotain, sitä ei taida nähdä käytännössä kukaan, koska minulla ei ole seuraajia? Ei niitä taida tulla, jos ei nyt suojelux satu seuraamaan terroristimielipiteitteni - vai olenko esittänyt sellaisia - takia. 

Uteliaana olen kokeillut myös pystyvideosivusto Tiktokkia. Luonteeni ei anna periksi kuvata kännykällä pystyvideota (sorry Hippi, jos aihe ärsyttää), joten tein editoimalla vaakavideosta pystyvideon. Vähän aikaa piti miettiä (ja etsiä ohjeita), miten se tehdään. Osaan kyllä leikata videon reunoja pois, mutta se ei pelkästään riitä, vaan video pitää saada sellaiseksi, että se näkyy kännykällä koko ruudun kokoisena pystyvideona. En enää muista, mitä kommervenkkejä piti tehdä.

Chromebookilla pystyy teoriassa pyörittämään Android-sovellutuksia, mutta vaikka ne asentuisivatkin, eivät ne oikein kunnolla toimi. Tiktok taisi olla huonosti toimiva, jos oikein muistan. Pöytäkoneella onnistui videon lataaminen Tiktokkiin, mutta yleensä se vaati kymmenen yritystä, ennen kuin video meni läpi. Aina tapahtui jonkinlainen jumiin meno.

Kun nyt kokeeksi yritän avata Tiktokin kännykällä, tulee viesti "Jokin meni vikaan  Yritä myöhemmin uudelleen" Ei kai Tiktokkia ole bannattu Saksassa.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Kopek - heinäkuu 22, 2023, 19:08:51
Lainaus käyttäjältä: Hippi - heinäkuu 22, 2023, 18:33:18
Onneksi sitä ei tänne voi linkittää Tuubin tapaan, sillä se olisi jo liian helppoa, ja linkitystulvaa ei estäisi enää mikään.
Anteeksi, että esitän tyhmän kysymyksen, mutta mitä tarkoittaa "ei voi linkittää"? Jos antaa linkin, mitä linkki tuo näkyviin?
Kysymys ei ole tyhmä sillä toisella foorumilla yllättäen käy niin että twiitti pamahtaa kuten Youtube-kuva sinne tekstin sekaan linkin sijasta: ks. liite.   En tällä perustasolla ole kirjautunut ja näkyy silti (!)
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Toope

Twitterissä kantsii seurata:
https://twitter.com/Alastontotuus
Joka jäljitti median Purra-väitteitä.
Päivän Byrokraatttia, joka on yksi parhaista mediavalvojistamme. Liki pitäen kaikki YLE:n/HS:n toimittajat ovat jo blokanneet tuon:
https://twitter.com/pbyrokraatti
Keijo Kaarisade on tietysti legenda:
https://twitter.com/keijomedia
Miksikö?
Koska sananvapaus on tärkeää!

Toope

Noita ei valtamediassa huomioida, silti Twittertilit saavat Päivän Byrokraatin, Halla-ahon tms. kautta jopa kymmeniä tuhansia katsauksia. Enemmän kuin valtamedia.

Älä luota valtamediaan!


MrKAT

^Päivän Byrokraatin takana voi olla vaikka Venäjä-trollit. Niin tyhmää sieltä on tullu ulos. Kukaan ei tiedä ketä takana on.

Twitterin sinilintu saa lähtöpassit lupasi Musk. :(





"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hippi - heinäkuu 22, 2023, 18:33:18
Meni vähän metaksi tuo loppu, mutta pakataan aiheeseen: Twitter on perseestä.
Se oli perseestä jo kauan ennen, ennen kuin Musk sen osti, mutta hän paskuutti sen lopullisesti.

Itse en ole käyttänyt sitä käytännössä muuhun, kuin sotaseurannan pikaviestintään - ja sekin käyttö lurkkijana, en ole luonut omaa tiliä. Twitter ei olisi tähän tarkoitukseen edes nopein, vaan Telegram. Sinnekään en kuitenkaan ole luonut tiliä, koska omistajataho. Telegram ei myöskään salli lurkkijoiden katsoa kuin erittäin lyhyitä tallenteita, vähänkään tiedostokooltaan suuremmat edellyttävät sisäänkirjautumista. Sodan seuraamisessa alun perin Telegramissa julkaistut tallenteet päätyvät kuitenkin lyhyehköllä aikavälillä Twitteriin, ja usein vielä englanniksi käännettyinä.

Kotimaan päivänpolitiikan seuraaminen Twitteristä on vihoviimeistä hommaa. Siinä saa tolkun ihminen nopeasti ensin verenvuotoa nenästä, sitten huomaakin saaneensa jo aivokalvontulehduksen, ja lopulta kolme erilaista syöpää. Toisaalta olisi hyvä, että kaikki autuaan tietämättömät suomalaiset menisivät Twitteriin katsomaan, mitä heidän kovasti arvostamansa poliitikot nokkivat siellä toisiaan, ja pikkusieluilevat siellä. Meno on pahempaa ja autistisempaa kuin missään erityislapsosten hoitopaikassa, ja touhun kyseenalainen viihdearvokin karisee nopeasti. Saattaisi monen äänestäjän mieli äänestämästään poliitikosta muuttua, jos älyäisivät mennä lurkkimaan. Ihmisiä hekin todellakin ovat, vaikka kameroiden ja mikrofonien äärellä pyritään esiintymään niin fiksusti ja edustavasti, että sekin toisinaan ilskottaa.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

MrKAT

Twitter on nyt X, ja twiitit on joko Xiittejä tai Xwiittejä.

X?
Koska Putinilla Z ja Trumpilla Q?
Tai X=X-rated? Musk tekee twitteristä alaikäisiltä kielletyn pornosaitin...? :/

"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja

Norma Bates

Liityin Twitteriin aikoinaan koronauutisointia seuratakseni. Säikähdin kun puhelimen näytölle yhtäkkiä ilmestyi jotain yksityisten kiukutteluja. Piti ottaa äpiltä pois oikeus ilmoituksiin. Itse en ole siellä ikinä sanonut mitään, vaikka miten mieli tekisi. Jotenkin koen Facebookin turvallisemmaksi, vaikka tuskinpa se sitä on. Mutta ihmeellistä rähinää kieltämättä.

Ihmeelliseltä on tuntunut myös ettei pysty linkittämään, mutta nykyisellä puhelimellani kuvankaappaus on naurettavan helppoa, joten olen sitten jotain juttuja kaappaillut. Tuttu vielä neuvoi että käännä puhelin vaakatasoon, niin jää ne tarpeettomat reunukset pois.

Ilman koronaa olisi varmaan jäänyt kokematta koko Twitter, koska olin siinä käsityksessä että se on joku narsististen ja omahyväisten ihmisten mesta jossa pyrkivät pätemään "viisauksia" heittelemällä.

MrKAT

Minä olen melkein sopeutunut twitteriin kuin kala veteen.
Ihmettelin illallisen syömisen jälkeen kävelyllä mentyä miksi mulla on niin euforinen olo.
Sitten muistin, olin saanut paitsi purettua mieltä niin tykkäyksiä, jopa tv-julkkis tykkäsi kommentistani.

Alussa aloittelijan kammoa ja ujoa varovaisuutta että miten minä sinne vieraalle maalle,
mutta sitten muistin että,  olenhan minä täällä ja muualla harjoitellut kirjoittaan vuosia.
Ja seuraillut menoa kirjautumatta parisen vuotta.

Ehkä minulla on lehmän hermot mutta en minä helpolla siellä tulistu toisinajattelijoista
kuten muut näyttää tekevän ja kostavat olonsa ilkeilyllä. Tosin kerran piti salkkarin
jankkauksen jälkeen painua ulos vähän jäähtymään, syke ja verenpaineet tuntu nousevan.

Pari muualta nettituttua olen nähnyt siellä ja lisäsin seurattaviini. Nyt vähän surullisena huomaan
että 1-rivisiä toopemaisia kommentteja tuloo ja jopa ilkeileviä, hyvinkin. Twitter panee pilalle?
"Hyväosaiset ja korkeapalkkaiset osaavat jopa kadehtia minimitoimeentulolla sinnittelevien tukia! Se minusta on ihan erityisesti suomalainen kateuden laji." - Minna Pärssinen, YLE:n ulkomaantoimittaja