Viimeksi kun joskus vuosia sitten asiaan tutustuin, oltiin yleisesti sitä mieltä, ettei tietokoneet osaa valita parasta tekoälyalgoritmia ratkoa jotain tiettyä ongelmaa ja että tähän tarvittaisiin ihmistä.
Mitä jos yhdistetään
1. Ongelman ominaisuuksien tutkiminen (
Ohjaamaton oppiminen)
2. Laitetaan kone kokeilemaan kaikkia tunnettuja algoritmeja ongelman ratkaisemiseksi (parhaimmasta huonoimpaan mikäli järjestys on tiedossa) (
Brute force - ish)
3. Tarkistetaan kuinka hyvin tulos vastaa todellisuutta (
Ohjattu oppiminen)
4. Muistetaan ongelmanratkaisualgoritmien paremmuusjärjestys eli millaiset ominaisuudet ongelmassa ja mikä algoritmi ratkaisi sen parhaiten ja päivitetään paremmuusjärjestystä jokaisella kierrokasella (
Geneettinen algoritmi)
5. Palataan kohtaan 1.
6. Seitsemän ja puolen miljoonan vuoden kuluttua tekoäly tulostaa vastaukseksi 42.
Luulisin, että jollain jollain tällaisella tavalla muodostuisi pikkuhiljaa tekoäly (Artificial general intelligence), joka osaisi valita ihan itse tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan ongelmanratkaisualgoritmin ilman ihmisen interventiota. Löytääkö joku tällaisesta algoritmista lisää tietoa?
Artificial general intelligence-wikipediasivu ei sisältänyt riittävästi spekulaatiota. Tai siis mitään uutta ei selvästi ole tässä vuosien mittaan tapahtunut markkinoilla ainakaan tuon sivun perusteella.