Kirjoittaja Aihe: Rasismi, yleisketju  (Luettu 46159 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 4517
Vs: Rasismi, yleisketju
« Vastaus #1320 : Lokakuu 24, 2021, 20:05:24 »
Ehkä Tarzan ei ollut rasisti, jos hänen uraansa tarkastellaan kokonaisuudessaan. Kirjat ilmestyivät pitkän ajan kuluessa, ja tuona aikana Tarzan kehittyi. Oli hänellä mustia ystäviäkin. samoin palvelijoita.

Alkuaikojen antipatia mustia kohtaan, jota aikaa esittämäni tekstinpätkät kuvasivat, johtui siitä, että mustat olivat tappaneet Tarzanin kasvattiäidin. Tarzan kosti tappamalla mustia. Muisten kylläkin, että mustat esitettiin ensimmäisissä kirjoissa aika lailla ällöttävinä, eikä Tarzan erityisemmin pitänyt heistä. Valitettavasti en löytänyt kirjaa, jossa kuvataan Tarzanin ensimmäisiä kokemuksia mustista, joita hän nimitti gomanganeiksi.

Mars-kirjatkin olen joskus lukenut (ja omistanut) mutta en muista niistä juurikaan yksityiskohtia. Tarzanit luin monesti (ensimmäiset kirjat 9-vuotiaana), joten ne ovat jääneet paremmin mieleeni. Alkuperäiset kirjojen tekstit olivat myös jossakin määrin.. miten sen nyt sanoisi. Oli paljasrintaisia naisia ja alaston valkoinen jättiläinen heidän seurassaan ja muuta tällaista. Naiset (mm. kuningatar Nemone ja ylipapitar La) olivat Tarzanin kimpussa antaen hänen valita heidän rakkautensa tai kuoleman. Elokuviinkin erotiikkaa yritettiin tuoda, kunnes Hollywood kiristi otettaan.

Kuvahaulla "La of Opar" löytyy sellaisia kuvia, joihin en viitsi antaa edes linkkiä. Myös "Nemone of Cathne" sanoja voi kokeilla.

Vuoden 1934 elokuvasta, joka valmistui ennen Hollywoodin "koodia":

https://colorem.files.wordpress.com/2015/10/tarzan-and-his-mate-1041.jpg