Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 28, 2020, 09:58:25
Kävin jo alkuviikosta hakemassa ruokaa varastoon. Tokmannilla oli hernekeitot tarjouksessa euron tölkki. Otin 20 tölkkiä. Sen lisäksi ostin säilykelihapullia ruskeakastikkeessa 12 tölkkiä (6 tölkkiä kympillä) ja muutaman kilon tummaa makaronia. Tuli hamstrattua myös kahvia, näkkileipää ja hilloja. Kaikki nuo elintarvikkeet säilyvät vuosia, joten tulevat varmasti myös käytettyä.
Pitää tehdä vastaava ostosreissu. Siinä vaiheessa jos/kun tilanne on päällä, on jo liian myöhäistä -hyllyt ovat kaikkialla tyhjänä. Pakastimeen lataan myös punaista lihaa. Se säilyy siellä vähintään puoli vuotta.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

#16
Ai niin, nyt olikin vielä oikein hyvä muistuttaa, että ravintona punaisesta lihasta saa kerralla lähes kaiken tarvittavan, ja se pitää kylläisenäkin paremmin, kuin mikään muu ruoka.

Ja viinaa pitää olla. Mieluiten 60-80% laadukasta votkaa, jota voi tarvittaessa käyttää myös desinfinointiin. Pesee mennen, tullen ja palatessa erilaiset kaupalliset desinfiointiaineet. Siihen tarkoitukseen sopii myös väkiviinaetikka. Se on halpaakin.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Brutto

"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Aave

Lainaus käyttäjältä: Brutto - helmikuu 28, 2020, 11:52:42
Hyvä kun muistutit! Meinasi unohtua.
Kiitos itsellesi, sillä Tokmannin tarjoukset olivat edelleen voimassa, ja samalla hain juuri itselleni viisi pulloa votkaa. Yksi löytyy aina kaapista, mutta eiköhän kuudella saa ryypättyä itsensä tarvittaessa hengiltä, jos kävisi oikein hassusti. Minua ei virus selvin päin saa, ja itselääkinnällinen taistelu on konfliktitilanteessa taattu! :)

Kahviakin on aina yleensä kolme pakettia kaapissa, mutta tuplasin senkin. Niiden oheen ostelen nyt kahvia paketin kerran viikossa käyttöön, ja pidän kuusi pakettia varastossa. Lisäksi ostin viisi levyä suklaata, nekin sai yhteensä kympillä.

Varmuusvarasto alkaa olla riittävä. Synnyinkodissa on kaksi suurta pakastinta täynnä ruokaa, ja suuri kylmiö täynnä kaikenlaisia pitkään säilyviä tuotoksia. Lihat ostan hieman myöhemmin, niillä ei ole niin kiire. Kyttään naudan sisäfileestä ja paistilihoista sopivia tarjouksia, niitä ihmiset keskimäärin eivät edes älyä hamstrata.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Aave - helmikuu 28, 2020, 09:55:57
Lisäksi millään väestöllä missään maassa ei ole taudille vastustuskykyä. Teoriassa se tarkoittaa, että taudin kyllästymisaste on 100%. Esimerkiksi Etelä-Koreassa erään sairaalan psykiatrisella osastolla olleesta 102 ihmisestä tartunnan sai 99 ihmistä.

Koreat ovat kyllä niin outoja maita, että niitä voisi kutsua isoiksi psykiatriksi sairaaloiksi - pohjoinen on suljettu versio. ;)

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur


Hippi

No nyt kyllä harmittaa, että tuon aamuisen kirjoitukseni kirjoitin. Siitä virinnyt hamstrauskeskustelu oli niin vakuuttava, että tarkistin ruokavarantoni ja kävin kaupassa. Oikeastaan kyllä aika turhaan, sillä ruokaa kyllä riittää varmasti muutamaksi viikoksi. Mutta tulipa nyt ostettua yhtä ja toista hyvin säilyvää, jotka tulisi joka tapauksessa piakkoin ostettavaksi. Harmi vaan, että hedelmiä ei voi hamstrata. Omenat kyllä säilyisi hyvin, mutta en oikein aina niitä siedä.

---

Ei se kyllä kovin herkästi tartu, kun juuri uutisissa sanottiin, että Kiinassa on viime vuorokauden aikana rekisteröity 300 uutta tapausta, mikä on pienin uusien tapasten ilmenemismäärä. Kaikkiaan siellä on noin 80 000 tapausta. Kun ottaa huomioon Kiinan väestömäärän ja sen miten pitkään tuo on jo liikkeellä ollut, niin ei se nyt kovin pahalta vaikuta. Mutta voihan tietty olla, että ei sieltä kaikkea kerrota  :-\
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Kopek - helmikuu 28, 2020, 09:10:38
Itse en ole niinkään huolissani siitä, että minä saisin tartunnan. Vanhemman tyttäreni puolesta olen jossakin määrin huolissani, koska hänellä tavallinen flunssakin on sitkeä ja voimakasta pitkäaikaista yskää aiheuttava. Hän on lisäksi meidän porukasta ainoa, jolla on ollut keuhkokuume. Pidän häntä siis riskiryhmään kuuluvana. Jos hän kuolee, menetämme käytännössä lapsenlapsenkin, joka jää isälleen, joka tekee hänestä saksakaisen. Nyt hän on pelkästään Suomen kansalainen.
Sun kannattaa kehottaa tytärtäsi tarkistuttamaan labra-arvot, lähinnä veren pitkäaikaissokeri ja D-vitamiinipitoisuus. Sekä diabetes että D-vitamiinivaje heikentävät immuunipuolustusta.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Hippi - helmikuu 28, 2020, 08:26:31Samoin kerrotaan, että joku on sairaalassa saamassa hoitoa ja voi hyvin. Miksi? Eihän tautiin ole hoitoa ja jos voi hyvin, niin miksi on sairaalassa. Miksi ei ole kotona levossa?
Olettaisin siksi, että koronaan kuuluu kai hengenahdistusta. Jos ihminen ei saa riittäväsi happea esim. keuhkoihin viruksen aiheuttaman liman kertymisen takia, on syytä hakeutua sairaalahoitoon. On muuten aika inha tunne, kun hengitys pulputtaa, eikä lima lähde vaikka yskisi keuhkonsa pihalle.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Juuli

#24
Alkuun kuvittelin jotta se pysyttelee siellä itämailla. Vaan en kuvittele enää. Kun avaan minkä toosan tahansa niin koronaa tulee jos ei paraillaan niin heti kohtappian.
Kenelläkään ei ole keinoja välttää niin että istun joku päivä paniikissa tekemättä päivittäisikään askareita.
Näistä hallituksen tiedotteista ei yksikään kerro oireita. Onko tavallinen flunssa koronaa vai ei. Ei tarvitsekaan kertoa koska jokainen säntää terveyskeskukseen heti kun nokka valuu. Sitä lääkemäärää joka kaikille riittää,, mistä se on taiottu ihmettelen. Ettei olisi keskentekoinen josta tulee seurauksena ties mitä nukahteluja. Ilman kyselyjä kuitenkin otan jos tulee tarve.

Hippi

No niin, 10 millin muoviletkunpätkä nyt näyttää puuttuneen noiden edellä kirjoittaneiden hamsrtauslistalta. Pullojahan heillä taitaa riittää.  :P

Apteekista koko härvelin saa noin 15 eurolla, mutta sen voi tehdä halvemmalla itsekin kun käyttää vähintään litraista limupulloa ja tuollaista noin 10 millin letkua.

https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/PUHALLUSPULLO-letkullaTuota olen ennenkin mainostanut "syvään yskään", jossa räkä ei tahdo yskimällä irrota. Netistä löytyy käyttöohjeet ja ainakin oman kokemuksen mukaan on melkoisen tehokas.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Vaaraton Norsu

Mä seuraan tätä asiaa vähän puolivillaisesti. En oo huomannut, että tässä ketjussa ois ollut esillä ne koronaviruksen pelottavat kuuluisat kuolleisuusluvut, niin ajattelin, että ehkä ei haittaa siteerata BBC:n jutusta heidän tänhetkistä arvioita.

Tämmöinen taustatieto eilisestä jenkkimediasta, että tavallisen kausi-influenssan aiheuttama kuolleisuus ois semmoinen, että 0.1% sairastuneista kuolee. Tän hetken BBC:n tieto on, että Koronaviruksesta kuolisi 1-2% sairastuneista. Eli se ois tän hetken arvion mukaan 10-20 kertaa vaarallisempi kausi-influenssa (näin ymmärtäisin). Pitkäkestoisempi tosin ilmeisesti. Muualla on ollut, että vaarallisin vanhoille miehille.

Lainaus käyttäjältä: https://www.bbc.com/news/health-51048366The proportion dying from the disease, which has been named Covid-19, appears low (between 1% and 2%) - but the figures are unreliable.

Lukujen epäluotettavuutta BBC täsmentää sillä tavalla, että jos paljon tällä hetkellä sairaana olevia kuolee, luku kasvaa. Vastaavasti jos osoittautuu, että on paljon ihmisiä, jotka ovat sairaana, mutta jotka eivät ole mukana tilastoissa, luku pienenee.

Varmaan näitä on Suomenkin mediassa, mutta ei oo vaan sattunut kohdalle. Ja usein jos lähden luotettavaa tietoa jostain asiasta hakemaan, meen sit johonkin BBC:hen tms.

Hippi

Tässä lisää lukumääriä kuolleista Euroopassa:

https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea
Tuolla on maittain sairastuneiden ja kuolleiden määrät.
En niitä nyt tähän kopioi, kun muuttuvat kuitenkin.


https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Tässä sitten THL:n virallinen sivu, jota päivitetään kaiketi aika tiuhaan. Viimeksi tänään päivällä.
Yleistietoa, jota on radiosta ja TV:stä tullut jo moneen kertaan.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

MrKAT

#28
Lainaus käyttäjältä: Hippi - helmikuu 28, 2020, 17:11:04
No nyt kyllä harmittaa, että tuon aamuisen kirjoitukseni kirjoitin. Siitä virinnyt hamstrauskeskustelu oli niin vakuuttava, että tarkistin ruokavarantoni ja kävin kaupassa.
:D
Minunkin pitää alkaa täydentää myös lihalla ja harkita täydentää Aaveen kehumalla n. 70% vodkalla...

Lainaa
Oikeastaan kyllä aika turhaan, sillä ruokaa kyllä riittää varmasti muutamaksi viikoksi. Mutta tulipa nyt ostettua yhtä ja toista hyvin säilyvää, jotka tulisi joka tapauksessa piakkoin ostettavaksi. Harmi vaan, että hedelmiä ei voi hamstrata. Omenat kyllä säilyisi hyvin, mutta en oikein aina niitä siedä.
Säilykehedelmät ovat mainettaan parempia eli vitamiinit säilyy jopa vuosia kun taas "tuoreet" voi olla "ikivanhoja" ja kypsentyneet ilman aurinkoa: https://yle.fi/uutiset/3-7628585

JK. Aloin myös hengästysliikkumaan eli kestävyysliikuntaa viikko pari sitten jotta keuhkot kehittyisi (lähinnä juosten ja jonkin verran potkurilla). Vajaa viikko sitten tein elämäni ensimmäisen aikuisen Cooperin testin ja pääsin kuntoluokkaan "kohtalainen". Se ei riitä. Mutta varovainen pitää olla ettei ehdi sairastumaan ja keuhkot tulehtumaan väärään aikaan. Nyt pakkasten aikaan ei pysty. Pitäis ehkä hankkia kuntopyörä...


Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Juuli - helmikuu 28, 2020, 18:11:30
Näistä hallituksen tiedotteista ei yksikään kerro oireita. Onko tavallinen flunssa koronaa vai ei. Ei tarvitsekaan kertoa koska jokainen säntää terveyskeskukseen heti kun nokka valuu.
Minusta ohjeena kävisi tämmönen:
- Älä huolestu vaan sairasta kotona jos on flunssa muttet ole ollut Italiassa, Koreassa, Kiinassa tai todetun koronatautisen lähellä yli 15 mnuuttia.
- Huolestu ja soita terv.keskukseen jos henkeä alkaa ahdistaa, naama sinertää ja tulee fiilinki "niin hirvee että en ehkä selviä enää tästä".

Äärioikeistolaisten tappamisesta saa nauttia viikoittain.