Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 15 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 28, 2020, 10:05:51

Miksei se koko perhe voi oleilla siellä hotellissa, jos lapsen isällä riittää millä mällätä? Kahden viikon ajan tapaatte sitten vain niin että lähikontaktia ei synny.

Ehkä tapaan vain ulkona ja häivyn Helsingistä. Katsotaan, miten tilanne etenee. Luin jostakin, ettei koronatestejä edes oteta, jos oireet ovat lievät. Toistaiseksi ne ovat olleet. Kestäneet vain kauan tavalliseksi kesäflunssaksi. Kurkkukipu nielaistessa on ainakin minulla epätavallinen flunssaoire, ja jos sellaista onkin, se kestää päivän tai pari, ei viikkoa.

Ratkaisun hetket...

kertsi

Ei kannattaisi olla lähikontaktissa nyt, Kopek. Ja perheen kannattaisi pysyä karanteenissa pari viikkoa.

Testien ottamisen kriteerit ovat saattaneet muuttua nyt, kun testejä on kai paremmin saatavilla. Kannattaa kysyä terveydenhuollosta. Helsingissä Koronapuhelin 09 31010024.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Norma Bates

Jäin myös ihmettelemään että minkä ihmeen takia sairaana pitäisi tai saisi ollenkaan matkustaa. Entä kaikki ne sivulliset jotka joutuvat kurkkukipuisten kanssa tekemisiin?

Taitaa olla myöhäistä ilmoittaa että ETTE TULE?

Kopek

Paniikki iski, ja häivyin varmuuden vuoksi toiselle paikkakunnalle muutaman minuutin tapaamisen jälkeen olematta lähikontaktissa.

On muutamia seikkoja, jotka puhuvat sen puolesta, että kyseessä ei olisi koronavirustartunta.

Päiväkodissa, jossa lapsi sai nuhaoireita ja yhden illan kestävän kuumeen, ei ole raportoitu koronatapauksia. Niistä tulisi tieto, jos lapsilla tai heidän perheillään olisi todettu virusta. Berliinissä ei muutenkaan ole enää uusia tapauksia kuin muutama vuorokaudessa.

https://www.berlin.de/sen/gpg/service/presse/2020/pressemitteilung.952273.php

Flunssa ja kurkkuoireet ovat olleet lieviä eivätkä ole haitanneet normaalia elämää. Vaikka lieviäkin koronavirusoireita on, useimmiten oireet ovat voimakkaampia.

Todennäköisesti kyseessä on tavallinen kesäflunssa. Tilannetta seuratataan.

Nyt, kun covid-19 on ajankohtainen, ihmiset ehkä tarkkailevat oireitaan tehostetusti ja huomaavat sellaisetkin pienet oireet, joihin eivät normaalioloissa kiinnittäisi huomiota.

Xantippa

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 29, 2020, 09:41:00
Jäin myös ihmettelemään että minkä ihmeen takia sairaana pitäisi tai saisi ollenkaan matkustaa. Entä kaikki ne sivulliset jotka joutuvat kurkkukipuisten kanssa tekemisiin?

Taitaa olla myöhäistä ilmoittaa että ETTE TULE?

Perhe käsittääkseni on tulossa kotiinsa, joten kai aika korrektia, että epävarmuuden iskiessä Kopek menee omaansa.

T: Xante

Kopek

America's coronavirus problem is worse than anywhere in the world

The US has the highest confirmed death toll, with just over a quarter of the global total as of Monday

...kirjoittaa uutistoimisto CNN.

Miksi Yhdysvalloissa tilanne on niin huono? Ja onko se? 

Heitän lonkalta joitakin pinnallisia arvioita.

Amerikkalaisissa on paljon ylipainoisia, ja he ovat erityinen riskiryhmä saamaan vakavia oireita.

Yhdysvalloissa julkisen sektorin tukiverkko on heikompi kuin Euroopassa, joten työssä käyminen on ihmisille elinehto, eikä yhteiskunnan toimintojen sulkeminen ole yhtä helppoa kuin Euroopassa.

Terveydenhoito on kalliimpaa ja erityisesti köyhille ongelmallista.

En keksinyt parempia syitä, koska en tunne amerikkalaista yhteiskuntaa. Ehkä osavaltioiden "itsenäisyydellä" on myös osansa asiassa. Koko valtakuntaa koskevia päätöksiä ei kenties voi tehdä niin helposti kuin esimerkiksi Suomessa, jossa hallitus tuosta noin vain sulki Uudenmaan rajat. Onnistuisiko Trumpin hallinnolta yhtä vaivattomasti esimerkiksi Floridan rajojen sulkeminen ja alueen eristäminen.

https://edition.cnn.com/2020/06/29/world/coronavirus-death-toll-cases-intl/index.html

Eivätköhän tapaukset vielä Suomessakin ala lisääntyä, jolloin sääntelyä on myös lisättävä. Nyt eletään ehkä vain hetkellisen helpotuksen tilaa, vaikka ihmisten toiminnasta voisi päätellä, että covid-19 uhka on lopullisesti ohi.

Norma Bates

Olen nähnyt jonkun kartan ja saattanut sen tännekin linkittää jonka mukaan Amerikoissa jyllää koronan toinen muoto kuin esim. Suomessa tai Aasiassa. Kysymys ei siis ole eri lajista tms. vaan lievästä mutaatiosta.

urogallus

#2392
Suhteutettuna asukaslukuun USA ei ole vielä lähelläkään kärkeä.

Euroopan maista ainakin Iso-Britanniassa, Italiassa, Espanjassa ja Belgiassa on kuollut suhteessa enemmän, ja Alankomaat taitaa olla aika lailla tasoissa jenkkien kanssa.

mikainen

#2393
Kuolleita suhteutettuna väkilukuun, kun jätetään minivaltiot pois. Per 1000000 asukasta:

1. Belgia 840
2. Iso-Britannia 642
3. Espanja 606
4. Italia 575
5. Ruotsi 523
6. Ranska 457
7. USA 389
8. Alankomaat 356
9. Irlanti 351
10. Chile 292

USA ja Chile ainoita näistä missä kuolinluvut eivät ole olleet laskemaan päin.

e: on USA:ssakin laskenut huhtikuusta selkeästi.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Jaska

Päivittäisten uusien todettujen tartuntapausten määrä on Yhdysvalloissa noussut kesäkuussa 20 tuhannesta 40 tuhanteen. Jos tuolle ei ole tilastointitavan muutosta selityksenä, niin tuo näyttää tosi huolestuttavalle. Päivittäisten koronakuolleiden määrä ei ole kesäkuussa Yhdysvalloissa kääntynyt mainittavaan nousuun, mutta senkin riski on ilmeinen.

Kuolleisuudelle voidaan hakea selitystä väestörakenteesta, vallitsevista elintavoista, vauraudesta jne. Mutta tartuntojen määrän oleellinen selittävä tekijä lienee lähikontaktien määrä

Koronakuolemia on nyt maailmassa puoli miljoonaa ja siitä neljännes on Yhdysvalloissa.

Minusta näyttää sille, että Yhdysvalloissa valtiojohto ajattelee, että kun korona karsii heikommat, niin jäljelle jää vahvempi kansakunta. Tällainen käsitys on väärä. Paljon enemmän kuin pois päiviltä menoja korona tuottaa pitkäaikaisia terveyshaittoja. Köyhemmissä maissa kyllä suhteellisesti enemmän.


ROOSTER

NASAn insinöörit ovat keksineet miten kasvojen koskettelu saadaan kuriin.

Lainaus käyttäjältä: https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/30e71328-53ee-4e62-90d6-07da67d15a6a?ref=ampparit:7befNASA:n kehittämä kaulakoru saattaa vähentää koronaviruksen leviämistä: estää kasvojen koskemisen
...
Laite on "kaulakoru" jota pidetään parinkymmenen sentin etäisyydellä päästä. Se tunnistaa infrapunasäteilyä käyttävällä anturilla, kun käyttäjän käsi lähestyy kasvoja. Käden tunnistaessaan laite alkaa täristä. Tärinä voimistuu entisestään käden lähestyessä kasvoja.

Mielestäni laitteeseen voisi vielä yhdistää esim. pahanhajuista ainetta erittävän automatiikan ja sähköiskun, koskettelun tehokkaammaksi torjumiseksi.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Jaska


Yhdysvaltain osuus maailman väestöstä on 6%. Yhdysvaltain osuus maailman sekä koronatartunnoista että koronakuolemista on 25%.
Eilinen Yhdysvaltain uusi päivän tartuntamääräennätys on 46042 joka on 26% maailman eilisistä tartunnoista. Osavaltioista runsaasti eniten uusia tartuntoja tulee nyt Teksasissa, Kaliforniassa ja Floridassa.

Kopek

Yhdysvaltain presidenttiä moititaan siitä, että hän ei käytä kasvomaskia.

Trump is now pretty much the sole figure in authority in either party -- including his major Republican allies -- who refuse to wear or endorse face masks that are proven to slow the spread of coronavirus but that he has stigmatized as a liberal plot to harm him politically.

Ei arvostelijoillakaan näytä olevan naamaria, kun he näistä asioista puhuvat.

https://edition.cnn.com/2020/07/01/politics/donald-trump-coronavirus/index.html

Jaska


Olisi ollut näyttämisen paikka Yhdysvaltain presidentillä käydä johtamaan maailmaa ulos koronapandemiasta, jos olisi kykyä. Varsin onneton on tilanne, että Yhdysvalloissa viranomainen suosittaa maskien käyttöä ja presidentti reagoi, että en kyllä ala käyttämään ja minä en muita kuuntele.

https://www.verkkouutiset.fi/usa-muutti-suositusta-maskeista-suomi-ei-suosittele/

kertsi

#2399
Fauci: Yhdysvaltojen johtava tartuntatautiasiantuntija varoittaa: tulevaisuudessa jopa 100 000 uutta koronatartuntaa päivässä (MTV Uutiset)

LainaaFauci sanoi senaatin valiokunnan kuulemisessa, että Yhdysvallat on menossa väärään suuntaan. Hän kehotti amerikkalaisia käyttämään maskeja ja välttämään suuria ihmisjoukkoja. Koronan leviämisen estämiseksi käyttöön otettuja rajoituksia on purettu monessa osavaltiossa, mikä on kääntänyt tartuntojen määrän rajuun nousuun.

– Meillä on nyt yli 40  000 uutta tapausta päivässä. En ylläty, jos luku nousee sataantuhanteen päivässä, jos emme saa suuntaa käännettyä. Olen siksi erittäin huolissani, Fauci sanoi.

Erityisen paljon tapauksia on viime päivinä todettu Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa, kuten Teksasissa ja Floridassa.

ps. "Yhdysvalloissa on tähän mennessä kuollut ainakin 126 000 ihmistä covid-19-tautiin. Maassa on todettu yli 2,6 miljoonaa tartuntaa, enemmän kuin missään muualla maailmassa.CNN:n mukaan Yhdysvalloissa asuu 4 prosenttia maailman ihmisistä, mutta siellä on todettu 25 prosenttia kaikista maailman koronatapauksista."
(boldaus minun)
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️