Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

Covid-19 tartuntoja on Yhdysvalloissa kirjattu jo 2,75 miljoonaa, covid-19 taudissa kuolleita on 130000. Yhdysvaltain väkiluku 331 miljoonaa ja maapallon väkiluku 7,8 miljardia.

Yhdysvalloissa mennään ilman ajatusta, puhtaasti sen mukaan mille presidentin bisnesnenässä tuntuu. Hyvin arvaamaton hän on, mutta nyt näyttää sille, että Make America Great Again on ajautumassa noloon epäonnistumiseen. Muiden silmissä Yhdysvaltain arvostus ja uskottavuus on syöksyssä alas.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - heinäkuu 01, 2020, 22:30:08
Covid-19 tartuntoja on Yhdysvalloissa kirjattu jo 2,75 miljoonaa, covid-19 taudissa kuolleita on 130000. Yhdysvaltain väkiluku 331 miljoonaa ja maapallon väkiluku 7,8 miljardia.

Yhdysvalloissa mennään ilman ajatusta, puhtaasti sen mukaan mille presidentin bisnesnenässä tuntuu. Hyvin arvaamaton hän on, mutta nyt näyttää sille, että Make America Great Again on ajautumassa noloon epäonnistumiseen. Muiden silmissä Yhdysvaltain arvostus ja uskottavuus on syöksyssä alas.
Miettikää tartuntamääriä maissa, joissa ei tartuntoja tilastoida!
Paskastaneissa nuo vanhukset vain heitetään ojaan...

Jaska



Tarkoitatko että USA, jolla yleisesti ajatellaan olevan hyvät resurssit ongelmien ratkomiseen, haluaa olla esimerkkinä brasilioille ja intioille asioiden huonossa hoidossa.

Jaska

Jenkkilän tilanne sen kuin pahenee. Ensimmäinen aalto kesti kuukauden ennen kuin tartunnat kääntyivät lievään laskuun ja tämä toinen aalto on jo kestänyt kuukauden. (Ks. liitteen kuva.) Eilen tehtiin taas ennätys päivän uusien todettujen tartuntojen määrässä. Nyt ollaan yli miljoonan sairastumisen kuukausivauhdissa.

New Yorkissa on Yhdysvalloisa suurin kumulatiivinen tartuntojen määrä 400000 (2% asukasmäärästä) ja niistä on edelleen 300000 akuutissa sairastamisvaiheessa. Eivät nämä uudet  etelän tautipesät ole vielä lähelläkään, vaikka New Yorkissa uusia tapauksia tulee ilmi enää niukasti

Norma Bates


MrKAT

Ehkä tämä kuuluisi johonkin toiseen ketjuun mutta olkoon välipaloina koronan ns. toisinajattelijoista tai -vaaroista:

Salaliittoja, valeuutisia, terveyshuijauksia
Covid-19 laittoi maailmankirjat sekaisin
...
15.3. JUSSI AHDE, FACEBOOK:
Ahde ilmoitti pitävänsä ison kaksipäiväisen retriitin maaliskuun lopussa Helsingissä. Hänelle ei ole tullut mieleenkään perua retriittiä jonkun "flunssa-aallon" takia. Pelko on syy ihan kaikkeen sairauksiin ja kärsimykseen ja sen voi parantaa vain rakkaudella. Ahde lupaa, että paikalla ei ole luontaista vastustuskykyä heikentävää käsidesiä tai muita kemikaaleja. Myöhemmin retriitti kuitenkin perutaan, koska ihmiset eivät uskalla osallistua siihen.
...
26.3. MARIA NORDIN, TWITTER:
Tästä ei selviä taistelemalla. Taistelemalla ja desinfioimalla tuhoamme itseämme. Me olemme yhtä mikrobien kanssa. Mitä enemmän mikrobeja, sen terveempiä olemme. Sairaus on aina yhteydessä häiriintyneeseen mikrobistoon.
...
29.3. ANTTI HEIKKILÄ, FACEBOOK: Tiedetään, että erityisen herkkiä covid-19-virukselle ovat ne, joilla on insuliiniresistenssi, verenpaine, diabetes, sydänongelmia jne. Kerrottakoon, että kaikki Terveysklubini jäsenet ja heidän perheenjäsenensä ovat täysin terveitä noudattaessaan antamiani ohjeita.
...
4.4. SEURA: Salatuista elämistä tunnettu suomalaisnäyttelijä Tuomas Kytömäki on perustanut verkkosivuston, jolla hän jakaa mm. koronahuhuja ja terveyshuuhaata. ..kirjoittaa, että koronaviruksella ja 5G-verkolla on yhteys: virus eteni poikkeuksellisen rajusti alueilla, jonne 5G-verkkoa on rakennettu.

4.4. OLLI POSTII, FACEBOOK: Olen keskustellut kavereitteni kanssa koronaviruksesta."Mun vahva mielipide on, että immuniteetin yhteydestä puhutaan ihan liian vähän jodista ja A-vitamiinista. Jodin otan ihon kautta. Yliopiston apteekin jodispriitä. ..."(jossa annetaan ohjeita miten apteekkia voi huijata myymään jodia). .."Minulla on tällä hetkellä jodiläiskät sekä ranteissa, kämmenissä että jalkapohjissa." (Nää on ehkä Ollin kaverien kertomaa?)
...
7.4. TOHTORI TOLONEN: "Tohtori Joseph Mercolan mukaan C- ja D-vitamiinit on vihdoin hyväksytty hoitokeinoiksi koronavirusta vastaaan. Vitamiinien odotetaan säästävän tuhansia ihmishenkiä..."
...
11.4. MARIA NORDIN. FACEBOOK: Käsien pesu ei ole itseisarvo ... Jatkuva käsien pesu vahvistaa pelkoon perustuvia valheellisia uskomuksia siitä, että ympäristö tai ihmiset ovat uhka...
...
13.4. HELSINGIN SANOMAT: Uuden sukupolven 5G-verkkojen tukiasemia on sytytetty huhtikuussa ainakin Birminghamissa, Liverpoolissa ja Merseydidessä... lauantaine New York Times kertoi kolmestakymmenestä tapauksesta. ...
...
22.4. ANTTI HEIKKILÄ FACEBOOK: Näin vahvistat immuniteettiasi -verkkokurssilla opit kaiken siitä, miten voi parhaiten suojella omaa ja perheesi terveyttä ... Metabolinen häiriö romahduttaa immuniteetin. Kurssi kestää kolme viikkoa ja ilmestyy moduleina viikon välein. Se maksaa 139 euroa.
...
24.4. ANTTI HEIKKILÄ, BLOGI "Covid-19-rokotetta ei saada ikinä. .." Heikkilä myös toteaa, että ensin yksi kakara pyöritti maailmaa ilmastoasioissa, ja sitten tuli korona. Molemmilla on sama tarkoitus: tuhota nykyinen talousjärjestelmä. Bill Gates pitää WHO:ta taskussaan ja ajaa massiivista rokotusohjelmaa. ...
...
27.4. TUKES JA THL: Älä käytä otsonaattoria koronan torjuntaan. ... Osa otsonaattoreista tuottaa otsonikaasua niin tehokkaasti, että laitteet voivat olla asiantuntemattoman käsissä hengenvaarallisia. ...
...
16.5. ILTALEHTI: Salaliittoteoreetikot ja rokotevastaiset ovat jälleen nousemassa barrikadeille Saksassa suurta salaliittoa vastaan. Protesteihin odotetaan tuhansia ihmisiä mm. Berliinissä ja Münchenissä.
Saksan äärioikeistopuolue AfD on avoimesti tukenut protesteja. Saksan hallitus on ollut huolissaan protesteista ja
niiden kasvusta. Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierilla oli selkeä näkemys protesteista:
"Vaikka en ole lääketieteen harjoittaja, uskaltaisin todeta, että epämukava ja vaivalloinen kasvomaski on parempi
käyttää kuin foliohattu", hän sanoi.

- /Skeptikko 2/2020 s. 12-21/
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Norma Bates

https://yle.fi/uutiset/3-11424633?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR0co96dRFTgOtTw8RYRxrVV3K7VvnWTLdXwBEPPXNXPNP8NW5bU3oKPA5g

Mikrobiologi ja kahden yliopiston dosentti Elias Hakalehto on innoissaan vastikään Euroopan unionille jätetystä rahoitushakemuksesta. Elokuussa ratkaistaan, alkaako jossain suomalaisessa kanalassa koronaviruksen vasta-aineiden tuotantokokeilu.

Suomalaisten, ruotsalaisten, puolalaisten ja israelilaisten tutkijoiden yhteistyöllä etsitään ratkaisua siihen, pystyisivätkö kanoihin siirretyt antigeenit eli heikennetyt koronavirukset tai virusten osat vaikuttamaan niin, että kolmen viikon kuluttua kanat munisivat sellaisia munia, joiden keltuaisista pystyttäisiin eristämään viruksen vasta-ainetta.

...

Kanat eivät sairastu niiden elimistöön siirrettävästä antigeenistä, mutta niiden elimistö alkaa tuottaa vasta-aineita kolmen viikon kuluessa. Kun kanoille annetaan toinen ja kolmas annos kyseistä antigeeniä, vasta-aineiden pitoisuus munien keltuaisissa kasvaa.

Keltuaisista IgY-vasta-aine erotetaan ja pulverisoidaan, jolloin sitä voidaan annostella esimerkiksi suihkeena tai jauheena suun limakalvoille. Tässä menetelmässä ihmisen keho ei reagoi samalla tavoin kuin rokotuksessa. Siinä ihmisen oma immuniteettijärjestelmä aktivoidaan ja keho alkaa tuottaa itse vasta-aineita.

Rokotteiden kohdalla kyse on aktiivi-immunisaatiosta. Jos vasta-aine tuodaan limakalvoille, kuten kananmunista eristetyt IgY:t, niin puhutaan passiivi-immunisaatiosta.

Elias Hakalehdon mukaan tällöin vasta-aineet muodostavat suojaavan kerroksen joko suoliston tai nenänielun alueelle lyhyeksi aikaa. IgY-vasta-aineet nappaavat kiinni COVID-19-tautia aiheuttavat virukset ja estävät niitä tunkeutumasta ihmisen soluihin ja monistumisen kehossa.

Vasta-aineen teho on noin vuorokausi. Rokotteen vaikutus on pidempi, mutta nyt sellaista ei vielä ole.


Norma Bates

Kerrankin lienen kutakuinkin samaa mieltä Skeptikko-lehden kanssa... Erityisesti olen ihmetellyt ihmisiä jotka luulevat että koronan voi välttää kun immuunipuolustus on vahva. Miten immuunipuolustus voi koskaan olla 100 % vahva sellaista virusta vastaan jota se ei ole kuunaan edes kohdannut? Aivan takuulla intiaanikansojenkin jäsenissä oli vahvoja ja terveitä yksilöitä, mutta niin vain uhkasi sukupuutto kun kusipäät konkistadorit toivat mukanaan mm. isorokon. Hörhöjen kannattaisi välillä vilkaista sinne historiaankin.

Maskeja ja jopa käsienpesua on vastustettu sillä että menettää immuunipuolustuksensa. Minkä suhteen? Onhan kaikki koko elämän ajan kertyneet puolustukset jo kerätty, ja tuskinpa ne siitä hokkuspokkus häviävät että nyt korona-aikaan käyttää maskia. Erityisesti olen ihmetellyt että mitä hyötyä kaikkien mahdollisesti räkätautien imppaamisesta kärsäänsä on, koska sitten kun on jo flunssan heikentämä, niin kai sitä koronankin saa helpommin...?

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - heinäkuu 04, 2020, 11:02:36
https://yle.fi/uutiset/3-11424633?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR0co96dRFTgOtTw8RYRxrVV3K7VvnWTLdXwBEPPXNXPNP8NW5bU3oKPA5g

Mikrobiologi ja kahden yliopiston dosentti Elias Hakalehto on innoissaan vastikään Euroopan unionille jätetystä rahoitushakemuksesta. Elokuussa ratkaistaan, alkaako jossain suomalaisessa kanalassa koronaviruksen vasta-aineiden tuotantokokeilu.

Suomalaisten, ruotsalaisten, puolalaisten ja israelilaisten tutkijoiden yhteistyöllä etsitään ratkaisua siihen, pystyisivätkö kanoihin siirretyt antigeenit eli heikennetyt koronavirukset tai virusten osat vaikuttamaan niin, että kolmen viikon kuluttua kanat munisivat sellaisia munia, joiden keltuaisista pystyttäisiin eristämään viruksen vasta-ainetta.

...

Kanat eivät sairastu niiden elimistöön siirrettävästä antigeenistä, mutta niiden elimistö alkaa tuottaa vasta-aineita kolmen viikon kuluessa. Kun kanoille annetaan toinen ja kolmas annos kyseistä antigeeniä, vasta-aineiden pitoisuus munien keltuaisissa kasvaa.

Keltuaisista IgY-vasta-aine erotetaan ja pulverisoidaan, jolloin sitä voidaan annostella esimerkiksi suihkeena tai jauheena suun limakalvoille. Tässä menetelmässä ihmisen keho ei reagoi samalla tavoin kuin rokotuksessa. Siinä ihmisen oma immuniteettijärjestelmä aktivoidaan ja keho alkaa tuottaa itse vasta-aineita.

Rokotteiden kohdalla kyse on aktiivi-immunisaatiosta. Jos vasta-aine tuodaan limakalvoille, kuten kananmunista eristetyt IgY:t, niin puhutaan passiivi-immunisaatiosta.

Elias Hakalehdon mukaan tällöin vasta-aineet muodostavat suojaavan kerroksen joko suoliston tai nenänielun alueelle lyhyeksi aikaa. IgY-vasta-aineet nappaavat kiinni COVID-19-tautia aiheuttavat virukset ja estävät niitä tunkeutumasta ihmisen soluihin ja monistumisen kehossa.

Vasta-aineen teho on noin vuorokausi. Rokotteen vaikutus on pidempi, mutta nyt sellaista ei vielä ole.


Kiitos tästä linkistä.

Tämä tieto on minulle uutta. Uskon, että homma onnistuu ja saadaan "helposti" vuorokauden suoja tätä virusta vastaan. Luultavasti homma toimii myös muihin viruksiin ja bakteereihin. Ehkä myös pidempi suoja voi kehittyä kun useamman kerran tuunattuja keltuaisia nautitaan.

Kuinkahan monta munaa tarvitaan yhden suihkeannoksen valmistamiseen? Entä toimiiko, jos syö munan raakana? Mahtaakohan joskus saada ostaa kotikanoja joilla on kyky tuottaa haluttua vasta-ainetta?
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - heinäkuu 04, 2020, 11:07:39
Miten immuunipuolustus voi koskaan olla 100 % vahva sellaista virusta vastaan jota se ei ole kuunaan edes kohdannut? Aivan takuulla intiaanikansojenkin jäsenissä oli vahvoja ja terveitä yksilöitä, mutta niin vain uhkasi sukupuutto kun kusipäät konkistadorit toivat mukanaan mm. isorokon. Hörhöjen kannattaisi välillä vilkaista sinne historiaankin.
Hieno pointti!
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Kopek

Suomalaiset taitaisivat olla Trumpin kannattajia ainakin siitä päätellen, että täällä ei ole missään vaiheessa kovin yleisesti käytetty kasvomaskeja. Yhdysvalloissa trumppilaiset eivät käytä niitä niin paljon kuin bideniläiset.

Korona-arkea eletään Yhdysvalloissa kahdessa tyystin eri todellisuudessa
Arkea maailmalta: Washingtonin-kotimme on koronajakolinjalla, jossa toiset naapurit suojautuvat, toiset viisveisaavat, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Paula Vilén


https://yle.fi/uutiset/3-11428885

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - heinäkuu 04, 2020, 18:40:47
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - heinäkuu 04, 2020, 11:07:39
Miten immuunipuolustus voi koskaan olla 100 % vahva sellaista virusta vastaan jota se ei ole kuunaan edes kohdannut? Aivan takuulla intiaanikansojenkin jäsenissä oli vahvoja ja terveitä yksilöitä, mutta niin vain uhkasi sukupuutto kun kusipäät konkistadorit toivat mukanaan mm. isorokon. Hörhöjen kannattaisi välillä vilkaista sinne historiaankin.
Hieno pointti!

Viruksien aktivoitumista pandemiaksi edes-auttaa sopivat olosuhteet.

Alunperin tappava kuppa-tautikin on ollut ilmeisen tavallinen bakteeritulehdus, mutta päästessään uuteen ympäristöön intiaanien keskuuteen se osoittautui hyvin pahaksi.

Kerrotaanhan kupan olleen tuliainen amerikan mantereelta, mutta se ensin vietiin sinne euroopasta ja siellä itäessään tuli pahana takaisin.


Korona eli kruunuvirus on saattanut tutkimusten mukaan muhia jo vuosikausia  ennen pandemiaksi kehittymistään. IL:

Oxfordin yliopiston tutkija Tom Jefferson heittää ilmoille mielenkiintoisen teorian. Hän haluaa kiinnittää huomion siihen, että espanjalaistutkijat löysivät nykyisen pandemian aiheuttaneesta koronaviruksesta viitteitä jo maaliskuussa 2019.

Silloin viemäristä otetut näytteet analysoitiin noin yhdeksän kuukautta ennen kuin epidemia puhkesi Kiinan Wuhanissa.

Saman tulokset viemärinäytteestä saivat tutkijat Pohjois-Italiassa ja Brasiliassa ennen vuodenvaihdetta, vaikkei tauti ollut vielä karannut Kiinan ulkopuolelle.

Jeffersonin mukaan se osoittaa, että kaikki mahdolliset virukset ovat jatkuvasti joka puolella, mutta ne aktivoituvat vain tietyissä olosuhteissa. Tutkijan mukaan nyt olisikin kiinnitettävä huomiota juuri siihen, mitkä tekijät saavat viruksen heräämään.

Ja koska ne voivat aktivoitua yhtäkkiä ilman syytä, voivat ne myös kadota samalla tavalla.

– Minne sars esimerkiksi meni? Se vain katosi. Meidän on alettava ajattelemaan näitä asioita. Meidän on tutkittava virusten ekologiaa, ymmärrettävä, miten se saa alkunsa ja muuttuu, Jefferson sanoi Daily Telegraph -lehdelle.

– Minä uskon, että koronavirus oli täällä jo. "Täällä" tarkoittaa siis kaikkialla. Kyseessä oli ehkä piilevä virus, joka aktivoitui oikeissa ympäristöolosuhteissa.

Jefferson uskoo esimerkiksi, että SARS-CoV-2-virus liikkuu perinteisten pisaratartunnan lisäksi viemäriverkostossa ja yhteisvessoissa.

Nyt kiehtovaa olisi tutkia, miksi niin moni tartuntarypäs on tapahtunut juuri ruokatoreilla ja -tehtailla sekä lihapakkaamoissa. Yksi tekijä on todennäköisesti virukselle optimoitu neljän plusasteen lämpötila.

– Tartunnat lihan kanssa työskentelevien kanssa eivät tue teoriaa yksinomaan hengitysteitse tarttuvasta taudista. Siinä on kyse ihmisistä, jotka eivät ole pesseet huolellisesti käsiään


Saares

"24.4. ANTTI HEIKKILÄ, BLOGI "Covid-19-rokotetta ei saada ikinä. .." Heikkilä myös toteaa, että ensin yksi kakara pyöritti maailmaa ilmastoasioissa, ja sitten tuli korona. Molemmilla on sama tarkoitus: tuhota nykyinen talousjärjestelmä. Bill Gates pitää WHO:ta taskussaan ja ajaa massiivista rokotusohjelmaa. ...
...
27.4. TUKES JA THL: Älä käytä otsonaattoria koronan torjuntaan. ... Osa otsonaattoreista tuottaa otsonikaasua niin tehokkaasti, että laitteet voivat olla asiantuntemattoman käsissä hengenvaarallisia. ...
...
16.5. ILTALEHTI: Salaliittoteoreetikot ja rokotevastaiset ovat jälleen nousemassa barrikadeille Saksassa suurta salaliittoa vastaan. Protesteihin odotetaan tuhansia ihmisiä mm. Berliinissä ja Münchenissä.
Saksan äärioikeistopuolue AfD on avoimesti tukenut protesteja. Saksan hallitus on ollut huolissaan protesteista ja
niiden kasvusta. Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierilla oli selkeä näkemys protesteista:
"Vaikka en ole lääketieteen harjoittaja, uskaltaisin todeta, että epämukava ja vaivalloinen kasvomaski on parempi
käyttää kuin foliohattu", hän sanoi.

- /Skeptikko 2/2020 s. 12-21/"
Niin montaa mieltä kuin miestä -"naista".

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Norma Bates

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-varoittaa-useilla-risteilyilla-olleilla-todettu-koronatartunta-moni-saattanut-altistua-silja-europalla-viime-viikolla/7865336#gs.9lo9rs

Useilla laivaristeilyillä olleilla on todettu matkan jälkeen koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

– Terveysviranomaisten tiedossa on nyt useita tapauksia, joissa henkilö on matkustanut risteilylaivalla ja matkan jälkeen hänellä on todettu koronatartunta, THL kertoo tiedotteessa.

THL:n mukaan sairastuneet henkilöt ovat pääsääntöisesti välttäneet ihmisjoukkoja ja liikkumistaan laivalla. Näin ollen lähikontaktit ovat jääneet vähäisiksi, ja altistuneet henkilöt on voitu tavoittaa.

THL kuitenkin kertoo, että Silja Europan Tallinnan-risteilyllä 30.6.–1.7. välisenä aikana olleita on voinut altistua koronavirukselle, sillä yksi lieväoireinen matkustaja oli oleskellut pidempiä aikoja laivan yleisissä tiloissa.

Kyseinen matka alkoi Helsingistä 30.6. kello 18.30 ja lähti paluumatkalle Tallinnasta 1.7. kello 12.30.

THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane kertoo STT:lle, että tietoon on tullut alle kymmenen altistustilannetta. Tapaukset ovat eri laivareiteiltä muutaman viime viikon ajalta. Sane ei kerro tarkemmin, millä kaikilla reiteillä altistumisia on tapahtunut.

Sanen mukaan Silja Europan tapaus haluttiin tuoda esiin, koska siinä on ollut pidempikestoisia altistumistilanteita ja lähikontaktien jäljittäminen on ollut vaikeampaa.

– Se ei tarkoita sitä, että koko laiva olisi altistunut, vaan siellä on ollut isompi mahdollisuus altistumiselle kuin joissakin muissa tilanteissa, Sane sanoo.

THL kehottaa ihmisiä hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin, jos he havaitsevat itsellään koronaviruksen oireita.


Minullekin tuli jo jokin aika sitten mainos Viking Linen risteilyistä. Ihmettelin että minkä riivatun takia sinne pitäisi lähteä hankkimaan tartunta. Ja kuinkas sitten näemmä kävikään. (Näin tämän uutisen jo eilen jossain, tod.näk. teksti-tv:ssä, mutten silloin jaksanut tänne asiasta toimittaa kun arvelin että eiköhän se tietoon tule muutenkin. Ei näemmä.)