Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Norma Bates

Eli kun lapsena sain sikotaudin, sitä tuskin olisi voinut välttää millään helkkarin ilveellä. Tuhkarokosta muistelisin lukeneeni että se nollaa immuunipuolustuksen? Kaikkia viruksia koskien?

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 13, 2021, 10:12:43
Tuhkarokosta muistelisin lukeneeni että se nollaa immuunipuolustuksen? Kaikkia viruksia koskien?
Ei nyt ihan nollaa mutta heikentää.Tuhkarokko tuhosi rokottamattomien lasten vasta-aineista 11–73 prosenttia.
– Olemme löytäneet todella vahvaa näyttöä siitä, että tuhkarokkovirus tuhoaa immuniteettijärjestelmää. Tuhkarokon aiheuttama uhka ihmisiä kohtaan on paljon aiemmin ajateltua suurempi, tutkimuksissa mukana ollut Harvardin lääketieteellisen yliopiston professori Stephen Elledge sanoi brittilehti Guardianille(siirryt toiseen palveluun).

- https://yle.fi/uutiset/3-11046520
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - kesäkuu 14, 2021, 04:06:20
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 13, 2021, 10:12:43
Tuhkarokosta muistelisin lukeneeni että se nollaa immuunipuolustuksen? Kaikkia viruksia koskien?
Ei nyt ihan nollaa mutta heikentää.Tuhkarokko tuhosi rokottamattomien lasten vasta-aineista 11–73 prosenttia.
– Olemme löytäneet todella vahvaa näyttöä siitä, että tuhkarokkovirus tuhoaa immuniteettijärjestelmää. Tuhkarokon aiheuttama uhka ihmisiä kohtaan on paljon aiemmin ajateltua suurempi, tutkimuksissa mukana ollut Harvardin lääketieteellisen yliopiston professori Stephen Elledge sanoi brittilehti Guardianille(siirryt toiseen palveluun).

- https://yle.fi/uutiset/3-11046520

"En nyt tiedä" miten tuo pitäisi ymmärtää- tuhoavatko ne immuunijärjestelmää, vai vain ylikuormittavat sitä taudin aikana.

Immuunijärjestelmä jossa ei ole aikaisempaa tautia esiintynyt, ei taida osata toimia tehokkaasti ja ne vasta-aineet joita on jonkun verran olemassa (tuhoutunevat) mutta, että koko järjestelmä tuhoituisi- se ei vaikuta todennäköiseltä.
Miksi edes rokotettaisiin, jos niin olisi..

Juha


"Keho tuntuu painavan tonnin"

https://mvlehti.net/2021/06/14/tunnettu-ravintoloitsija-ja-keittiomestari-henri-alen-otti-pfizerin-koronarokotteen-sitten-iski-terveysongelmat/


Vaikka viittaus kyseenalaismediaan, kehon ilmiö muuten aika lailla oikeastaan normaali, tai ei kovin tavaton. Näitä on, jos minkinlaisina. Paitsi paino, myös koko, jne.

Osa tuntemusmaailmasta, voi olla kielteisiä, mutta toisaalta myös yhtä vahvan positiivisia.

Viruksista yleensäkin jää jotain epämääräistä helposti. Ei koske vain koronaa, tai rokotteita. Alue on sitä, mistä löytyy yllätyksiä, koska mennään elimistön perustoimintatasolle.

Tämän takia itse en pidä tätä ihan tavallisuuteen kuuluvana.

Sovellukset isoina ovat sitä, minkä kieltäisin, yllätyksellisten riskien takia. Nämä eivät välttämättä liity vain yksilöihin, vaan massivikalastukseen, joka voi lähteä jostain kivan lupaavasta, kuten rokotetoimivuudesta kattavasti useita viruksia vastaan, paraikaisesti.

Karikko

"Taudin" torjuntamenetelmät voivat joskus olla pahempia, kuin tauti itse- ainakin "amerikoissa" jossa vapauden kaiho on perusoikeus..


Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa supermarketin asiakas surmasi kassatyöntekijän ampumalla erimielisyyden seurauksena maanantaina.

Tapaus sattui iltapäivällä DeKalbin piirikunnassa.

Välikohtauksen taustalla oli paikallisen sheriffin mukaan sanaharkka kasvomaskin käytöstä.

Myös myymälän vartija sekä ampuja itse haavoittuvat välikohtauksessa surmatyön jälkeen. Vartija oli avannut tulen asiakasta kohti surman jälkeen.

– Kyse oli maskista. En tiedä, pitivätkö he sellaista vai eivät. Maskin pitäminen on asia, josta ihmisillä on omat mielipiteensä ja he ovat hyvin herkkiä sen suhteen, piirikunnan sheriffi Melody Maddox kertoi lehdistölle.

Osapuolten nimiä ei ole julkaistu.

Myymälässä oli välikohtauksen tapahtumishetkellä useita ihmisiä. Paikallisissa liikkeissä on voimassa maskisuositus, mutta maskinkäyttövelvoitetta ei ole.

Välikohtauksessa loukkaantuneella 30-vuotiaalla vartijalla oli yllään suojaliivi. Hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa


Norma Bates

Ameriikassa kaikki on suurempaa. Hulluuskin.

Kopek

Yksi vanha tuttavani (joka sattuu olemaan myös pikkuserkkuni) kävi tänään pitkästä aikaa juttelemssa. En ole nähnyt häntä ja hänen veljeään viime syksyn jälkeen eli siitä alkaen, kun kaupoissa alettiin yleisesti käyttää maskeja. Olen miettinyt, piileskevätkö veljekset, vai mistä on kyse. Aikaisemmin näin heitä silloín tällöin kauppareissuilla. He ovat perheettömiä ja asuvat yhdessä.

Lähestyin ongelmaa kysymällä, käyttävätkö he maskeja kaupoissa. Eivät kuulemma käytä eivätkä ole käyttäneet. Periaatekysymys. Ja rokotetta eivät ota, vaikka terveysasemalta on soitettu, että tulkaa nyt ottamaan. Koronan puhkeamisen jälkeen he eivät  ole käyneet missään muutamaa kilometriä kauempana. Ja tätä rataa. Ja tietenkin veljekset äänestävät perusuomalaisia ja ovat muutenkin niin vanhoillisia kuin vain nykypäivän Suomessa voi olla. Ei digikameroita, ei älypuhelimia, ei juuri muutakaan nykytekniikkaa. Tyypit ovat jämähtäneet jonnekin 1960-luvulle. Kerran jopa sanomalehdessä oli suurehko juttu toisesta veljeksestä, joka piti liikettä, joka ei ole muuttunut sitten 1960-luvun. Äärimmäisen konservatiivisia tyyppejä.

Olen odottanut, milloin maskien käyttäminen alkaa vähentyä. Vai jääkö se pysyväksi ilmiöksi niin kuin jossakin Aasiassa. Viime vuonna johonkin aikaan oli sama tartuntatilanne kuin nyt, eikä maskeja käytetty, koska niitä oli huonosti saatavilla.

Olen nähnyt muutaman ihmisen kaupoissa ilman maskeja viime päivinä. Ovatko he ensimmäiset rohkeat, jotka aloittavat maskittomuuden trendin. Aion noudattaa viimevuotista periaatetta eli toimin niin kuin enemmistö asiakkaista. Ehkä tällainen on pelkurimaista.

Norma Bates

Heti kun koulut menivät kiinni, nuoriso alkoi olemaan maskeitta. Bussissakin, vaikka täällä on yhä kehotus käyttää maskeja joukkoliikennevälineissä (ja kaupoissa). Ilmeisesti teinistö kokee että nyt heitä ei määrätä, kuten koulujen tahoilta oli määrätty. Tai olettavat että tartuttavuus laskee kun koulut ovat kiinni. Saattaa se toki laskeakin, tekihän se kai niin viime vuonnakin. Mutta silloin ei ollut Intian varianttia uhkana.

Muutakin väkeä tulee maskitta bussiin. Jostain syystä erityisesti maskittomat naiset ovat pistäneet silmääni, ehkä siksi että ovat sattuneet istumaan lähettyvilleni. Tiedä lie näinkö myös jonkinlaisen uhmakkaan katseen yhdellä näistä. En osaa sanoa. Kun naisihmisellä on vähänkin enemmän ikää, kehittyy hänelle taipumus mulkoiluun.

Toisaalta itsekin menen bussiin yleensä maskitta, koska en halua kompuroida ja teloa itseäni vieläkin pahempaan kuntoon missä olen normaalisti. Näin jonkun nuorehkon naisen tekevän täsmälleen samaa kuin minä, eli tulee maskitta, mutta kun näkee että alkaa tulemaan lisää porukkaa, kiskoo virityksen naamalleen. Joskus kuitenkin laitan maskin jo ennen bussiin astumista. Miten nyt milloinkin.

Ilmeisesti maskeista voisi päästä eroon sitten kun kaikilla on kakkosrokotekin saatuna, mutta eihän se ilmeisesti tule saaduksi nuorisolle, eli eniten virusta levittäville, ennen joulua.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 17, 2021, 08:38:02


Kun naisihmisellä on vähänkin enemmän ikää, kehittyy hänelle taipumus mulkoiluun.

Varmaan tuo moraalisen närkästyksen tenhoava moittiva katse- voi saada paljon aikaan, joskus hyvää tai pahaa.

Teineissä se voinee kyllä aiheuttaa uhmakkuutta ja naureskelua- "kihitystä" tyttälapset sen taidon ainakin oppivat..

MrKAT

#4044
Guardianin corona live news-virrasta: 350 tohtoria saanut koronan ja kymmeniä sairaalaan vaikka rokotettu Sinovacilla.

Healthcare workers in Indonesia contracting Covid despite vaccinations
More than 350 Indonesian doctors have contracted Covid-19 despite being vaccinated with Sinovac and dozens have been hospitalised, officials said, as concerns rise about the efficacy of some vaccines against more virulent virus strains.

Most of the doctors were asymptomatic and self-isolating at home, said Badai Ismoyo, head of the Kudus district health office in Central Java, but dozens were in hospital with high fevers and declining oxygen saturation levels.


Alueella riehuu deltavariantti ja Kiinan rokote Sinovac nyt ei taida ihan huippua olla, varsinkaan variantteja vastaan.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Kopek

Kuuntelin autolla ajaessani kännykällä kuulokkeiden kautta Chicago Public Radio -aseman ohjelmaa "Fresh Air", jossa haastateltiin toimittaja Katherine Ebania hänen julkaisustaan "The Lab Leak Theory". Eban esitti mielenkiintoisia todisteita sen puolesta, että koronavirus saattaisi olla peräisin laboratoriosta. Oheinen osoite kerrottiin ohjelmassa. Tätä kirjoittaessani en ole lukenut artikkelia.

https://www.vanityfair.com/news/2021/06/the-lab-leak-theory-inside-the-fight-to-uncover-covid-19s-origins

https://www.wbez.org/shows/fresh-air/fb192280-b551-4578-b3d1-b28ef954c036

https://twitter.com/katherineeban?lang=fi


Norma Bates

KORONAROKOTETUT päätyvät nyt sairaalahoitoon huomattavasti harvemmin kuin rokotteesta kieltäytyneet, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvinen.

...

YLEN selvityksen mukaan kaikki Husin alueella viimeisen kuukauden aikana tehohoitoa saaneista potilaista ovat olleet sellaisia, joiden olisi pitänyt jo saada rokote, mutta jotka eivät ole ottaneet sitä.

...

– Tautihan ei ole maailmasta poistunut. Saksalainen virologi Christian Drosten arveli vastikään, että kaikki, jotka eivät ota rokotetta, tulevat ennemmin tai myöhemmin sairastumaan tautiin. Se on vain ajan kysymys, milloin sen saa.

– Rokotus on meidän jokaisen paras suoja. Kun suuri osa väestöstä on rokotettu kahteen otteeseen, on todennäköistä, että Suomessa voidaan elää kokolailla normaalia elämää, Järvinen summaa.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008069110.html?fbclid=IwAR3Lv4vYSGoSKy1_-g0TSM0D_hksnYww07igPg907UWGg6xxEcGFOM53L7M

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 20, 2021, 09:51:50
KORONAROKOTETUT päätyvät nyt sairaalahoitoon huomattavasti harvemmin kuin rokotteesta kieltäytyneet, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) infektioylilääkäri Asko Järvinen.

...

YLEN selvityksen mukaan kaikki Husin alueella viimeisen kuukauden aikana tehohoitoa saaneista potilaista ovat olleet sellaisia, joiden olisi pitänyt jo saada rokote, mutta jotka eivät ole ottaneet sitä.

...

– Tautihan ei ole maailmasta poistunut. Saksalainen virologi Christian Drosten arveli vastikään, että kaikki, jotka eivät ota rokotetta, tulevat ennemmin tai myöhemmin sairastumaan tautiin. Se on vain ajan kysymys, milloin sen saa.

– Rokotus on meidän jokaisen paras suoja. Kun suuri osa väestöstä on rokotettu kahteen otteeseen, on todennäköistä, että Suomessa voidaan elää kokolailla normaalia elämää, Järvinen summaa.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008069110.html?fbclid=IwAR3Lv4vYSGoSKy1_-g0TSM0D_hksnYww07igPg907UWGg6xxEcGFOM53L7M

YLEN selvityksen mukaan kaikki Husin alueella viimeisen kuukauden aikana tehohoitoa saaneista potilaista ovat olleet sellaisia, joiden olisi pitänyt jo saada rokote, mutta jotka eivät ole ottaneet sitä

Yle ei kuitenkaan kerro monestako tapauksesta on kysymys--

Olisi hyvä kertoa myös montako potilasta husin alueelta on ollut tehohoidossa viime kuukauden aikoina- jos on vain yksi ja rokottamaton,- ei siitä kovin isoja johtopäätöksiä voi tehdä.

Kaikkiaan suomessa taitaa olla tällä hetkellä kymmenkunta tehohoidon potilasta- Rokottamattomuudelle voi olla muitakin syitä, kuin se ettei "ole mennyt rokotettavaksi, esim jokin sairaus voi sen estää- (tulehdustila.)

Mutta joo kaikenlaista maailmatakin kuuluu..

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8501d3ef-bfe1-49ee-82a3-c831dddd8bf6

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - kesäkuu 20, 2021, 11:00:51
YLEN selvityksen mukaan kaikki Husin alueella viimeisen kuukauden aikana tehohoitoa saaneista potilaista ovat olleet sellaisia, joiden olisi pitänyt jo saada rokote, mutta jotka eivät ole ottaneet sitä

Yle ei kuitenkaan kerro monestako tapauksesta on kysymys--

Olisi hyvä kertoa myös montako potilasta husin alueelta on ollut tehohoidossa viime kuukauden aikoina
Jos olisit vaivautunut katsomaan edes tyrkytetyn informaation, niin olisit ymmärtänyt vahvistuksen yleisessä tiedossa olevaan, että rokotukset suojaavat nimenomaan vaikealta koronavirustaudin muodolta. Kyselyn aikaan tehohoidossa HUSilla oli viisi koronapotilasta. HUS kertoi kyseltäessä ihan selkeitä kuvailuja. Suomessa on joutunut tehohoitoon rokotettujakin mutta vähän. Keskimääräinen tehohoitojakso lie koronassa yli viikon.

Peruste uutisoinnille oli, että kaikki HUSissa kuukauden aikana teholle koronasta joutuneet olivat jättäneet heille tarjolla olleen rokotuksen käyttämättä. Eli rokotuksen saaneitakin oli sairastunut sairaalahoitoon, muttei paljon eikä vakavasti.

Ikuista elämää ei saa koronarokotuksellakaan.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - kesäkuu 17, 2021, 08:38:02Tiedä lie näinkö myös jonkinlaisen uhmakkaan katseen yhdellä näistä. En osaa sanoa. Kun naisihmisellä on vähänkin enemmän ikää, kehittyy hänelle taipumus mulkoiluun.

Mielenkiintoinen huomio.

Teinitytöt eivät ole huomaavinaan mutta tirskuvat heti selkänsä käännettyään, siinä 25-45 iässä voivat joskus puuttua asioihin, mutta yleensä asiallisesti, Viidenkympin iässä alkavat naiset laukoa julmaa tekstiä, päin näköä, häpeilemättä. Sitten yli 65-vuotiaat ovat taas niitä mulkoilijoita, mutta hiljaa.

En lähde arvailemaan juurisyitä näihin käytöksen muutoksiin, mutta pidän niitä olemassaolevana ilmiönä. Miesten käytöksessä en ole huomannut näin selvää muutosta iän takia.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS