Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Muisto Keijo Kullervo

Voi olla, että korona saa pikkuhiljaa uusia ilmenemismuotoja ja rokotteita joudutaan rukkaamaan uusiin uskoihin - taas kerran?

Vähän niin kuin influenssa rokotuksissakin on tehty jo vuosikausia.

Olen valmis ottamaan uusia rokotuksia niin kauan kun on tarjolla tätä tieteen ihmettä.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 08, 2021, 11:53:30
Kolmatta rokotuskertaa suunnitellaan tarjottavaksi juuri niille, jotka sitä tarvitsevat ja joilla on siitä suuri hyöty.

Niin sitä kerrotaan. Tämä kolmas rokotus tehdään samoilla rokotteilla, kuin nykyisetkin ja ilmeisesti sitä tarvitaan koska immuniteettia ei katsota niiden saajille kertyneen- kertyneekö sitten sillä kolmannellakaan riittävästi- (arpapeliä ehkä)

Toivottavasti ei nopeuta niiden saajien elämän lopputaivalta--

Fimean haittavaikutusten käsittelyssä on ruuhkaa, koska heinäkuun alkuun mennessä koronarokotteista oli tehty yhtä paljon haittavaikutusilmoituksia kuin kaikista markkinoilla olevista lääkkeistä yleensä kokonaisen vuoden aikana.

Fimeassa on käsitelty 96 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa potilaan kerrotaan kuolleen. Heistä kolmasosalla ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä, rokottamista seuraavina päivinä. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin sulkea pois. THL:n mukaan kuoleman ajallinen yhteys rokotuksiin ei myöskään tarkoita sitä, että kuolemalla ja rokotteilla olisi tällaisissa tapauksissa syy-yhteys

Toope

https://www.iltalehti.fi/talous/a/4fdb2b8d-5432-466a-ad62-b534f12ca632
Kolmatta rokotusta tulee.
LainaaMutta ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tulisi kolmatta annosta. Ja kaikki, jotka ovat täysin rokotettuja Ruotsissa todennäköisesti tarvitsevat kolmannen ja neljännen annoksen, Bergström sanoo.
Bergströmin mukaan on mahdollista, että tehosteannoksia tarvitaan vielä pitkään. Hänen mukaansa todennäköisesti tehosteannos annettaisi mahdollisesti esimerkiksi joka kolmas tai joka neljäs vuosi.
Siis oikeasti! Pysyvä rokotejärjestelmä perustuen rokotteisiin, joiden teho on vajavainen...?!

Israelissa puhutaan jo neljännestä (4) rokotteesta, koska aiemmat toimivat niin saatanan hyvin:
https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/covid-vaccine-israel-fourth-dose-b1915076.html

Jaska

#4488
Lainaus käyttäjältä: Toope - syyskuu 08, 2021, 00:50:52
https://theconversation.com/most-covid-deaths-in-england-now-are-in-the-vaccinated-heres-why-that-shouldnt-alarm-you-163671
Koronaan kuoleminen on todennäköisempää 70-vuotiailla kuin 35-vuotiailla... 8)
Mitä tuossa kirjoituksessa sanottiinkaan.

-PHE:n raportin mukaan 257 henkilöstä jotka kuolivat helmi-kesäkuussa neljän viikon kuluessa positiivisesta koronatestistä delta-varianttiin 164 (63,4%) oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen covid-19 tautia vastaan. Tämä on Toopenkin viestissä.
Ensi silmäyksellä tämä voi näyttää hälyttävälle, mutta ei sitä ole.

- Kuolemanriski koronaan tuplautuu seitsemässä vuodessa. Näin 70-vuotiaalla rokottamattomalla on 32-kertainen koronakuoleman riski verrattuna 35-vuotiaaseen rokottamattomaan. Kun rokotus vähentää tartunnansaannin riskin kahdeskymmenesosaan, tämä ei riitä kompensoimaan iän kasvattamaa koronakuolemanriskiä.

- PHE:n datan mukaan nyt vallitsevalla deltamuunnoksella rokotus vähentää koronasta sairaalaan joutumisen riskiä 96% (eli edellä mainittuun kahdeskymmenesosaan) Näemme enemmän 70-vuotiaitten rokotettujen koronakuolemia (suhteessa ikäluokan kokoon) kuin 35-vuotiaitten rokottamattomien koronakuolemia.

- Tässä laskennassa on heikkouksia. Tartunnan riski ei ole sama kaikissa ikäryhmissä Nyt tartunnat ovat yleisimpiä nuorimmissa ikäryhmissä ja harvinaisimpia vanhimmissa ikäryhmissä. https://www.dailymail.co.uk/news/article-9769177/Covid-cases-England-THIRTEEN-times-higher-young-people-compared-60s.html

- Kirjoitus vertaa [mielestäni epähavainnollisesti] koronatartuntaa ihmisiä edustavien erikokoisten kuulalaakerien kuulien sateeseen. Kuolleisuudn riskiä iän mukaan edustava ensimmäinen seula tai turvaverkko pelastaa suurimman osan ihmisistä tartunnalta niin, että kun vanhemmat ihmiset ovat pienempiä kuulia kuin nuoremmat, niin ne menevät seulasta enemmän läpi. Rokotukset muodostavat toisen seulan ensimmäisen alle estämään lisää kuolemia. Vähemmän rokotetuille nuoremmille ihmisille on suuremmat reiät. Vanhemmille molemmat rokoteannokset saaneille on pienemmät reiät ja monet pysäytetään putoamasta kuolemaan. Ensimmäinen seulonta iän perusteella syrjii ikääntyneitä niin, että rokotuksen jälkeenkin heitä kuitenkin kuolee enemmän. [Minusta tämä kuvailu esittää, että rokotuksen teho ei riittänyt kompensoimaan iän lisäämää kuolemanriskiä, vaikka valtavasti ihmishenkiä pelastikin.]

- Se, että rokotettuja kuolee enemmän kuin rokottamattomia, ei osoita rokotteen turvallisuuden tai tehokkuuden heikkoutta. Itse asiassa juuri sitä saattoi odottaa erinomaisilta rokotteilta, jotka ovat pelastaneet kymmeniä tuhansia ihmishenkiä Britanniassa.

Oleellisimman linkkaamansa kirjoituksen sisällöstä Toope jätti esittelemättä. Lainasi vain ensimmäistä kappaletta, jonka selittäminen oli kirjoituksen aiheena ja virheellisesti piti rokotteita merkityksettöminä. Rokotettujen joukossa on vältetty valtaosa vakavia sairastumisia ja tartuntojakin ja se on tilastoin osoitettu.


En muista lukeneeni Suomesta tilastoitua tietoa sairaalahoitoon joutuneiden tai kuolleiden koronapotilaiden jakaantumisesta rokotettuihin ja ei-rokotettuihin. Vain aika ylimalkaisia tietoja että epidemiasta on muodostunut rokottamattomien epidemia. Britanniassa ja Israelissa tartuntamäärät suhteessa väkimäärään ovat ollet kai kymmenkertaiset ja kahden kerran rokotus on hoidettu Suomea aikaisemmin, mutta en selvästi näe, mistä ero rokotettujen sairastamisessa johtuu.





Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - syyskuu 08, 2021, 16:41:00
Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 08, 2021, 11:53:30
Kolmatta rokotuskertaa suunnitellaan tarjottavaksi juuri niille, jotka sitä tarvitsevat ja joilla on siitä suuri hyöty.

Niin sitä kerrotaan. Tämä kolmas rokotus tehdään samoilla rokotteilla, kuin nykyisetkin ja ilmeisesti sitä tarvitaan koska immuniteettia ei katsota niiden saajille kertyneen- kertyneekö sitten sillä kolmannellakaan riittävästi- (arpapeliä ehkä)
Tällaista "ilmeisyyttä" ei ole vaan on kerrottu, että iäkkäillä ja riskiryhmäläisillä immuniteetti covid-19 tautia vastaan on heikennyt muita nopeammin. Ja nämähän on myös rokotettu ensimmäisinä, että rokotuksesta on pisin aika hoitohenkilöstön ohella. Israelin hyvät kokemukset kolmannesta rokotuskerrasta ovat nostaneet innon siihen muuallakin.

Tehosterokotukset ovat "ilmeisesti" tulossa myöhemmin muillekin. Nyt on tilattu myös  2 miljoonaa annosta rokotetta kausi-influenssaa vastaan. Viime talvena rokote loppui kesken, kun tuli tietoon, että influenssan ja koronan samaikainen sairastaminen on suuri riski vaikealle taudille. Paremman tiedon vielä puuttuessa pidän oletuksena, että suurimmassa riskissä olevat tullaan rokottamaan ilmaiseksi vuosittain kausi-influenssan tapaan.

MrKAT

Prof. Krammerin päivittämä taulukko  koronarokotteiden tehotutkimuksista delta-varianttia vastaan. Lähteineen.
https://pbs.twimg.com/media/E-yXWpRXMAk1_3e?format=png&name=large
- https://twitter.com/florian_krammer/status/1435688828698828804

Tehokkain näyttäisi olevan Moderna (mRNA-1273), sitten Pfizer (BNT162b2) ja kolmantena AstraZeneca(AZ).
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Hippi


Ylilääkärit lähettivät STM:lle 7 kohdan kirjeen – rajua kritiikkiä korona­toimista

Olipa hyvä artikkeli, joka pisti miettimään, että onko nyt poliitikot niin ihastuneet omaan kaikkitietävyyteensä, että eivät halua kuunnella asiantuntijoita päätöksenteon tueksi. Tuota ylenpalttiseksi paisunutta testaamista ja jäljitystä on jo pidempään arvosteltu, että siinä tehdään valtavasti turhaa työtä, joka vaarantaa normaalin sairaanhoidon. Ja onhan se nyt ihan hullua, että turhaa työtä teetetään ammattilaisilla, joilla olisi sairaitakin hoidettavaksi jonot notkollaan.

Lääkärit olisivat jo siirtymässä askelen kohti normaalimpaa. Toivottavasti tuon julkiseminen painostaisi nyt

Varmaan sairaanhoitopiirejä rassaa myös se, että hallituspiirit lupasivat koronahässäkän alussa, että koronasta aiheutuneet ylimääräiset kustannukset tullaan korvaamaan täysimääräisesti kunnille, mutta nyt kun maksun aika lähestyy, että lupauksen summa on kutistunut kuin vappusatanen.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Lukemani mukaan korona-ajan alussa jos jäi testaamatta ja sitten kehitti long covidin, ei saa siihen kuntoutusta. Sen takia olen huolissani siitä että jos kahdesti rokotettuna ei saa testauttaa itseään, niin onko mahdollisen long covidin saatuaan sitten täysin yhteiskunnan avun ulkopuolella? Että kikkelis kokkelis, mitäs jätit testaamatta...? Ei kai testiin väkisin voi änkeä jos ei vaan huolita.

Mutta eikö sitä koronatartuntaa muka voi saada labroin selville vielä pitkäänkin varsinaisen tartunnan jälkeen?

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 09, 2021, 00:35:33
Lainaus käyttäjältä: Karikko - syyskuu 08, 2021, 16:41:00
Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 08, 2021, 11:53:30
Kolmatta rokotuskertaa suunnitellaan tarjottavaksi juuri niille, jotka sitä tarvitsevat ja joilla on siitä suuri hyöty.

Niin sitä kerrotaan. Tämä kolmas rokotus tehdään samoilla rokotteilla, kuin nykyisetkin ja ilmeisesti sitä tarvitaan koska immuniteettia ei katsota niiden saajille kertyneen- kertyneekö sitten sillä kolmannellakaan riittävästi- (arpapeliä ehkä)
Tällaista "ilmeisyyttä" ei ole vaan on kerrottu, että iäkkäillä ja riskiryhmäläisillä immuniteetti covid-19 tautia vastaan on heikennyt muita nopeammin. Ja nämähän on myös rokotettu ensimmäisinä, että rokotuksesta on pisin aika hoitohenkilöstön ohella. Israelin hyvät kokemukset kolmannesta rokotuskerrasta ovat nostaneet innon siihen muuallakin.

Tehosterokotukset ovat "ilmeisesti" tulossa myöhemmin muillekin. Nyt on tilattu myös  2 miljoonaa annosta rokotetta kausi-influenssaa vastaan. Viime talvena rokote loppui kesken, kun tuli tietoon, että influenssan ja koronan samaikainen sairastaminen on suuri riski vaikealle taudille. Paremman tiedon vielä puuttuessa pidän oletuksena, että suurimmassa riskissä olevat tullaan rokottamaan ilmaiseksi vuosittain kausi-influenssan tapaan.

Kyllä se on kerrottu, että kolmas rokotus nyt tehdään tällä samalla rokotteella- mitään uutta rokotetta variantien suhteen ei edes ole vielä valmiina. (uusia variantteja taitaa tulla muutenkin lisää jatkuvasti..)

Israelinkin rokotteen ovat näitä samoja.
En epäile rokotusten aiheellisuutta, mutta onhan se hyvä tietää missä mennään..

Toisessa noista rokotteen mekanismin animaatiota..

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/f6b39637-38db-40cc-a109-b604100c82d3

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/3a5a873a-e9f3-48ad-b7ae-f05540bc378c

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 09, 2021, 10:40:17
Lukemani mukaan korona-ajan alussa jos jäi testaamatta ja sitten kehitti long covidin, ei saa siihen kuntoutusta. Sen takia olen huolissani siitä että jos kahdesti rokotettuna ei saa testauttaa itseään, niin onko mahdollisen long covidin saatuaan sitten täysin yhteiskunnan avun ulkopuolella? Että kikkelis kokkelis, mitäs jätit testaamatta...? Ei kai testiin väkisin voi änkeä jos ei vaan huolita.

Mutta eikö sitä koronatartuntaa muka voi saada labroin selville vielä pitkäänkin varsinaisen tartunnan jälkeen?

Eipä taida saada selville pitkän ajan päästä.
Oireista voi päätellä, mutta ellei virusta löydy, niin niiden oireiden syykään ei liene yksiselitteinen (lääkäreiden mielestä) -Todennäköinen ei taida heille riittää..
Vasta-aineiden koholla olemiseenkin voi olla monenlaisia syitä ja viruksia..

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 09, 2021, 08:51:42

Ylilääkärit lähettivät STM:lle 7 kohdan kirjeen – rajua kritiikkiä korona­toimista

Olipa hyvä artikkeli, joka pisti miettimään, että onko nyt poliitikot niin ihastuneet omaan kaikkitietävyyteensä, että eivät halua kuunnella asiantuntijoita päätöksenteon tueksi. Tuota ylenpalttiseksi paisunutta testaamista ja jäljitystä on jo pidempään arvosteltu, että siinä tehdään valtavasti turhaa työtä, joka vaarantaa normaalin sairaanhoidon. Ja onhan se nyt ihan hullua, että turhaa työtä teetetään ammattilaisilla, joilla olisi sairaitakin hoidettavaksi jonot notkollaan.

Lääkärit olisivat jo siirtymässä askelen kohti normaalimpaa. Toivottavasti tuon julkiseminen painostaisi nyt

Varmaan sairaanhoitopiirejä rassaa myös se, että hallituspiirit lupasivat koronahässäkän alussa, että koronasta aiheutuneet ylimääräiset kustannukset tullaan korvaamaan täysimääräisesti kunnille, mutta nyt kun maksun aika lähestyy, että lupauksen summa on kutistunut kuin vappusatanen.

Eikös tuossa ollut kuitenkin kysymys miten politikkojen ohjeistusta käytännössä suoritetaan, eikä siitä miten politiikka sotkee kaikki asiat missä se on osallisena.?

Hippi

^
Päätöksentekokoneisto on turhan hidas ja onhan siellä jarruhenkilönä Krista Kiuru, joka ei millään halua päästää tilannetta normalisoitumaan. Jos minulta kysyttäisiin, kummanko ohjeita pitäisin uskottavampina - noiden lääkäreiden vain Kiurun, niin ei olisi valinta vaikea.

Tuollaisella resurssien tuhlaamisella tulee olemaan kalliit seuraukset, kun sairaita ei pystytä ajoissa hoitamaan, kun hoitohenkilökunta tekee turhaa työtä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

#4497
Korkeimmillaan koronakuolleisuus oli Suomessa huhtikuussa viime vuonna 14 henkeä päivässä (7 päivän keskiarvolla tasaten), vaikka tartuntamäärät olivat pieniä tämänvuotisiin verraten (huippu huhtikuun 10. päivänä 165 tartuntaa). Jos luetaan se alkuosaamattomuuden syyksi, niin viime joulun aikaan oli seuraava kuolleisuushuippu 8 henkeä päivässä vastaten 480 päivätartunnan huippua kaksi viikkoa aikaisemmin. Lasketaan tunnusluku 8 kuollutta / 480 tartuntaa =0,017. Juhannukselta alkoi deltan rynnistys Suomeen 70 päivätartunnan tasosta, saavutti huippunsa 14.8. 873 tartuntana ja on nyt laskenut 550 päivätartunnan tasoon. Koronakuolleiden määrä ei ole piikin aikana noussut yli kahden (7 päivän keskiarvolla tasaten). Kun kaksi viikkoa sitten tartuntoja oli 616, niin tunnusluvuksi saadaan lasketaan 2 kuollutta / 616 tartuntaa = 0,0032. Koronakuolleisuus suhteessa kahden viikon takaisiin tartuntoihin on suhteessa rokotuksia edeltävään aikaan 0,0032 / 0,017 = 19%. Eli laskua kuolleisuudessa ilmeisesti rokotusten ansiosta on 81%. Tämä edustaa sitä muutosta, jonka nojalla yhteiskuntaa ollaan avaamassa.
[Tuloksen laskentatarkkuus on heikko johtuen käytettyjen helposti saatavien lähtölukujen tarkuudesta]

Norma Bates

Kuinkahan paljon porukkaa (%) maailmasta olisi poistunut jos kaikenmaailman bolsonarot olisivat saaneet tahtonsa läpi ja koronaan ei olisi reagoitu millään tavalla? Jos oikein fasistisesti ajattelee, niin "heikoimman aineksen" poistuminen olisi ollut vain etu. Ikuisesti kitumaan jääneet kroonikot olisi puolestaan voinut laittaa vaikka pakkotöihin nypläämään jossain suojatöissä sen verran kuin vaivoiltaan kykenevät.

Koronaa vähättelevät ihmiset varmaan ovat kovin pettyneitä kun ei tuollaista maailmaa sitten ainakaan toistaiseksi tullut.

-:)lauri

https://www.verkkouutiset.fi/heilla-on-koronan-superimmuniteetti-suojaa-jopa-tulevilta-taudeilta/#771938e1

Alustavasti näyttäisi siltä, että kannattaisi koronarokotusten jälkeen sairastaa korona.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.