Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 5 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Hippi - lokakuu 09, 2021, 16:52:15
^
Olen ymmärtänyt, että tuossa riskillä tarkoitetaan vakavaan tautimuotoon sairastumista. Jos valtaosa lapsista koronan käy läpi oireettomana tai vähin oikein, niin eihän se ole normiflunssaa kummoisempi riski.

Jos lapsi tuo tartunnan kotiin, jossa on rokottamattomia aikuisia, en sitä enää pidä minään koulun riskinä, vaan ihan jonain muuna,

Oletan, että se riski tarkoittaa sitä, että virus tarttuu kehenkä hyvänsä samalla todennäköisyydellä keskimäärin.
Eihän siinä puhuttu infektion vakavuus-asteesta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - lokakuu 09, 2021, 22:03:38
Tottatosiaan. 🤔 Mitenkähän paljon oikeasti lienee heitä jotka eivät pysty ottamaan rokotetta.

No tässä varmaan auttaisi kiinan malli, eikä kysytä mitään, kunhan tuikataan jokaisen "pyllyyn" tai käsivarteen eliksiiriä joka torjuu virusta "tehokkaasti--saattaa kyllä olla, ettei se silti katoa mihinkään, enää, kun on löytänyt luonnollisen runsaan kohteen jossa enetä ja täyttää maailma, kuten ihmisellekin on suunnaksi annettu. (Lisääntykää ja täyttäkää maailma)

Jaska

Aika mahdotonta tietenkin on saada tietoa tartunnan lähteestä niillä joiden tartuntaa ei testillä ole todettu. Turha sotkea mittavissa oleviin ilmiöihin, joiden perusteella päätöksiä tehdään.

Jos puhutaan kouluista riskikohteina, niin kyllä puhutaan siitä kuinka paljon kouluissa saadaan koronatestein todettuja tartuntoja, ei jatkotartunnoista. Alkuaan kaikki tartunnat ovat peräisin ulkomailta, mutta tiedolla on aika vähän käyttöarvoa.

Kaikkein eniten tartuntoja saadaan kotona.

Joskus heitin leikilläni että tartunnan riski on kääntäen verrannollinen tartuttajan ja tartutettavan etäisyyden neliöön ja suoraan verrannollinen tartuttajan tartutusintensiteettiin joka sijoittuu tartuttajalla noin aikavälille päivä - viikko oman tartunnan saannista alkuun painottuen. Tästä funktiosta on otettava integraali ajan yli.

Eli siinä käsityksessä olen, että tartutettavan ikä ja sairaudet eivät lisää tartunnan saannin riskiä ainakaan siinä mittakaavassa kuin sairastumisen aiheuttamia haittoja. Yli viisikymmenvuotiaiden pienemmät tartuntamäärät eivät tarkoita, että heillä olisi iän tuomaa suurempaa vastuskykyä vaan vähempiä sosiaalisia kontakteja.


Aave

Tuoreen tutkimuksen mukaan deltamuunnos on 133% kuolettavampi, kuin alkuperäinen virus (GlobalNews).

Tutkimuksessa käytettiin dataa Kanadasta, ja otoskoko on 212 000 sairaustapausta:

"They found that those infected with the Alpha variant, which drove the province's third wave in the early spring, or the Beta or Gamma variants were 52 per cent more likely to be hospitalized, 89 per cent more likely to need intensive care and 51 per cent more likely to die of the infection than those who caught the early 2020 version of the virus.

Among Delta cases, they found a 108 per cent increased risk for hospitalization, 235 per cent increased risk for ICU admission and 133 per cent increased risk for death compared to the original virus strain".


Selkosuomeksi kirjoitettuna deltamuunnos on (Karkeasti) kaksi kertaa tappavampi, kuin alkuperäinen. Tarkalleen ottaen 2.33 kertaa tappavampi.

Linkki itse tutkimukseen.


"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Jaska

IS:n sairaalaalahoitoon joutumisen ikäryhmittäisissä ilmaantuvuusgraafeissa https://kantapaikka.net/index.php/topic,1138.msg109387.html#msg109387 näkyy hyvin deltavariantin saapuminen Pietarista juhannuksen jälkeen. Varsinkin rokottamattomilla mutta myös osin ja täysin rokotetuilla sairaalahoitoon joutumiset selv'sti lisääntyivät, vanhemmill ikäluokilla enemmän.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Jaska - lokakuu 09, 2021, 14:11:38
Suomessa eliniän odote ei juurikaan ole muuttunut koronakuolemien seurauksena, kuolleisuus lie aivan hiukan suurempaa kuin ennen koronaa....
Kirjoituksia elinajan odotteen laskusta koronapandemian ansiosta lienee Englannista ja Yhdysvalloista, Suomea lyhyemmän eliniän maita kumpikin. En jaksanut käydä paneutumaan. On minulla alkuaankin ollut hytinä, että esim. noissa maissa on ollut johtajia, joiden mielestä pääasiassa yli 80-vuotiaiden kuoleminen koronaan ei ole huono asia. Koronakuolemaahan kokevat valtaosaltaan eläkeikäiset kaikkein vanhimpiin painottuen. Deltan myötä sairaalatarve ja kuolemat ovat siirtymässä nuorempiin päin.

Suomessa 60 vuotta täyttäneitä on 30% väestöstä, puolitoista miljoonaa. Jos 500 heistä kuolee vuodessa koronaan ja suurin osa yli 80-vuotiaita, niin ei siitä suurta osaa eläkkeistä kerry säästöön, hoitokustannuksia siirtyy nuorempina vanhuksiksi tuleville jonkin verran. Minun käsityksen mukaan suurin koronan tuottama inhimillinen menetys ei ole kuolemat, vaan sairastamisen tuottama pysyvä tai ainakin pitkäaikainen elämänlaadun lasku esimerkiksi perussairauksien pahenemisena ainakin kymmenkertaiselle määrälle ihmisiä. Koronataudin toteamisen jälkeen kuukauden sisällä kuoleminen vain on helppo mitata ja indikoi sekin koronan tuoman haitan vaihtelua. Saattavat koronassa pahentuneet vaivat aikaistaa kuolemia yli kuukauden koronan toteamisen jälkeenkin - olisiko tuosta jo tietoa.

Muisto Keijo Kullervo

Korona vakuus on tiukkaa Suomen osalta.
Jääkiekkojoukkue SaiPa odottaa yhä edelleen venäläistä vahvistusta riveihinsä, mutta suomalainen/länsimainen yhteisö ei ilmeisesti hyväksy venäistä Sputnik rokotetta vaan tekevät mahdollisimman vaikeaksi vahvistuksen saapumisen Lappeenrantaan.

Odotetaan ja katsotaan miten käy?

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Hippi

^
Kyllä ne on ihan yhteiset säännöt kaikille vierastyöläisille, jotka Suomeen pyrkii. Ihan varmasti johonkin yksittäiseen henkilöön kohdistuvia omia sääntöjä ei ole tehty. Eihän kellään aikaa sellaiseen näpertelyyn toivottavasti riitä.

Välillä on toivottu tulijoille jopa tiukempia sääntöjä, sillä ulkomailtahan ne eri variaatiot tänne on kuskattu.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Kuka jaksaa tässä maailmantilanteessa kiinnostua jonkun jääkiekkojoukkueen temmellyksistä?  ::)

Hippi

^
Moni jaksaa ja ihan hyvä, että jaksaa. Minä en puolestani ymmärrä sitä että joku korona valtaa ihmisen elämän niin totaalisesti, että vain siinä voi rypeä, eikä mitään muuta elämään enää mahdu.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Minulle penkkiurheilu on aina ollut mysteeri, että miten jaksaa innostua asiasta jossa jää täysin passiiviseen asemaan. Liikunta ja urheilu joissa on itse oikeasti mukana on asia joka jaksaa kiinnostaa minuakin.

-:)lauri

#4721
Ihmisoikeudet eivät salli kenenkään pakkorokottamista, mutta sairaalat ovat täyttyneet ja täytyvät kokoajan lisää korona- ja rokotedenailisteista. Normaaliväestön terveyden hoito kärsii denialistien valinnoista. Esimerkiksi leikkausjonot venyvät, kun sairaanhoidon resurssit menevät tällä hetkellä liikaa denialistien hoitamiseen. Miten tästä ongelmasta pääsisi ulos?

Minäkään en näe pakkorokottamista taikka rokottamattomien hoitamatta jättämistä vaihtoehtona, mutta näkemäni vaihtoehdot "yhteiskunnan osittainen sulkeminen" ja "terveydenhoidon resurssien lisääminen" kävisivät kalliiksi. Resursseja ei ehkä voida lisätä riittävästi pelkällä poliittisella päätöksellä, joten varmaan ainut realistinen vaihtoehto noista kahdesta olisi yhteiskunnan osittainen sulkeminen. Koronapassi olisi kaiketi paras tämän hetken ratkaisu pulmaan. Onko muita ehdotuksia?

Marinin hallitus avasi yhteiskunnan ja ex tp Tarja Halonen twiittasi tueksi, että "korona alkaa olla ohi". Se ei ole ohi kun terveydenhoito on näin kuormittunut, mutta jos on nostanut kädet pystyyn, se varmasti on ohi. Demariliidereiden mielestä on aika nostaa kädet pystyyn.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Norma Bates

Olen ollut koronapassia vastaan kun olen uumoillut ettei se takaa yhtään mitään, kun rokotettukin voi tartuttaa. Mutta rokottamattomissa vaikuttaa olevan sikäli ylimielistä väkeä että saatan vaihtaa mielipidettä. Jääkööt ulkopuolelle, jos kerta rokote on "Pedon merkki", kuten muuan uskovainen totesi. Ehkäpä tartunnat rokotettujen kesken eivät muodostu pahoiksi, ja tartunnat rokottamattomien kesken ovat kai sitten sitä mitä he haluavatkin.

-:)lauri

#4723
...jos koronapassi osoittautuisi tehottomaksi, eli jos se ei vähentäisi denialistien määrää sairaaloissa, pitäisi alkaa satsaamaan terveydenhoidon resurssien kasvattamiseen.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hippi - lokakuu 11, 2021, 09:36:02
^
Kyllä ne on ihan yhteiset säännöt kaikille vierastyöläisille, jotka Suomeen pyrkii. Ihan varmasti johonkin yksittäiseen henkilöön kohdistuvia omia sääntöjä ei ole tehty. Eihän kellään aikaa sellaiseen näpertelyyn toivottavasti riitä.

Välillä on toivottu tulijoille jopa tiukempia sääntöjä, sillä ulkomailtahan ne eri variaatiot tänne on kuskattu.

Jep. Hyvä, että vihdoin on edes jonkinlaiset säännöt saatu aikaiseksi.

Sinänsä kai se Sputnik on ihan hyvä rokote. Ongelma kansainvälisen myyntiluvan saamisessa on ollut venäläisen tehtaan vaihtelevassa laadussa. Ei ihme, että Sputnikkia tarjottiin Suomeen valmistettavaksi. Olisi kehittäjätkin saaneet jonkun ropon myyntituloista sitä kautta.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur