Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 8 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - marraskuu 24, 2021, 02:34:11
Tuore tutkimus CDC:n sivuilla 3. rokotteen tehonmuodostuksesta.
.... selviää että vajaat 4700 3.rokotettua ja 4700 3.placeborokotettua sai tuon 3. piikkinsä keskimäärin 10 kuukautta toisen piikin jälkeen. Yksikään (6+123 infektoituneesta) ei joutunut sairaalaan vaikka sai koronainfektion, koska 2. rokote jo suojasi.

Yritin katsoa tuosta tartunnnanestotehon hiipumisen suuruusluokkaa.

Tutkimushenkilöillä oli keskimäärin 10 kuukautta toisesta rokotuksesta kolmanteen. Seuranta-aikana (2 vai 3 kuukautta tehosterokotuksesta?) 3 % lumerokotteen saajista ja 0,1% oikean tehosterokotteen saajista sai lieväoireisen koronatartunnan. Tuon Pfizerin esittämän tuloksen ymmärrän niin, että paitsi että seuranta-aikana tehosterokote ehkäisi 95% lumerokotteella saatujen tartuntojen määrästä seuranta-aikana, niin myös kahden rokoteannoksen rokotus oli tyystin menettänyt tartunnanehkäisytehonsa 10 kuukauden kuluessa  - ehkä jo paljon aikaisemminkin vaokka kykyä vaikeaasteisen taudin ehkäisemiseen oli hyvin jäljellä lumerokotuksen saaneillakin.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Chill Out - marraskuu 24, 2021, 11:20:21
Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 24, 2021, 10:46:19
^
Rokotekattavuus ei tuota kyllä todista ja tautitilanne on ilmeisesti pahempi, kuin missään aiemmassa tilanteessa.

Tilanne oli ainakin tehohoidon osalta pahempi keväällä -20. Nyt on teholla jotain 40 potilasta, vuoden 2020 keväällä oli pahimmillaan 80.

Toivottiin, että rokotuksilla saataisiin terveydenhuollon kuormitus alemmas kuin nyt näyttää muodostuvan deltavariantin nostaessa tartuntalukuja. Euroopassa ja maailmassa tartunnat lisääntyvät voimakkaasti, voimakkaammin kuin vielä Suomessa. Tilanne on kuitenkin parempi kuin nykyisiin verrattuna olemattoman pienten tartuntamäärien keväällä 2020, jolloin ei vielä ollut hoito hallnnassa eikä rokotteita käytössä. Juuri sillehän on hanttiin laitettu, että koronavirustauti saisi sen vallan, jota se pyrkii saamaan.

Jaska

#5102
Maailman mitassa koronakuolleisuus oli korkeimmillaan viime tammikuussa (15 000 päivässä). Sen jälkeen koronakuolleisuuskäyrä noudattelee tartuntakäyrän muotoa  ja on rokotusten alettua laskevassa trendissä (nyt 7000 päivässä). Puolet maalman väestä on saanut ainakin yhden rokotuksen.

Tartuntojen määrissä maailman tähän asti korkeimmat määrät olivat huhtikuun lopussa (830 000 päivässä). Lokakuun puolivälissä oli aallonpohja (400 000 päivässä) ja nyt vahvistettuja tartuntoja on 550 000 päivässä. Vahvistettuja tartuntoja on kertynyt 260 miljoonaa.

Suomessa vahvistettuja tartuntoja on kertynyt 180 000. Samaa luokkaa lienee vahvistamattomia lieväoireisia tartuntoja. Koronavirustaudin toteamisen jälkeen 30 päivässä tapahtuneita kuolemia 1300 joihin melkein kaikkiin tullaan myöhemmin kuolintodistuksesta tilastoimaan koronavirustauti peruskuolinsyyksi.

Nyt päivittäin vahvistetaan 1000 uutta tartuntaa ja se on suurempi määrä kuin aikaisemmin on ollut. 12 vuotta täyttäneistä on vähintään kaksi rokoteannista saanut 81,1 % ja tehosteannoksen 4,0 %.

Koronakuolleita on nyt noin 4 päivässä ja on ollut syksyn kasvussa. Korkerimmillaan koronakuolleisuus kävi 14:ssa keväällä 2020.

Viikolla 15.-22.11. HUSin sairaaloissa alkoi koronavirustaudin vuoksi 54 hoitojaksoa, joista 32 (59%) rokottamattomille, 2 (4%) ensimmäisen rokoteanniksen saaneilla ja 20 (37%) kaksi rokoteannosta saaneilla. HUSin alueella on yli puolet Suomen koronatartunnoista.

kertsi

#5103
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudet (live-seuranta) (linkissä viimeisin nauhoitettu live-lähetys 23.11.2021) (Facebookissa ja varmaan muuallakin) ovat usein olleet informatiivisia. Olen katsonut tosin vain muutaman.

Edellinen pormestari Jan Vapaavuori, Kokoomus, oli yllättävän asiallinen, pätevän oloinen, ja hyvä esiintyjä, joka sai viestin fiksulla tavalla perille. (Ollut huono kuva hänestä aiemmin, ja kuva parani tuon myötä.) Tiedotuksissa ovat äänessä kyllä lähinnä asiantuntijat. Tämä uusi pormestari Juhana Vartiainen, Kokoomus sen sijaan on lähinnä huvittava - hänestä olisi ainesta tilannekomiikkaan pikemminkin, vaikka kai se hänen vähän pellemäisyytensä on tahatonta komiikkaa. 

Mutta siis itse siitä asiasisällöstä:

---
Vartiainen:
HUS:n alueella on koronakoordinaatioryhmän päätöksellä palattu maskisuositukseen koko pääkaupunkiseudulla kaikkien 12 vuotta täyttäneiden osalta. Kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Täten myös oppilaitoksissa 6:sta luokasta lähtien. Suositus on voimassa 16.1.2021 asti (vai oliko se 6.1? en jaksa tarkistaa, kun en kestä kuunnella Vartiaista). Maskin käyttö on tärkeää myös rokotetuille.

Espoon, Vantaan ja Helsingin alueella suositellaan myös paluuta etätyösuositukseen. Tämäkin suositus on voimassa vuodenvaihteen yli.

---
Jari Petäjä:
HUS:issa nyt 18 potilasta tehohoidossa. Ja 50 vuodeosastolla.
Osastoepidemioita esh:ssa ja pth:ssa (erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhoidossa?).
HUS:n alueella on 71% koko väestöstä rokotettu.
Hoivalaitoksissa työntekijöiden tautitapaukset nousussa.

Nyt HUS:ssa perutaan välttämättömiä leikkauksia 4-5 päivittäin, koska tehohoito-kapasiteetti ei riitä.

Lähinnä tehohoidossa on rokottamattomia, mikä tarkoittaa, että rokottamattomuus on tappavaa - myös muille ihmisille. (Oma kommentti: Esimerkiksi syöpäleikkaukset ovat usein kiireellisiä leikkauksia. Jos potilas ei pääse tarpeeksi nopeasti leikkaukseen, syöpä ennättää levitä ja lähettää etäpesäkkeitäkin, ehkä tappaen tai vammauttaen potilaan. Samaten ohitusleikkaukset ovat välttämättömiä, jos niiden vaihtoehto on sydäninfarkti. Liikenneonnettomuuksissa vammautuneet myös tarvitsevat usein tehohoitoa leikkauksen jälkeen jne..)

Rokottamattomilla (jos rokottamattomuus johtuu muusta kuin lääketieteellisestä syystä) on verta käsissään.

Kohta 5:46. Kahdesti rokotetuilla rokotteen teho hiipuu (3-)4-5 kk rokotuksesta. (Tähän nähden nykyinen 6 kk pakollinen väli on liian pitkä mielestäni.) Sairaalahoitoon joutuneiden kahdesti rokotettujen taudinkuva on lievempi kuin rokottamattomien, ja teho-osastolla heitä ei näy. (HUS:ssa.) Se, että rokotettujakin joutuu sairaalahoitoon, johtuu siitä, että toisesta annoksesta on jo kulunut aikaa, esim. yli 4-5 kk.

Rokotus suojaa vakavalta tartunnalta, mutta se ei suojaa siltä, että saisi lievän tartunnan, eikä siltä, että tartuntaa voi levittää edelleen muille.

(HUS:n asiantuntija?) Jari Petäjä *) näytti huonoa maski-esimerkkiä itse. Hänen maskinsa lörpötti eikä ollut ollenkaan tiivis (koska kapeat kasvot, ja koska heppoinen kirurginen maski).

*) google: Acting Chief Medical Officer (CMO), johtajaylilääkärin sijainen?

---
Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä:
... tästä ei jäänyt mitään mieleen
---
Riitta Viljanen, Vantaan kaupunginjohtaja.
Vantaan rokotuskattavuus laahaa jäljessä. Vantaa tekee kaikkensa saadakseen väestön rokotettua, ja rokotustiimi liikkuu ketterästi ympäri kaupunkia. Ovat  tehneet yhteistyötä mm. uskonnollisten yhteisöjen kanssa ja järjestäneet paljon pop-up-rokotuksia, vieneet esim. firmoihin ja päihteiden käytön palveluihin jne. rokotuksia, mutta pop-up-tilaisuuksiin osallistuminen on ollut toivottua vähäisempää.

Silloin kun epidemia ryöpsähtää liian laajalle, tartuntajäljitys on tehottomampaa. Viive testauksesta siihen, että saa tiedon tartunnasta, on aikaa, jolloin sairastunut voi eniten levittää koronaa. Tehokkainta tartuntajäljitys on suurten tartuntariskien tilanteisiin ja merkittävien tartuntaryppäiden hoitoon.

Jokainen voi osaltaan kyllä vaikuttaa siihen, ettei levitä koronaa ja auttaa tartuntajäljityksessä. Jos sinulla on todettu koronatartunta, eristäydy, kerää listaa mahdollisista kontakteista ja tartuntatilanteista, ja mahdollisuuksien mukaan ilmoita itse niille henkilöille, jotka olet altistanut koronalle.

Altistumisilmoituksen (koronavilkusta tai altistumistiedon yksityisesti saamisen) jälkeen eristä itsesi, käy oireettomanakin testeissä 5 päivän jälkeen. Käytä maskia 10 päivän ajan.

---

Jännä, että joidenkin poliitikkojen tai toimijoiden puheita kuunnellessa ei vaan jaksa kuunnella, jos esitystapa on kehno. Parhiten jaksan yleensä kuunnella lääkäreiden koronainfoa, ja tuo Riitta Viljanen oli semmoinen, jota oli helpompi kuunnella kuin Jukka Mäkelää. Mäkelän kohdalla aloin puuhata muuta (pelata nettipeliä). Ja joidenkin toimijoiden persoonallisuuskin vaikuttaa - Vapaavuori antoi itsestään sympaattisen ja viisaan kuvan infotilaisuuksissa (tai siinä ehkä vain yhdessä, jonka näin), ja Vartiainen vaikutti epämiellyttävältä, oman itsensä korostajalta, pää takakenossa, ylimieliseltä (lyhyen ihmisen defenssi?).

Olisikohan parempi antaa suurin osa koronatiedotuksesta viestinnän ammattilaisten tehtäväksi?
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - marraskuu 24, 2021, 13:30:04

Koronakuolleita on nyt noin 4 päivässä ja on ollut syksyn kasvussa. Korkerimmillaan kornakuolleisuus kävi 14:ssa keväällä 2020.

Viikolla 15.-22.11. HUSin sairaaloissa alkoi koronavirustaudin vuoksi 54 hoitojaksoa, joista 32 (59%) rokottamattomille, 2 (4%) ensimmäisen rokoteanniksen saaneilla ja 20 (37%) kaksi rokoteannosta saaneilla. HUSin alueella on yli puolet Suomen koronatartunnoista.

Tänään ilmoitettiin 39 uudesta kuolleesta, siinä taitaa olla joitakin jo aiemmin ilmoittamatta jääneitä.

Varmaan hoitojaksojen tilanteen vaihtelevat, mutta mahtaako löytyä pidemmän ajan keskiarvoja. Ei niitä tietoja taida voida myöskään varmistaa mistään sen kummemmin- pitänee luottaa noiden moraaliin.

Ilmeisesti  halutaan korostaa tuota rokottamattomien osuutta, että saataisiin ihmiset piikille, samoinhan tehtiin aluksi, kun kerrottiin etteivät lapset levitä virusta, en sitä kyllä uskonut silloinkaan.
Ilmeisen valikoivaa tiedotusta, usein.

Usan tutkimuksiin en myöskään kovin suuresti luota- heillä on sama ongelma, miten saada ihmisiä piikille.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/f4646a69-467b-45be-a707-3b91f2c85844


Jaska



Toinenkin  osoite koronakoordinaatioryhman infotilaisuudelle, vaikka on facebookistakin katsottavissa ilman tunnusta
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/koronakoordinaatioryhman-tiedotustilaisuus-21syyskuuta

Pari poimintaa lisää.

Tartuntojen määrä vaikuttaa sairaalahoitoon "maltillisesti" koska
- tartuntoja esiintyy erityisesti  nuorissa ikäluokissa lapset mukaanlukien
- rokotetuilla rokote suojaa vaikealta taudilta

HUS tartuntojen uusi ikäjakauma
0-19 v  36%
20-39 v  27%
40-59 v  25%
yli 60 v   12%

Tartunnan lähteet (kodin ulkopuoliset) selvitetyssä puolessa tartunnoista
0 - 19 v: Päiväkodit, peruskoulut, harrastukset, yksityistilaisuudet
20 - 39 v: Työ, yksityistilaisuus, muu julkinen sisätila, baarit/ravintolat

Ilmaantuvuus rokottamattomien keskuudessa oli viime viikolla selvästi reilu 800 ja kahdesti rokotettujen keskuudessa reilu 130.
Minusta jos rokottamattomalla on 19-kertainen riski joutua sairaalahoitoon koronasta äskettäin rokotettuun verraten, niin näin todettu todellisuus 7-kertaisuudesta viittaa että myös vaikean koronan suoja heikkenee alle puolen vuoden.




Jaska

#5106
Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 24, 2021, 16:45:20
Varmaan hoitojaksojen tilanteen vaihtelevat, mutta mahtaako löytyä pidemmän ajan keskiarvoja. Ei niitä tietoja taida voida myöskään varmistaa mistään sen kummemmin- pitänee luottaa noiden moraaliin.

Ilmeisesti  halutaan korostaa tuota rokottamattomien osuutta, että saataisiin ihmiset piikille, samoinhan tehtiin aluksi, kun kerrottiin etteivät lapset levitä virusta, en sitä kyllä uskonut silloinkaan.
Ilmeisen valikoivaa tiedotusta, usein.

Luotan siihen, että terveyshallinto pyrkii parhaan ymmärryksensä mukaan pitämään koronan kurissa ja pitämään terveydenhuollon toimivana. Kun tämä on maailman laajuinen pandemia, ihmisillä on tarpeen olla vastustuskyky, ettei ulkomailtakaan kotimaa lyyhisty taudin alle. Varmaan oli terveyshallinnolla käsitys, ettei kaksi rokotetta per nokka tule riittämään, kun rokotevarauksia suuremmista määristä  tehtiin, mutta tuskin selvää kuvaa mitä tuleman pitää, kun rokotuksia aloitettiin

Rokotteissa pyörivat miljardit ja rokotevalmistajat kilpailevat toistensa kanssa. Voin hyvin kuvitella, että sellaista informaatiota ei haluta esittää, joka näyttää oman tuotteen kilpailijan tuotetta huonommassa valossa.

Nyt 3 % Suomen väestöstä on saanut varmistetun tartunnan ja alle 1 % tartunnan saaneista on kuollut koronaan, kun tilanne on pidetty jotenkin käsissä. 1 % koko väestöstä olisi 50000 henkeä järjestelmän pysyessä pystyssä. Vuotuisen kokonaiskuolleisuuden verran. Jos systeemit eivät pysy pystyssä, kaaos voisi tuottaa esimerkiksi kymmenkertaisen määrän uhreja. Perussa 7% väestä on nyt sairastunut koronaan ja näistä joka kymmenes kuollut. Ruotsissa 12% väestä on sairastunut koronaan ja sairastuneista runsas prosentti kuollut.

Meillä käytettävät koronarokotteet ovat sillä lailla turvallisia että niistä saatava hyöty on paljon suurempi kuin riski haittoihin. On aivan oikein että rokotusten puolesta propagoidaan. On kaikkien etu, että rokotekattavuus on korkea ja ilmaantuvuus matala. Jos harvoilla on lääketieteellinen syy olla ottamatta rokotusta, niin se on lääkärin kanssa pohdittava asia.


Rokotteiden tehon hiipumisessa koen tulleeni johdetuksi harhaan. Siitä haluaisin julkistettavaa luotettavaa tietoa. Kuinka rokotteen teho muuttuu ajan kuluessa rokotuksesta ja minkä tekijöiden tiedetään siihen vaikuttavan ja paljonko on selittämätöntä vaihtelua. Itsellänikin on viisi kuukautta toisesta rokoteannoksesta ja rokotusaika varattuna kuuden kuukauden kuluttua edellisestä annoksesta. HUSin hoitojaksojen aloituksista on niin pieniä lukuja, ettei niistä ole oikein muuhun kuin osoittamaan että läpäisyinfektioitakin tapahtuu ja vakavien tautimuotojen tirjuntakin heikkenee. Miljardeista rokotuksista varmasti löytyy hyödyllistä tietoa.

Muisto Keijo Kullervo

Minulla ja vaimollani on Joulukuun 16 päivä kun mahdollisesti saamme kolmannen rokotteen sillä silloin on kulunut kuusi kuukautta edellisistä rokotuksista.

Pitänee varoa jälleen uimahallikäyntejä kuin myös kuntohallikäyntejä kun väittävät, että rokotteiden teho laskee ajan myötä.

Toivotaan parasta - pelätään pahinta.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Karikko

Oleellista rokotteissa on se, että niiden vaikutuksesta muodostuu vasta-aineita varmaan ihan hyvin. Mutta ne eivät kuitenkaan muodosta limakalvoimmuniteettia, eli eivät estä tartuntoja.

Sen vuoksi pitäisi aivan samoin testata rokotettuja, jos tauti olisi tarkoitus estää kuten kiinan mallissa.

Ehkä siihen ei pyritä joten koetetaan ilmeisesti "uskoa" edelleen siihen etteivät rokotetut tartuta..

Kuolleiden määrän suhde  rokotettuihin on ainakin ruotsin osalta mielenkiintoinen- pienempi prosentuaalisesti kuin suomella.. Tilastot ovat joskus mielenkiintoisia--

https://yle.fi/uutiset/3-12201407


Norma Bates

Katsaus toimialoihin joilla otetaan tai ei oteta rokotuksia:

https://yle.fi/uutiset/3-12202262

Vähiten rokotettuja lähihoitajat ja mielenterveyshoitajat

Tämä ihmetyttää. Jos mielenterveyshoitajalle osuu asiakkaaksi ihminen joka on aivan hysteerisen basiliskikammoinen ja sairauspelkoinen (jo ihan ilman koronaakin), niin onko asiakkaalla oikeus vaatia että hänen kanssaan toimii vain ja ainoastaan rokotettu hoitaja? Enpä usko. Eli viimeistään tämän raportin julkistamisen jälkeen voi alkaa löytymään ihmisiä jotka lopettavat kontaktinsa mielenterveyshoitajaan tähän paikkaan. (Jos nyt ylipäätään alunperinkään on moista tullut muodostettua, koska masennus varsinkin johtaa toivottomuuteen ja tunteeseen että turha sitä apua on hakea, kun ei sitä kumminkaan ole tarjolla.)

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - marraskuu 25, 2021, 12:13:54
Katsaus toimialoihin joilla otetaan tai ei oteta rokotuksia:

https://yle.fi/uutiset/3-12202262

Vähiten rokotettuja lähihoitajat ja mielenterveyshoitajat

Tämä ihmetyttää. Jos mielenterveyshoitajalle osuu asiakkaaksi ihminen joka on aivan hysteerisen basiliskikammoinen ja sairauspelkoinen (jo ihan ilman koronaakin), niin onko asiakkaalla oikeus vaatia että hänen kanssaan toimii vain ja ainoastaan rokotettu hoitaja? Enpä usko. Eli viimeistään tämän raportin julkistamisen jälkeen voi alkaa löytymään ihmisiä jotka lopettavat kontaktinsa mielenterveyshoitajaan tähän paikkaan. (Jos nyt ylipäätään alunperinkään on moista tullut muodostettua, koska masennus varsinkin johtaa toivottomuuteen ja tunteeseen että turha sitä apua on hakea, kun ei sitä kumminkaan ole tarjolla.)

Onhan se hieman outoa, kun hoitajat eivät mene rokotuksiin, luulisi sen olevan luontainen juttu heille.

Siinä lienee jotain omakohtaista epäilystä, tai pelkoa, näkeväthän he jatkuvasti kaikenlaista, omassa työssään.

Jos kerran hoitajat eivät luota, niin silloin ei kai kannata ihmetellä miksi jotkut muutkaan eivät halua, usko, tai luota- niistä olevan hyötyä itselleen.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - marraskuu 25, 2021, 12:13:54
Katsaus toimialoihin joilla otetaan tai ei oteta rokotuksia:

https://yle.fi/uutiset/3-12202262

Vähiten rokotettuja lähihoitajat ja mielenterveyshoitajat

Tämä ihmetyttää. Jos mielenterveyshoitajalle osuu asiakkaaksi ihminen joka on aivan hysteerisen basiliskikammoinen ja sairauspelkoinen (jo ihan ilman koronaakin), niin onko asiakkaalla oikeus vaatia että hänen kanssaan toimii vain ja ainoastaan rokotettu hoitaja? Enpä usko. Eli viimeistään tämän raportin julkistamisen jälkeen voi alkaa löytymään ihmisiä jotka lopettavat kontaktinsa mielenterveyshoitajaan tähän paikkaan.
Mielenterv. ongelmat on osin perinnöllisiä ja on havaittu että psykologiaa opiskelevien sukulaisissa on enempi mielenterv. ongelmaisia, eli he ovat ilmeisesti osin kiinnostuneet mistä on kysynys ja alkaneet alalle oppiakseen ymmärtämään läheisiään/sukulaisiaan.
  Toisaalta tämä skitsoiluriski(geenialttius) voisi lisätä riskiä uskoa hölmöihin koronasalkkareihin, Netissä oon nähnyt miten skitsofreniasta parantunutkin on rokotekriittinen jne.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 25, 2021, 12:26:38
Onhan se hieman outoa, kun hoitajat eivät mene rokotuksiin, luulisi sen olevan luontainen juttu heille.
Myös lähihoitajat ja mielenterveyshoitajat ovat yli 80-prosenttisesti rokotettuja eli keskimääräistä paremmin, mutta lääkärit. proviisorit ja kuulontutkijat ovat yli 90-prposenttisesti rokotettuja, Jostain taisin kuulla että lähihoitajissa ulkomaalaistaustaisilla rokotuskattavuus on suomalaistaustaisia heikompi.

MrKAT

Tiheimmät koronapesäkkeet tällä hetkelleä ilmaantuvuusluvuilla tartuntaa/14pv/100 000as:
Suurista kaupungeista:
Oulu       507
Vantaa    401
Helsinki   359
Pienemmistä kaupungeista:
  Kiuruvesi               1426
  Närpiö                     774
  Kristiinankaupunki    562
Kunnista:
  Föglö         2662
  Muonio       2003
  Urjala         1701
  Liminka       1563
  Siikalatva     1134

Lähde: - https://twitter.com/bot_fi/status/1463805035217928195
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - marraskuu 24, 2021, 22:02:30
Minulla ja vaimollani on Joulukuun 16 päivä kun mahdollisesti saamme kolmannen rokotteen sillä silloin on kulunut kuusi kuukautta edellisistä rokotuksista.

Pitänee varoa jälleen uimahallikäyntejä kuin myös kuntohallikäyntejä kun väittävät, että rokotteiden teho laskee ajan myötä.

Kyllä, teho heikkenee jo 4-5 kuukaudessa tai jo 3:ssa kuukaudessa, ja sitä tehottomampaa rokote  ylipäätäntä kai on, mitä vanhemmasta ihmisestä on kyse. Vanhan immuunipuolustus ei ole yhtä ärhäkkä kuin nuoremmilla.

Kuulostaa erittäin hyvältä ja kannatettavalta idealta olla menemättä uimahalliin ja kuntosalille nämä reilu pari viikkoa ennen rokotusta.

Itse sain reilu viikko sitten 3. rokotteen. Nyt arvon, josko uskaltaisin ensi viikolla jo mennä ystäväni kanssa kaupungille liesuun (syömään ja taidenäyttelyyn, ja matkustaa julkisilla) ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

Sattuuko joku tietämään, missä ajassa immuniteetti on iskussa? Ensi viikolla olisi 3. rokotuksesta 2 viikkoa. Jokin hatara muistikuva on, että jossain olisi puhuttu yhdestä viikosta.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️