Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 7 Vieraat katselee tätä aihetta.

MrKAT

#5160
Joskus jännän vihjeen saa kansanterveysvihollisen somesta. Tässä tapauksessa Lauran siskon Saara Huhtasaaren* ("Luonnollinen immuniteetti koronaa vastaan on parempi kuin rokotteiden tuottama. Ja tämä on fakta. Kiitos luontoäiti.") twiittiketjun kommentista  https://twitter.com/pirijanne/status/1464348713086824454 jossa oli uutislinkki:

COVID-19: Do vaccines protect better than infection-induced immunity?

o A previous infection with SARS-CoV-2 and COVID-19 vaccination can provide
immunity and protection against future illness.

o A new study has compared the level of immunity afforded by a previous infection
  with the protection provided by a COVID-19 vaccine.

o The results suggest that COVID-19 mRNA vaccines are around five times more
  effective at preventing hospitalization than a previous infection

- MedicalNewsToday

Jossa oli sitten linkki varsinaiseen tutkimusraporttiin, julkaistu CDC:ssä:

Laboratory-Confirmed COVID-19 Among Adults Hospitalized with COVID-19–Like Illness with Infection-Induced or mRNA Vaccine-Induced SARS-CoV-2 Immunity — Nine States, January–September 2021
Weekly / November 5, 2021 / 70(44);1539–154
...
What is added by this report?

Among COVID-19–like illness hospitalizations among adults aged ≥18 years whose previous infection or vaccination occurred 90–179 days earlier, the adjusted odds of laboratory-confirmed COVID-19 among unvaccinated adults with previous SARS-CoV-2 infection were 5.49-fold higher than the odds among fully vaccinated recipients of an mRNA COVID-19 vaccine who had no previous documented infection (95% confidence interval = 2.75–10.99).

What are the implications for public health practice?

All eligible persons should be vaccinated against COVID-19 as soon as possible, including unvaccinated persons previously infected with SARS-CoV-2.

- https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7044e1.htm  (alleviivaukset by MrKAT)

=> Rokottamattomalla jo aiemmin koronan sairastaneella on 5x riski joutua sairaalaan uuden koronainfektion takia verrattuna rokotettuihin (joilla ei aikaisempaa infektiota). Tämän tutkimuksen mukaan.

*MEP-Laura H kertoo olleensa jo 2x rokotettu mutta silti flirttailee kysymällä julkisesti: "Mitä hyötyä on rokotteista?"
herättäen epäilyä. Saara-sisko taas luottaa immuniteettiin sairastumisen kautta.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Muisto Keijo Kullervo

#5161
Saimme vaimoni kanssa 17.12. 2021 ajankolmanteen koronarokotukseen - ja silloin olen jo sopeutunut influenssarokotuksen vaikutuksiin - oletan - jonka sain jonkun aikaa sitten.

Pyrin välttämään uimahallireissuja ja kuntohalliakin jonkun aikaa...
Sitten vielä se uusi tartunta-aihe Etelä-Afrikasta?
Kyllä menee vaikeaksi tämä kaikki, mutta 'elää' vain täytyy niine eväine joita olemme saaneet.

Kaikkea hyvää

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Norma Bates

THL:n Mia Kontion mukaan ei vaikuta siltä, että nykyiset rokotteet olisivat tehottomia omikronmuunnosta vastaan, mutta varmaksi asiaa ei voi sanoa ennen tarkempia tutkimuksia.

– Ainakaan ennakkotiedot eivät näyttäisi siltä, että kyseinen omikron läpäisisi rokotteen antamaa suojaa vakavaa tautia vastaan yhtään paremmin kuin muutkaan aiemmat variantit, Kontio sanoi Ykkösaamussa.


https://yle.fi/uutiset/3-12211251

No eipä ne näytä kyllä siltäkään että etteikö läpäisisi. Tässä on taas seikka joka vaihtuu päivästä toiseen, taikka aamun ja illan välillä. Ihan kuin olisi taas kevät 2020.

Karikko

^^

Rokotuksista ei varsinaisesti tule immuniteettia, näissä koronan kaltaisissa virustaudeissa, mutta niillä saadaan vasta-aineita muodostumaan, jotka torjuvat viruksen leviämistä.

Rokotusten "tehon heikkeneminen tarkoittaa siis sitä, että ne vasta-aineet poistuvat elimistöstä, ellei niillä ole tarvetta, eli työtä jota varten elimistö on niitä tuottanut.

Ei siten ole mitään toivoa, että rokotusten tarve poistuisi ellei varsinainen limakalvoimmuniteetti muodostu ihmiskunnalle.

Limakalvothan ovat se varsinainen elin johon immuniteetti hengitystiesairauksien torjuntaan syntyy.

Ensi vuonna on ilmeisesti tarvetta parille kolmelle rokotuskerralle, jos rokotefirmat tuottavat uusia rokotteita- mieluummin varmaan jatkaisivat näillä vanhoilla, kun tuotanto on jo siihen sovellettu ja uusien tekemisessä on oma puuhansa.

Ehkä tänään päättävät lapsien rokottamisen alkamisesta ja kolmas piikki kaikille halukkaille,

Karikko


Mäenlaskija japanilainen Kobayshi joutui jäämään rukan kisasta pois, kun todettiin koronapositiiviseksi.

Hän oli sairastanut taudin viimeksi kesä-heinäkuun aikoihin ja saanut sen jälkeen kaksi rokoteannosta- ja nyt ilmeisesti melko oireettomana todettiin taudin (viruksen) kantajaksi.

Kuinkahan paljon noita tapauksia mahtanee olla, urheilijoita testataan, mutta tavan kansalaista ei.

Varotoimena suljetaan kilpailusta, ettei levitä virusta muihin.

Jaska

Laajasti katsoen immuniteettiin lasketaan kaikki kehon puolustus- ja suojajärjestelmät infektioita vastaan.

Elämän varrella luonnollisesti tai rokotteissa kohdatut vieraat mikrobit ja aineet muokkaavat immuniteettia ja rakentavat lisäsuojaa (opittu tai hankittu immuniteetti, adaptiivinen immuniteetti).
Duodekim terveyskirjasto

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 01, 2021, 16:57:11
Laajasti katsoen immuniteettiin lasketaan kaikki kehon puolustus- ja suojajärjestelmät infektioita vastaan.

Elämän varrella luonnollisesti tai rokotteissa kohdatut vieraat mikrobit ja aineet muokkaavat immuniteettia ja rakentavat lisäsuojaa (opittu tai hankittu immuniteetti, adaptiivinen immuniteetti).
Duodekim terveyskirjasto

Joo kyllä ne kuuluvat immuunijärjestelmään- puhuin kuitenkin limakalvoimmuniteetista- eli hengitysteiden kautta leviävistä mikrobeista torjuvaa elimistöä-

Tuottaahan ne limakalvot limaakin litran pari päivässä ja niiden valkosolutuotanto on melko oleellista uusiutumiskyvyn myötä torjumassa vieraita aineita- myös se immuunivaste, mitä tarvitaan virusten ja muiden tunnistamiseen tapahtuu limakalvoilla. Limakalvot myös uusiintuvat melkoisen tehokkaasti. Siis ne solut joita niissä on.

Lihakset eivät taida tunnistaa mitään sinänsä itsestään. Verenkierrossa sitten tapahtunee niitä hyviä asioita. Lihaksissa on paljon verisuonia ja sen kautta aineet leviävät nopeasti joka puolelle kehoa.

Muisto Keijo Kullervo

Yhtä asiaa ihmettelen...

Kun nuoruudessani koulussa rokotettiin isorokkoa, lapsihalvausta ym. mm. keuhkotauteja vastaan, en kuullut kenenkään ilmoittavan, että ei halua ko. rokotteita ottaa. Ne olivat pakollisia eikä kukaan urputtanut vastaan kun tiedettiin että rokotus hävittää taudit joka on tapahtunutkin.

Nyt huudetaan toreilla, yleisillä paikoilla korona rokottamattomuuden puolesta?

"Voi aikoja, voi tapoja."

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - joulukuu 01, 2021, 17:14:03
Yhtä asiaa ihmettelen...

Kun nuoruudessani koulussa rokotettiin isorokkoa, lapsihalvausta ym. mm. keuhkotauteja vastaan, en kuullut kenenkään ilmoittavan, että ei halua ko. rokotteita ottaa. Ne olivat pakollisia eikä kukaan urputtanut vastaan kun tiedettiin että rokotus hävittää taudit joka on tapahtunutkin.

Nyt huudetaan toreilla, yleisillä paikoilla korona rokottamattomuuden puolesta?

"Voi aikoja, voi tapoja."

Muisto Keijo Kullervo

Joo tavat muuttuvat- tosin näistä rokotuksista, ei taida enää kovin moni uskoa saatavan virusta katoamaan- Noiden lastentautien rokotusprosentti on kyllä melko lähellä sataa.

Tätä virusta vastaan suojaudutaan rokotuksilla- ja sitä suojautumista pitää uusia pari kolme kertaa vuodessa- ja silti se aiheuttaa melkoista hässäkkää.

Norma Bates

Luulisi että ennen ottaisi vaikka kerran kuussa piikin kuin tehohoidon tai long covidin. Minulla on sukulainen joka on ykkössortin diabeetikko. Lapsuudestani muistan että hän sai piikin päivittäin. En tiedä miten nykyään.

Olen ajatellut että ehkä länkkäreistä on sitten tullut velliperseitä. 2. maailmansodasta on niin pitkä aika, ettemme enää tiedä mitä on todellinen kärsimys. Kaikki on nykyään vaan minä minä minä. Emmä viitsi. Votta vak.

Toisaalta luin tässä syksyn mittaan jostain että hyvin kriittisiä oltiin kun isorokkorokotukset lehmärokolla alkoivat...

Jaska


Uusi päiväennätys tartunnoissa on 1570. Korkein ilmaantuvuus on Pohjois-Pohjanmaalla 559, kun se Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla on  kolmen ja puolen sadan paikkeilla. Kolmannes tartunnoista on lapsilla (alle 14 v, jossain tv-ohjelmassa sanottiin). Liekö lasten testaus vain lisääntynyt, kun lasten rokottamisen aloittaminen on tullut mahdolliseksi vai onko viruksen runsas liikkeellä olo tehnyt kouluistakin merkittäviä leviämispaikkoja.



^^^^
Olen lukenut, että ei ole myöskään niin että rokotteista ei muodostuisi lainkaan hengitystieimmuniteettia vaan että on mahdollista että näin käy. On mahdollista myös ettei rokotuksesta muodostu lainkaan riittävää immuniteettia covid-19-taudin torjumiseksi. On yksilöllisiä eroja immuunivasteessa johtuen sairauksista ja hoidoista ja ilman niitäkin. Itse pistäminenkin voi epäonnistua erityisesti hyvin laihoilla ja hyvin lihavilla. Rokotukset ovat kuitenkin paras nyt käytettävissä oleva keino koronavirustautipandemian torjuntaan. Ja ennen muuta rokotteet olisi saatava maailmassa kaikkien saataville, että virusmuunnoshautomoiden tuotanto vähenisi.

Torstaina kuullaan, mitä KRAR suosittaa tehosterokotuksista. Minusta luonnollista olisi, että käynnissä olevien riski- ja hoitoryhmien jälkeen tarjotaan vahvoin suosituksin kolmas rokote lopuillekin kolmelle miljoonalle. Lyhentämällä kuuden kuukauden väli toisesta rokotteesta neljään kuukauteen saataisiin tehoste nopeammin annetuksi mutta lyhyemmän aikaa toimivaksi. Antaisin asiantuntijain laskea sairaaloiden käytön huomioiden. Vakavaoireisten tapausten torjuminen saa maksaakin.

Karikko

^
Oletan kyllä, että rokotus on paras mahdollinen keino varautua mahdolliseen virustartuntaan- ei muita mahdollisuuksia varmaan olekaan.

Rokottamalla tämä virusepisodi ei kuitenkaan katoa maailmasta- se lienee jo selviö- joten siihen on sopeuduttava.

Yhteiskuntien avaamiseksi tehdään varmaan "tyhmiäkin päätöksiä, enkä usko, että rokotuspakko on kovin hyvä ratkaisu missään päin maailmaa, varsinkaan länsimaissa, joissa ihmisten oletetaan saavaan päättää omasta kehostaan-kuten naisetkin aborttioikeudestaan pitävät selviönä.


Kaikenlaista varmaan silti vielä tehdään ja yritetään, mutta "virusta ei taideta voittaa, joten se on tullut jäädäkseen ja muuttaa osaltaan ihmisen genomia, kuten monet virukset aiemminkin.

Selvä enemmistö tehohoitoa tarvinneista COVID-19-potilaista on ollut rokottamattomia.

THL:n rokotustietojen mukaan koko epidemian aikana on tähän mennessä ollut 69 henkilöä, jotka ovat tarvinneet tehohoitoa COVID-19-taudin vuoksi, vaikka heillä on ollut kahden rokoteannoksen suoja. Heistä 60 henkilöä eli 87 prosenttia on ollut yli 60-vuotiaita.

Riski joutua tehohoitoon rokotesuojasta huolimatta on erityisesti niillä riskiryhmäläisillä, joilla sairaus tai sen vaatima lääkitys on heikentänyt puolustuskykyä.

Tehohoitopotilaista 67 prosenttia on ollut miehiä ja potilaiden keski-ikä on ollut 57 vuotta. Neljännes potilaista on ollut nuorempia kuin 48 vuotta ja neljännes vanhempia kuin 68 vuotta.

Tehohoitoa tarvinneiden potilaiden ikäjakauma on muuttunut epidemian aikana. Syksyllä 2021 alle 40-vuotiaiden osuus on yli kaksinkertaistunut aiemmasta. Yli 70-vuotiaiden osuus puolestaan on pienentynyt.

Ylipaino altistaa koronainfektion vaikealle muodolle. Teho-osastoilla hoidetuista koronapotilaista 85 prosenttia on ollut joko ylipainoinen tai lihava.

Tehohoidon tarve on viime viikkoina selvästi kasvanut. Tehohoidon paikkamäärä oli keskiviikkona sairaanhoitopiirien tietojen mukaan 251. Yhteensä tehohoidossa oli keskiviikkoisten tietojen mukaan 52 koronapotilasta ja 136 muuta potilasta.

Edellinen tehohoidon kuormitushuippu oli maaliskuussa 2021, jolloin tehohoidossa oli samanaikaisesti enimmillään 64 potilasta. Vuoden 2020 huhtikuussa tehohoidossa oli hetkellisesti jopa 83 koronapotilasta.

Tehohoidossa vietetty aika on ollut keskimäärin 11 vuorokautta. Kaikista epidemian aikana tehohoidossa olleista COVID-19-potilaista 14 prosenttia on menehtynyt teho-osastolla ja yhteensä 18 prosenttia saman sairaalahoitojakson aikana.


https://yle.fi/uutiset/3-12212609




Norma Bates

Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, aika outoa että jos ihminen ei ota rokotetta peläten sen olevan uhka terveydelleen (siis jälleen kerran: en puhu heistä joilla on ihan todelliset syyt olla ottamatta, vaan pelkäävistä puhun), niin miten hän sitten ei siitä mainitusta terveydestään piittaa sen vertaa että pyrkisi välttämään ylipainoisuutta?

Ihminen ei ole looginen eläin.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 02, 2021, 11:12:01
Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, aika outoa että jos ihminen ei ota rokotetta peläten sen olevan uhka terveydelleen (siis jälleen kerran: en puhu heistä joilla on ihan todelliset syyt olla ottamatta, vaan pelkäävistä puhun), niin miten hän sitten ei siitä mainitusta terveydestään piittaa sen vertaa että pyrkisi välttämään ylipainoisuutta?

Ihminen ei ole looginen eläin.

Aivan ei ole johdonmukainen, paitsi omassa roolissaan itselleen johdonmukainen. Muuttuminen on melko vaikeaa, jos omaksuu asenteita joista sitten ei osata "tinkiä tippaakaan.

"No pakkorokotukset voisivat olla aiheellisia, jos ne ratkaisisivat tämän virus-ongelman jotenkin, mutta eivät ne sitä tee- korkeintaan siirtävät sitä kuudella kuukaudella (parhaimmassa tapauksessa) eteenpäin.

Sitten uudet pakkorokotukset- tosin nekään eivät olisi kaiken kattavia ja tauteja ilmenisi silti..

Norma Bates

Jos koko maailma olisi yhtäaikaa tuoreesti rokotettuna, saattaisihan epidemia sammahtaa silleen. Mutta näin ei tule tapahtumaan.  :'(