Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kopek

Katselin Ylen uutissivulla olevia taulukoita siitä, miten suuri osa eri kuntien asukkaista on rokotettuja. Osuudet on laskettu koko väestöstä lapset mukaan lukien. Näin ollen alhaisen syntyvyyden kunnissa, joissa ikärakenne on vanhuspainotteinen, rokotettujen osuus on suurempi kuin korkean syntyvyyden ja suurten lapsi-ikäluokkien kunnissa. Lestadiolaisalueilla rokotettujen osuus on pienempi kuin joissakin muilla alueilla. Luulen, että tämä johtuu osittain väestörakenteesta. Lapsia - joita ei rokoteta - on paljon.

https://yle.fi/uutiset/3-11300232

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Kopek - joulukuu 02, 2021, 13:46:01
Lestadiolaisalueilla rokotettujen osuus on pienempi kuin joissakin muilla alueilla. Luulen, että tämä johtuu osittain väestörakenteesta. Lapsia - joita ei rokoteta - on paljon.

https://yle.fi/uutiset/3-11300232
Myös ikävakioituja tilastoja(karttoja) löytyy: Tässä 12-15- sekä 16-19 -vuotiaiden rokotettujen osuus ikäryhmästä
https://twitter.com/bot_fi/status/1466365037870727170/photo/1


Lestadiolaisalue Pohjanmaalla 12-19-vuotiaat ei saa/ota rokotteita suhteessa niin paljon kuin muualla.
(Valkoiset läikät on tiedonsiirto-ongelmia kunta <->THL).
Täältä...
  https://koronabot.fi/rokotukset-kunnat-ikaryhmat.html
... löytyy kaikki mahdolliset rokotusikäryhmäkartat vakioituina vertailukelpoisiksi keskenään.
1. rokotuskartoissa pohjanmaa ei enää aikuisemmissa niin erotu mutta 2. rokotuskerroilla erottuu enempi. Tulkitsen: Pohojanmaalla aikuisia epäröijiä meni rokotuksiin lopulta mutta viive näkyy vielä 2. rokotuksissa.
Vielä muutamia viikkoja sitten Pohojanmaa loisti kartoissa muita selvästi valkoisempana eli rokoteänkyräisempinä kuin nyt.

"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 02, 2021, 11:12:01
Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, aika outoa että jos ihminen ei ota rokotetta peläten sen olevan uhka terveydelleen (siis jälleen kerran: en puhu heistä joilla on ihan todelliset syyt olla ottamatta, vaan pelkäävistä puhun), niin miten hän sitten ei siitä mainitusta terveydestään piittaa sen vertaa että pyrkisi välttämään ylipainoisuutta?

Ihminen ei ole looginen eläin.
Ajattelisin, että kantava voima rokottamattomuuteen on tuntemattoman pelko, jonka mieltää varovaisuudeksi. Sama voima toimii myös uskontoon turvautumisessa. Kun ei ymmärrä ja varsinkaan ei voi kontrolloida omaa taudinvalvontakykyään, niin monella on vastenmielistä asettua toisten ohjaukseen, kun haluaa todellisuuden vain sellaiseksi minkä itse ymmärtää ja välittömsti tuntuisi mukavimmalle. (Syöminenkin maistuu mukavammalle kuin laihduttaminen.)

Tauti itse on ulkopuolinen voima jota ei pysty mnääräämään. Kuin helle tai myrsky. Mutta asiantuntijat ja poliitikot, eikö niillä voi olla pyrkimyksiä mitä ne eivät kerro.

Oli muuten äsken koronatilanteesta mielestäni hyvä A-talk, jonka löytää Yle Areenasta katsottavaksi https://areena.yle.fi/1-50647057 . Ne keinot jotka nyt ovat epidemiatilanteeseen käytettävissä ovat rokottamattomien rokottaminen ja koronapassin käytön laajentaminen. Ensimmäinen ja toinen rokote ovat tärkeämpiä kuin kolmas.
Tilanne saattaa pahentua niin, että lisätoimia trvitaan ihmisten kontaktien vähentämiseksi. Kun yhteiskunta on lisääntyvästi auki niille, joilla on näyttää koronapassi, niin siinä on porkkanaa niille, jotka jotka saamattomuuttaan ovat rokottamatta ajatellen, että podetaan se korona sitten kun sattuu kohdalle eikä juosta ohjatun lauman mukana. Kummeksua täytyy niitä, jotka eivät  luotettavaksi tunniststtavaa tietoa koe saaneensa kyllin, vaan suhtautuvat siihen propagandana.

Ei kolmansilla rokotteilla tätä epidemiaa voiteta, ei pidä odottaa yhtä hyviä tuloksia kuin Israelissa. Salminen ja Järvinen esittväti, että kun Israel rokotti lyhyellä aikavälillä, niin pääsi kolmella rokotekerralla samaan kuin Suomi kahdella. Kolmannesta rokotuksesta odotetaan, että se vähentää vakavaa tautia (erityisesti rokottamattomilla!). Tartuntalukujen alenemiseen lienee ollut liiallista toiveajattelua kun nyt rokotettavissa ikäluokissa ja seuraavissa nuoremmissa ei ole ollut paljoin tartuntoja. Todennäköisesti tämä virus tulee syksyisin ja talvisin toistumaan ja nykyisillä rokotteilla siitä eroon pääseminen ei tule olemaan mahdollista.

Hippi

Tehohoitohenkilökunnan haastatteluissa tulee usein esiin, että vakavasti koronaan sairastunut perusterve nuori tai nuorehko aikuinen ei ole uskonut taudin pahasti iskevän. Onhan hän niin hyväkuntoinen ja terve.

Koronan alussahan taudista puhuttiin "vanhoille ja sairaille vaarallisena". Tuo iskostui minunkin mieleen ja pitkään olin kahden vaiheilla, otanko rokotetta ollenkaan. Monestihan käy niin, että uudesta asiasta imetään tietoa heti alkuun, mutta kiinnostus ajan myötä laimenee, kun asiasta jauhetaan ties monettako kertaa. Kuulija voi olla siinä uskossa, että kaikki tieto on saatu eikä niin ole valmis enää käsitystään muuttamaan.

Rokotusinto kohenee, kun vakava sairastuminen osuu lähelle ja johonkin itsensä kaltaiseen henkilöön.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Kyllä näin. Palaan toistuvasti katsomaan viestin https://kantapaikka.net/index.php/topic,1138.msg115585.html#msg115585 liitteenä näyttämääni taulukkoa syys-lokakuun koronavirustautimääristä. Rokottamattomasta vähemmistöstä alle 30-vuotiaista teholle joutui kaksi miestä ja viisi naista. Kuoli yksi mies. He ovat pieni osa, mutta aivan todellisia ihmisiä elämänsä keväässä. Rokotetuista alle 30-vuotiaista ei joutunut.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 03, 2021, 10:11:16
Kyllä näin. Palaan toistuvasti katsomaan viestin https://kantapaikka.net/index.php/topic,1138.msg115585.html#msg115585 liitteenä näyttämääni taulukkoa syys-lokakuun koronavirustautimääristä. Rokottamattomasta vähemmistöstä alle 30-vuotiaista teholle joutui kaksi miestä ja viisi naista. Kuoli yksi mies. He ovat pieni osa, mutta aivan todellisia ihmisiä elämänsä keväässä. Rokotetuista alle 30-vuotiaista ei joutunut.

Aivan perusterveitä on kuollut flunssaankin monesti ilman selvää syy-yhteyttä, joten ei tuo ole mitään uutta.

Ei myöskään kerrota, mitä sairauksia noissakaan tapauksissa on mahdollisesti ollut- vaikka sairaustapausten suhteen olisi  muita altistavia tekijöitä, mutta niitä ei kerrota, yksityissuojan vuoksi- Muistetaan kyllä kertoa ettei olleet rokotettuja, jos se on ollut tilanne, vaikka sekin lienee yksityis-asia, kun sitä ei saa kysyä työpaikallakaan.

Yksittäiset tapaukset eivät kerro asiasta kokonaistilanteen kannalta paljoakaan, mutta niitä kyllä silti muistetaan tuoda esille- varmaan rokottamattomien ja rokotetuiden molempien taholta.

Nuorien perusterveiden osalta on riski kyllä todettu melko pieneksi vakavien taudinkuvien suhteen- poikkeuksia toki on, eihän geenejäänkään voi muuttaa.

Norma Bates

Olletikin perussairauteni (lähinnä astma ja fibro) eivät antaneet minulle mahdollisuutta hurahtaa kuvittelemaan että olen kaikkivoipa ja ikuisesti elävä, kuten parikymppiset. Vaikken vanhukseksi itseäni koekaan, ja raihnaampiakin ihmisiä tiedän kuin itseni, niin eipä siinä kauheasti tsänsseihinsä usko kun sairauskertomukseen sivuja kertyy.

Tämä taas että kuoleehan siihen, tähän ja tuohonkin. Okei. Jos nyt liikenteessä kuolee paljon porukkaa enivei, niin eiköhän aleta sitten pomppimaan autojen alle. Tai jos kuolee paljon syöpään, niin tottakai kannattaa tupakoida ja mielellään tunkea kitaansa yhtäaikaa koko paketillinen sätkiä. Tällä ajan sitä takaa että älytöntä että pitäisi ehdointahdoin alkaa leikkimään onnekkuudellaan, ja hakemalla hakea riskitilanteita joissa ei ole mitään järkevää pointtia. Kuten kuorolaulu (laulaa voi kotonaan keskenäänkin), urheilukatsomossa karjuminen (tätä voi tehdä television äärelläkin), päissään toistensa naamoille räkälässä läähättäminen yms.

Jaska

#5182
Yksi tuossa taulukossa näkyvä asia on, että kahdesti rokotetuilla on kymmenesosa rokottamattoman riskistä sairastua koronaan. Se on yllättävän suuri ja epäilemättä pontimena aloittaa kolmannet rokotukset.

Kumma on, jos THL:llä ei olisi selvitetty sairastuneista rokotetuista, kauanko rokotuksesta on kulunut sairastuessa, vaikka tuollaista tietoa ei ole näkynyt.

Mutta julkaistu on kuinka paljon rokotettuja on eri ikäryhmistä saanut tartunnan, joutunut sairaalaan (=vaikea koronavirustauti tilastoissa), teholle ja koronakuollut, ja ne olen taulukkoon kerännyt.

Suurin osa yli 50-vuotiaista tartunnan saaneista on rokotettuja. Se on sikäli luonnollista, että melkein kaikki vanhat on rokotettu.  Täydennysrokotuksilla autetaan erityisesti näitä, sillä tapahtuu paljon koronakuolemia  läpitartunnan jälkeen. Rokottamattomalla vanhalla on  suurempi riski  kuin rokotetulla ensin saada tartunta ja sitten kuolla, mutta heitä on aika vähän.

Karikko


Kohta 40 prosenttia yli 80 vuotiaista on saanut kolmannen rokotuksen- vaikka se varmaan lienee hyvä asia, on silti hyvä muistaa rokotustenkin rasittavan elimistöä, eikä niitä turhaan kannata ottaa.

Vasta-aineitakin kehittyy eri määriä ja ne ovat melko lyhytaikaisia (puoli vuotta) joten turha kaiketi hinkua sitä aikaistamista kovin paljon- no nyt taidettiin päätyä siihen viiteen kuukauteen ja se lienee ihan passeli, jotta ihmiset saavat hieman mieltänsä rauhoitettua.

Keväällä kuitenkin on uuden rokotteen aika todennäköisesti, jos nyt jotain osaisi arvella.

Viimeisten viikkojen osalta--
Ruotsi on mennyt kuolemien vähyydessä pohjoismaiden kärkeen suomi norja ja tanska selvästi jäljessä.

Jaska

#5184
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 03, 2021, 16:18:13
Viimeisten viikkojen osalta--
Ruotsi on mennyt kuolemien vähyydessä pohjoismaiden kärkeen suomi norja ja tanska selvästi jäljessä.
Kuusi pientä maata Euroopassa mm. ykkössijaa pitävä Islanti(0 koronakuolemaa kaikkiaan, ed. viikolla 1) ilmoittaa viimeiseltä viikolta vähemmän koronakuolemia miljoonaa asukasta kohden kuin Ruotsi (1, kaikkiaan 1306).  Noin pienet luvut ovat järjestyksen määritykseen turhan satunnaisesti heiluvia. Viro(26) on parantanut tilannettaan merkittävästi. Norja(7), Suomi(10), Tanska (12) mahtuvat myös Euroopan maiden parempaan puoliskoon kuolleiden määrässä. Toisessa ääripäässä ovat Unkari (127) , kroatia (116), Bulgaria (111). 

Norma Bates

Onko se nyt sitten välttämättä suuri rasitus keholle jos RNA-rokote potkaisee persauksille että "varos vähän tollo, sitä on tämmöisiäkin piikkiprotskuja olemassa".

Kuitenkin taidan itse pitäytyä jo saamassani täsmälleen 6 kk päähän kakkosrokotteesta sijoittuvaan rokoteaikaani siinäkin tapauksessa että rokotteen saisi ottaa jo 5 kk päästä. En jaksa säätää ja vaihdella, siksi toisekseen joulukuun loppupuolella olen aikeissa viettää pidemmän retriitin jossa en käy yhtikäs missään. Joten ehtii sen piikin tammikuussakin.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 02, 2021, 23:31:08
Oli muuten äsken koronatilanteesta mielestäni hyvä A-talk, jonka löytää Yle Areenasta katsottavaksi https://areena.yle.fi/1-50647057 . Ne keinot jotka nyt ovat epidemiatilanteeseen käytettävissä ovat rokottamattomien rokottaminen ja koronapassin käytön laajentaminen. Ensimmäinen ja toinen rokote ovat tärkeämpiä kuin kolmas.
Näin äsken, siinä muuten Järvinen mainitsi jännää: että Suomen 2 rokotusta on yhtä tehokas Israelin 3 rokotusta, koska Suomessa 1. ja 2.:n väli oli pitkä toisin kuin Israelissa.
"Voi poikaseni, niin vähällä tiedolla leikkaajat ja potkijat luulevat hallitsevansa maailmaansa" - Kaarle Suuri somea seurattuaan
Suureen typeryyteen tarvitaan toopemaisen tyhmiä (moderoitavia) persuja.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 03, 2021, 17:13:25
Onko se nyt sitten välttämättä suuri rasitus keholle jos RNA-rokote potkaisee persauksille että "varos vähän tollo, sitä on tämmöisiäkin piikkiprotskuja olemassa".

Kuitenkin taidan itse pitäytyä jo saamassani täsmälleen 6 kk päähän kakkosrokotteesta sijoittuvaan rokoteaikaani siinäkin tapauksessa että rokotteen saisi ottaa jo 5 kk päästä. En jaksa säätää ja vaihdella, siksi toisekseen joulukuun loppupuolella olen aikeissa viettää pidemmän retriitin jossa en käy yhtikäs missään. Joten ehtii sen piikin tammikuussakin.

Ei, varmaan tauti olisi pahempi, mutta heikkokuntoiselle vanhukselle, ne rokotuksetkin ovat ilmeisesti rasittavia.

Rokotusten korvauksia maksettu parille sadalle henkilölle ja kerrotaan, että yleensä lievistä vaivoista, mutta kumma juttuhan se olisi jos, lieviä korvattaisiin- tai sitten ne korvaukset menevät ilmeisesti joillekin hyvintoimeen-tuleville, jotka osaavat vaatia.

Tuhatkunta hakemusta ja noin viides-osalle on maksettu.

Vakavia allergisia tapauksi yksi sataatuhatta piikkiä, (tai rokotettavaa) kohden- nuorten miesten sydänlihastulehduksia, noin 20 sataatuhatta kohden.

Norma Bates

^ Maksetaan siis kumminkin. Joku rokotevastainen taisi kerran netissä väittää että rokotevalmistajat on vapautettu täysin vastuusta. Siitä en tiedä onko heidät, mutta ei näemmä joka tahoa.

Saares

Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 04, 2021, 10:47:49
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 03, 2021, 17:13:25
Onko se nyt sitten välttämättä suuri rasitus keholle jos RNA-rokote potkaisee persauksille että "varos vähän tollo, sitä on tämmöisiäkin piikkiprotskuja olemassa".

Kuitenkin taidan itse pitäytyä jo saamassani täsmälleen 6 kk päähän kakkosrokotteesta sijoittuvaan rokoteaikaani siinäkin tapauksessa että rokotteen saisi ottaa jo 5 kk päästä. En jaksa säätää ja vaihdella, siksi toisekseen joulukuun loppupuolella olen aikeissa viettää pidemmän retriitin jossa en käy yhtikäs missään. Joten ehtii sen piikin tammikuussakin.

Ei, varmaan tauti olisi pahempi, mutta heikkokuntoiselle vanhukselle, ne rokotuksetkin ovat ilmeisesti rasittavia.

Rokotusten korvauksia maksettu parille sadalle henkilölle ja kerrotaan, että yleensä lievistä vaivoista, mutta kumma juttuhan se olisi jos, lieviä korvattaisiin- tai sitten ne korvaukset menevät ilmeisesti joillekin hyvintoimeen-tuleville, jotka osaavat vaatia.

Tuhatkunta hakemusta ja noin viides-osalle on maksettu.

Vakavia allergisia tapauksi yksi sataatuhatta piikkiä, (tai rokotettavaa) kohden- nuorten miesten sydänlihastulehduksia, noin 20 sataatuhatta kohden.
Rasittavaa jos mikä on lukea päivät päästään erilaisia ruikutuksia rokotuksen vaaroista  ja mahdollisita haittavaikutuksista.