Kirjoittaja Aihe: Koronavirus  (Luettu 249621 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6399
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5595 : Tammikuu 15, 2022, 12:59:19 »
 Positiivinen testitulos voi näkyä pitkän aikaa sen jälkeen, kun sanotaan ettei enää tartuntavaaraa ole- mahtaneeko tuo pitää paikkansa sen tartunnanvaaran suhteen.

Miksi ihmeessä se testi sitten näyttäisi positiivista ja mikä sen tartunnan estäisi- kuulemma jossain suhteessa vasta-aineet. Aika vaikeaa se varmaan olisi, kun omat vasta-aineet ovat "omia, eivätkä vaikuta siinä ihmisessä kehen virus siirtyy- luulisin,,,

No tämä ongelma ainakin urheilijoilla kerrotaan olevan- ei voi harjoittaa ammattiaan--
>>

Joissain tapauksissa PCR-testit voivat näyttää positiivista useita viikkoja koronatartunnan jälkeen, vaikka koronan sairastanut henkilö olisi ollut oireeton tai on toipunut oireista.

OLYMPIALAISIIN nimetty jäätanssija Juulia Turkkila joutui juuri jäämään sivuun EM-kisoista, koska hänen PCR-testinsä näytti yhä positiivista tulosta. Taitoluisteluliiton mukaan Turkkila sairasti lieväoireisen koronaviruksen joulukuun lopussa.

Lue lisää: Suomalaispari vetäytyy EM-kisoista – Juulia Turkkilan koronatulos yhä positiivinen

– Tutkittu tieto perustuu tällä hetkellä aikaisempiin variantteihin. Suomalaisten virologien mukaan sairaalapotilailla PCR-positiivisuus poistui 10–14 vuorokauden kuluessa, Valtonen kertoi Olympiakomitean infotilaisuudessa perjantaina.

– Meillä ei ole vastaavaa tietoa omikronvariantista. Tuore japanilainen tutkimus väläytti, että PCR-testit voisivat pysyä omikronvariantin kohdalla positiivisena jopa pidempään. Tähän toki liittyy paljon biologista vaihtelua yksilöiden välillä. Toki on olemassa riski, että PCR-testi näyttää positiivista viikkoja – kolme tai neljä viikkoa tai jopa pidempään

 Suomalaisten viranomaisten ja virologien mukaan tiedetään, että virus on tartuttavimmillaan juuri ennen oireita ja muutama päivä oireiden päättymisen jälkeen. Sen jälkeen tartuttavuus hiipuu. Vaikka PCR-testi pysyisi vielä positiivisena, niin sen jälkeen mukaan tulee vasta-aineita estämään tartuttavuutta

AVAINTERMIKSI on muodostumassa PCR:n lisäksi myös Ct-arvo. Ct-arvo kertoo viruksen kopiomäärästä. Mitä alhaisempi Ct-arvo on, sitä suurempi viruksen kopiomäärä elimistössä on.

Silloin kun Ct-arvo on matala, virus on vielä lisääntymässä ja henkilö on tartuttava.

– Pikkuhiljaa Ct-arvo nousee ja tartuttavuus vähenee, Valtonen kertoo.

Kiinalaiset ovat asettaneet tiukat rajat myös Ct-arvoille.

– Nykytiedon mukaan alle 25:n Ct-lukema olisi tartuttava. Positiivisuuden raja ilmeisesti vaihtelee hieman laboratorioissa. Kiinalaiset ovat asettaneet rajan 40:een. Se, että kiinalaiset ovat asettaneet positiivisuuden rajan 40:een, on todella kriittinen ja haastava asia. Toisaalta kohtuutonkin, koska niillä arvoilla ihminen ei ole enää toisille vaarallinen, Valtonen sanoo.

– Mutta tämä ei ole mikään mustavalkoinen asia. Tartuttavuuteen liittyy vielä paljon asioita, joita emme tiedä. Teemme kaiken mahdollisen, että urheilijat pääsevät olympialaisiin mittaamaan suorituskykyään

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008540267.html

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4681
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5596 : Tammikuu 15, 2022, 14:16:16 »
Ohjeistus on nykyisin, ettei pidä huolestua eikä ainakaan mennä terveydenhoidon kiusaksi- mutta vastuu asetetaan ihmiselle itselleen.

Ei se mitään, mutta huonosti käydessä kannattaa kääntää veistä haavassa, jos joku tuttu on tiedossa..ja rokottamatonkin vielä, uskaltaa olla..

Sen hän tietää, että jotkut syyttävät häntä rokottamattomuudesta. Eräs tuttava lähetti jo viestin, jossa tiedusteltiin tietääkö hän kuinka paljon hoito tuli maksamaan yhteiskunnalle


Ai niin se linkki, olisiko ollut tuo-
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008533198.html
Onneksi linkin henkilö toipui ainakin joten kuten vaikka löi myös päänsäkin kaatuessaan ja jäi henkiin rankoista itseaiheutetuista kokemuksistaan.
Vaikka hän osaltaan levittääkin väärää toimintamallia, koronaa sekä romuttaa terveydenhoitoamme potilaineen.

Kiitos hyvästä linkistä jossa esitellään terveydenhoidon ammattilaisen jäätävän tyhmää ajattelua, seurauksineen:

– Tämä on niin jäätävä koko juttu. Mä en voi käsittää, että näin voi käydä perusterveelle ihmiselle.
Ahosella ei ole mitään perussairauksia. Hän ei tupakoi ja on normaalipainoinen. Hänellä oli tapana käydä säännöllisesti kävelylenkeillä Lahden Radiomäellä. Silti korona iski kovaa.
Rokotuksia hän ei ollut ottanut.
– Olen tähän asti ottanut tarvittavat rokotteet ja uskonut niihin. Jotenkin tämä vain tuntui vähän pahalta ottaa sisuksiin, kun koin itseni niin terveeksi.
TERVEYDENHOITOALALLA työuransa tehnyt Ahonen ei tiedä, mistä hän tartunnan sai.


Tämä on niin jäätävä koko juttu. Mä en voi käsittää kuinka noin typerää voi käydä henkisestikin perusterveelle ja vielä terveydenhoitoalalla.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5597 : Tammikuu 15, 2022, 15:43:09 »
COVID-19 has killed over 5 million people worldwide in just 2 years.

Onkohan tuo lopultakaan paljon, vajaa 7000 päivässä? Maailmanlaajuisessa väkilukutilastossa tuskin käyrällä on kovinkaan isoa mutkaa tullut tuon vuoksi. On otettava huomioon, että kuolleista vanhuksista ja monisairaista osa olisi kuollut joka tapauksessa tämän parin vuoden aikana ja erilaiset normaalielämän rajoitteet ovat vähentäneet liikkumista ja muiden tartuntatautien leviämistä, joten muista kuolinsyistä on höylääntynyt jonkin verran pois.

Laitan liitteeksi pari kuvakaappausta koronasta maailmassa. Ensinnäkin tartuntojen määrä elää nyt ennen näkemätöntä kukoistuskautta. Omikron on jo kolminkertaistanut päivittäisten  tartuntojen entisen päiväennätyksen koko maailmassa. Toiseksi päivittäiset koronakuolemat jatkavat deltan tapaan; kuolemantapausten määrät eivät ole kohonneet omikronin ansiosta vastaavasti vaikka tartuntojen määrä jouluna kolme viikkoa sitten ohitti entisen ennätyksen.

Nämä ajan tasalla noteerattavat kuolemantapukset ovat "koronaan liittyviä kuolemia", tapauksia että henkilö on kuollut 30 päivän sisällä koronan toteamisesta. Suomessa koronaan liittyviä kuolemia vuonna 2020 oli lähes saman verran kuin myöhemmin tehdyssä 2020 kuolemansyytilastossa kuolemia, joissa copid-19 oli peruskuolemansyy, ja lisäksi oli pieni määrä kuolemia, joissa covid-19 oli  myötävaikuttaneena syynä. Koronakuolemia oli 2020 sadasosa kaikista kuolemista Suomessa, tavanomaista influenssakuolemien luokkaa. Influenssa-altoa ei 2020-2021 ollut koronarajoitusten ansiosta. Koronatartunnoista on tähän saakka suurin osa saatu torjutuksi - nähdään vaikkapa vertaamalla Ruotsiin. Vuonna 2021 koronakuolemia oli 2-3% kaikista kuolemista Suomessa.  Monissa maissa koronakuolleisuus on ollut moninkertainen ja tärkeimpien kuolinsyiden joukossa. Maailman mitassa korona on kai ollut viisi kertaa tappavampi kuin kausi-influenssa. Espanjantauti sata vuotta sitten oli tietenkin influenssa omaa luokkaansa, jonka kanssa korona ei ainakaan vielä kilpaile.

Kuolemien määrä on jotenkin havainnollinen taudin mittari. Minäkään en pidä koronan tappavuutta sen pahimpana puolena. Olen käsityksessä, että koronan jälkioireet ("long covid") ja muitten tautien pahentaminen aiheuttaa enemmän inhimillistä kärsimystä. Sairaalahoitokapasiteetin riittävyys on ollut kovilla ja hoitohenkilöstön jaksaminen. Muitten tautien hoito on kärsinyt mm. koronapotilaiden viedessä tehohoitopaikkoja leikkauksilta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 15, 2022, 15:53:27 kirjoittanut Jaska »

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6572
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5598 : Tammikuu 15, 2022, 17:33:56 »
https://yle.fi/uutiset/3-12270898

Yhä useampi kaksi koronarokoteannosta saanut sairastuu nyt omikronin aiheuttamaan tautiin. Kahden annoksen tuoma suoja vakavaa tautimuotoa vastaan on kuitenkin edelleen hyvä.

Kaksi rokotetta ja tartunnan saaneiden kohdalla on alettu puhua superimmuniteetista. Mikä on superimmuniteetti? Ja kannattaisiko nyt mieluummin saada lievempää tautia aiheuttava omikrontartunta vai ottaa kolmas tehosterokote? Kysyimme asiaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokotetutkija ja ylilääkäri Hanna Nohynekilta.

Mitä tällä hetkellä tiedetään sairastetun taudin antamasta suojasta tartuntaa vastaan?

Koronavirustaudin seurauksena muodostuva immuniteetti aiheuttajavirusta vastaan säilyy ainakin 6–­12 kuukauden ajan ja todennäköisesti suojaa ainakin osittain myös eri virusmuunnosten aiheuttamalta vakavalta taudilta.

Sitä, kuinka pitkään sairastettu omikron tulee suojaamaan seuraavilta varianteilta tai omikronin jälkeläisviruksilta ja mahdollisilta tulevilta munnoksilta, ei vielä tiedetä.

On raportoitu tapauksista, joissa ihminen on sairastanut varmistetusti omikronin ja kuukauden kuluttua saanut vielä uudestaan omikronin. Se kertoisi siitä, että immuniteetti, jonka omikronin sairastaminen saa aikaan, ei ehkä kuitenkaan ole niin pitkäkestoinen. Myös yksilölliset erot immuunivasteessa voivat olla suuria.


No niin. Mitä pointtia olisi vasiten lusia korona läpi, jos kuukauden päästä on sama edessä... Melkein kuin jotkut koronakuukautiset. Ihan nämä oikeatkin kuukautiset pilaavat elämää ihan tarpeeksi paljon jo omalta osaltaan.

Jossain ulkomaisessa uutisessa, jota en tullut ottaneeksi talteen, lääkäri varoitteli leikkimästä mitään koronakutsuja joilla hankitaan tartuntoja, kun kukaan ei voi ennustaa että millainen mälli mätkähtää tai nalli napsahtaa itsekullekin.
Plääh.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5599 : Tammikuu 16, 2022, 03:46:32 »

Tavallisimpia koroanarokotteita vastaan esitettyjä väitteitä on, että FIMEA:lle on tehty paljon ilmoituksia rokotteiden aiheuttamista vakavista haitoista. Joulukuun Seurassa FIMEA vastaa rokotehaittaväitteisiin.

Lainaus
Fimeaan ilmoitetuista vakavista haitoista yleisimpiä ovat kuume, päänsärky ja väsymys. Ilmoittaja, joka on usein rokotettu itse, saa itse määritellä, kuinka vakavaksi hän kokee haitan.
Eli noita rokotteiden tyypillisiä reaktioita on nimetty vakakaviksi haitoiksi, mitä ne FIMEAn käyttämässä luookituksessa eivät ole. Tätäkö pidetään perusteena mieluummin jättää rokote ottamatta?

Toki
Lainaus
Kahdeksasta yhdeksään rokotettua kymmenestä saa jotakin haittaa, lievimmillään ainoastaan käden kipua.
Itselläni oli vain pari päivää  pistoskorkohdan kosketusarkuutta, kaveri oli seuraavan päivän vetämättömän väsynyt.


Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5600 : Tammikuu 16, 2022, 03:58:41 »

Uutisissa on kerrottu, että Tanskassa ja Norjassa olisi omikronin tartuntahuippu jo saavutettu. Worldometersin tilastoissa sellaista ei vielä näy. Nuo ovat Suomen kokoisia maita. Tanskassa kasvuvauhti näyttää hidastuvan 20000 päivätartunnan tasossa, mutta Norjassa ja Suomessa  10000 päivätartunnan tasossa käyrä suuntautuu suoraan ylös.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6572
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5601 : Tammikuu 16, 2022, 10:51:34 »
Altis väestö viittaa ihmisiin, joilla ei ole havaittu koronatartuntaa. Sairaalahoidossa olevissa sekä osastohoito että tehohoito.

THL päivittää ilmaantuvuusluvut kerran kuussa, 15. päivän jälkeisenä arkipäivänä. Silloin julkaistaan aina edellisen kuukauden luvut. Päivitetty: 17.12.2021 10.32.


https://yle.fi/uutiset/3-11300232

Eli huomenna nähnemme joulukuun palkit. Varmaankin siellä on sitten rokotettuja enemmän sairaalaan joutuneena tartunnan saaneena, alkaa mölinä ja jokunen jukuripää saa omasta mielestään jälleen entistä paremmat syyt olla rokottautumatta.
Plääh.

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6399
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5602 : Tammikuu 16, 2022, 11:05:13 »
Altis väestö viittaa ihmisiin, joilla ei ole havaittu koronatartuntaa. Sairaalahoidossa olevissa sekä osastohoito että tehohoito.

THL päivittää ilmaantuvuusluvut kerran kuussa, 15. päivän jälkeisenä arkipäivänä. Silloin julkaistaan aina edellisen kuukauden luvut. Päivitetty: 17.12.2021 10.32.


https://yle.fi/uutiset/3-11300232

Eli huomenna nähnemme joulukuun palkit. Varmaankin siellä on sitten rokotettuja enemmän sairaalaan joutuneena tartunnan saaneena, alkaa mölinä ja jokunen jukuripää saa omasta mielestään jälleen entistä paremmat syyt olla rokottautumatta.

Onhan tuo rokotus-aste suomessa ihan hyvä ja sen jo pitäisi vähentää tartuntoja, jos ne rokotukset siihen vaikuttaisivat.

Kukapa sitä tautia haluaisi (kai sellaisiakin voi olla)  jos kuvittelevat sillä saavansa "superimmuniteetin" toisaalta voiko virukselta välttyä, vaikka sitä haluaisi?

"Rokotussuoja" on tilapäinen- ei täydellinen, mutta auttanee jonkin verran. Tosin näyttäisi siltä, että geenien vaikutus on oleellinen monissa vakavissa taudin muodoissa ja rokotteen ja viruksen yhtäaikaiset "potemisetkin voivat olla vaaraksi- kuten se aiemman jutun afrikasta tulleen potilaan osalla.

Näyttää myös siltä ettei mitään varmaa ole olemassakaan, miten tämä virus etenee, mutta ehkä kesä on hiljaisempi- syksystä ei voi tietää..

Näin se menee-- Uskolla ei taida parantua vaikka viruskin on eräänlainen loinen--

Lääkärit ovat vapaita määräämään ivermektiiniä potilailleen koronanhoitoon, mikäli he katsovat sen perustelluksi ja turvalliseksi.

Näin kirjoittaa sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, eli Valviran ryhmäpäällikkö, esittelijäneuvos Kirsi Liukkonen Iltalehdelle.

Iltalehti pyysi Valviralta lausuntoa sen jälkeen, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan hänelle määrätystä ivermektiinivalmisteesta. Valvira vastasi sähköpostitse.

Niikko sairastui koronaan vuodenvaihteessa. Hän kertoi eduskunnan täysistunnossa saaneensa suurta apua oireisiinsa ivermektiinistä.https://www.youtube.com/watch?v=NONjhzzahog


Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6399
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5603 : Tammikuu 16, 2022, 11:10:12 »

Uutisissa on kerrottu, että Tanskassa ja Norjassa olisi omikronin tartuntahuippu jo saavutettu. Worldometersin tilastoissa sellaista ei vielä näy. Nuo ovat Suomen kokoisia maita. Tanskassa kasvuvauhti näyttää hidastuvan 20000 päivätartunnan tasossa, mutta Norjassa ja Suomessa  10000 päivätartunnan tasossa käyrä suuntautuu suoraan ylös.

Suomessa ainakin tartuntojen määrää vähentää testaamisen vähentäminen ja pitkät jonot niihin. Kolmen neljän päivän jonoista puhutaan paikoitellen.
Testien kokonaismäärää kerrottiin hiljan pudotetun noin 30 prosenttia, kun ihmisiä on siirretty kiireisimpiin hommiin.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6572
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5604 : Tammikuu 16, 2022, 11:15:30 »
Nyt täytyy kyllä sanoa että AI JAHA!!!  >:(

Meinaan olen tässä jo iät ajat ihmetellyt että mitä moninaisimpiin vaivoihin käytettyä LDN-lääkettä eivät lääkärit uskalla määrätä ainakaan julkisella puolella (minkä itse havaitsin kesällä sekä TK:ssa että yliopistollisessa sairaalassa). Ja nyt sitten joku, anteeksi vain, saatanan matolääke menee hilpeästi tuosta noin vaan läpi. Tästä kyllä vielä puhutaan erinäisillä tahoilla...!

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a9a9e6d0-edc5-42e6-a083-1ba76d7177df

Lääkealan turvallisuus- ja valvontavirasto Fimea ei suosittele ivermektiiniä koronan hoitoon, koska näyttöä sen tehokkuudesta ei ole riittävästi. Esimerkiksi viime vuonna suoritetussa laajassa katsauksessa todisteita ivermektiinin hyödyistä koronanhoidossa ei löytynyt.

Fimea kertoo, että lääkettä käytetään Suomessa erityisluvallisena harvinaisten loistautien hoitoihin eläimille ja ihmisille. Käytännössä sitä saa apteekeista vain lääkärin määräämällä reseptillä.

Valviraan ei yhteydenottoja
Valviran Kirsi Liukkonen kertoo, että lääkärin on aina arvioitava, onko määrättävä lääke potilaalle lääketieteellisesti perusteltu ja voiko hoidon toteuttaa turvallisesti.

Lääkäreillä on esimerkiksi oikeus joskus tehdä hoitopäätöksiä, jotka eivät ole Käypä hoito -suosituksen mukaisia.

– Nämä seikat on arvioitava aina potilaskohtaisesti.

Liukkosen mukaan Valviraan ei ole tullut yhteydenottoja tai ilmoituksia, joiden perusteella ivermektiiniä olisi määrätty epäasianmukaisesti. Valvira ei myöskään valvo, kuinka monta lääkäriä mitäkin lääkevalmistetta määrää.

Sen sijaan Valviran toiminta perustuu jälkikäteisvalvontaan.

– Valvira ryhtyy selvittämään terveydenhuollon ammattihenkilön kuten lääkärin ammatinharjoittamisen asianmukaisuutta pääsääntöisesti sille tulleen ilmoituksen perusteella, Liukkonen kirjoittaa.

Ilmoitusten perusteella Valvira arvioi potilaan hoitoa kokonaisuudessaan, eikä pelkkiä yksittäisiä lääkemääräyksiä.

Iltalehti kysyi Fimealta tilastoja ivermektiinin käytöstä Suomessa sekä koronapandemian aikana että ennen sitä. Vastausta ei tullut perjantai-iltaan mennessä.

Apteekkari-lehti kertoi viime syksynä, että Apteekkariliiton pikakyselyssä noin joka viides apteekki ilmoitti kiinnostuksen ivermektiiniä kohtaan kasvaneen. Lehden mukaan kyselyyn vastasi yli 300 apteekkia.
Plääh.

Poissa Karikko

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6399
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5605 : Tammikuu 16, 2022, 11:34:01 »
^
Mitähän se lääketieteellinen perustelu lienee Niikon tapauksessa- ehkä poliittinen uskolla paraneminen, kun sitä trumppikin taisi käyttää, tai kertoi käyttävänsä.

Kaippa lääkäreidenkin moraali venyy monesti tarpeen mukaan ja jos asiakas sinnikkäästi vaatii jotain kai se resepti on helppo kirjoittaa, jos oletus on ettei siitä ole isompaa vaaraa potilaalle, joka tuohon "uskoo..
Sitä paitsi lääkefirmat "lahjovat lääkäreitä erilaisilla tavoilla seminaarimatkoilla ynnä muilla..

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5606 : Tammikuu 16, 2022, 17:31:35 »
Altis väestö viittaa ihmisiin, joilla ei ole havaittu koronatartuntaa. Sairaalahoidossa olevissa sekä osastohoito että tehohoito.

THL päivittää ilmaantuvuusluvut kerran kuussa, 15. päivän jälkeisenä arkipäivänä. Silloin julkaistaan aina edellisen kuukauden luvut. Päivitetty: 17.12.2021 10.32.


https://yle.fi/uutiset/3-11300232

Eli huomenna nähnemme joulukuun palkit. Varmaankin siellä on sitten rokotettuja enemmän sairaalaan joutuneena tartunnan saaneena, alkaa mölinä ja jokunen jukuripää saa omasta mielestään jälleen entistä paremmat syyt olla rokottautumatta.
Kiinnostuksella odotan miten joulukuu muuttuu suhteessa marraskuuhun, kun joulukuussa on alku omikronin rynnistykseen. Laajemmin tuo rokotusten vaikutusta kuvaava tieto tulee ensin aikanaan THL:n sivuille
Tehosterokoteannosta oli joulukuun loppuun mennessä  kai saatu anettua yli 70-vuotiaille. Joulukuun alussa oli tuhat tartuntaa päivässä, lopussa kaksi tuhatta. Nyt tammikuun puolivälissä kymmenen tuhatta. Rokotettujen osuus tartunnoista kasvaa voimakkaasti mjutta toivottavasti ei sairaalaan joutuneista. Tehosteita ovat saaneet ennen muuta vanhat, jotka saavat huomattavan vähän tartuntoja mutta niistä suuri osa on pahoja sairastumisia.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5607 : Tammikuu 16, 2022, 19:21:42 »
Nyt virallinen ohje on, että jos on lievät influenssan tapaiset oireet, niin voi olettaa, että kyseessä on korona ja oikein on jäädä kotiin kunnes on on ollut kaksi oireetonta päivää. Uudet ohjeet on THL:n sivuilla. Kotitestejä voi tehdä, jos on,  oman mielenrauhansa tukemiseksi. Tartuntaluvut eivät ole enää vertailukelpoisia, koronatartuntoja puuttuu tilastoista. Aallon huippua ei ole vielä saavutettu. Vallitseva käsitys on, että aalto taittuu kuukauden tai ainakin muutaman kuukauden aikana. Kesä tullee olemaan rauhallisempaa ja syksyllä odotetaan koronaa esiintyvän. Keväälle mahtuu uusikin aalto.

https://www.youtube.com/watch?v=tn_R4F425I0
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 16, 2022, 22:50:38 kirjoittanut Jaska »

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3234
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5608 : Tammikuu 16, 2022, 22:45:52 »
Viime päivinä on meuhkattu kotitesteistä, että ovat vaihtelevia ja osa sopii oireettomille, osa oireellisillle ja osa molemmille.

Suomessa varmaan eniten myyty Bosonin kotitesti Rapid-SARS-Cov-2-Antigen Test Card ilmoittaa käyttöohjeessaan sopivansa kummallekin ja on luotettavan maineessa.

Hiukan myyjän näkökulmaa: https://www.yliopistonapteekki.fi/ideat-ja-vinkit/koronatesti-kotona (testi loppu apteekista ja sen verkkokaupasta)

Fimea luettelee Suomessa myytävät kotitestit, mutta valitettavasti ei sopivuutta oireettomille: https://www.fimea.fi/laakinnalliset_laitteet/covid-19-kotitestit

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6572
 • Äärinukkuvien puolue
Vs: Koronavirus
« Vastaus #5609 : Tammikuu 17, 2022, 11:25:50 »
https://yle.fi/uutiset/3-12273307

Tamperelainen yritys on saanut sertifioitua koronalaitteensa. Laitetta kehittänyt tamperelaisen Deep Sensing Algorithms (DSA) -yhtiön toimitusjohtaja Pekka Rissanen kertoo, että laite auttaa taistelussa koronavirusta vastaan.

Yhtiö kertoi perjantaina saaneensa laitteelle Euroopan unionin sertifioinnin.

– Laite auttaa yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä palaamaan normaaliin töissä, koulussa ja vapaa-ajalla, yritys sanoo tiedotteessa.

Pekka Rissanen kertoo Ylelle maanantaina, että heillä on nyt lupa myydä laitetta. Hänen mukaansa laite on ensimmäinen vastaava koronan puhalluslaite, joka pyrkii kaupallisille markkinoille.

...

Toimitusjohtaja Pekka Rissanen kertoi vuosi sitten, että näytteenottoaika on keskimäärin 15 sekuntia ja näytteen tulkinta on noin kolme sekuntia.

Muutama puhallus kädessä olevaan testeriin ja laitteen nanosensorit tunnistavat ihmisen hengitysilman ominaisuudet. Puhelimen sovelluksen kautta mittaustiedot siirtyvät pilvipalveluun, joka antaa muutamassa sekunnissa tiedon, onko testattavalla koronatartunta vai ei.

Tulos perustuu siihen, että hengitysilman tietyt biomarkkerit ovat tyypillisiä koronaviruksen aiheuttamille muutoksille kehossa. Uloshengityksessä ne purkautuvat keuhkoista ilmaan ja laitteen nanosensorit mittaavat eri pitoisuudet. Laite välittää mittaustuloksen puhelimen välityksellä palvelimelle, joka vertaa tulosta koronapotilailta saatuihin tuloksiin.

Maailmalla jo ainakin 60 eri sairautta on onnistuttu tunnistamaan uloshengityksestä.

– Me tunnistetaan korona ihmisen uloshengityksestä eli käytännössä ihmisen aineenvaihdunnan metaboliikan biomarkkereita eli sitä taistelua, mitä solutasolla käydään tulehdusta vastaan. Sen jäljet tulevat uloshengityksessä ihmisen keuhkoista ulos ja siitä voidaan tunnistaa ei pelkästään COVID vaan paljon muitakin erilaisia sairaustiloja, Rissanen kertoi vuosi sitten.


Tästä pitää järkätä sellainen versio jonka voi suorittaa kotona vaikka joka aamu. Innoissani ajattelin jo että ehkä sekä rokotepiikkejä että testejä pakoilevat nyt vihdoin suostuvat edes testaamiseen, ja tajuavat olla menemättä ihmisten sekaan jos tartunta havaitaan. Mutta eihän ne jästipäisimmät kumminkaan lähde millekään viranomaiselle asti.
Plääh.