Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 4 Vieraat katselee tätä aihetta.

Amore

SUOMEN koronakuolleisuus näyttää olleen kesällä ja etenkin syksyllä selvästi EU:n keskitason yläpuolella.

WHO:n mukaan Suomessa oli ollut marraskuun 14. päivään mennessä yhteensä 7 265 koronakuolemaa.
Tilastojen mukaan kuolemissa on tapahtunut iso hyppäys tämän vuoden aikana: viime vuoden lopulla koronakuolemia oli ollut Suomessa noin 1 500.

Terveysturvaajat-osastoa THL:ssä johtava Mika Salminen sanoo IS:lle, että tilastot antavat virheellisen kuvan Suomen koronakuolleisuudesta.
– Se on kaikki harhaa. Siellä on puolet ihan muuta kuolemaa, systeemi ei vain pysty tuottamaan todellista koronakuolleisuutta, Salminen kommentoi asiaa Kuopiossa keskustan puoluevaltuuston kokouksessa.

Kokonaisturvallisuutta käsitelleeseen seminaariin osallistunut Salminen sanoo tilastojen perustuvan sellaiseen malliin, että jos henkilöllä on todettu koronatartunta 30 päivää ennen kuolemaa, kuolema lasketaan automaattisesti koronakuolemaksi.
– Tällä hetkellä varmaan kaksi kolmasosaa johtuu muista kuolemansyistä. Tämä tulee päivittymään kuolemansyyseurannassa, mutta se tulee vuoden viiveellä.

Salmisen mukaan Suomen koronakuolleisuus on tosi asiassa EU:n keskitasolla.

Koronasta on tullut tauti muiden joukossa ja virus on muuttunut aiempaa kesymmäksi.

IS kysyi Salmiselta, mihin arvio perustuu.
– Jopa ihmiset, jotka joutuvat sairaalaan, ovat siellä lyhyemmän aikaa ja tarvitsevat vähemmän happihoitoa. Vaikka tässä on ollut korkeita epidemiapiikkejä ja myös sairaalakuormitus on ollut korkealla, tehohoitopotilaiden määrä on ollut vuoden verran erittäin matala.

...THL ei ole nähnyt tarpeelliseksi suositella neljättä rokoteannosta sote-henkilöstölle tai perusväestölle.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000009229475.html
All you need is Love

Jaska

^
Tuossa ei puhuta aivan asiaa. Varmaan on eroavia tilastointikäytäntöjä eri maiden välillä, Mutta olen käsityksessä, että koronatartuntaan liittyvien kuolemien tilastinti on yleinen käytäntö, siis tuo että seurataan paljonko ihmisiä kuolee 30 päivän sisällä koronavirustartunnan havaitsemisesta. Ja sen tarkoituksena on tuottaa tietoa muutoksesta ja vertailla koronakuolemien ilmaantuvuutta eri paikoissa.  Jos koronakuolemien ilmaantuvuuden havaitsemisen  ajatellaan muuttuneeen, niin mieluummin siihen suuntaan että Koronavirustartuntoja jää enemmän huomiotta kun ohjeena on ettei virallisiin testeihin hakeuduta kuin erityisistä syistä kuten voimakkaista oireusta.

Oleellista on nähdä, että omikronaallon huipussa koronakuolemien ilmaantuvuus oli Suomessa viisinkertainen ennen aaltoa olleeseen delta-tilanteeseen  ja tartuntojen määrä kymmenkertainen. Suomen sijoitus kansainvälisissä koronatilastoissa heikkeni merkittävästi keskikastiin maailmanlaajuisesti ja Euroopassa on pysytty parhaiden joukossa. Omikron muualla maailmalla ei pahentanyt tilannetta Euroopan mitalla.

Tähän saakka THL on arvioinut, että kuolenansyytilastossa tulee olemaan suomessa  alle 15% koronakuolemista sellaisia että koronavirusinfektiota ei nimetä kuokeman perussyyksi tai kuolemaan myötävaikuttaneeksi syyksi, myötävaikuttaneita pienellä osalla.

Jopa ertikkelissa esitetty koronavirustartuntaan liittyvien kuolemien määrä 7265 kaksi viikkoa sitten hammäsytyttää. kun koronakuolemia tilastoivan THL:n mukaan 14.11. koronakuolemia on tämänhetkisen tilastotiedon mukaan oli vain 7173. Varmaan koronakuolemia on ollut enemmänkin, mutta eivät ole vielä ehtineet tilastoihin.

Koronatartuntoja ja sen myötä koronakuolemiakin - siis kuolemia 30 vuorokauden sisällä koronavirustartunnan havaitsemisesta - on ollut paljon Amerikassa ja Euroopassa. Euroopan maiden keskuudessa Suomen koronakuolemien ilmaantuvuus on varsin matala, Viimeisten viikkojen aviointia vaikeuttaa kyllä se, että THL kertoo saavansa väestörekisteristä tiedon kuolemista keskimäärin vasta kuukauden kuluttua kuolemasta.

Erikoinen havainto on, että koronakuolemien keski-ikä on pandemian aikana Suomessa noussut (mediaani 85 vuotta). Ajattelen, että sitä selittää eniten ikäralenteen muutos, väestön vanheneminen.

Karikko


Sanna marin tuossa eilen juuri vaati, että kaikille halukkaille pitäisi antaa piikki. kun suomi on euroopan kärjessä kuolemantapausten suhteellisen nousun osalta.

Sairaanhoidossa sillä ei liene paljoakaan merkitystä, muuten, kuin sen vievän työntekijöiden aikaa muilta töiltä- onhan se helppoa piikitellä ja testata ja jättää vaikeammat tapaukset odottamaan vuoroaan.

Rahaakaan ei riitä, kun ne menevät koronan perässä juoksemiseen.-

>>>

Koronatartunta voi edelleen olla vaarallinen monisairaille ja hauraille ikäihmisille huolimatta rokotuksista ja omikron-variantin lievemmästä luonteesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tietojen mukaan koronaan liitettävistä kuolemista karkeasti arvioiden noin 40 prosenttia tapahtuu juuri kaupunginsairaaloiden vuodeosastoilla, 30 prosenttia hoivakodeissa, 25 prosenttia erikoissairaanhoidossa ja loput muualla, esimerkiksi kotona

Suomessa on etenkin keväästä asti puhuttu koronaan liitettyjen kuolemien määrästä. Vaikka monet ikäihmiset ovat saaneet neljäkin koronarokotusta, osa heistä on silti kuollut koronatartunnan jälkeen.

HUSin diagnostiikkajohtaja, terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen on säännöllisesti nostanut esiin koronaan liitettyjen kuolemien määrää Suomessa.

MrKAT

Washinton Postin artikkelia siteeraa ja käsittelee blogissaan biol. apul. prof. PZ Myers:
 

Ja oli myös siteeraus WP:stä miten USA:ssa paraillaan joka päivä 300 menehtyy koronaan, huippu oli 2000 päivässä delta-koronan aikaan, ja näiden rinnalla kalpenee tavallinen influenssa joka on vienyt tyypillisesti 100-150 päivässä.(Joten korona ei ole vain flunssa tai influenssa).

Ja myös nämä mielenkiintoiset käyrät:

 

Tuon voisi tulkita siten, että delta-aalto oli vaarallisin 50-75 vuotiaille mutta omikron-aalto yli 75-vuotiaille.
Mutta en tiedä rajoitusten purkuja siellä, ne voi vaikuttaa. (Esim. vanhat alkoi tapailemaan lapsenlapsiaan jne?)
Ja ikävästi tää tuo mieleen Soininvaaran hyytävän alkuennustuksen, että ihmisten keskim. elinikä voi aleta pysyvästi korona-infektioiden takia.

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

MrKAT

#6754
Nyt seuraa ikävä UUTINEN. (Ilmestyi jo viime viikolla ja mun piti märehtiä vähän, ja odottaa suhteuttavaa raamitusta kokeneilta tutkijoita.)

           Koronan uusinfektiot kasvava suuri riski - vaikka olisi rokotettu



Covid Reinfections May Boost Chances Of Death And Organ Failure, Study
Finds — And The Risk Increases Each Time You Catch It

- Forbes

Tiedejulkaisu jossa julkaistu on arvostettu Nature: https://www.nature.com/articles/s41591-022-02051-3
USA:n veteraanitilastoista saatii valtava määrä dataa koronan sairastaneista jne. Pääosin vanhempia miehiä.
(5,8 miljoonaa ihmistä, 5,3 miljoonaa kontrolliyksilöä, 444 000 sai yhden koronainfektion, 41 tuhatta toisenkin.)

Tämän tutkijan Al-Alyn omasta twitteristä:

Ziyad Al-Aly, MD @zalaly
Reinfection was associated with adverse health outcomes in unvaccinated
those who had 1 vaccine shot
those who had 2+ vaccine shots
https://nature.com/articles/s41591-022-02051-3


--- ... ---
Ziyad Al-Aly, MD @zalaly
10. marrask.
What does this mean for you?
If you have Covid once, twice, three or more times,
and
even if you are vaccinated and boosted
It is absolutely worth it to protect yourself from getting covid again[/i]
- https://twitter.com/zalaly/status/1590738391855157249

Tuossa näyttää kuviosta tulevan johtopäätäs että rokote ei suojaa ollenkaan!. Molemmilla, sekä rokottamattomalla että rokotetulla komplikaatioriskit yhtä moninkertaiset.

ARVIOINNIT:
Saksalaisessa  Deutsche Welle:ssä:
'Vaccine impact still unclear
The study failed to include some important elements, outside experts say.
"This study does not mention the impact of vaccines on reinfection
risks," said Beate Kampmann, a professor of pediatric infection and
immunity at the London School of Hygiene and Tropical Medicine.'

- https://dw.com/en/repeated-covid-19-infection-increases-health-risks-new-study-shows/a-63714302

Rokote suojaa tartunnoilta edes jonkin verran (3. infektion saaneita heissä vähemmän) joten rokote voi suojata myös  näiltä useiden infektioiden elinvaurioilta. Mutta tätä ei huomioida tutkimuspaperissa, arvioi tutkija Kampmann.
Suom. lääkärilehdessä (mm. virologi Vapalahti https://twitter.com/Olli_Vapalahti/status/1596107445008375809
asiantuntijana):

Toinenkin korona kuormittaa merkittävästi terveydenhuoltoa
Amerikkalaistutkimuksen mukaan toinen infektio on usein lievempi, silti komplikaatioita on enemmän niillä, jotka ovat sairastaneet koronan kahdesti verrattuna kerran sairastaneisiin.
...
Tärkeä katsoa tarkasti mitä on tutkittu
Helsingin yliopiston zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti perehtyi paljon keskustelua herättäneeseen tutkimusartikkeliin Lääkärilehden pyynnöstä. Hänen mukaansa sen tuloksista on joissain medioissa uutisoitu virheellisesti. Kyse ei ole siitä, että toinen tai kolmas infektio olisivat vakavampia tai vaarallisempia kuin ensimmäinen.

– Ensimmäisellä kerralla koronainfektion saaneen riski joutua sairaalaan tai kuolla on suurempi kuin toisella kerralla. Toinen sairastumiskerta on keskimäärin miedompi. Kuitenkin, kun verrataan toisen kerran sairastuneita niihin, jotka ovat sairastaneet vain yhden infektion, heillä riskit komplikaatioihin olivat suurempia, Vapalahti selittää.
...
Vähintään kahdesti koronan sairastaneilla oli kaksinkertainen yleinen kuolemanriski verrattuna niihin, jotka olivat sairastaneet koronan vain kerran. Lisäksi havaittiin, että heillä oli kolminkertainen riski joutua sairaalahoitoon kuuden kuukauden sisällä koronan sairastamisesta. Myös erilaisten sydänongelmien ja verisuonitukosten riski oli kolminkertainen.

Uusintainfektiot näyttivät lisäävän esimerkiksi keuhko-ongelmia, munuaisten toimintahäiriön riskiä, tyypin 2 diabetesta ja neurologisia ongelmia.
...
– Pilven hopeareunus kuitenkin on, että riski komplikaatioihin on huomattavasti pienempi kuin ensimmäisestä infektiosta. Sitä ei tässä tutkimuksessa oltu varsinaisesti verrattu, Vapalahti sanoo.

Vapalahti näkee, että sairastumista kannattaa aina välttää.

– Toinen infektio ei ole vaaraton. Riskit ovat riippuvaisia iästä ja immuniteetista, mutta kuitenkin riskit väestössä ovat merkittävästi pienempiä kuin ensimmäisessä infektiossa, hän puntaroi.

– Hieman vastaavasti influenssaviruksenkin uusintainfektiot näkyvät jälkitaudeissa, sairaalakuormituksessa ja kuolleisuudessa.  ...

  - Lääkärilehti 25.11.2022

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Norma Bates

Siitä on jo pidempi aika kun luin jostain että useamman tartunnan saaminen ei vähennä riskejä, vaan saattaa jopa pahentaa niitä. Mutta kyllä tässä nyt alkaa olemaan sekaisin kuin seinäkello.

Ihmisjoukossa riskit pienenevät uustartuntojen myötä, mutta yksilötasolla kasvavat?

Voisiko ajatella niin että eka tartunta on kuin monttu maassa johon astuessa voi nyrjäyttää nilkkansa. Ja jokainen uusi tartunta on uusi monttu, mutta aina edellistä pienempi? Mutta kun monttuja kertyy läjäpäin, niin silloin riski siitä että saattaa lopulta nyrjäyttää sen nilkkansa vääjäämättä vaikka kuinka pieneen monttuun, nousee?

Karikko



Hoitojakin kehitellään- ja pientä edistymistä, on ehkä saatu aikaan, mutta ei tuo nyt kovin tehokkaalta vaikuta- toisaalta kyse on kuitenkin ilmeisesti monisairaista ihmisistä pääasiassa. Otantakin melko pieni.

Kiinassakin on ilmeisen paljon rokottamattomia, vaikka rokotus-(pakko) oli aluksi edellytys, että yleensä pääsi kotoaan mihinkään.
Maaseutu on kuitenkin suuri ja siellä vielä paljon ihmisiä-- teho sinänsä, näyttäisi olevan samaa luokkaa, kuin länsimaissa, eli suurin piirtein melko olematon.


>>>

Kiinalaisten tulokset perustuvat 5 500 sairaalapotilaan 40-päiväiseen seurantaan. Potilaat olivat joutuneet sairaalaan lievän tai kohtalaisen koronavirusinfektion takia eivätkä tarvinneet lisähappea hoidon alkaessa. Potilaista 1 860 oli saanut molnupiraviiri-viruslääkettä ja 890 nirmatrelviirin ja ritonaviirin yhdistelmää. Vertailukohtana olivat koronapotilaat, jotka eivät saaneet koronalääkkeitä.

Koronalääkkeitä saaneet menehtyivät seurannan aikana 50–65 prosenttia epätodennäköisemmin kuin muut potilaat, tutkijat havaitsivat. He myös välttyivät tehohoidolta ja hengityskoneelta muita todennäköisemmin, minkä lisäksi heidän verensä koronaviruspitoisuus pieneni nopeammin.

https://www.is.fi/terveys/art-2000009230673.html

MrKAT

Epidemiologi Dr. Smith:n twiitti on jälleen auki. Ja sieltä löytyi arvostetun brittilääket. julkaisusta BMJ:stö koronarokotetutkimus lapsilla ja nuorilla Argentiinassa. Satoja tuhansia lapsia läpi käytiin, katsottiin PCR-testillä ettei aiempaa infektiota, jos oikein luin niin 150 tuhatta rokotettua verrattiin 60 tuhanteen rokottamattomaan.

Rokoteteho Argentiinassa lapsilla(3-11v) ja teineillä (12-17v) vrt rokottamattomat:
Rokotus: teinit mRNA:lla(Moderna ja Pfizer) ja lapset(3-11v) kiinalaisella Sinopharmalla
Infektioteho (estää sairastumasta+levittämästä):
   delta    :  61.2% lapsilla ja 66.8% (teini)nuorilla
   omikron: 15.9%   -"-    ja 26.0% -"-
Teho kuolleisuuteen:
   omikron: 66.9% lapsilla(suuri hajontaväli!) ja 97.6% nuorilla.


The BMJ @bmj_latest
The results of this new study suggest that the primary vaccination schedule is effective in preventing mortality in children and adolescents with covid-19 regardless of the circulating variant.

Includes a #VisualAbstract #BMJInfographic
https://bmj.com/content/379/bmj-2022-073070
- https://twitter.com/bmj_latest/status/1599010610301255680

Tuosta kuviosta näkyy että koronarokote esti pitkään sairastumasta deltaan (yli 2kk tehokas) mutta teho omikronia vastaan tippui nopeasti 2 kk:ssa.
Tuossa myös näkyy että kiinalainen Sinopharm lapsilla (children) on likimain yhtä tehokas kuin mRNA:t teineillä (adolescent) delta-variantille  mutta omikronille jo selvästi heikompi tehoinen.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Norma Bates

Siinä vaiheessa kun käsittääkseni koko maailmassa ei rokotettu vielä missään vauvoja, ilmeisesti MV-lehdestä oli siirretty erääseen keskusteluryhmään kuva jossa väitettiin että Argentiinassa on kuollut vauva koronarokotteen takia. Kuvan siirtänyt ihminen ei ollut vaivautunut lähdettä kertomaan, mutta itse selvitin Googlen kanssa että kyseessä oli MV-lehti, ja missään muualla koko netissä ei tällaisesta vauvan kuolemasta ollut mitään juttua.

Tässähän tulee sellainen olo että kaikkialla missä rokotteista on ollut vähäisinkään hyöty, ovat jotkut yrittäneet tehdä myyräntyötä ja pelotella ihmiset olemaan rokottautumatta. Herää kysymys mikä näiden ihmisten motiivi oikein on. Onko heillä jokin salaliitto koko ihmiskuntaa vastaan, jossa tarkoituksena on karsia porukkaa raskaalla kädellä? Jonkinlaisia "ekoterroristeja"?

Henkisissä piireissähän on ihmisiä joille kävisi mainiosti että ainakin 2/3 ihmiskunnasta kuolla kuukahtaa, kunhan "omat" jäävät henkiin. Itse en ole kyennyt tuollaisen hurmokseen lähtemään mukaan, koska aina tulee mieleen se inhimillinen kärsimys mikä seuraa kun väkeä vähennetään. Kyllä sen vähentämisen pitäisi tapahtua jo ennen kuin lasta on edes siitetty, eli ehkäisy kuntoon...

Karikko

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - joulukuu 04, 2022, 01:34:11

Epidemiologi Dr. Smith:n twiitti on jälleen auki. Ja sieltä löytyi arvostetun brittilääket. julkaisusta BMJ:stö koronarokotetutkimus lapsilla ja nuorilla Argentiinassa. Satoja tuhansia lapsia läpi käytiin, katsottiin PCR-testillä ettei aiempaa infektiota, jos oikein luin niin 150 tuhatta rokotettua verrattiin 60 tuhanteen rokottamattomaan.

Tälläiset tutkimukset onkin hyvä "teettää jossain kauempana olevissa maissa- argentiina lienee sopiva.

Satojentuhansien testit ja analysoinnit varmaan ovat halvempia siellä, ehkä jopa melkein ilmaisia, jos ne on tehty pelkästään kirjoituspöydän ääressä.

Arvostettuja testaajia näyttää löytyvän kyllä- tai löytyi. Nyt ne ovat jo harventuneet, kun rokotteiden apu on todettu melko olemattomaksi.

Vasta-aineet ovat yksi osa immuniteettia, mutta ilmeisesti ne rokotteiden avulla syntyvät vasta-aineet eivät estä virustartuntoja, eli ne ovat erilaisia, eivätkä tunnista oikeaa koronavirusta.

Jaska

#6760
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 04, 2022, 11:02:14
..
Henkisissä piireissähän on ihmisiä joille kävisi mainiosti että ainakin 2/3 ihmiskunnasta kuolla kuukahtaa, kunhan "omat" jäävät henkiin.
Kaksi kolmansosaa maapallon väestöstä (maapallon väestö on 7,9 miljardia) on saanut vähintään yhden koronarokotteen. Kuten muutkin, hekin joskus kuolevat. 13 miljardia koronavirusrokoteannosta on annettu. Koronatartuntoja on kirjattu 650 miljoonaa (olettakaamme että todellinen määrä on kaksinkertainen).  Koronakuolemia on kirjattu 6,5 miljoonaa, rokotuksilla on kuolemalta säästetty paljon suurempi määrä. Rokotusten vaikutus koronakuolemiin on selkeästi ymmärrettävä mitattava suure. Suurempi on kuitenkin rokotusten vaikutus koronan muiden terveyshaittojen torjunnassa.

Sormituntumalla ajattelen, että maailmassa on voinut sattua kymmenen tai sata koronarokotetun kuolemaa, jotka eivät olisi sattuneet ilman rokotusta. Näitä ei olisi pitänyt rokottaa, jos riski olisi tiedetty. Nämä ansaitsevat perusteellisen selvityksen turvallisuuden maksimoimiseksi.

Koronarokotusta seuraa usein kuumetta, päänsärkyä, väsymystä, lihaskipua ja rokotusraajan kipua, joka menee muutamassa päivässä ohi. Rokotus ei estä muita terveyshaittoja, joita ihmisellä ilmenee, kuin mihin rokotus kohdistuu, ei kuolemiakaan.

On arvioltu, että Suomen tämän vuoden koronakuolenista (n. 6500 kuolemaa, kuolema 30 päivässä koronatartunnan havaitsemisesta) 15% on sellaisia, joissa lääkäri ei arvio koronavirusinfektiota kuolemansyyksi. Vastaavasti yli 30 päivän jälkeenkin kirjataan koronavirusinfektiota kuolemansyyksi.

MrKAT

#6761
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - joulukuu 04, 2022, 11:02:14
Tässähän tulee sellainen olo että kaikkialla missä rokotteista on ollut vähäisinkään hyöty, ovat jotkut yrittäneet tehdä myyräntyötä ja pelotella ihmiset olemaan rokottautumatta. Herää kysymys mikä näiden ihmisten motiivi oikein on. Onko heillä jokin salaliitto koko ihmiskuntaa vastaan, jossa tarkoituksena on karsia porukkaa raskaalla kädellä? Jonkinlaisia "ekoterroristeja"?
MV on (ainakin ollut) Venäjän propaganda-kanava. Ja minun oli hiukan vaikea uskoa tai suhtautua ensitietoihin että valtio kuten Venäjä tahalleen levittäisi terveyttämme tuhoavaa propagandaa (tämä oli n.v. 2020 koronapandemian eka vuonna ja myöhemmin myös valheellista rokotuspropagandaa länsimaisista rokotteista).
   Sittemmin selvisi kirjoistakin että jo NL levitti 80-luvulla AIDSista valheellista propagandaa, salaliittoteoriaa, jonka se tiesi valheeksi.
   Jos Venäjän käsittää terroristivaltioksi jo 80-luvulta saakka niin sitten vähän tajuaa mutta silti vaikea ymmärtää.
Sitten nämä länsimaiset myyrät. Onko ne terveysterroristeja? Sekalainen joukko. Esim. (extreme) äärioikeisto tahtoo yhteiskunnan kaaosta+romahdusta jotta vähemmistöstä pääsevät enemmistövaltaan. Ja he ovat lyöttäytyneet netissä rokotevastaisiin porukoihin nakertamaan terveyttämme jotta yhteiskunnat romahtaisi.
   (Yahoon , helluntalaisten ja suomi24:n kristillisissä uskisporukoissa löytyi aina joku joka toivoi ihmisille suurta kauhua ja kärsimystä aiheuttavaa suurta katastrofia, jotta nämä syntiset löytäisi uskon Herraan. Logiikka on karmealla tavalla sama kuin edellä).
    Jotkut yksilöt tekevät isoa bisnesta rokotevastaisuudella, suurin osa yksilöistä kuitenkin taitaa uskoa itsekin täysin oman harhansa ja oletan että pääosin luulevat tekevänsä hyvää vapaustaistelemalla pahaa ilkeää valtiota ja instituutioita vastaan (kuten Iranissa tai Kiinassa).
    USA:ssa republikaanien joukoissa koronarokote ja maskivastaisuudesta on tullut identiteettitunnista kuin punalippu jolla merkataan omaa asemaa ja uskollisuutta puolueen (vapaus)ideologialle vaikka se merkkaisi ihmishenkien menetystä.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Karikko

^
Ei korona harhaa, harhaa on se, että sitä voitaisiin rokotuksilla torjua- ikävä tautihan tuo on.

Rokotuksia on ajettu alun jälkeen hieman pienemmällä paatoksella, kun ei oikein ole muutakaan millä voitaisiin kansaa "huijata" luulemaan sillä olevan jotain hyötyä.

Se on jo maksanutkin, niin rutosti, että rokotus-uskoa pidetään senkin vuoksi "henkissä".

Suomen rokotuskattavuus noin 80 prosentin luokkaa-- intian kuten jaska uskoo 94- eli jäljessä surkeasti ollaan tuosta "ylikehittyneestä maasta.
tänään MOT- kertoo koronan pitkäaikaisesta hoidosta suomessa, sitähän ei käytännössä juurikaan ole.
>>>


Long covidiin eli pitkäkestoiseen koronaan sairastuneiden määrä on Suomessa tilastojen valossa kasvanut selvästi.

Yli 21 000 ihmiselle on asetettu long covid -diagnoosi. Viime vuonna diagnoosin sai kolmisentuhatta henkilöä, eli luku on moninkertaistunut. Asia selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rekistereistä.

Potilaiden todellista määrää on mahdotonta tietää, sillä lääkärit asettavat oireileville diagnooseja hyvin vaihtelevilla kriteereillä eikä long covidin esiintyvyydestä ole Suomessa vielä väestötason tutkimusta.

– Suomessa on ollut laajalti vallallaan käsitys siitä, että long covid on psyykkinen tai toiminnallinen häiriö, ja se on saattanut vaikuttaa siihen, miten tähän suhtaudutaan. On ehkä katsottu, että hoitoa ei ole tarpeen kehittää, hän arvelee.

Roineen mukaan tieteellisen tutkimuksen valossa tiedetään jo, että long covidin mekanismit ovat biologisia eikä toiminnallisen häiriön tulokulma riitä selittämään oireita.

HUS johtaa parhaillaan noin 6,5 miljoonan euron EU-rahoitteista tutkimusta, jossa koronan pitkäaikaisoireiden taustalla olevia mekanismeja tutkitaan.

Mukana tutkimustyössä on HUSin koronavirusinfektion pitkäaikaisoireiden poliklinikan ylilääkäri Helena Liira. Hän näkee long covidissa toiminnallisia piirteitä.

Liiran mukaan HUSin poliklinikalla hoidettujen long covid -potilaiden oireiden taustalta ei juurikaan ole löytynyt poikkeavia löydöksiä esimerkiksi pään magneettikuvista.

– Tavanomaisilla menetelmillä löydöksiä ei ole, mutta tässä EU-hankkeessa käytämme vähän uudenlaisia tutkimusmenetelmiä. Nähtäväksi jää, löydämmekö poikkeavia löydöksiä.

https://yle.fi/a/74-20007043

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 05, 2022, 11:41:28
Suomen rokotuskattavuus noin 80 prosentin luokkaa-- intian kuten jaska uskoo 94- eli jäljessä surkeasti ollaan tuosta "ylikehittyneestä maasta.
^ Niin karikkoa

Kyllä, Suomi on jäljessä Intiasta yli 12-vuotiaiden koronarokotusasteessa, joka Intiassa on jo 95%. On jäljessä myös muista Pohjoismaista Ruotsia lukuunottamatta.

Intian 1,4-miljardisesta väestöstä 25% on alle 15-vuotiaita, joista a alle 12 -vuotiaita ei kai ole rokotettu ollenkaan. Keski-ikä Intiassa on 28 vuotta, yli 65-vuotiaita on alle 7%. Tilanne poikkeaa merkittävästi Suomen tilanteesta. Intia on valmistanut lisenssillä Astra-Zenecan rokotetta nimellä Covishield, jolla yli 75%  1027066351 rokotetusta on rokotettu. Intiassa on käytetty myös mm.  paikallisesti kehitettyä rokotetta Covaxin. Suomi voisi ottaa mallia aikuisten rokotusasteesta.. Koko väestöstä lapset mukaan lukien Intian rokotekattavuus  on Suomea alempi rokottamattomien lasten vuoksi. Tämänkin olisi nähnyt jos olisi katsonut aikaisemmin Intian Covid-19 tilanteesta antamani linkit.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - joulukuu 06, 2022, 02:53:47
Lainaus käyttäjältä: Karikko - joulukuu 05, 2022, 11:41:28
Suomen rokotuskattavuus noin 80 prosentin luokkaa-- intian kuten jaska uskoo 94- eli jäljessä surkeasti ollaan tuosta "ylikehittyneestä maasta.
^ Niin karikkoa

Kyllä, Suomi on jäljessä Intiasta yli 12-vuotiaiden koronarokotusasteessa, joka Intiassa on jo 95%. On jäljessä myös muista Pohjoismaista Ruotsia lukuunottamatta.

Intian 1,4-miljardisesta väestöstä 25% on alle 15-vuotiaita, joista a alle 12 -vuotiaita ei kai ole rokotettu ollenkaan. Keski-ikä Intiassa on 28 vuotta, yli 65-vuotiaita on alle 7%. Tilanne poikkeaa merkittävästi Suomen tilanteesta. Intia on valmistanut lisenssillä Astra-Zenecan rokotetta nimellä Covishield, jolla yli 75%  1027066351 rokotetusta on rokotettu. Intiassa on käytetty myös mm.  paikallisesti kehitettyä rokotetta Covaxin. Suomi voisi ottaa mallia aikuisten rokotusasteesta.. Koko väestöstä lapset mukaan lukien Intian rokotekattavuus  on Suomea alempi rokottamattomien lasten vuoksi. Tämänkin olisi nähnyt jos olisi katsonut aikaisemmin Intian Covid-19 tilanteesta antamani linkit.

Intian tuntemusta ei taida pahemmin löytyä jaskalta, jos uskoo moisia juttuja intian kyvyistä rokottaa kansaansa tulla tehokkuudella.

Linkkiuskollisuus voi olla kyllä jumalallista- kirkkokin toimii hyvin uskonnon avulla- ainakin papit saavat palkkansa ja kansa maksaa.

Katselepa joskus vaikka matkailuohjelmia, joita intiasta näytetään aina joskus- niin voit kyllä hieman muuttaa käsityksiäsi intian tehokkuudesta.

Luultavasti kaupungeissa kyllä rokotetaan kohtuullisesti, mutta melkoista operointia vaatisi viedä maaseuduilla rokotteita ja rokottajia- 

Luultavasti 50 prosentin kattavuuskin on liioiteltua- edes kertaalleen rokotettuina.