Kirjoittaja Aihe: Koronavirus  (Luettu 558671 kertaa)

0 jäsentä ja 5 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7440 : Marraskuu 10, 2023, 16:20:15 »

 Myös positiivisen koronatestin saaneilla kaikkein vanhimmilla koronaan kuoleminen väheni puolet 2021 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Koronakuolemissa ei tuolloin ollut kaikkiaankaan ensimmäinen tuhat ollut tullut täyteen.

2021 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana ei siis ollut edes tuhatta koronaan kuollutta.  Vaikka koronaa oli jo ollut toista vuotta suomessakin tarjolla.

Seuraavan kahden ja puolen vuoden rokottelemisen jälkeen ollaankin jo yli 10 000:n kuolleen määrissä.

Tilastojen mukaan siis on melkoinen nousu..
Ai et ole lainkaan seurannut koronatilannetta edes kirjoituksista tässä ja muissa kirjoittamissasi ketjuissa, vaan ajattelematta kopsannut osia iltapäivälehtien koronakirjoituksista?

Tammi-maaliskuussa 2021 oli yhteensä n. 300 koronakuolemaa Suomessa. Sekin enemmän kuin viime kuukausina.

Suomen 10000 tähänastisesta koronakuolemasta on kaksi komasosaa vuodelta 2022 ja siis "lievän" omikronin aiheuttamia. Ja suurin osa koronakuolemia on rokotuksin torjuttu. Katso aluksi se kuva koroanakuolemien ja -sairaalahoitojen ediintymisestä Suomessa!


^

Pitäisihän sinun luottaa tilastoihin eikä selittää omia höpinöitäsi siihen-

Koronarokotusten jälkeen on kuollut kymmenkertainen määrä ihmisiä, (yli 10 000) 2,5 vuodessa, kuin sitä ennen 1,5 vuodessa. (alle 1000) silloin ei vielä rokotuksia ollut.

Melkoinen nousu.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7441 : Marraskuu 10, 2023, 20:13:46 »
Tiedosta kiinnostuneille ei ole sotkua koronatiedoissa.

Mutta jos joku väittää, että alkuperäisen viruksen jälkeen eli rorokotukset aloitettaessa virusmuunokset eivät enää aiheuta vakavaa tautia vaan rokotukset aiheuttavat koronakuolemat joita edelleen rokottamattomille ilmaantuu useammin, niin tykännee palturin puhumisesta varsinkin jos saa vastauksia.

Runsaiden sairastamisten kautta saadulla immuniteetilla ero rokotettujen ja rokottanattomien välillä on tosin pienentynyt, muttei poistunut.

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7442 : Marraskuu 11, 2023, 11:54:49 »
^

Valehtelevatko tilastot, vai voiko tilastoja kertoa monella tapaa.. ilmeisesti. Asiat näyttävät erilaisilta riippuen siitä miten ne tilastot esitetään.

Jaskahan on jatkuvasti esittänyt tilastoja jotka vahvistavat hänen esittämällään tavalla hänen omaa uskoaan  eikä ole ottanut huomioon vaihtuvia tekijöitä.

Mutta asiasta toiseen- Asko järvinen kertoi koronatilanteessa tänä aamuna. ylellä.

Ilmeisesti koronan vuoksi nousee korkeaa kuumetta vanhuksille ja he joutuvat sen vuoksi sairaalahoitoon.  Vaikeaa sairausmuotoa ei silti juurikaan ole.

>>

Nyt erityisesti iäkkäillä ihmisillä koronatartunnasta nousee korkea kuume, jonka seurauksena yleistila laskee. Iäkkäitä ihmisiä hakeutuu sairaalahoitoon jo taudin ensipäivinä.

– Kuume on yllättävän yleinen löydös vanhuksilla, koska vanhuksilla korkea kuume nousee usein huonosti, Järvinen kertoo.

Järvisen mukaan on vaikea sanoa, mistä tämän hetken kuumeen korostuminen oirekuvassa johtuu.

– Kuume on elimistön puolustusreaktio. On vaikea sanoa, johtuuko tämä siitä, että elimistön puolustusreaktio on tullut niin voimakkaaksi ja ihmiset ovat saaneet immuniteettia tautia vastaan, vai onko se viruksen ominaisuus, Järvinen sanoo.

Vaikka iäkkäillä tauti näkyy herkemmin tällä hetkellä, Järvisen mukaan valtaosalla oireet ovat kuitenkin lieviä.

Koronapotilaiden määrä on selvästi lisääntynyt. Tällä hetkellä noin 20 prosenttia erikoissairaanhoidossa olevista koronapotilaista on hoidossa koronan takia. Perusterveydenhuollon osastoilla on iäkkäitä potilaita, jotka eivät enää pärjää kotona.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7443 : Marraskuu 11, 2023, 12:28:55 »
Ylen Ykkösaamussa tänään TV:ssä ja radiossa HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen  https://areena.yle.fi/1-63224068 käsitteli laajasti koronavirustautitilannetta.

Tartuntoja on viime viikkoina aivan aikaisempien epidemiahuippujen tasolla, ehkä ylikin, eikä tarkkoja lukuja tiedetä. Tartunta leviää koska suurella osalla väestöä ei ole suojaa vallalla olevaa muunnosta vastaan kunnes suojaa muodostuu. Rokotuksilla ja sairastamalla saadaan suoja vain lyhyeksi aikaa. Sairaalahoitopaikoissa ei olla aivan huippulukemissa ja HUS:issa ilman muuta syytä sairaalassa on vain 20% koronapotilaista. Tämä on suuri muutos.  Nyt kiertävän EG 5 (Eris) muunnoksen Järvinen arvelee hellittävän jouluun mennessä kun tautia on liikkeellä nyt paljon. Mitä sitten, ei tiedetä. Aallothan tulevat uusien yleistyvien muunnosten myötä. Järvisen mukaan tehsterokotteesta saadaan noin 50% suoja tartuntaa vastaan noin 1-3 kuukaudeksi. Nyt jaettavat tehosterokotteet on räätälöity viime kevättalven muunnokselle. Tehohoitoa kaipaavia hengitysvaikeuksia on vähän. Hyvin harva saa niin vaikean taudin, että henki olisi sen vuoksi uhattuna. Jos on rokottamaton eikä ole tautia sairastanut, riskit vaikeisiin oireisiin ovat kuten aikaisemminkin.

« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2023, 12:36:35 kirjoittanut Jaska »

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7444 : Marraskuu 11, 2023, 17:45:45 »
^

Järvinen ei varsinaisesti sanonut, että rokotuksesta saataisiin suojaa tartuntaa vastaan.

Hän siis kertoi rokotuksen auttavan vasta-aineiden kautta kuukaudesta kolmeen ja "ehkä" suojaavan tartunnalta.

Sen voi kyllä kuunnella uudelleen..

50 prosentin tehoisia parhaimmillaan kuten flunssarokotteetkin, jos hyvin käy. Senkin hän sanoi.  Sekin ilmeisemmin koskee vasta-aineiden tehoa, koska ei ole mitään korrelaatiota limakalvo-immuniteetista rokotusten yhteydestä.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7445 : Marraskuu 11, 2023, 20:04:12 »
Järvinen tänään:

Meistä valtaosa ei rokotetta tarvitse. Rokotteella estetään sitä vaikeaa taudin muotoa, Se ei tartuntoja juurikaan estä tai siinä sen teho on lyhytaikainen ja vain osittainen.

...Isolla osalla ikäihmisistä ei ole edes hjengitystieinfektion oireita...Hyvin harvalla on enää riskiaä saada sellaista vakavaa koronavirustautia, jossa henki olisi tämän taudin takia uhattuna. ...
EG5 virus aiheuttaa tyypillisiä jengitystieinfektioit, jonka taudin kirjo on hyvin laaja kuten aikaisemminkin. Isolla osalla se on hyvin vähäoireinen, jopa lähes oireeton. Voi olla myös hyvin rajuoireinen influenssan kaltainen taudinkuva, jossa tauti alkaa äkillisesti korkealla kuumeella, lihas- ja jäsensäryllä ja sitten siihen tulee hengitystieinfektion oireita ja päänsärkyä. Taudinkuva on hyvin vaihteleva. Ei ääkäri eikä ihminen itse kykene päättelemään mikä tauti taudinkuvan taustalla on.

Rokotuksilla ei kyetä taudin tartunnan saamista  estämään. Se on ollut tiedossa siinä vaiheessa kun rokotukset alkoivart keväällä 2021. Edelleen tuntuu, että asetetaan toiveita että rokotuksilla voitaisin siltä tartunnalta hyvin välttyä. Se onhyvin luhytaikainen se teho siihen. Se kuvastaa sitä, että tämä koronavirus on hyvä muuntautumaan. Se muuntaa sitä piikkiproteiiniä, joka on tartunnalle se tärkein rakenne, niin että se aikaisempi rokotu tai sairastettu tauti ei anna tartunnalta suojaa. Eli tälläkin hetkellä valtaosa väestöstä on vailla suojaa tätä uutta virusta vastaan ja tauti leviää.

- Järvinen: Näille ikkäihmisille toivotaan, että rokotteeota tulisi suojaa pahimpaan epidemia-aikaan  sitä kautta, että se nostaa vasta-ainetasot kprkealle ja antaa ehkä noin 50-%:sen suojan sitä tartuntaa vastaan. Sen suoja tartunnalta ei ole kovin hyvä.
-Toimittaja: kuinka lyhytaikainen suoja on?
- Järvinen: Phan tarkkaan emme tiedä, mutta se vaihtelee kuukaudesta kahteen kolmeen.Kun karikko jotain kirjoittaa, niin oletuksen voi aina pitää, että se ei pidä paikkaansa.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2023, 20:35:25 kirjoittanut Jaska »

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7446 : Marraskuu 12, 2023, 10:55:37 »

 Se kuvastaa sitä, että tämä koronavirus on hyvä muuntautumaan. Se muuntaa sitä piikkiproteiiniä, joka on tartunnalle se tärkein rakenne, niin että se aikaisempi rokotu tai sairastettu tauti ei anna tartunnalta suojaa. Eli tälläkin hetkellä valtaosa väestöstä on vailla suojaa tätä uutta virusta vastaan ja tauti leviää.

- Järvinen: Näille ikkäihmisille toivotaan, että rokotteeota tulisi suojaa pahimpaan epidemia-aikaan  sitä kautta, että se nostaa vasta-ainetasot kprkealle ja antaa ehkä noin 50-%:sen suojan sitä tartuntaa vastaan. Sen suoja tartunnalta ei ole kovin hyvä.
-Toimittaja: kuinka lyhytaikainen suoja on?
- Järvinen: Phan tarkkaan emme tiedä, mutta se vaihtelee kuukaudesta kahteen kolmeen. [/i]


Kun karikko jotain kirjoittaa, niin oletuksen voi aina pitää, että se ei pidä paikkaansa.


Jaskan mielipiteet eivät välttämättä ole oikeita, hänellä on valistunut tapa olla kuulematta, mitä itsekin kirjoittaa..

Alleviivaus..

Järvinen kertoo ensin ettei suojaa tule koska virus mutatoituu ja sitten vähän myöhemmin, että ehkä rokotuksesta on jotain hyötyä, kuten kerroin.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7447 : Marraskuu 12, 2023, 13:27:18 »
Järvinen ei varsinaisesti sanonut, että rokotuksesta saataisiin suojaa tartuntaa vastaan.

Järvinen nimenomaan sanoi, että rokotteiden tartunnanestoteho on lyhytaikainen ja vaillinainen. Ei sanonut rokotteiden ehkä suojaavan tartunnalta. Vaillinainen siksi, että tehosterokote on räätälöity viimekeväiselle variantille ja nykyinen valtavariantti on sen sukua muttei sama. Rokote tuottaa elimistöön vanhan version piikkiproteiinia elimistön suojameekanismin herättelemiseksi.

Noin 50% teho tarkoittaa että ilman rokotusta ja sairastamisia tartuntoja saadaan kaksinkertainen määrä, osuus kyseisessä populaatiossa. Noin 50% ei tarkouita enintään 50%, mitä jälkimmäisellä tässä mhdettiinkaan tarkoittaa. Ainakaan vielä ei tiedetä millaiseksi tartunnanestoteho muodostuu. Ensimmäisiin kokemuksiin rokotteesta maailmalta varmaan arvio perustuu.

Ainut paikka missä kiinnitin huomiota sanaan ehkä oli "ehkä noin 50-%:sen suojan". Minulle se sanoo, ettei asiantuntija odota lähellekään 90% tartunnanestotehoa, joka varmaan odotettaisiin jos räätälöinti olisi ehdottomalle valtavariantille. Nyt vallassa oleva eris voi korvautua uudella variantilla parin kuukauden kuluessa. Viruksen muuntumisnopeus - kilpailukykyinen virus levittäytyy maailmaan muutamassa viikossa - on selitys rokotteilla ja sairastamalla saadun immuniteetin nopealle vanhenemiselle.

Uusia sioita Järvisen haastattelussa ei esiin tullut, mutta se välitti laajan näkemyksen.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 12, 2023, 17:21:07 kirjoittanut Jaska »

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7448 : Marraskuu 12, 2023, 16:09:13 »

50%:ia voidaan tulkita monella tapaa. Jos on sata rokotettua, voiko se tarttua 50 ja olla tarttumatta 50.

Vai puhutaanko todennäköisyydestä, jos on altistunut voi saada sen joka toisella altistuskerralla.
Voi riippua myös siitä kuinka paljon sitä virusta saa kerralla jotta se riittäisi tautiin.

Aina on myös niitä joihin virus ei lainkaan näytä saavan otetta, eli eivät sairastu ja tuskin tulevat testatuiksi, eli eivät tilastoidu. Heitäkin lienee vähintään neljännes väestöstä.

Järvisen "ehkä" on siinä mielessä ihan aiheellinen, ei kannata luottaa siihen ettei saa tartuntaa, vaikka kuuluisi siihen osaan, jolla ei näytä tauti olevan nuhaa kummempi.

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7449 : Marraskuu 15, 2023, 11:14:22 »

Luultavasti koronavirusbuumi menee kohtuullisen nopeasti ohitse, sillä sehän on tehokkaasti tartuttanut suuren osan väestöä ja siitähän saa jonkinlaisen immuunisuojan, tähän varianttiin.

Rokotukset eivät oikein jouda nykyiseen tilanteeseen vaikutta, mutta varmaan niitä taas ylistetään, kun uusi aalto heikkenee parin kuukauden jälkeen "oletettavasti".


Aiemmin koronaan sairaana töihin menneet olisi melkein "ammuttu" nyt heidät pakotetaan töihin..

>>

Broas toteaa, että lähtökohtaisesti flunssaoireista kärsivän perusterveen ihmisen ei kannata testata koronaa. Myöskään riskiryhmään kuuluvan oireettoman ihmisen ei kannata suotta tehdä testiä. Testin tekeminen voi olla järkevää, jos esimerkiksi perheessä on koronaa tai influenssaa ja altistuu taudille toistuvasti.

Käytännössä esimerkiksi monissa yrityksissä työntekijät eivät kuitenkaan saa olla poissa, vaikka testi olisi positiivinen, jos oireita ei ole.

Kannattaisiko työnantajien Broaksen mielestä muuttaa suhtautumista?

– Tämä on vähän harmaa alue, että voiko turvallisesti mennä oireettomana töihin, vaikka testi on positiivinen. Terveydenhuollon yksiköissä, joissa hoidetaan riskiryhmiin kuuluvia, halutaan toimia mahdollisimman turvallisesti, Broas sanoo.

https://yle.fi/a/74-20059662Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7450 : Marraskuu 16, 2023, 10:28:59 »

Jonoissa pyörtyillään. Omituista> olisi varmaan ollut hyvä tarjota edes ilmaisia ämpäreitä lohdukkeeksi, kun ei ilmaista piikkiä ei olekaan riittänyt kaikille tarpeeksi nopeasti.

Tosin Mäkijärvi kertoi jo eilen illalla, että sairastuneitten määrä on alkanut vähentyä eikä kuormitus ole enää kasvanut ainakaan Hussin ja eteläsuomen alueella.

Eli potilasmäärä on jo kääntynyt laskuun. Sehän oli odotettavissa. Rokotukset eivät siis ehtineet tähän buumiin mukaan lainkaan.  Miljoonan rokottamiseen menee varmaan ainakin pari kuukautta nykyisellä tahdilla.

>>

Jonottajat ovat pyörtyneet, Iisalmessa katosi kelakortit
Ongelmia on myös muualla. Kymenlaakson ilman ajanvarausta toimivat kausirokotuspisteet ruuhkautuivat alkuviikosta pahasti. Esimerkiksi Kotkan Karhulan rokotuspaikalla joutui odottamaan vuoroaan jopa neljä tuntia. Paikalle jouduttiin hälyttämään ensihoito auttamaan pyörtyileviä jonottajia.

Tätä ennen osa Kotkan keskustassa asuvista eläkeläisistä pohti koronarokoteboikottia, koska lähimpään paikkaan on vajaan kymmenen kilometrin matka.

https://yle.fi/a/74-20060319

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9496
 • Electrical Cat
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7451 : Marraskuu 19, 2023, 02:21:25 »
Joillekin (tai useille?) korona ottaa koville, tai jälkiväsymys kestää pitkään. Ja kamala laihdutuskeinokin. X:ssä:

pebe @pebeinkd
Jumalauta oli karmee korona. Kamalin tauti joka on kohdalle sattunu. Painoki tippu yli neljä kiloa kun mikään muu ku protskupirtelöt ei pudonnu 😬
Aivan junan alle jäänyt olo.
-------
pebe
Tosi moni tuttu sanonut et kovemmat oireet kuin ekojen aaltojen, mutta sairaalahoitoa vaativat taas kai on vähentynyt. Mullakin eka oli aika paska mut tää oli aivan mayhemiä.
-------
SalomaAn ❁🇫🇮 @saloma_an
Huh. Nyt on täällä Pirkanmaalla paljon liikkeellä, korkea kuume ja raju nopea tauti. Toipumista!
-------
pebe
Edellisestä kesti kyl sattanan kauan palautua. Monta kuukautta oli jaksamisen kanssa tiukkaa. Toivotaan et menee nyt nopeemmin.
-------
Vetus Flatus
Hitto! Mittasin esimerkin innoittamana ja samat 4kg! Viikossa! Enkä mikään tuhti ole. Lihasta on jonkin verran.
Edelleenkään ei kestä päivää hereillä. Vähänkin jos toimii, se vetää päikkäreille. Sen takia parit päikät menee joka päivä. Eikö vaikuta edes yöuniin. Nekin 2t pidemmät
-------
pebe
Nestettähän lähtee hoikastakin ihmisestä äkkiä paljon. Itse ainakin hikoilin niin paljon kuumehorkkien heitellessä että pyykkikori jatkuvasti rättiä pullollaan
-------
Petteri Koskinen @Circucircus
Ooks ottanu rokotteet? Itellä.oli korona viime vuon kevyempi ku influensaa
-------
pebe
Joo, mut edellisestä on herratietää kauan, liekkö noissa tehojakaan enää.
-------
Petteri Koskinen
Joo tiien parilla koronaa ollu tänä vuon ja tuntuu olevan pahempi. Kantsii kyl hakee
-------
Tuomas T. A. Hanhikangas 🇫🇮 @Huuto_Metsasta
Mulla on ollu korona kolme kertaa ja joka kerta olen ollu kipeämpi kuin malariaa sairastaneena, mulla on sekin ollu useamman kerran.
-------
Taina Mäkinen @TainaMakinen
Sama tauti, enkä kyllä toivo kenellekään! 2 viikkoa, nyt alkaa hiukan olla normimpi olo. Toivotaan, että todellakin meni jo ohi🤒😨Paranemista!🙏👍
-------
P&M² ♏🌈.. @RyyppoP
En tiiä luulenko vaan, mutta mun mielestä nyt on useampi kirjoittanut tänne, että on saanu koronan, ku mitä itse pandemian aikana. Ite havahduin asiaan vasta muutama viikko sitten ja yritin hv-alueelta ettiä tietoa mm. rokotuksista: ei mitään! Voimia!❤
-------
Juha-Matti Hakala @jiimhoo
Mulla koronat ei oo olleet pahoja. Sika taas oli kammottava, mutsikin meinas kupsahtaa siihen. Koronan se hoiti nätisti.
-------
Sari Mustonen @sarimustonen
Täälläkin tää kolmas on ollut kova. Kovempi kun ykkönen, aika samanlainen kun toka
-------
Marcus @MarcusJank
Itsellä huomattavasti lievempi,mutta sitkeämpi.
-------
Mika Turunen @Herkkoski
Ai eikö se olekaan pelkkä nuha? No on kyllä erikoista et rokotevastaiset sekopäät ovat väärässä
-------

 - https://twitter.com/pebeinkd/status/1725790680746795474


Vaikka olisi jo koettuna korona tai 2 takana niin tämän syksyn korona voi olla silti paha tai pahin ikinä.
  Tämä ketjun aloittaja pebe ei kuulu riskiryhmään joten ei asiaa koronarokotuspaikoille. Vaikka selvästi jotenkin geneettisesti tai muuten immunologisesti tämä korona tuntuu olevan hälle aina vaikea.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 19, 2023, 02:30:43 kirjoittanut MrKAT »
Etelän maiden huivikiellot ei sovi Suomen liberaaliin kulttuuriin. Vapaasti pukeutuva nainen polkee islamilla öyhöttäjät littanaksi.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9496
 • Electrical Cat
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7452 : Marraskuu 30, 2023, 01:41:09 »
Long covidista Ruotsista uunituore tutkimustulos (Lundberg-Morris).

Rokotesarja vähentää long-covid riskiä joka pistoskerta:
 1. koronarokotus vähensi riskiä 21%
 2. koronarokotus vähensi riskiä 59%
 3. koronarokotus vähensi riskiä 73%
rokottamattomiin verrattuna.

Does timely vaccination help prevent post-viral conditions?
BMJ 2023; 383 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.p2633 (Published 22 November 2023)
...
Those who received one or more covid-19 vaccines before acute infection were 58% less likely to develop post-covid-19 condition than unvaccinated individuals (0.4% v 1.4%; adjusted hazard ratio 0.42, 95% confidence interval 0.38 to 0.46). Further analysis showed a dose-response relation: the first dose reduced the risk of post-covid-19 condition by 21% (adjusted hazard ratio 0.79, 0.68 to 0.91), two doses by 59% (0.41, 0.37 to 0.45), and three or more doses by 73% (0.27, 0.23 to 0.32). These are impressive findings, and they are similar to the cumulative protective effect of vaccines against outcomes of acute infection, such as severity of illness and death.

 - https://www.bmj.com/content/383/bmj.p2633

Tässä taisi olla aika tiukat kriteerit long-covid-diagnoosilla ja tässä ei oltu koronan uhrien oman ilmoituksensa varassa kuten monissa muissa tutkimuksissa. Vaan:  a clinical diagnosis using ICD-10 (international classification of diseases, 10th revision) coding. =kliininen diagnoosi käyttäen ICD-10 (kansainvälinen sairauksien luokittelu, 10. tarkistus) -koodausta
Long covid oli tässä määritelty is defined as persistent symptoms at three months from the onset of covid-19, with symptoms that have lasted for at least two months. = Se määritellään jatkuviksi oireiksi kolmen kuukauden kuluttua covid-19-taudin alkamisesta, ja oireet ovat kestäneet vähintään kaksi kuukautta.
(En vieläkään tajua varmalle, kun käsitin että 3 kk:n sisällä/kuluessa eikä "kuluttua" kuten google kääntäjä käänsi),
Etelän maiden huivikiellot ei sovi Suomen liberaaliin kulttuuriin. Vapaasti pukeutuva nainen polkee islamilla öyhöttäjät littanaksi.

Poissa Karikko

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 11130
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7453 : Marraskuu 30, 2023, 10:41:28 »
^
Mitä riskiä se vähentää?
Tarkoitatko kuolemisen riskiä?
Pitkä korona on kuitenkin melko huonosti diagnosoitu ja aika epätarkkaa on edelleen kellä sitä yleensäkään on--


Rikin väheneminen on melko epätarkka ilmaisu. Paleltumisriskiäkin vähentää se ettei mene ulos pakkasella ja jos menee muistaa pukeutua lämpimästi.

Rokotusten toimivuutta parantaa, se ettei saa tautia, eli ole sellaisessa paikassa, missä tartunnat ovat mahdollisia.

Lopullinen turvapaikka tulee sitten jokaiselle aikanaan.-

>>

9.11. 18:26

Jaa
Suomessa on tänä vuonna kuollut noin 2 200 henkilöä, joiden kuolinsyyksi on todettu korona tai joiden kuolemaan koronavirustartunta on vaikuttanut.

– Kuolemansyyt varmistuvat kuolintodistuksista. Kuolintodistuksiin koronan aiheuttamia kuolemia on tähän mennessä vuonna 2023 kirjattu noin 1200, sanoo THL:n ylilääkäri Tuija Leino.

Tänä vuonna todetut koronakuolemat näyttävät jäävän kolmannekseen viime vuonna kirjatuista. Vuonna 2022 korona aiheutti 3 800 ihmisen kuoleman ja myötävaikutti noin 2 400 ihmisen kuolemaan.

THL ennakoi, että koronakuolemien määrä kasvaa todennäköisesti lähiviikkoina, vaikka syksyn korona-aalto on jo selvästi taittunut.

Yhä useammin koronainfektion yhteydessä kuolemansyy on muu kuin korona, tavallisimmin muistisairaus tai sydänsairaus, Leino sanoo.

https://yle.fi/a/74-20062798

PERUSTERVEIDEN iäkkäiden oireet ovat syksyn korona-aallossa olleet kohtalaisen lieviä. Iäkkäitä on kuitenkin myös menehtynyt koronainfektion vuoksi.

Väestön kokonaiskuolleisuus kasvaa joka talvi influenssakaudella. Korona on yksi kokonaiskuolleisuutta nostavista infektiotaudeista. Se aiheuttaa kuitenkin vain murto-osan kaikista kuolemista.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4979
 • Taivahan tosikko
Vs: Koronavirus
« Vastaus #7454 : Marraskuu 30, 2023, 19:19:38 »
Long covidista Ruotsista uunituore tutkimustulos (Lundberg-Morris).

Rokotesarja vähentää long-covid riskiä joka pistoskerta:
 1. koronarokotus vähensi riskiä 21%
 2. koronarokotus vähensi riskiä 59%
 3. koronarokotus vähensi riskiä 73%
rokottamattomiin verrattuna.

Nähdessämme tällaisia tuloksia Ruotsista ajattelemme heti niiden kuvastavan hyvin myös Suomen tilannetta.

Erityisesti tuossa esityksessä kiinnittää huomiota rokotuskertojen määrän voimakas vaikutus long covidin ilmaantuvuuteen. Itselläni on pinttynyt epäilys, että on oleellista, että tartunta saataessa rokotuskerrasta on lyhyt aika eli rokotteen teho hiljalleen heikkenee myös long covidia vastaan. Kun rokotuskertoja on paljon, viimeisimmästä rokotusannoksesta on vähemmän aikaa kuin jos rokotuskertoja on vähän. Siis rokotuksista ei yksilö saa niinkään kasvavaa suojaa long covidia - koronaoireiden esiintymistä vielä kolmen kuukauden kuluttua tartunnasta - vastaan, vaan uudet rokoteannokset tehostavat heikkenevää suojaa.

Puoli miljoonaa ruotsalaista kattavan tutkimuksen löydös oli, että koronatokotteet suojasivat pitkittyneitä koronahaittoja vastaan kuten suojaavat vakavaa koronavirustautia ja koronakuolemia vastaan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 30, 2023, 19:31:20 kirjoittanut Jaska »