Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 14 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - marraskuu 08, 2021, 10:26:57
Että jos on perussairas, niin mitäpä sitä rokotetta ottamaan kun sairaalaan joutuu kumminkin? Sekin pitäisi tilastoida kuinka moni riskiryhmäläinen sairastaa ei-sairaalahoitoa vaativan koronan.

No enpä tiedä, mutta parempi ottaa, jos luottaa siitä olevan hyötyä, muiden vuoksi ottaminen on kuitenkin eri asia- tekopyhyys ei tuota onnea.

Noin viisikymmentäviisutuhatta ihmistä kuolee vuosittain suomessa ja he taitavat olla aika hyvin rokotettuja, joten ilmeisesti huonokuntoisia elämänsä loppupuolella olevia kyllä rokotellaan.

Kaikille heikkokuntoisimmille ei kyllä ilmeisesti enää suositella eikä anneta piikkiä.

Norma Bates

Jostain kumman syystä otin tetanuspiikinkin, vaikkei se tee minusta kuolematonta. Pointti on siinä ettei tarttis kärsiä määräänsä enempää...

Jaska

#4952
Lainaus käyttäjältä: Karikko - marraskuu 08, 2021, 10:06:47
Noin neljä viidestä alkaa olla rokotettuja, lisäksi tartuntoja on todettu noin 162 000 kappaletta joka ilmeisesti on lähinnä jäävuoren huippu, eli oikea määrä on varmaan vähintään kymmenkertainen.
Juu ei, vahvistetun covid-19 taudin on potenut kohta 3% suomalaisista, muistaakseni vasta-ainetutkimusten perustella vahvistamattomia on suunnilleen saman verran ja he eivät tiedä sairastaneensa koronavirustautia, sehän ei lievänä oireiltaan poikkea flunssasta. Väestöstä 70 % alkaa olla rokotettu (80% yli 12-vuotiaista, mutta sairastuvat alle 12-vuotiaatkin, vaikka hyvin harvoin joutuvat sairaalaan.)

60 vuotta täyttäneitä on Suomessa reilu puolitoista miljoonaa,  30 % väestöstä. Että pieni on koronan sairastaneiden joukko heihinkin verrattuna.

LainaaIlmeisesti jo sairastaneilla ei ole suurempaa hinkua rokotuksiin, eikä sitä aina oikeastaan voikaan ihmetellä. Jonkinlainen "pakkomielle" on saada "kaikki rokotettua, vaikka se ei juurikaan tuo muutosta asiaan.
Ymmärtäjät suosittavat sairastaneille yhtä rokotetta. Ainakin alkuaan puoli vuotta sairastamisen jälkeen, mutta taitaa saada nopeamminkin koronapassiin liittyvien sähellysten vuoksi.

Korkealla rokotusasteella on pyrkimys saada tartunnat alas, niitä on liikaa ja lisääntyy.  Rajoitusten sijaan on saatu rokotukset, mutta tartuntojen määrä nousee tällä menolla ennätyksiin. Pelätään sairaaloiden ylikuormittumista niin että muutakaan terveydenhoitoa - jota on valtaosa - ei kyetä hoitamaan.

Koronarokotetuila sairastuneilla on rokotuksesta apua sairauden vaikeuteen, mutta rokottamattomilla ei edes sitä.

LainaaPikkulasten rokotukset lastentautien suhteen kattavat noin 98 prosenttia, eli oikea rokotevastaisuus lienee korkeintaan parin prosentin paikkeilla ja heidän päätään ei ilmeisesti mikään käännä.
Suomessa on varsin myönteinen suhtautauminen esivaltaan jonka asiana on hoitaa yleiset asiat. Koronavirusrokotuksen karttelussa on mielestäni tuntemattoman pelkoa. Mielessä on sikainfluenssan harvinaiset narkolepsiatapaukset. Ennen käyttämättömän tekniikan pelätään muuttavan ihmistä tavalla, jota rokotteen kehittäjätkään eivä tiedä tai salaavat. Ja tietenkin on niitäkin, jotka haluavat nimenomaan virallisesta poikkeavan vaihtoehtoisen "totuuden".

LainaaRokotettujen joutuessa sairaalaan saatuaan tartunnan muistetaan myös kertoa, että heillä on perussairauksia jotka altistavat, mutta koskaan ei "viitsitä kertoa, millaisia vaivoja on ollut rokottamattomilla jotka joutuvat sinne.

Ovatko he muka aina perusterveitä?
Minäkin haluaisin, että olisi kerrottavissa yksinkertainen selitys miksi toiset sairastuvat mutta useimmat eivät (esimerkiksi yhdessä asuvassa perheessä). Ja että asian ymmärtämisestä olisi apua sairastumisen välttelyssä. Tiedämme miten ikä lisää sairaalaanjoutumisriskiä kymmeniä tai satoja kertoja ja ylipainon ja tupakoinnin olevan pahasta, mutta iän rapistamaa kroppaa ei saa tuoreeksi ja terveeksi.

Selittyykö täysrokotettujenkin päätyminen sairaalahoitoon pelkästään sillä että rokotuksen tartunnanehkäisytehosta hupenee puolet puolessa vuodessa deltavariantin dominoidessa nyt tartuntoja. Miksi miljoonien rokotusten todellisuudessa rokotustulokset ovat huonompia kuin laboratorioiden kliinisissä testeissä.

Karikko

^
Viimeisen kahden viikon aikana rokotettujen määrä noussut noin 33000:la eli kyllä edelleen rokotuksia otetaan.

Tosin tautisten määräkin näyttää kasvavan nyt melko nopeasti- rokotetut taitavat uskoa etteivät levitä tautia ja se ei pidä paikkaansa.

MrKAT

Riskini saada koronatartunta - ja levittää sitä versus huoleton: rokottamaton ja maskiton tavis:
   Losartan : 1/2  (lääke "kilpailee" viruksen tartuntapiikin kanssa reseptoreista ;D )
   Rokote : n. 1/4 (tässä vaiheessa, arvioni, alussa olisi jotain 1/7)
   Maski FFP2: n. 1/7 (arvioni)
   ---------------------
   Yhteensä 0,01785 ~ 1,8%.

=>56 MrKATia tarvitaan jotta riski on sama kuin yhdellä ylimieisellä rokottamattomalla taviksella:

  MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT  15
  MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT  30
  MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT  45
  MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT MrKAT                                          56
     versus
   1 TAVIS, joka  rokottamaton maskiton.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Jaska

#4955
Vain tartunnan saaneet levittävät tautia. Levittävät jo ennen oireita. Kun tauti todetaan koronavirukseksi, henkilö eristetään levittämästä. Rokottamattomia on Suomessa suhteellisen vähän ja he saavat paljon koronavirustautia. Rokotettuja on paljon ja he saavat vähän koronavirustautia.

THL:
LainaaViimeksi kuluneen kahden viikon aikana (18.–31.10.) rokottamattomat 12−79-vuotiaat ovat joutuneet covid-19-tartunnan vuoksi erikoissairaanhoitoon 12 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut.

Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on ollut suurin 50−69-vuotiailla, rokottamattomilla henkilöillä.

Seurantaa vahvistettujen koronatartuntojen määristä eriteltyinä rokottamattomiin ja rokotettuihin en ole tavannut.
Uutisissa kohdistetaan huomiota sairaalahoitoon, mutta ymmärtääkseni tartuntariskin kannalta oleellisempaa on tartuntojen määrä.

Kirjataanpa tähän joitain THL:n testausohjeita väärinkäsitysten varalle:
Lainaa
    Oireiset tunnetulle koronavirustapaukselle altistuneet testataan mahdollisimman pian, kun oireet ilmaantuvat. Tämä koskee myös täysin rokotettuja henkilöitä.
    Jäljityksessä tunnistetut oireettomat altistuneet voidaan mahdollisuuksien mukaan testata aikaisintaan 6 vuorokautta altistumisesta. Jos tulos on negatiivinen, karanteeni voidaan päättää.


    Ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköihin tulevat uudet asukkaat testataan paikallisen riskinarvion mukaan. Tämä koskee myös täysin rokotettuja henkilöitä.
    Ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden henkilöstö testataan määrävälein toimintayksiköissä, joissa on todettu useampia tapauksia paikallisen riskinarvion perusteella. Tämä koskee myös täysin rokotettuja henkilöitä.


    Hengitystieoireiset sairaalahoitoa vaativat potilaat testataan, kun he tulevat sairaalaan. Tämä koskee myös täysin rokotettuja henkilöitä.
Leikkauksiin ja muihin toimenpiteisiin tulevat potilaat testataan, jos toimenpiteisiin liittyy THL:n ja toimipisteiden tarkemman riskinarvion perusteella erityinen tartuntavaara. Tämä koskee myös suun terveydenhuoltoa.

    Oireiset koronavilkun kautta hälytyksen saaneet henkilöt testataan mahdollisimman pian.
Oireettomat koronavilkun kautta hälytyksen saaneet henkilöt ohjeistetaan hakeutumaan testaukseen mahdollisimman pian Koronavilkun altistumisilmoituksen saamisesta.

    Oireiset vakavalle koronvirustaudille alttiit [luetellut sairaudet] henkilöt testataan mahdollisimman pian. Tämä koskee myös täysin rokotettuja.

    Henkilöt, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta mutta jotka eivät ole vielä saaneet kolmatta annosta, testataan, jos he ovat altistuneet, vaikka heillä ei olisi oireita.

Koronatesteihin voi mennä edelleen, jos on koronavirustautiin viittavia oireita tai on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen kanssa, vaikka olisi täysin rokotettu. On lopetettu kehottaminen koronatesteihin kaikissa hengitystieinfektiossa. Tarkemmat linjaukset ovat paikallistasolla. On mahdollista laajentaa testejä paikallisesti tartuntojen kasvaessa. Mutta muista tehtävistä testaukseen lainattuja resursseja  on palautettu varsinaisiin tehtäviinsä.




Jaska


Vaihtoehtoisia totuuksia. ???

MVlehti :        Rokotetut sairastuvat 27-kertaa todennäköisemmin koronavirukseen kuin rokottamattomat
                     COVID-rokotetut kantavat 251-kertaista virusmäärää verrattuna rokottamattomiin
                     Keskenmenoja yli 90% – Tutkijat vaativat raskaana olevien ja imettävien naisten mRNA-koronarokotusten lopettamista
                     HUS-alueella rokote on vähentänyt yksilön vakavan infektion riskiä 0,02%

Norma Bates

Jotkut rokottamattomat jotka eivät ole saaneet koronaa (vielä?) katsovat että heidän kokemuksensa on joku pyhä luonnon laki joka pätisi muihinkin. Itse olen saanut kaksi piikkiä ja olen tässä vajaan 5 kk sisällä rampannut muutamassa tapahtumassa joissa on käynyt todella paljon väkeä, ja nythän olen jo kolmatta kuukautta mukana harrastuksessa jossa väistämättä pyörii paljon porukkaa. Maskia ei kertakaikkiaan pysty käyttämään, jos ei halua henkihieveriin. Talossa jossa käyn niinsanotusti jumppaamassa on useita eri yrityksiä eri lajeja pyörittämässä, varsinkin lapsia pörrää erityisesti viikonloppuisin niissä tiloissa läjäpäin. Onhan tämä vähän arveluttavaa touhua astmaatikolta. Mutta noin kaiken kaikkiaan, millään helkkarin ilveellä ei voi olla niin etteikö joissain niistä väkimääristä joissa olen pyörinyt olisi voinut olla aina silloin tällöin joku tartunnan kantaja. Miksiköhän en sitten ole sairastunut. Helvetin hyvä onni? Vaikea uskoa, kun ei minulla elämässäni onnea tapaa olla muissakaan asioissa.

Kai se sieltä joku päivä vielä paukahtaa, mutta toistaiseksi tulee himppasen mieleen että olisikohan rokotteista kuitenkin ollut apua.

Mitenkähän sitten jos ehtii saada tartunnan ennen 3. rokotetta, johon voisin mennä aikaisintaan tammikuun puolivälissä? Siirretäänkö 3. rokotteen aikaa niin että sitä voi kysyä vasta tartunnasta puolen vuoden päästä?

Jaska


Eilen maanantaina koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa laski 79,9 %:sta 79,8 %:iin.
Tämä tapahtui sen kautta, että rokottamattomia lapsia täytti 12 vuotta ja vanhoja hyvin rokotettuja kuoli tavalliseen tapaan. Rokotepaikkojen jonotkin olivat influenssarokotuksíin..

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Jaska - marraskuu 09, 2021, 01:45:45

Vaihtoehtoisia totuuksia. ???

MVlehti :        Rokotetut sairastuvat 27-kertaa todennäköisemmin koronavirukseen kuin rokottamattomat
                     COVID-rokotetut kantavat 251-kertaista virusmäärää verrattuna rokottamattomiin
                     Keskenmenoja yli 90% – Tutkijat vaativat raskaana olevien ja imettävien naisten mRNA-koronarokotusten lopettamista
                     HUS-alueella rokote on vähentänyt yksilön vakavan infektion riskiä 0,02%

Olisihan se melko huono asia, elleivät rokotukset auttaisi, mutta tilastollisena totuuksina ei noita kertaluokan uhkia kannata ottaa todesta-

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008390270.html


HELSINGIN ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tilastojen mukaan kahdesti rokotettujen prosentuaalinen osuus on noussut. Lokakuun viimeisellä viikolla yhdeksän ihmistä eli 35 prosenttia koronavirusinfektion vuoksi sairaalahoitoon joutuneista oli saanut kaksi rokoteannosta. Syys-lokakuun vaihteessa määrä oli kahdeksan eli 25 prosenttia.

Infektioylilääkäri Asko Järvisen tiedossa ei vielä maanantaina ollut viime viikon lukua.

Hän huomauttaa, että koska sairaalahoidossa olevien kokonaismäärä on matala, pienikin muutos voi merkitä suurta muutosta prosentuaalisessa osuudessa



Järvinen kertoo myös, että koronavirus ei välttämättä ole ensisijainen syy, miksi henkilö on sairaalahoidossa. Näillä henkilöillä koronavirusinfektio on todettu sairaalahoitoon joutumisen jälkeen.

– Pari viikkoa sitten valtaosa oli sairaalassa muun syyn takia eli koronavirus ei ollut ensimmäinen sairaanhoidon syy.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Jaska - marraskuu 09, 2021, 10:26:31

Eilen maanantaina koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa laski 79,9 %:sta 79,8 %:iin.
Tämä tapahtui sen kautta, että rokottamattomia lapsia täytti 12 vuotta ja vanhoja hyvin rokotettuja kuoli tavalliseen tapaan. Rokotepaikkojen jonotkin olivat influenssarokotuksíin..

Kävin ottamassa toisen piikin tänään. Ei ollut ruuhkaa. Olin sisälle tullessani ainoa asiakas terveyskeskuksessa. En nähnyt edes henkilökuntaa missään. Vähitellen tyyppejä ilmestyi jostakin, mahdollisesti kahvitauolta, ja jonkin ajan päästä minut kutsuttiin rokotettavaksi. Piikkiä en edes tuntenut. Kai se sentään pistettiin. Kun lähdin pois, paikalle oli ilmestynyt yksi asiakas, joka kutsuttiin huoneeseen, josta olin tullut. Luultavasti hänkin sai koronapiikin.

Se, että noin 80 prosenttia 12-vuotta täyttäneistä on saanut rokotussarjan, tarkoittaa, että joka viides ikäluokkaan kuuluvista on edelleen osittain tai kokonaan rokottamatta. Ja tähän vielä lisätään alle 12-vuotiaiden osuus.

En löytänyt tietoa, kuinka suuri osuus Suomen väestöstä on alle 12-vuotiaita. Tilastokeskuksen sivulta löytyi sen sijaan seuraava tieto: "Nykyisin noin joka kymmenes lapsi on ulkomaalaistaustainen". Jos ulkomaalaistaisuuden käsitettä laajennettaisiin, huomattavasti suurempi osa lapsista olisi ulkomaalaistaustaisia.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 09, 2021, 11:26:30
Kävin ottamassa toisen piikin tänään. Ei ollut ruuhkaa.

Käytin äitimuoriani kakkospiikillä vasta vähän aikaa sitten. Valtavan kiristys-, uhkailu- ja painostustyön tuloksena hänetkin on nyt rokotettu tuplasti. Huojennuttavaa.

Siellä tosiaan ei ollut ruuhkaa entiseen malliin. Näkyi olevan vain varhaisteinejä ja lapsenmielisiä. Ehkä kun kolmas kierros alkaa niin sitten taas on enempi väkeä kun haetaan ensi-, toka- ja kolmatta rokotetta samoihin aikoihin.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Karikko

^

Sitten tuleekin neljäs- viides ja mahdollisesti ( kuudes) ensi vuoden puolella- seitsemäs ja kahdeksas jäänee seuraavalle.


Hippi

Ihmettelen tuota jatkuvaa kitinää siitä, että joudutaan monta kertaa ottamaan tehoste. Onhan se nyt, herran jestas, parempi ottaa se piikki kuin saada vakava sairaus. Etenkin, kun nyt rokotetta on jo käytetty niin laajalti, että mitä ilmeisimmin ne vakavat seuraukset rokotteesta on jokseenkin olemattomat.

Nythän on lupaavia uutisia ollut jo toimivasta lääkkeestä ja niin pitkään, kun lääkettä joudutaan odottamaan, otetaan tehosterokotteita. Kun lääke tulee markkinoille, niin ehkä rokottamisesta sitten ainakin osaksi luovutaan. Sen sijaan ihmisiä aletaan testaamaan uudelleen, jos lääke on kalliimpi kuin testi. Lääkkeen sanotaan olevan tehokas, jos se aloitetaan muutaman ensimmäisen päivän jälkeen tartunnasta. Siinäpä sitten on oltava tehokas prosessi, jotta testausta voidaan tehdä nopealla tahdilla, jotta lääkitys ehditään aloittaa ajoissa. Kallista lääkettä ei varmaan turhaan voida tarjota ihmisille. Jos lääkkeen hinta saadaan alas, niin sitä voidaan kai tarjota huolettomammin varmuudeksi kaikille oireileville tai tartuntaepäillyille.

Kyllähän toimintatapa on rahasta kiinni, kun tapauksia jatkossakin varmasti tulee olemaan paljon.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - marraskuu 09, 2021, 11:26:30
En löytänyt tietoa, kuinka suuri osuus Suomen väestöstä on alle 12-vuotiaita. Tilastokeskuksen sivulta löytyi sen sijaan seuraava tieto: "Nykyisin noin joka kymmenes lapsi on ulkomaalaistaustainen". Jos ulkomaalaistaisuuden käsitettä laajennettaisiin, huomattavasti suurempi osa lapsista olisi ulkomaalaistaustaisia.

Minäpä kerron, jos et päiväntarkkaa tietoa kaipaa. Viime vuoden lopussa (31.12.2020) Suomen väestö  oli  5533793, joista miehiä 2733808 ja naisia 2799985.  0-11 vuotiaita oli 674711   henkeä, 12,19 %


Vuotta       %
0- 9    9,90 %
10-19    11,04 %
20-29   11,95 %
30-39   12,99 %
40-49    12,04 %
50-59    12,92 %
60-69    12,85 %
70-79    10,60 %
80-89    4,67 %
90-99    1,01 %
100-112    0,02 %