Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 17 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 16, 2021, 10:09:43
Joku oli kuunnellut jonkinlaisen tiedotustilaisuuden rokotteista ...
Minusta kaikkiin lääkkeisiin sisältyy muitakin vaikutuksia, kuin ne, joiden vuoksi lääkkeitä otetaan. Siitä en osaa sanoa, millä kriteereilla jotkin oireet tilastoidaan lääkkeen aiheuttamiksi jossain maassa. Luulen että tilastointikäytännöt vaihtelevat maittain enemmän kuin että maakohtaiset olosuhteiden erot, väestö itse mukaanlukien, oireiden esiintymiseksi selittäisivät erot.

Siis vaihteleeko esimerkiksi harvinaisten aivolaskimotukosten määrä paljon maittain ilman puheena olevia rokotuksia.

Aave

^
En ole seurannut tilannetta mitenkään pieteetillä mutta ounastelen, että erilaisilla kansansairauksillakin on osuutensa asiaan - näissä verihyytymätilastoissakin voitaneen vielä havaita kansallista vaihtelua. Yleisellä tasolla ylivoimaisella enemmistöllä kuolleista on kuitenkin ollut jokin pitkittäissairaus, tai jokin piilevä alttius.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Karikko - huhtikuu 16, 2021, 12:28:22
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 16, 2021, 12:17:04
Lainaus käyttäjältä: Karikko - huhtikuu 16, 2021, 12:02:45
Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - huhtikuu 16, 2021, 11:31:35
Lainaus käyttäjältä: Karikko - huhtikuu 16, 2021, 11:29:39
Sairaaloissa on muitakin suojakeinoja ja he varmaan toimivat sääntöjen mukaan, mutta ovat silti saaneet tartuntoja, samassa suhteessa, kuin muutkin ihmiset.

Sairaaloissa tartuntariski lienee kuitenkin huomattavasti korkeampi, joten jos siellä saa vain "samassa suhteessa kuin muutkin ihmiset", niin sehän on itseasiassa hyvä tulos se.

Hoitohenkilökunta- oletin sen tulleen selväksi jo edellisistä..
Heillä pitäisi olla parhaat mahdolliset keinot suojautua ja toimia ohjeiden mukaan, mutta tartuntoja kerrotaan tulleen hoitotapahtumien yhteyksissä.

Kukapa tarkasti mitään tietäisi, tuo viruksen pirhana ei tilastoista piittaa..

Nimenomaan hoitohenkilökunta. Tuntikausia hoitamassa ihmisiä jokaikinen päivä. Kai se nyt vähän eri tason riskejä tuottaa kuin että ei-hoitajan elo.

Hoitotapahtumat eivät kestä tuntikausia ja jokaisen hoidettavan kohdalla varmaan "pitäisi" myös uusia suojaimet ja tehdä muut tarvittavat hygieniatoimenpiteet.

Taukoja fyysisesti raskaissa töissä pitää myös olla vastaavasti.

Suomessa lienee 200 nurkilla sairaalahoidossa olevia keskimäärin viimeaikoina- tehohoidossa 20-40 välillä ehkä ei tässä nyt ole tarkempia lukuja, näin äkisti.
Ei niitä potilaita hoideta jatkuvasti, ei se hoitaja tee koko ajan jotain- eikä tehohoidoissakaan ilmeisesti joku ole koko ajan vieressä.- Samassa huoneessa kyllä..

Riskit siis tiedetään tarkasti ja osataan varautua niihin, mutta silti tartuntoja kerrotaan tulleen.

Miten silloin jos riskejä ei edes haluta tietää- osataanko niihin suojautua riittävällä tarmolla.

Oireettomat tartuttajat (taudin kantajat) lienevät sellaisia joita ei osata varoa, jos nyt ihmisiä jatkuvasti alkaa varomaan..

Ja hoitsut vilkaisevat vaan sekunnin ajan koronapotilasta ja lopunaikaa kittaavat kahvia ja naputtavat näyttöpäätteitä.

Jostain kumman syystä kumminkin kehtaavat valittaa työn raskautta.

Toimistoissa ja muissa duuneissa pääsääntöisesti kumminkaan ei niitä koronapotilaita loju läähättämässä viruksia ilmatilaan, kuten sairaaloissa...

Hippi

^
Norma, sinäkö olet ihan osastolle asti päässyt katsomaan, miten koronapotilaita hoidetaan eri hoitoyksiköissä vai mihin väitteesi perustuu?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Norma Bates

Lainaus käyttäjältä: Hippi - huhtikuu 16, 2021, 18:38:31
^
Norma, sinäkö olet ihan osastolle asti päässyt katsomaan, miten koronapotilaita hoidetaan eri hoitoyksiköissä vai mihin väitteesi perustuu?

Minä uskon että hoitajat käyttävät PALJON aikaa koronapotilaiden parissa. Ei-hoitaja ei logiikkani mukaan mitenkään voi kerryttää sellaista altistumismäärää itselleen kuin kokoajan potilaiden parissa töitä tekevä.

Ylläoleva oli vittuilua kun alkoi Karikon iänikuinen vänkääminen kyllästyttää.

Karikko

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3672d6b4-4e23-4149-bd46-54f6f9cc24aa


Ainakin itse veikkaamme, että se (Astra Zeneca) mietityttää ainakin osaa ja he ovat jääneet odottavalle kannalle. Rokotusten etenemisen kannalta olisi hirveän tärkeää, etteivät rokotteet ainakaan apteekissa odottaisi, sanoo Peltoniemi.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo on asiassa suorempi. Myös Oulussa on noteerattu, että 65-69-ikäryhmän jäsenet hakeutuvat rokotuksiin vanhempia hitaammin.

– Se ei ole ikäryhmän hitautta vaan se on Astra Zenecan rokotteen menekin hitautta, hän sanoo


Parissa viikossa on kaikki alle  yli 65 v <rokotettu suurimmassa osassa suomea, ja sen jälkeen taitaa astran rokotteet olla vapaaehtoisten saatavilla.

Jaska


Amore

#3862
Kuolleet / miljoona asukasta

1.   Gibraltar 2791
2.   Tsekki 2648
3.   Unkari 2591
4.   San Marino 2560
5.   Bosnia ja Herzegovina 2386
6.   Montenegro 2272
7.   Bulgaria 2186
8.   Pohjois-Makedonia 2121
9.   Belgia 2036
10.   Slovakia 2022
11.   Slovenia 1997
12.   Italia 1932
13.   Britannia 1867
14.   USA 1745
15.   Brasilia 1726
16.   Peru 1694
17.   Portugali 1665

29. Ruotsi 1359
50. Viro 815
77. Tanska 422
110. Suomi 160
119. Norja 130

Tarkasteltaessa sairastuneiden määrää / miljoona asukasta USA nousee listalla kahdeksanneksi eli se on pystynyt estämään kuolemia potilaiden määrää paremmin. Ruotsi on sairastuneiden määrässä sijalla 13 ja onnistunut kuolemien ehkäisyssä heikommin. Belgia on sairastuneiden määrässä sijalla 19 ja on siis onnistunut estämään kuolemia heikommin. Italian sijoitus sairastuneiden määrässä on sijalla 42 – korkea kuolleisuus sielläkin. Britannia sijoittuu sairastuneiden määrässä sijalle 41 – tilanne kuten Italiassa.

Kuolemantapauksissa kärkijoukkoon on päässyt jopa 4 entisen Jugoslavian aluetta: Bosnia ja Herzegovina, Montenegro, Pohjois-Makedonia ja Slovenia. Kuinkahan suuri osa Suomen tartunnoista on peräisin Skopjen lentojen viruslingosta?

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
All you need is Love

mikainen

Kakkosena Tsekki, ei Tsetsenia.

Amore

All you need is Love

Jaska

Worldometersissä on nyt myös uusi tarkastelu viimeisen viikon ja kahden viikon todetuista tartunnoista ja kuolemista. Tämänhetkinen tilanne on tosi paha Intiassa: 1426996 tartuntaa viimeisen viikon aikana (yksi tuhannesta asukkaasta viikossa), 871338 tartuntaa edellisen viikon aikana. Intian väkimäärä on valtava 1,4 miljardia. Väkilukuun suhteutettuna USAssakin on tämän hetken tilanne pahempi (1,5 tartuntaa tuhatta asukasta kohden viikossa, järjestyssija 57.), mutta pahin on Uruguaissa, jossa viikossa on saanut tartunnan kuusi tuhannesta.

Hippi

Intiassa on parhaillaan (vai onkohan se jo ohi) joku suuri uskonnollinen juhla menossa ja siellä ihmiset kokoontuvat Gangesiin puhdistautumaan. Uutiskuvissa ei näkynyt mitään varotoimia käytetyn.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

Suomen tämänhetkinen muutosvauhti on eurooppalaista keskitasoa. Mallimaan paikan Euroopassa Suomi on menettänyt. Vähemmän uusia tartuntoja raportoidaan mm. Islannissa, Britanniassa, Portugalissa, Venäjällä.

Euroopassa tartuntojen määrä lisääntyy voimakkaasti Kroatiassa, Saksassa, Liettuassa, Gibraltarilla, Alankomaissa, Sveitsissä. Tartunnat ovat korkealla Euroopassa mm. Ranskassa, Unkarissa, Puolassa, Alankomaissa, Ruotsissa, Virossa (Viro kuitenkin parantaa tilannettaan voimakkaasti)

Juha


Pitemmällä aikavälillä, viruskantojen muuntelu on yhteensopivaisuutta, isäntäänsä nähden. Jos tämä "tutustuminen" estetään keinotekoisesti, pidetään rajaa noihin, jotka voivat liittyä myöhemmin enemmän kulman takaa.

Osa, siis rokottamattomat, jakavat enemmän maailmaa, yhdessä virusten kanssa. Heihin nähden, voi virus asettua kiltiksi, jolloin todennäköisesti, ovat helppoja muillekin.

Tähän perustuu se mekanismi, jota luonto käyttänyt, tosin laboratorionaan sillä on ollut kehitystyössä, ei pelkästään osapopulaatio ihmisistä, kuten nyt voidaan tehdä, ihmisen päättämänä.

Virustaakka menee tämän mekanimin, ja työn suhteen päinvastaisesti. Palkkio tietysti muualle.


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eerojuhani-vaarala/kysymyksia-loistavaan-anniina-walliuksen-koronajuttuun/#comment-3393973

a4

Lainaus käyttäjältä: Hippi - huhtikuu 18, 2021, 15:01:28
Intiassa on parhaillaan (vai onkohan se jo ohi) joku suuri uskonnollinen juhla menossa ja siellä ihmiset kokoontuvat Gangesiin puhdistautumaan. Uutiskuvissa ei näkynyt mitään varotoimia käytetyn.
Tuohon kun vielä lisätään intialainen tuplamutantti niin ainekset kauhuelokuvalle ovat kasassa.

Intian koronatilanteen äkillinen paheneminen maaliskuussa on kuitenkin herättänyt epäilyksiä tuplamuunnoksen mahdollisesta tehokkaammasta tarttumisesta.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007927524.html