Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Koronavirus

Aloittaja Saares, helmikuu 26, 2020, 22:55:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 18 Vieraat katselee tätä aihetta.

Amore

Intian koronapotilailla havaittu erittäin harvinaista ja tappavaa "musta sieni" -infektiota

KORONAVIRUKSEN runtelemassa Intiassa on nyt uusi vitsaus. Maassa on nimittäin tavattu enenevissä määrin harvinaista ja tappavaa "musta sieni" -infektiota erityisesti koronaviruksesta toipuvien ihmisten keskuudessa.
"Mustaa sientä" eli mukormykoosia tavataan yleensä ihmisillä, joiden immuunipuolustus on heikentynyt.
Näihin kuuluvat myös juuri koronaviruksesta toipumassa olevat henkilöt, joiden puolustusjärjestelmä on vasta palautumassa. Tämän lisäksi infektiolle saattaa altistaa muun muassa steroidien käyttö, diabetes, HIV sekä aliravitsemus.

Tauti etenee nopeasti ja sen kuolleisuus on todella korkea, 50–85 prosenttia Medscape-lääkesivuston mukaan.

Infektio alkaa usein nenän sivuonteloista ja leviää sen jälkeen silmäkuoppaan, kasvoihin ja aivoihin...

"Musta sieni" -nimi tulee siitä, että ihoon alkaa muodostua rakkuloita tai haavaumia, joiden alue muuttuu mustaksi.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007967316.html
All you need is Love

Amore

"Musta sieni" -infektiota havaittu koronapotilailla Venäjällä

Izvestija-lehden haastatteleman Metshnikovin nimeä kantavan yliopiston kliinisen mykologian, allergologian ja immunologian osaston johtaja Nikolai Klimko kertoo, että Venäjällä on havaittu joitakin mustan sienen sairastuttamia koronapotilaita.
– Tietääkseni (Venäjällä) on ollut joitakin yksittäistapauksia, joissa mukormykoosi on havaittu covid-19-tautiin sairastuneilla. Tällä hetkellä meillä on hoidettavana yksi sellainen potilas meidän mykologian klinikallamme. Toivoakseni hän toipuu hyvin, Klimko sanoi.

Klimkon mukaan Venäjältä löydetyt mustan sienen aiheuttamat infektiot eivät ole kaiken todennäköisyyden mukaan peräisin Intiasta, sillä kyseiset potilaat ovat olleet jo pitkään liian huonossa kunnossa matkustaakseen missään.
– Tämä sieni-infektio ei leviä myöskään ihmisestä toiseen. Mutta sen sijaan infektio voi kehittyä missä tahansa yksinään.

MUKORMYKOOSI on sieni-infektio, jota kutsutaan Venäjällä myös nimellä "musta home", sillä kyseessä on luonnossa esiintyvä homesieni. Infektiota aiheuttavia mikroskooppisia sieniä esiintyy esimerkiksi mätänevissä kasveissa ja vihanneksissa.

Klimkon mukaan "mustaa sientä" ja sen aiheuttamaa infektiota tavataan "kaikissa maissa" eikä Venäjä ole sen suhteen poikkeus. Musta sieni ei ole myöskään yksinomaan koronaviruspotilaiden jälkitauti, vaan sitä tavataan muidenkin sairauksien yhteydessä. Yleensä kysymys on potilaista, joiden vastustuskyky on heikentynyt, joilla on huonosti hoidettu diabetes tai joita on hoidettu kortikosteroideilla.

Mukormykoosi-infektio voi alkaa nenän sivuonteloista ja leviää sieltä silmäkuoppaan, kasvoihin ja aivoihin. Sitä esiintyy myös keuhkoissa, iholla, mahalaukussa ja suolessa.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007985910.html
All you need is Love

Karikko


Rokotukset eivät poista kokonaan taudin uhkaa, joten ilmeisesti saadaan vielä toinenkin kesä "taistella tylsistymistä" vastaan.

Ainakin, jos haaveilee matkailuista ilman turhia huolia..

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007984437.html

Myös Kymenlaaksossa on tullut vastaan tartuntoja ensimmäisen rokoteannoksen saaneilla. Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen kertoi Ylelle tapauksesta, jossa yhdellä jo kaksi rokoteannosta saaneella henkilöllä todettiin tartunta.

Pietikäinen kertoo Ilta-Sanomille, että kestää pari kuukautta ennen kuin tiedetään, oliko tässä tartunnassa kyse jonkinlaisesta virusmuunnoksesta.

Koronavirus tarttuu Kymsoten alueella nyt erityisen herkästi, koska käytännössä kaikki uudet tartunnat ovat todennäköisesti brittivarianttia. Pietikäinen kertoo, että alueelta on todettu muutama Etelä-Afrikan variantti.

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronarokotus ei täysin poista tartunnan saamisen ja tartuttamisen riskiä.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoi Ilta-Sanomille helatorstaina, että kun noin kaksi miljoonaa suomalaista oli rokotettu, rokotetuilla henkilöillä oli todettu yhteensä 1 345 infektiota.

Näistä tartunnan saaneista 1 216 oli ensimmäisen rokotteen saaneilla ja 129 toisen annoksen saaneilla.

VAIKKA rokotettuja onkin sairastunut, Kymsoten ylilääkäri Pietikäinen kertoo, että rokotetun riski tartuntaan on hyvin pieni. Tilastollisesti puhutaan promilleista.

Rokotetun kohdalla on myös oletettavaa, että koronavirus sairastetaan lievempänä kuin ilman rokotetta.

– Jos tulee oireita, niin testeihin pitää mennä, vaikka olisikin rokotettu, Pietikäinen muistuttaa.

– Varsinkin, jos on iäkäs ja perussairas, rokote ei ole ihan yhtä tehokas kuin nuoremmilla. Rokote kannattaa ilman muuta ottaa. Mutta mikään rokote ei ole sataprosenttinen.


Karikko

USA:ssa on rokotustahti taantunut.

Ihmisiä joudutaan lahjomaan, että kävisivät rokotuttamassa itseään.

Mahtaakohan suomessa tulla samanlaista eteen, kun rokotusten määrä alkaa lähestyä kriittistä määrää- 70-80 prosenttia.

Karikko


Rokotusten suhteen on odotuksia monenlaisia, mutta aivan auvoiselta ei tulevaisuus vielä näytä.

Jonkinlaista kapinoimista lienee monilla tahoilla, kun tuo viruksen pirhana ei erikoisemmin osoita laantumisen merkkejä.

https://www.is.fi/tiede/art-2000007994845.html

Malesiassa vuosia sitten keuhkokuumeeseen sairastuneilta lapsilta otetuista näytteistä on eristetty aiemmin tuntematon koronavirus, joka muistuttaa koirilla esiintyvää viruskantaa. Tutkimuksesta kertoo Science-lehti. Tutkimusartikkeli julkaistiin alun perin tieteellisessä Clinical Infectious Diseases -lehdessä.

Science-lehden mukaan tiedossa on myös, että sioissa esiintyvä koronavirus on hypännyt ihmiseen useita vuosia sitten Haitissa. Virusta löytyi näytteistä, jotka oli otettu kolmelta kuumetta poteneesta lapsesta vuosina 2014–2015. Tämä vielä vertaisarvioimaton tutkimus julkaistiin maaliskuussa medRxiv-lehdessä.

Tähän saakka on tiedetty, että ihmiseen voi tarttua seitsemän eri koronavirusta. Niistä neljä on harmittomia, maailmaa joka vuosi kiertäviä nuhakuumeviruksia. Sitten tuli sars-epidemian 2000-luvun alussa aiheuttama sars-cov-1. Sen jälkeen ilmaantui Lähi-idän koronavirus mers-cov. Ja nyt maailmalla riehuu sars-cov-2

Jaska


Vilkaistaanpa taas välillä Worldometersin tilastoja

Jos jätetään alle miljoonan asukkaan lilliputtivaltiot mainitsematta, niin kärjessä rekisteröityjen tartuntojen kokonaismäärässä suhteessa väkilukuun ovat
Tsekki
Bahrain
Slovenia
Ruotsi
USA
Liettua
Viro
Alankomaat
Israel
Belgia
Kroatia
Ranska

Tässä vertailussa akuutisti huonossa jamassa oleva Intia on vielä keskiarvon paremmalla puolella samoin kuin Suomi. Tosin Intiassa lienevät todelliset koronaluvut tilastoituja paljon korkeammat

Toukokuun uusien tartuntojen määrä on maailmassa ollut laskussa. Uusien tartuntojen absoluuttisessa määrässä suvereenia johtopaikkaa pitää Intia seuraajinaan viimeisen viikon luvuissa Brasilia, Argentiina, USA, Kolumbia, Ranska, Iran

MrKAT

Ruotsin kansanterveysviranomaisten mukaan syntymämaa vaikuttaa(korreloi) koronakuoleman riskin kanssa Ruotsissa:

Födelseland påverkar risken att dö i covid-19
- https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fodelseland-paverkar-risken-att-do-i-covid-19

Afrikassa syntyneillä 3,4x riski, Lähi-idässä syntyneilllä 2,8x riski ja
Suomessa syntyneillä n. 2x riski vs Ruotsissa syntyneet.
Vain USA:ssa syntyneillä on kantaruotsalaisia pienempi riski.
Syinä eroihin pidetään sosioekonomisia syitä.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

MrKAT

Twitterissä näin brittitutkimustuloksia jossa oli yhdistetty (keskiarvoistettu?) tilasto AZ ja Pfizer-koronarokotetuista.
- Intian varianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla (vain) 33%, 2. kerran rokotetuilla 81% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
- Brittivarianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla 51%, 2. kerran rokotetuilla 87% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
Toki vakaviin muotoihin suoja lienee noita parempi.

(Minä en saa enää yhteyttä uutiseen (Financial Times), se oli mainittu tässä
https://twitter.com/odds_12/status/1396038289711304707
joka sekään ei mulle enää aukea.)
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

a4

^
Hyvin aukesi linkki.
Tämäkin: https://www.ft.com/content/a70d423a-7d7c-4736-8828-0a485d7c3a8e (Toisella avauskerralla oli jo maksumuuri pystyssä)
Uudempi uutinen: https://www.ft.com/content/e7147144-11ff-45bc-96f1-236380c9df5d

Amore

Suomalaisen lääkeyhtiön Therapeutica Borealiksen patenttihakemus covid-19-lääkkeelle etenee Yhdysvalloissa

Turussa toimiva lääkeinnovaatioyhtiö Therapeutica Borealis Oy on saanut Yhdysvaltain patenttitoimiston (USPTO:n) hyväksynnän patenttihakemukselleen Covid-19-lääkkeeseen.
Yhtiö arvioi saavansa lääkkeelle patentin vielä nyt toukokuussa.

KEKSINNÖN ideana on nenäsumute, joka vaikuttaa kolmella tavalla nenän limakalvojen solujen toimintaan ehkäisten ja heikentäen viruksen kykyä tunkeutua elimistöön ja monistua. Näin voidaan ennaltaehkäistä sairastumista ja pienentää riskiä sairastua vakavasti.

Uudessa lääkkeessä käytettävät vaikuttavat aineet (aprotiniini, hydroksiklorokiini ja ivermektiini) ovat tunnettuja ja laajalti käytössä olevia lääkkeitä, mutta tässä keksinnössä niitä käytetään uudella tavalla ja kohdennetusti ylähengitysteiden limakalvolla.

Kohdennettuna tarvittava lääkemäärä voidaan pitää alhaisempana, mikä tekee hoidosta turvallisemman ja tehokkaamman, yhtiö tiedottaa...

Uusi lääke on kehitetty vaikuttamaan solujen toimintaan kolmella eri tavalla, joten se tehoaa keksijöiden mukaan todennäköisesti myös SARS-CoV-2-viruksen eri mutaatioihin sekä muihin vaipallisiin viruksiin, jotka tarttuvat ihmiseen nenän limakalvojen kautta.

KAIKKI PATENTIN piiriin kuuluvat lääkemolekyylit on hyväksytty muiden sairauksien hoitoon, mutta systeemisesti käytettyinä eli potilaiden nieleminä pillereinä tai infuusioina, jolloin lääkeainemäärät ovat korkeita ja saattavat aiheuttaa haittoja.

Paikalliskäytössä, esimerkiksi nenäsumutteena, keksinnössä kuvattujen vaikuttavien aineiden pitoisuudet koko elimistössä jäävät hyvin alhaisiksi, mutta riittäviksi paikallisesti estämään viruksen kulkua ja monistumista, tehden lääkkeestä turvallisemman ja tehokkaamman.
– Covid-19-pandemian hillitsemiseen tarvitaan rokotekehityksen rinnalle lääkehoito, jota voidaan käyttää sekä ennaltaehkäisevästi että sairastuneiden hoidossa.

Lääkkeen kehittäminen valmiiksi on mahdollista nopeassa aikataulussa, koska käytettävät molekyylit ovat turvallisuuden suhteen tunnettuja.
– Kehitystyö voidaan suunnata faasi II:n kokeisiin vaikuttavuudesta ja tehokkuudesta suhteessa erilaisiin annoskokoihin ja annostelumekanismeihin, hän sanoo.

Yhtiö arvioi, että lääkkeen tuominen markkinoille edellyttää kuitenkin vakiintuneen lääkealan toimijan resursseja ja kansainvälisen liiketoiminnan mittakaavaa. Yhtiön tavoitteena on nyt löytää rinnalleen yhteistyökumppani lääkkeen saamiseksi markkinoille.


https://www.mediuutiset.fi/uutiset/suomalaisen-laakeyhtion-therapeutica-borealiksen-patenttihakemus-covid-19-laakkeelle-etenee-yhdysvalloissa/261cf641-b0b9-4452-8884-347405cf7e54
All you need is Love

Brutto

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 25, 2021, 01:03:53
Twitterissä näin brittitutkimustuloksia jossa oli yhdistetty (keskiarvoistettu?) tilasto AZ ja Pfizer-koronarokotetuista.
- Intian varianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla (vain) 33%, 2. kerran rokotetuilla 81% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
- Brittivarianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla 51%, 2. kerran rokotetuilla 87% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
Toki vakaviin muotoihin suoja lienee noita parempi.



Rokotteet tuntuvat tepsivän huonosti Intian varianttiin täällä Suomessakin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008000865.html



"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Brutto - toukokuu 25, 2021, 13:51:13
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 25, 2021, 01:03:53
Twitterissä näin brittitutkimustuloksia jossa oli yhdistetty (keskiarvoistettu?) tilasto AZ ja Pfizer-koronarokotetuista.
- Intian varianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla (vain) 33%, 2. kerran rokotetuilla 81% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
- Brittivarianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla 51%, 2. kerran rokotetuilla 87% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
Toki vakaviin muotoihin suoja lienee noita parempi.



Rokotteet tuntuvat tepsivän huonosti Intian varianttiin täällä Suomessakin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008000865.html
Ei kun hyvin, ainakin Pfizerin osalta.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008000946.html
2. rokotuksesta 2 viikkoa: AZ 60% ja Pfizer 88% suojateho.

Kanta-hämeessa 11% 2x rokotetuista sai tartunnan eli suoja oli 89%.
Se mikä petti eniten oli kirurgiset maskit ym suojatoimet.
Äänestä persu! Niin pysymme EU:ssa, saamme yli 1000 mamua /vuosi, bensan hinta nousee ja muutenkin veroja kerätään entistä enemmän mamujen hyväksi! Yalla yalla!

Brutto

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 26, 2021, 03:51:15
Lainaus käyttäjältä: Brutto - toukokuu 25, 2021, 13:51:13
Lainaus käyttäjältä: MrKAT - toukokuu 25, 2021, 01:03:53
Twitterissä näin brittitutkimustuloksia jossa oli yhdistetty (keskiarvoistettu?) tilasto AZ ja Pfizer-koronarokotetuista.
- Intian varianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla (vain) 33%, 2. kerran rokotetuilla 81% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
- Brittivarianttia vastaan 1. kerran rokotetuilla 51%, 2. kerran rokotetuilla 87% suoja oireista koronainfektiota vastaan.
Toki vakaviin muotoihin suoja lienee noita parempi.



Rokotteet tuntuvat tepsivän huonosti Intian varianttiin täällä Suomessakin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008000865.html
Ei kun hyvin, ainakin Pfizerin osalta.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008000946.html
2. rokotuksesta 2 viikkoa: AZ 60% ja Pfizer 88% suojateho.

Kanta-hämeessa 11% 2x rokotetuista sai tartunnan eli suoja oli 89%.
Se mikä petti eniten oli kirurgiset maskit ym suojatoimet.

Ja montako prosenttia rokottamattomista on samaan aikaan saanut tartunnan? 1%? Äkkiä ajatellen toinen rokotus moninkertaistaisi tartuntariskin :)
"I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare: crawling, slithering, along the edge of a straight razor and surviving."

Hippi

^
Eikös sen pitänyt olla niin, että rokotus ei suojaa tartunnalta, mutta suojaa siltä vakavalta tautimuodolta? Noinhan siitä on alusta asti puhuttu mielestäni. Nyt sitten edelleen pidetään uutisena sitä, että rokotettu on saanut tartunnan.

Vai onko tilanne todella muuttunut niin, että rokotteen saamisen nykyisin jo oletetaankin suojaavan tuolla isolla prosentilla tartunnan?

THL:n sivuilla on edelleen näin:
Kaikkien koronarokotteiden suojateho on hyvä vakavaa koronavirustautia vastaan. Suojateho lievää tautia vastaan on yleensä jonkin verran heikompi. Jos rokotettu saa tartunnan, taudin oireet ovat lähes aina lievemmät kuin ilman rokotusta. Usein tartunta on täysin oireeton.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/rokotteiden-teho-koronavirusta-vastaan
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

a4

#3989
Lainaus käyttäjältä: Brutto - toukokuu 26, 2021, 08:54:40
Ja montako prosenttia rokottamattomista on samaan aikaan saanut tartunnan? 1%? Äkkiä ajatellen toinen rokotus moninkertaistaisi tartuntariskin :)
Lainaus linkistäsi: Sairaalaepidemioissa yli puolet Intian variantin tartunnan saaneista oli saanut jo ensimmäisen koronarokoteannoksen.

Sairaaloissa henkilökunta ja iäkkäämmät potilaat lienevät jo rokotettuja, joten sairaaloissa rokottamattomia lienee helpostikin tuossa mainittu alle puolet. Jolloin sairaalaepidemioissa yli puolet voi olla rokotettuja rokotteilla jotka antavat suojaa oireista koronainfektiota vastaan.