Kirjoittaja Aihe: Lääkkeet  (Luettu 5928 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma Bates

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 12011
  • Superkiltti
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #120 : Heinäkuu 30, 2023, 09:05:10 »
Maaliskuun alussa pidin viikon tauon jota saisin freesattua LDN:n vaikutuksen, kun ei tuntunut muistaakseni oikein hääviltä enää. Tässä taannoin vaikutus lässähti sitäkin pahemmin. Olin ihmetellyt kun astma ei ollut oirehtinut kovin pahasti tänä vuonna, ja sitten se alkoi oirehtimaan. Huomasin myöskin jälkikäteen että IBS-vaivoja ei juurikaan ollut ollut, ja sitten yhtäkkiä meni aivan vimmatuksi. Pitkään aikaan ei ollut moista ollut. Parina päivänä söin sipulia ja vatsa turposi mielettömäksi, kivisti ja paha olla. Lisäksi myös fibro-oireilu paheni. "Vaeltavia" kipuja eli siellä täällä, milloin missäkin ja milloin minkäkin aikaa olevia kipuja ei ollut ollut, ja sitten yhtäkkiä oli. Jos esim. piti kurottua varpailleen, sattui isovarpaan tyveen niin että ei siitä noususta mitään tullut. Ja pitkään aikaan ei ollut sellaistakaan ollut. Käsivarsissakin oli kipuja. Ja ties missä.

Joten olin jälleen viikon ajan ilman LDN:ää, kun olen kuullut että tällainen tauko voi potkaista tehon jälleen päälle. Toinen keino on se että ottaa joka ilta eri määrän, mutta sitä olin jo kokeillut eikä oikein auttanut.

Nyt kun aloitin lääkkeen jälleen, tuli sitten ihan samat vaivat kuin vuosi sitten kun aloitin sen alunperin. Eli jatkuvasti polttaa vatsaa ja joutuu vetämään happolääkkeitä (Galievea eniten) alvariinsa. Luulin ensin että se tuli siitä kun söin sen lähes kilon karkkia, mutta siitä nyt on jo useita päiviä ja edelleen polttelee. Ja juuri tällaista se oli vuosi sitten. En muista että olisi ollut maaliskuun alussa.

Eihän tällainen lääke tietenkään sitten mikään supertroppi ole että nelisen kuukautta syöt ja sitten se ei tunnu enää missään. Edeltävä putki kesti sentään puolisen vuotta. Ja keväällä meni lähes kuukausi että tehot sai taas takaisin, kun syömisen aloitti.

Muutenkin LDN:n vaikutus on sikäli hienovarainen, ettei sitä osaa sillä tavalla mieltää tämmöisen epämääräisen sairauden kuin fibron kanssa, että toimiiko se nyt varmasti, vai sattuuko vaan muuten olemaan parempi vaihe. Kun ottaa Triptyliä, kivut katoavat paljon selvemmin hetimiten, sen verran kuin ne kulloinkin katoavat. Joskus kokonaan, joskus osin. Mutta sitten on se töttöröö-olo ettei jaksa kiinnostaa yhtään mikään, ei viitsisi tehdä mitään eikä mennä minnekään, kaikki on niin totaalisen plääh.

Poissa Toope

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 17978
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #121 : Elokuu 04, 2023, 20:10:37 »
Ainoa lääke, mitä vakituisesti syön, on kolesterolilääke. Allergialääkettä otan joskus (antihistamiini).
Olen sitä mieltä, että ihmisiä lääkitään liikaa!

Hoikkuus = normivartalo = ei lihavuus = estää sairauksia, kuten omenan syönti päivittäin ja rationaalinen ruokavalio. Melkein kuin oma valinta...
Noin pärjää...! Moni terveysongelma vaan on omaa syytä. Ikävä noin sanoa, mutta totta on.

Poissa Norma Bates

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 12011
  • Superkiltti
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #122 : Elokuu 31, 2023, 09:40:01 »
Näyttäisi vähän siltä että LDN ei sitten enää vaan kertakaikkiaan tehoa. Viimeisimmän tehonvirkistystaukoni jälkeen on kuitenkin kulunut jo sikäli monta viikkoa, että tehon olisi pitänyt palata. Olen myös syönyt "kirjavasti" lääkettä, mikä on yksi tapa ylläpitää tehoa, eli joka ilta otetaan vaihteleva määrä (1, 2 tai 3 tbl) lääkettä.

Kun parhaimmassa vaiheessa fibrokipujen ohella lääke näytti auttavan jopa astman ja IBS:n suhteen, niin nyt on sitten tietysti kaikissa noissa oireet taas kiusana. Astma oireilee. IBS myös. Ja ennenkaikkea fibrokipuja tämän paskasään myötä siellä ja täällä. Vasen peukalo helvetin kipeä, vasen peukalohanka kipeytyi jo viikkoja sitten treeneissä ja on sen koommin kipuillut, välillä oikeakin. Uidessa särkyä toisessa käsivarressa. Kaikenlaista fibrotyypillistä kipua.

En tiedä auttaisiko pidempi tauko LDN:n kanssa niin että aikanaan taas saisin siitä apua. Vai onko niin että fibropotilailla ei vaan pidemmänpäälle tästä ole apua, kun olen jokusen fibrootikon taholta kuullut ettei LDN auttanut. Ehkä nyt kumminkin syön tämän juuri korkkaamani viimeisimmän purkin loppuun ja mietin asiaa sitten että mitä jatkossa. Tässä olisi syksyn mittaan pitänyt taas testata että suostuuko TK uusimaan reseptin. Vuosi sitten ei suostunut, vaikka kahdesti yritin. Piti sitten lopulta uusia resepti sillä yksityisellä mistä sen alunperinkin sain, ja koska he eivät ole Kannassa, se uusiminen maksoi. Oliko joku alta 30 e, en muista enää.

Poissa Norma Bates

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 12011
  • Superkiltti
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #123 : Syyskuu 16, 2023, 09:59:11 »
Olen joskus jostain lukenut väitteen että melatoniinin käyttö salpaa ihmisen oman melatoniinituotannon.

Apu nro 34 Menolippu unten maille:

Riippuvuutta pitkäaikainenkaan käyttö ei aiheuta, koska melatoniini ei vaikuta keskushermostoon. Lisämelatoniini ei myöskään vaikuta omaan tuotantoon, eikä elimistö totu siihen.

Kuitenkin:

Toisaalta se voi aiheuttaa joillakin ihmisillä aamutokkuraisuutta.

Tästä lienen maininnut jo joskus aiemmin:

Melatoniinista on tehty tutkimuksia, joiden mukaan sillä saattaisi olla sijansa myös kivunhoidossa. Melatoniini on elimistössä luontaisesti esiintyvä "yöhormoni", jota erittyy aivojen käpyrauhasesta. Fibromyalgiassa melatoniini yksinään tai yhdessä amitriptyliinin kanssa on tuonut kipuun lievitystä. Erään tutkimuksen mukaan endometrioosikipu, joka on naisilla melko yleinen lantion seudun kiputila, lievittyi lähes puoleen ja kipulääkkeiden käyttö väheni 80 %, kun tutkittavat ottivat melko suuren annoksen melatoniinia (10 mg) kahdeksan viikon ajan. Terveilläkin ihmisillä se näyttäisi nostavan kipukynnystä. Melatoniini tukee nukkumista ja vähentää ahdistuneisuutta. Molemmista vaikutuksista kipukroonikot yleensä hyötyvät. Melatoniinia on käytetty mm. ennen leikkausta lievittämään siihen liittyvää jännittyneisyyttä. Tehon on todettu olevan tavanomaisten rauhoittavien lääkkeiden eli bentsodiatsepiinien luokkaa. Melatoniini on suhteellisen turvallinen valmiste, jonka sivuvaikutukset ovat lumelääkkeen tasoa ja joka ei liiemmin aiheuta riippuvuutta.

Helena Miranda: Ota kipu haltuun.

(Em. kirjoittaja on lääkäri ja itsekin kipukroonikko.) Nappasin viime yönä taas kerran 4 x 1,9 mg melatoniinia, koska ei todellakaan huvita odotella unta tai heräillä pitkin yötä. Heräsi kerran, mutta en kertaakaan siihen nyt menopaussin koitettua tutuksi tulleeseen helvettiin että sydän hakkaa, on kuuma ja paukkaa vielä kuolemankauhukin päälle. Eli minulle melatoniinista voi ollakin hyötyä, mutta toisaalta sitä otettuani olen aamuisin melko möllillä päällä. Eipä ole kyllä Triptylinkään kanssa aamut kaksisia, kun se aiheuttaa hajamielisyyttä. Jos en ole ottanut mitään, niin voi puolestaan sattua siihen malliin että sittenhän se aamu vasta perseestä onkin.

Fibrolle on monia selityksiä, taidan itse alkaa kallistua siihen ilmeisesti melko suosittuun että on häikkä mitokondriosoluissa joiden pitäisi toimia kehon energiavoimaloina, sekä öisin siivota kuona-aineita kehosta. Kun tyypillinen fibroaamu on sellainen kuin olisit rääkännyt edellisenä päivänä itsesi täysin loppuun, vaikka et ole, niin kyllähän siinä tuntuu vähän siltä että keholta ei ne huoltotoimenpiteet oikein suju.

Poissa kertsi

  • Kantapeikko
  • ****
  • Viestejä: 9619
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #124 : Syyskuu 16, 2023, 12:54:20 »
Kannattaa ottaa se melatoniini reilusti ennen klo 24. Näin väitti omalääkärini. Itsellä nukkumaanmeno on venynyt ja venynyt, ja olen tainnut ottaa kl 02:00 viimeiset yöt. Pitäisi taas ryhdistäytyä.

Vedän 2x1,9mg, mutta sekin tuntuisi olevan liian paljon, joskus jostain lukenut, ettei se olisi hyväksi niin paljon vetää. En muista, liittyikö se diabetesriskin nousemiseen vai mihin, joten googlasin:

Kuukkeli väitti:
Melatoniinin käytön haittavaikutuksia ovat:
Vatsakipu
Oksentelu
Huimaus
Kuvotus
Päänsärky
Melatoniini tulisi ottaa iltaisin säännöllisesti aina samaan kellonaikaan3. Melatoniini ei sovi eräitä perinnöllisiä sairauksia tai autoimmuunitauteja sairastaville


... ja masentuneille ei sopisi tämän mukaan:
https://anna.fi/hyvinvointi/painajaisia-herailya-ja-oksentelua-melatoniinilla-voi-olla-monia-sivuvaikutuksia#Pahoinvointi
"Toistuvat kymmenien milligrammojen melatoniiniannokset voivat aiheuttaa sekavuutta ja jopa harhoja." huh
"Yliannos voi aiheuttaa ihottumaa, kutinaa ja turvotusta. Iho-oireita voi tulla etenkin kasvojen, kaulan ja nielun alueille. Vakavimmillaan hengitystiet turpoavat ja hengitys vaikeutuu." huhhuh
"Autoimmuunisairautta sairastavan ei tulisi syödä melatoniinia ilman lääkärin lupaa."
"Melatoniinin runsas ja jatkuva käyttö voi lisätä maksavaurion riskiä. "
"Melatoniini voi estää insuliinin kehittymisen. Jos ihmisellä on diabetekselle altistavat geenit, jatkuva melatoniinin käyttö voi edesauttaa sairauden puhkeamista. Melatoniini voi myös nostaa verenpainetta tai laskea sen vaarallisen alas." (kommentti: toisaalta unettomuuskin voi heikentää sokeritasapainoa...)

https://www.terveystalo.com/fi/tietopaketit/melatoniini/
"Lyhytvaikutteinen melatoniini suositellaan otettavaksi kello 18–23 välisenä aikana ja pitkävaikutteinen kello 20–22 välillä.
  Ihmisen luonnollinen melatoniinin eritys alkaa illalla ja on suurimmillaan yöllä. Melatoniinin päätehtävä on tahdistaa ihmisen vuorokausirytmiä, ja tästä syystä myös melatoniini tulisi ottaa mahdollisimman säännöllisesti iltaisin aina samaan kellonaikaan."
"Melatoniini voi voimistaa veren hyytymistä estävien lääkkeiden (antikoagulantti), etenkin varfariinin (Marevan®), vaikutuksia. On myös tiettyjä lääkkeitä, joiden tehoa melatoniini voi heikentää, kuten verenpainelääkkeet. "

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/25/tiesitko-taman-melatoniinista
"Lyhytvaikutteisen melatoniinin vaikutus kestää elimistössä pari tuntia nukahtamisen jälkeen. ... Pitkävaikutteinen melatoniini vapauttaa melatoniinia hitaasti ja jäljittelee elimistön omaa hormonieritystä. Se sopii hyvin ikääntyneille, joiden oman elimistön melatoniinin tuotanto on hiipumassa ja uni katkeilee pitkin yötä."

« Viimeksi muokattu: Syyskuu 16, 2023, 13:55:40 kirjoittanut kertsi »
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Poissa Karikko

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 10701
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #125 : Syyskuu 16, 2023, 13:01:04 »

 Melatoniini voi myös nostaa verenpainetta tai laskea sen vaarallisen alas.[/b]"

Tuo vaikuttaa jo varmistukselta, ettei lääkkeen myyjä ainakaan ota vastuuta mistään lääkkeen vaikutuksista- ainakin pyrkii ottamaan huomioon kaikki mahdolliset sivuvaikutukset- vastuu jää siis sillä joka kaikista varoituksista huolimatta ottaa tuotetta.

Poissa Norma Bates

  • Ikijäärä
  • *****
  • Viestejä: 12011
  • Superkiltti
Vs: Lääkkeet
« Vastaus #126 : Syyskuu 16, 2023, 17:44:35 »
Juuri näin jossain vilahdukselta että fibrootikolla harmaan aivoaineksen solut kuolevat kiivaampaa tahtia kuin terveellä. Koska tuo unen merkitys tuntuu olevan suuri tässä sairaudessa, kyllähän sitä on sitten valmis miltei öpaut nuijanukutukseen että pysyy taju kankaalla.

Mietityttää myös se, että kun uupumus eli päiväaikainen nukahtelu selvästi väheni vuosi sitten LDN:ia syödessäni, ja nykyään taas olen tööt, niin voisiko sillä olla merkitystä että kevättalvesta asti olen käynyt treeneissä harvemmin. Ensialkuun kävin kerran viikossa, kesällä vieläkin harvemmin. Toisaalta ei voi väittää että olen ollut liikkumatta, kun treenin sijasta olen uinut, vesijuossut ja kävellyt.

Mutta tarvitsenko sittenkin tosi raskasta liikuntaa että fibro ei pahene? Ei kai se nyt niin voi olla, koska raskas liikunta itsessään voi pahentaa oireilua. Mutta henkisesti tarvitsen sitä salilla ramppaamista koska se antaa minulle mielekkyyttä ja sisältöä elämään, ja pakottaa sosiaaliseen kanssakäymiseen.

2 v sitten mielialani nousi hetkeksi tapaillessani miestä. Fibron oireet olivat minimissään koko sinä aikana kun olen sitä sairastanut.