Kirjoittaja Aihe: Uskontoperäiset idioottimaisuudet  (Luettu 2823 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kansan syvät rivit

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2376
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #195 : Joulukuu 01, 2019, 01:08:12 »
Olen sitä mieltä, että jos naiset olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin vielä kivikautta. Keksinnöt ovat syntyneet siitä, kun miehet ovat joutuneet tekemään asioita ja huomanneet sen hankalaksi. Niinpä he ovat keksineet laitteita työtään helpottamaan.

Hyvä, että esität tuon pelkkänä mielipiteenäsi, sillä muuhun siitä ei tosiaan ole. Katsopa jos muutan miehen ja naisen paikkaa "argumentissasi":

"Olen sitä mieltä, että jos miehet olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin vielä kivikautta. Keksinnöt ovat syntyneet siitä, kun naiset ovat joutuneet tekemään asioita ja huomanneet sen hankalaksi. Niinpä he ovat keksineet laitteita työtään helpottamaan."

Huomaatko? Väite ei muuttunut loogisesti ristiriitaiseksi. Toisin sanoen mikään tuossa ei edellytä esittämästä mielipidettäsi. Tämä sama väitteesi vaihtamalla miehen ja naisen paikkaa, on täysin yhtä järkevä/järjetön kuin alkuperäinenkin.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 01, 2019, 01:09:54 kirjoittanut Kansan syvät rivit »

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1426
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #196 : Joulukuu 01, 2019, 08:55:18 »
Olen sitä mieltä, että jos naiset olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin vielä kivikautta. Keksinnöt ovat syntyneet siitä, kun miehet ovat joutuneet tekemään asioita ja huomanneet sen hankalaksi. Niinpä he ovat keksineet laitteita työtään helpottamaan.

Hyvä, että esität tuon pelkkänä mielipiteenäsi, sillä muuhun siitä ei tosiaan ole.

Lievensin omasta aloitteestani tuota kohtaa seuraavasti ennen kuin olin lukenut edellä olevan Kansan syvien rivien mielipiteen:

"Olen miettinyt, että jos naiset olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin ehkä vielä kivikautta."

Tämä on tietysti uskon kysymys, jota en pysty todistamaan, koska korjaukseni näyttää olevan tehty sen jälkeen, kun Kansan syvät rivit kirjoittivat oman kommenttinsa. En vain ollut lukenut jatkokommenttia, kun muutin omaa tekstiäni. Oma tekstini jäi auki tietokoneen ruudulle, kun katselin Yotube-videoita toisella sivulla (new tab). En päivittänyt Kantapaikka-sivua, joten en huomannut, että siihen on tullut jo jatkokirjoitus. Kun korjasin oman tekstini lopetettuani Youtuben katsomisen en silloinkaan vielä tullut tietäneeksi, että kirjoitustani on kommentoitu, koska korjauksen yhteydessä ei tule "tähän ketjuun on kirjoitettu uusi viesti" -tyyppistä ilmoitusta. Koska oma tekstini on sivun viimeinen, en oman korjatun versioni ilmestyessäkään vielä huomannut, että sen perässä on toinen teksti eli siihen on vastattu. Sen olisi nähnyt sivunumerosta, mutta en kiinnittänyt asiaan huomiota. Huomasin tuon Kansan syvien rivien kirjoituksen vasta nyt aamulla.

Väärässä käsityksessä kun elin, olin tyytyväinen siihen, että ehdin korjata tekstini ennen kuin kukaan ehti kommentoida sitä. Kun nyt aamulla luin Kansan syvien rivien vastauksen, ihmettelin, mistä poistettu vanha versioni oli tullut siihen. Eihän se ehtinyt olla kuin hetken näkyvissä -ajattelin kunnes huomasin kellonajoista, että ehtihän se olla kauan. Youtube-videoiden parissa meni ajantaju.

Nyt vihdoin asiaan. Odotin jo kirjoittaessani, että kivikausi-hypoteesini herättää polemiikkia. Mietin, miten vastaisin jatkokommentteihin.

Ensinnäkään en kirjoittanut kommenttiani aivan vakavalla naamalla. Toiseksi, vaihtoehtoista historiaa ei ole, joten emme pysty tietämään, millainen olisi ollut naisten hallitsema maailma. Syitä naisten aliedustukseen keksijöiden joukossa voisivat olla mm. seuraavat.

Miehet ovat omineet sen elämänalueen itselleen, jossa tehdään keksintöjä, ja alistaneet naiset rooliin, jossa keksintöjä ei tehdä eikä kuulu tehdä. Keksijänainen on ollut outo poikkeus ja uhannut miesten "miehistä" itsetuntoa.

Ikiaikaisesta roolimallista tai biologisista eroista tai kummastakin johtuen naiset ovat yleensä vähemmän kiinnostuneita tekniikasta kuin miehet. Ja kun ei olla kiinnostuneita eikä harrasteta, ei myöskään tehdä alaan liittyviä keksintöjä. Ei ole intohimoa asioihin, mikä on keksijältä vaadittava ominaisuus. Jos se löytyy, keksintöjä kyllä alkaa tulla, mistä naiskeksijät ja tiedenaiset (Marie Curie ym.) ovat esimerkki.

Poissa safiiri

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3669
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #197 : Joulukuu 01, 2019, 09:24:25 »
Safiirin mainitsemat naisten keksinnöt ovat jatkokehitelmiä miesten tekemille keksinnöille. Ei voi keksiä astianpesukonetta, jos joku ei ole sitä ennen keksinyt sähkömoottoria, mitä taas ei voi keksiä, ellei joku ole aikaisemmin keksinyt sähköä ja metallien ja kumien ynnä muiden materiaalien muokkaamista sekä satoja muita asioita.

Olen miettinyt, että jos naiset olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin ehkä vielä kivikautta. Keksinnöt ovat syntyneet siitä, kun miehet ovat joutuneet tekemään asioita ja huomanneet sen hankalaksi. Niinpä he ovat keksineet laitteita työtään helpottamaan. Miehet ovat voineet keksiä niitä myös naisille, jotta naisilla olisi enemmän aikaa heille.

Miksi keksiä vesijohtoa, jos vesi kulkee näinkin.

https://www.veniceclayartists.com/wp-content/uploads/2015/02/Nuer-woman-carrying-a-pot..jpg

Miksi keksiä pyörää ja kärryä, jos tavarat liikkuvat näinkin.

https://i.pinimg.com/originals/35/05/6d/35056dfeb2bd4d8e5851b2e79cc2745d.jpg

Niinpä niin. Kun miehen keksintö perustuu naisen innovaatioon - kuten matkapuhelinverkko ja wifi - on ansio ilmiselvästi miehen. Mutta kun naisen keksintö perustuu miehen innovaation niin - kuinka ollakaan - ansio on jälleen miehen.

Kyky tehdä keksintöjä perustuu AINA ja KAIKILLA myös siihen, mitä muut ovat tehneet aikaisemmin. Olisi idioottimaista jättää jo kehitetty ja keksitty huomiotta. Jostain syystä tätä aiemman käyttämistä johonkin uuteen arvostatte silloin, kun sen osaa tehdä mies. Miksi se olisi vähemmän arvostettavaa, kun sen tekee nainen? On myös huomionarvoista, että ollenkaan kaikki eivät kaikista aiemmista keksinnöistä huolimatta tee uusia keksintöjä. Et sinäkään taida omistaa patentteja? Toope ei ainakaan taida voida ylpeillä yhdelläkään omalla keksinnöllään. Ei, vaikka hänellä on käytettävissään kaikki ne keksinnöt, joita hän arvostaa ja ihailee, ja joista hän yrittää ottaa hitusen glooriaa myös itselleen sillä perusteella, että hänelläkin on pippeli. Tosin hän ilmeisesti epähuomiossa yrittää ottaa vähän glooriaa myös monesta sellaisesta keksinnöstä, joiden tekijällä ei ole hänen kanssaan tämäkään ominaisuus yhteistä. Tai - ainakin minulle mm. astianpesukone ja sähkökäyttöinen jääkaappi ovat niitä kodinkoneita, joiden käyttäminen on arkipäivää, ja joista Toope kehotti minua olemaan kiitollinen pippeleille.

Niin ja kysymykseesi: ”Miksi keksiä astianpesukone, jos ei ikinä koskaan itse tiskaa?” Onnistut itse kertomaan syyn, miksi nainen toden totta on keksinyt sen astianpesukoneen, astiainkuivauskaapin, sähkökäyttöisen jääkaapin ja sinne hyllyt. Lisäksi nainen on ihan hyvää hyvyyttään keksinyt autoileville miehille tuulilasinpyyhkijät - tai ehkä siksi, ettei tuo autoileva mies ajaisi kadulla lapsineen kävelevän naisen päälle...

Kaiken kaikkiaan on täysin naurettava ajatus, että vain toinen sukupuoli kykenisi johonkin. Että ihmiskunnan historia olisi ilman tätä sukupuolta ”jäänyt kivikaudelle”. YKSIKÄÄN keksijä ei lopulta ole kuin muiden hartioilla seisova tyyppi. KAIKKI tärkeät keksinnöt olisi luultavasti keksinyt joku toinen kuitenkin, ellei juuri se, joka ne keksi, olisi ehtinyt edelle. Monet keksinnöt maailmassa on myös keksitty useaan kertaan eri puolilla maailmaa useampien ihmisten toimesta. Varsinkin sellaiset, joiden tarve on ilmeinen ja ongelma ilmenee toiminnassa kaikille.

Jos joku mies ei olisi hallinnut maailmaa siten, että naiset eivät saaneet opiskella ja tehdä muuta kuin kotitöitä ja lasten hoitamista, olisivat naiset tehneet paljon suuremman osan erilaisista teknologisistakin innovaatioista. Jos miehet olisivat joutuneet käyttämään hallitsemisen ja keksintöjen tekemisen sijaan lastenhoitoon ja tiskaamiseen, he olisivat ehtineet tehdä huomattavasti pienemmän osan kaikista mailman keksinnöistä. Jo se, että on naisia, jotka ovat tehneet keksintöjä, todistaa sen, ettei naiseus ole mikään este keksintöjen tekemiselle. Joka tapauksessa keksijät ovat harvinaisia ja poikkeuksellisia MYÖS MIESTEN JOUKOSSA. Kun lisäksi otetaan huomioon se, miten monasti he ovat vieneet kunnian keksinnöistä ja innovaatioista, joiden tekemisessä on ollut suurella panoksella nainen mukana (tai nainen jopa on ollut sen tekemisessä miestä tärkeämpi), voisivat miehet kollektiivisen gloorian sijaan pyytää kollektiivisesti anteeksi tällaista noloa ja epäreilua käyttäytymistä. Onhan se nyt kummallista, jos vain hyvät teot ovat vähän kaikkien miesten ansiota, mutta juuri se miesten hallitsemisen malli, joka on johtanut tällaisiin vääryyksiin, ei olekaan miesten syy eikä syyllisyyttä tarvitse ollenkaan jakaa.

Lupaan olla hirveän kiitollinen miehille mikrouunista ja hiusten kihartimista (Kukakohan sen lopulta keksi ja oliko mies? Sehän oli aiemmin tulella kuumennettava kiharrusrauta ja menetelmä oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä ja Kreikassa. Toopen sanaan tässä ei kandee luottaa, sillä eihän hän sitäkään tiennyt, että astianpesukoneen keksijä oli nainen. 1872 Marcel Grateau vain vähän trimmasi tätä jo keksittyä konstia muotoilemalla kiharruspihdit uudella tavalla.) sitten, kun miehet yhtenä miehenä nöyrästi pyytävät yhä uudestaan anteeksi sitä, etteivät naiset saaneet aikoinaan opiskella, käydä töissä, äänestää ja olivat holhouksen alaisia aikuisinakin. Ei ole loogista - eikä millään tapaa tasapuolista - vaatia naisia tuntemaan kiitollisuutta jonkun miehen keksinnöstä, mutta unohtamaan kaiken sen vääryyden, jota joku mies / jotkut miehet ovat aikaisemmin harjoittaneet. Jos nykyisiä miehiä, jotka eivät itse ole koskaan mitään keksineet pitäisi arvostaa aikaisempien keksijämiesten saavutuksista, niin kai sitten vastaavasti nykymiesten pitäisi kantaa niskassaan syyllisyys aikaisempien miessukupolvien teoista ja systemaattisesta naisten sorrosta? Vai - sovitaanko nyt samon tein, ettei kukaan sen kummemmin saa kunniaa kuin syyllisyyttäkään aikaisempien sukupolvien teoista, eikä Toopea tai Kopekia tarvitse kiittää tai kurmuuttaa Edisonin tai da Vincin tai Hitlerin  tai vaikkapa Peter Nirschin ”saavutuksista”. Eikä minulla tai yleisesti naisilla ole mitään syytä osoittaa kiitollisuutta kenelle tahansa miehelle tai jotenkin yleisesti miessukupuolelle siitä, että mikrouunin keksijä sattui olemaan mies. Koko asetelma on täysin naurettava, epälooginen ja pönttöpäinen. Jokainen, joka yrittää nostaa omaa arvoaan tuollaisilla argumenteilla on säälittävä typerys. Naisten keksinnöistä muistuttamisen motiivi ei ole kunnian ottaminen niistä naiseuden kautta, vaan ne nyt vain todistavat vääräksi uskomuksen, että naiset eivät pysty tekemään keksintöjä. Joka tapauksessa ja sukupuolesta riippumatta keksintöjen tekeminen on vain harvojen ihmisten hommaa.

Toisaalta jokainen keksijä käyttää apunaan muiden ihmisten aikaansaannoksia, aiemmin keksittyä, tietoa jonka joku muu on hankkinut ja ihmiskunnan yhdessä tuottamaa yhteiskuntaa, jonka puitteissa heidän toimintansa tulee mahdolliseksi. Tuollaiset ansiot voisi myös ymmärtää kollektiivisiksi ja kaikkien yhteistyöhön ja kumuloituvaan tietoon /osaamiseen perustuvaksi. On itse asiassa pelkästään kulttuurinen valinta korostaa yksilön merkitystä sen sijaan, että kyse olisi yhteisön toiminnan tuloksesta ja yhteisestä saavutuksesta. Silloin on täysin mahdotonta ajatella, että keksijämies muka tekisi keksintönsä vain miesten yhteisen panoksen tuotoksena, sillä sellaisia yhteiskuntia ei ole, joissa ei olisi naisia ollenkaan millään tapaa mukana.

Poissa safiiri

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3669
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #198 : Joulukuu 01, 2019, 09:27:50 »
Kopek hei - unohdat pohdinnastasi sen, että miehet ovat myös moneen otteeseen omineet nimiinsä keksinnöt, joiden tekemisessä nainen on ollut vähintään samalla panoksella mukana. Niinhän oli käydä myös Marie Curien kohdalla ja nobelia yritettiin ensin antaa vain Pierrelle.

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2154
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #199 : Joulukuu 01, 2019, 09:32:04 »
Safiirin mainitsemat naisten keksinnöt ovat jatkokehitelmiä miesten tekemille keksinnöille. Ei voi keksiä astianpesukonetta, jos joku ei ole sitä ennen keksinyt sähkömoottoria, mitä taas ei voi keksiä, ellei joku ole aikaisemmin keksinyt sähköä ja metallien ja kumien ynnä muiden materiaalien muokkaamista sekä satoja muita asioita.

Olen miettinyt, että jos naiset olisivat hallinneet maailmassa, täällä elettäisiin ehkä vielä kivikautta. Keksinnöt ovat syntyneet siitä, kun miehet ovat joutuneet tekemään asioita ja huomanneet sen hankalaksi. Niinpä he ovat keksineet laitteita työtään helpottamaan. Miehet ovat voineet keksiä niitä myös naisille, jotta naisilla olisi enemmän aikaa heille.

Miksi keksiä vesijohtoa, jos vesi kulkee näinkin.

https://www.veniceclayartists.com/wp-content/uploads/2015/02/Nuer-woman-carrying-a-pot..jpg

Miksi keksiä pyörää ja kärryä, jos tavarat liikkuvat näinkin.

https://i.pinimg.com/originals/35/05/6d/35056dfeb2bd4d8e5851b2e79cc2745d.jpg

Ja ihan varmasti miehet läpyttelivät kasaan ensimmäiset savikipot... Tuskin. Jos miesten tapana oli metsästää ja kalastaa, niin ei siinä mitään savikippoja raahattu mukana. Todennäköisimmin niitä käytti nainen joka oli siellä kotiluolalla tai majalla käsittelemässä kotinotskille keräileimiään kasveja ja aikanaan heinäkasvien jyviä. Ja tuskinpa siellä metsästysreissulla funtsaillaan että mitäs kivoja hilavitkuttimia keksisin naisille. Ei, siellä mietitään että saankohan nyt panna kun tuon naisväelle lihaa. Tai ei sitäkään tarvitse miettiä, koska kyseessä on itsestäänselvyys.

Muistikuvani mukaan jonkun australialaisen alkuasukasheimon parissa oli tapana että nainen kuljetti mukanaan tulta, eli siis jonkinlaista kytevää öö... pehkoa? koska he eivät sitä tulta osanneet niin vain sytyttää, mutta osasivat kuitenkin käyttää. Jotain noin tärkeää asiaa kuin tulesta huolehtimista tuskin olisi jätetty sellaisen sukupuolen harteille joka olisi ollut yhdentekevä.

Ylipäätään en ymmärrä että VANHAT ihmiset jaksavat vuodesta toiseen skabata siitä että kumpi sukupuoli on etevämpi. Jos on miehenä niin tavattoman lääpällään omaan sukupuoleensa, niin sopii ryhtyä vaikka homoksi.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1426
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #200 : Joulukuu 01, 2019, 12:27:48 »
Ja ihan varmasti miehet läpyttelivät kasaan ensimmäiset savikipot... Tuskin.

Ei taida olla todisteita suuntaan eikä toiseen. Sitä paitsi ei pelkkä saven läpsytteleminen tee ruukkua. Jos haluaa tekeleen kestävän, se pitää kuumentaa uunissa, kuten alan harrastajat nykyisinkin tietävät ja tekevät. Jonkun piti tehdä uuni.

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/ancient-fingerprints-show-both-women-and-men-made-pottery-chaco-canyon-180972350/

Jos miesten tapana oli metsästää ja kalastaa, niin ei siinä mitään savikippoja raahattu mukana. Todennäköisimmin niitä käytti nainen joka oli siellä kotiluolalla tai majalla käsittelemässä kotinotskille keräileimiään kasveja ja aikanaan heinäkasvien jyviä. Ja tuskinpa siellä metsästysreissulla funtsaillaan että mitäs kivoja hilavitkuttimia keksisin naisille. Ei, siellä mietitään että saankohan nyt panna kun tuon naisväelle lihaa. Tai ei sitäkään tarvitse miettiä, koska kyseessä on itsestäänselvyys.

Eivät miehet ole olleet koko ajan pelkästään metsästämässä. Ja eikö nimenomaan metsästys ole ollut ala, jossa on pitänyt oivaltaa asioita ja jossa keksinnöistä on ollut hyötyä. Ei antilooppi heitä vapaaehtoisesti henkeään ja tarjoa itseään ihmiselle paistiksi. Eikä sarvikuono juokse lihapataan ja sytytä vielä hyvää hyvyyttään tulta padan alle.

Lainaus
Jotain noin tärkeää asiaa kuin tulesta huolehtimista tuskin olisi jätetty sellaisen sukupuolen harteille joka olisi ollut yhdentekevä.

Kulttuureissa on eroa tässä suhteessa. Suomessa nainen voi toimia pääministerinä ja presidenttinä ja pian kenraalinakin. Saudi-Arabiassa naiset saavat hädin tuskin ajaa autoa.

Lainaus
Ylipäätään en ymmärrä että VANHAT ihmiset jaksavat vuodesta toiseen skabata siitä että kumpi sukupuoli on etevämpi. Jos on miehenä niin tavattoman lääpällään omaan sukupuoleensa, niin sopii ryhtyä vaikka homoksi.

En ole kiinnostunut tästä aiheesta, enkä väitä miehiä etevämmäksi sukupuoleksi. Se, että ylipäätään ajauduin tähän keskustelunhaaraan on pelkkä sattuma. Enkä jokin aikaisempi kirjoitus oli hieman provosoiva ja toimi herätteenä. En ole tässä kympillä mukana. Kunhan heittelen harkitsemattomia mielipiteitä. Tämä aihe on sellainen, että se helposti kipinöi, vaikka yrittää olla varovainen.

Vastakkaisen sukupuolen mollamista esiintyy puolin ja toisin. Miehet on painettu aivan maan rakoon joissakin turbofeministien kirjoituksissa. Ehkä VANHAT naiset haukkuvat ja moittivat miehiä pelkästä tottumuksesta. Johonkinhan pahantuulisuus on purettava.

http://www.lakesidepottery.com/HTML%20Text/brief%20history%20of%20clay_pottery.htm

Poissa safiiri

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3669
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #201 : Joulukuu 01, 2019, 14:44:54 »
^on varsin kuvaava miehen yliherkälle egolle, että kun ensin itse julistaa miestene suorastaan luoneen koko todellisuutemme, niin se pahantuulinen ja vastakkaista sukupuolta mollaava on se nainen, joka muistuttaa, että muutamakin kodinkone taitaa olla naiskeksijöiden keksimä.

PS. Eikös myös ne kodinkoneita keksineet miehet ratsasta aiempien keksintöjen turvin? Mksi siis olisimme otettuja siitä, että joku mies keksii uuden sähkölaitteen, kun se vain perustuu jo aiemmin tehtyyn työhön, jossa opittiin hyödyntämään sähköä? On siis syytä vähentää aika liuta niistä miesten suurista saavutuksista, jos laskematta jätetään kaikki johonkin aiempaan perustuva. Miesten joukossa ei taida nykyään olla kovinkaan montaa ”oikeaa” keksijää. Pelkkiä vanhojen ideoiden jälleenmyyjiä vain...

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1426
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #202 : Joulukuu 01, 2019, 15:55:36 »
Miesten joukossa ei taida nykyään olla kovinkaan montaa ”oikeaa” keksijää. Pelkkiä vanhojen ideoiden jälleenmyyjiä vain...

Jokainen näistä oikeista keksijöistäkin on naisen synnyttämä, joten kaikkien keksintöjen taustalla on sittenkin nainen.

Vaihdanpa aihetta lähemmäksi otsikkoa.

Tänään Hesarissa toimittaja Maria Manner käsitteli kolumnissaan Päivä Räsäsen homokirjoitusta. Jutun otsikko on:

Päivi Räsäsen kannattaisi puhua homoista ja kuolemasta niin, että maallikkokin ymmärtää

Paavali kirjoittaa mm. seuraavasti: ”Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.” ja ”ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman.

Manner, joka kertoo liittyneensä kirkkoon ja tutkivansa Raamattua, käsittelee Paavalin kirjeen sanomaa nykypäivän valossa. Hän on kysynyt asiasta yliopistonlehtori Outi Lehtipuulta, jonka näkemys on se, että Paavali ei julista, että homot pitäisi tappaa, eikä hän ollut siinä asemassa, että hän olisi voinut tällaista vaatiakaan. Kuoleman ansaitsemisessa on kyse siitä, että ei ansaita kuoleman jälkeistä elämää. Lehtipuu:

”Paavali puhuu kirjoituksissaan pelastuksesta ja Jumalasta. Hänen intressinsä on uskonnollinen. Kuolema merkitsee, että elämä ei sen jälkeen jatku.”

Onhan tuollainen tietysti kova tuomio homoseksuaaleille, jotka kuitenkin kokevat kutsumusta myös uskonnollista elämää kohtaan. Erilaiset kirkkokunnat ja lahkot selittävät asian itse kukin omalla tavallaan omien intressiensä mukaisesti. Jotkut antavat homoille synninpäästön. Jotkut antavat ehdollisen synninpäästön. En tiedä, onko sellaisiakin suuntauksia joilta ei armoa heru.

Kirjoitukseni suunniteltu pääaihe jää nyt käsittelemättä. Se on Roomalaiskirjeessä oleva häpeilemätön esivallan ylistys. Tämä kaikesta Raamatussa olevasta tekstistä hiertää minun arvomaailmassani pahiten. Uskon kuitenkin, että se pystytään selittämään ”pois” vähän kuin Paavalin homokommenttikin, koska Raamatun yleinen henki ei tue sitä. Se on kuin ulkopuolelta työnnetty piikki tai myrkkypilleri muun tekstin seassa.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1599
 • Hit high - not below, PS!
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #203 : Joulukuu 01, 2019, 16:24:52 »
Nyt minä vasta tajusin miksi Melitta on kahvinkeittimenä ja -suodattimena tuttu nimi ja nyt että vieläpä että naisen nimi, koska...

Melitta Bentz (1873-1950)
Have you ever wondered who to thank when you’re getting your coffeemaker ready for your first cup of the day?
...

- https://www.biography.com/news/famous-women-inventors-biography
Missä persu, siellä mukana äärioikeistolainen, uusnatsi ja kohta terroristi.
"Viestien annostulva tekee myrkyn" - Some-Paracelsus

Poissa a4

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2031
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #204 : Joulukuu 01, 2019, 18:58:12 »
Eiköhän todeta että ihmiskunta on edistynyt aiemmin juuri sukupuolitetulla työnjaolla ja sosiaalisuudella sekä uskonnollisuudella, mutta kehitys on ajamassa tieteellis-teknologisesti sekulaarimpaan ja sukupuolettomampaan työnjakoon ja sosiaalisuuteen?
Eli ei ole syyllisiä eikä syyttömiä vaan oman aikansa ihmisiä ja yhteisöjä kulttuureineen.
Globaalilla tarkastelutasolla myös yhteisöissä ja yksilöissä on kehityseroja toistensa suhteen.
Tilastoissa nekin ovat nopeasti kaventuneet, median tiedonvälityksen karkeistamasta apokalytisesta draamasta huolimatta.

Uskovaisilla on uskonnolliset perusteet tulkita ja uskoa tarvittaessa mihin tahansa, halutessaan vaikka Jumalan kaappihomouteen, koska niitä eivät sido tieteelliset perusteet.
Mutta onko uskonnollinen tieto tietoa ja huonompaa, tasaveroista vai arvokkaampaa tietoa kuin tieteellinen tieto? 

Poissa Norma Bates

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2154
 • Hattiwatin hakkaaja
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #205 : Joulukuu 01, 2019, 19:18:53 »
Miesten joukossa ei taida nykyään olla kovinkaan montaa ”oikeaa” keksijää. Pelkkiä vanhojen ideoiden jälleenmyyjiä vain...

Jokainen näistä oikeista keksijöistäkin on naisen synnyttämä, joten kaikkien keksintöjen taustalla on sittenkin nainen.

Vaihdanpa aihetta lähemmäksi otsikkoa.

Tänään Hesarissa toimittaja Maria Manner käsitteli kolumnissaan Päivä Räsäsen homokirjoitusta. Jutun otsikko on:

Päivi Räsäsen kannattaisi puhua homoista ja kuolemasta niin, että maallikkokin ymmärtää

Paavali kirjoittaa mm. seuraavasti: ”Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.” ja ”ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman.

Manner, joka kertoo liittyneensä kirkkoon ja tutkivansa Raamattua, käsittelee Paavalin kirjeen sanomaa nykypäivän valossa. Hän on kysynyt asiasta yliopistonlehtori Outi Lehtipuulta, jonka näkemys on se, että Paavali ei julista, että homot pitäisi tappaa, eikä hän ollut siinä asemassa, että hän olisi voinut tällaista vaatiakaan. Kuoleman ansaitsemisessa on kyse siitä, että ei ansaita kuoleman jälkeistä elämää. Lehtipuu:

”Paavali puhuu kirjoituksissaan pelastuksesta ja Jumalasta. Hänen intressinsä on uskonnollinen. Kuolema merkitsee, että elämä ei sen jälkeen jatku.”

Onhan tuollainen tietysti kova tuomio homoseksuaaleille, jotka kuitenkin kokevat kutsumusta myös uskonnollista elämää kohtaan. Erilaiset kirkkokunnat ja lahkot selittävät asian itse kukin omalla tavallaan omien intressiensä mukaisesti. Jotkut antavat homoille synninpäästön. Jotkut antavat ehdollisen synninpäästön. En tiedä, onko sellaisiakin suuntauksia joilta ei armoa heru.

Kirjoitukseni suunniteltu pääaihe jää nyt käsittelemättä. Se on Roomalaiskirjeessä oleva häpeilemätön esivallan ylistys. Tämä kaikesta Raamatussa olevasta tekstistä hiertää minun arvomaailmassani pahiten. Uskon kuitenkin, että se pystytään selittämään ”pois” vähän kuin Paavalin homokommenttikin, koska Raamatun yleinen henki ei tue sitä. Se on kuin ulkopuolelta työnnetty piikki tai myrkkypilleri muun tekstin seassa.

Olen ennenkin maininnut lukeneeni että osa Paavalin kirjoittamiksi laitetuista kirjeistä on väärennöksiä ja asialla olivat Rooman kirkkoisät. Ei siis mikään ihme että esivaltaa on nuoleskeltu. Homoinholla kaiketi on haluttu hakea välimatkaa ja hajurakoa pakanallisiin roomalaisiin jotka eivät petiseuransa suhteen niin ronkeleita olleet?

Väärennöksiksi epäiltyihin kirjeisiin homojen vastaisen vihakirjoittelun ohella kuulunee se kirje missä naisen kuuluu vaieta seurakunnassa.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3512
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #206 : Joulukuu 02, 2019, 18:23:20 »
Miesten joukossa ei taida nykyään olla kovinkaan montaa ”oikeaa” keksijää. Pelkkiä vanhojen ideoiden jälleenmyyjiä vain...

Jokainen näistä oikeista keksijöistäkin on naisen synnyttämä, joten kaikkien keksintöjen taustalla on sittenkin nainen.

Vaihdanpa aihetta lähemmäksi otsikkoa.

Tänään Hesarissa toimittaja Maria Manner käsitteli kolumnissaan Päivä Räsäsen homokirjoitusta. Jutun otsikko on:

Päivi Räsäsen kannattaisi puhua homoista ja kuolemasta niin, että maallikkokin ymmärtää

Paavali kirjoittaa mm. seuraavasti: ”Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.” ja ”ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman.

Manner, joka kertoo liittyneensä kirkkoon ja tutkivansa Raamattua, käsittelee Paavalin kirjeen sanomaa nykypäivän valossa. Hän on kysynyt asiasta yliopistonlehtori Outi Lehtipuulta, jonka näkemys on se, että Paavali ei julista, että homot pitäisi tappaa, eikä hän ollut siinä asemassa, että hän olisi voinut tällaista vaatiakaan. Kuoleman ansaitsemisessa on kyse siitä, että ei ansaita kuoleman jälkeistä elämää. Lehtipuu:

”Paavali puhuu kirjoituksissaan pelastuksesta ja Jumalasta. Hänen intressinsä on uskonnollinen. Kuolema merkitsee, että elämä ei sen jälkeen jatku.”

Onhan tuollainen tietysti kova tuomio homoseksuaaleille, jotka kuitenkin kokevat kutsumusta myös uskonnollista elämää kohtaan. Erilaiset kirkkokunnat ja lahkot selittävät asian itse kukin omalla tavallaan omien intressiensä mukaisesti. Jotkut antavat homoille synninpäästön. Jotkut antavat ehdollisen synninpäästön. En tiedä, onko sellaisiakin suuntauksia joilta ei armoa heru.

Kirjoitukseni suunniteltu pääaihe jää nyt käsittelemättä. Se on Roomalaiskirjeessä oleva häpeilemätön esivallan ylistys. Tämä kaikesta Raamatussa olevasta tekstistä hiertää minun arvomaailmassani pahiten. Uskon kuitenkin, että se pystytään selittämään ”pois” vähän kuin Paavalin homokommenttikin, koska Raamatun yleinen henki ei tue sitä. Se on kuin ulkopuolelta työnnetty piikki tai myrkkypilleri muun tekstin seassa.
Miksi Räsäsen tms. pitäisi puhua asioista niin, että miellyttävät poliittisia vastustajia? Politiikkaanhan kuuluu se ajatus, että haastetaan toisten näkemyksiä. Poliitikolle on typerintä tehdä/toimia niin, että miellyttää vastustajiaan. Siten olet PPP, joka nöyristelee.

Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3512
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #207 : Joulukuu 02, 2019, 18:29:18 »
^on varsin kuvaava miehen yliherkälle egolle, että kun ensin itse julistaa miestene suorastaan luoneen koko todellisuutemme, niin se pahantuulinen ja vastakkaista sukupuolta mollaava on se nainen, joka muistuttaa, että muutamakin kodinkone taitaa olla naiskeksijöiden keksimä...
Miksi tuo olisi ongelma. Faktahan on se, että miehet ovat teknologisista keksinnöistä luoneet suurimman osan. Ei minulle ole vaikea kieltää sitä, että naisten osuus on kasvanut. Sehän on hyväksi yhteiskunnallemme, jos naisten äly valjastetaan miesten rinnalle. Terveisiä muslimeille ja hinduille... ::)

Kritisoin vähän tuota ajatusta siitä, että länsimaissa muka olisi jotain naisvastaista ajattelua. Ei ole ollut pitkään aikaan. Ääliöfeministit pitäytyvät rakenteissaan, koska tarvitsevat kuvittelemaansa sukupuolisortoa, jota meillä ei enää juurikaan ole, mutta joka vallitsee länsimaiden ulkopuolisissa kulttuurimalleissa.

Poissa safiiri

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3669
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #208 : Joulukuu 03, 2019, 08:31:59 »
^on varsin kuvaava miehen yliherkälle egolle, että kun ensin itse julistaa miestene suorastaan luoneen koko todellisuutemme, niin se pahantuulinen ja vastakkaista sukupuolta mollaava on se nainen, joka muistuttaa, että muutamakin kodinkone taitaa olla naiskeksijöiden keksimä...
Miksi tuo olisi ongelma. Faktahan on se, että miehet ovat teknologisista keksinnöistä luoneet suurimman osan. Ei minulle ole vaikea kieltää sitä, että naisten osuus on kasvanut. Sehän on hyväksi yhteiskunnallemme, jos naisten äly valjastetaan miesten rinnalle. Terveisiä muslimeille ja hinduille... ::)

Kritisoin vähän tuota ajatusta siitä, että länsimaissa muka olisi jotain naisvastaista ajattelua. Ei ole ollut pitkään aikaan. Ääliöfeministit pitäytyvät rakenteissaan, koska tarvitsevat kuvittelemaansa sukupuolisortoa, jota meillä ei enää juurikaan ole, mutta joka vallitsee länsimaiden ulkopuolisissa kulttuurimalleissa.

Mutta ei sinussa sittenkään ole miestä myöntämään, että mielikuvasi oli väärä ja ne kaikki kodinkoneet eivät itse asiassa olekaan miesten keksimiä. Tai ainakin sopivasti unohdat kaikki naisten keksimät kodinkoneet, koska - noh - jostain syystä mielikuvasi maailmasta tarvitsee tämän unohduksen ja ohittamisen.

(Monet noista keksinnöistä ovat peräisin ajalta, joka nykymittapuun mukaan ei todellakaan ole ollut täydellisen tasa-arvon aikaa. Kyse ei ole ihan vastikään keksityistä jutuista: Keskuslämmitys 1916, astianpesukone 1887, tuulilasinpyyhkijät 1903, sähkökäyttöinen jääkaappi 1914, auton lämmitin 1893. Vrt. naisten äänioikeus USA:ssa 1920. Suomessa 1906 ja Lichtensteinissa 1984.)


Poissa Toope

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3512
Vs: Uskontoperäiset idioottimaisuudet
« Vastaus #209 : Joulukuu 03, 2019, 19:32:06 »
Hyvää kehitystä, ainakin meillä. Toivoisin samaa Aasiaan ja Afrikkaan.
Kantsis ottaa mallia naisten asemasta länsimaissa, vai mitä?