Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Sarjat (tv/suoratoisto)

Aloittaja -:)lauri, maaliskuu 18, 2020, 06:40:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

TSS

Monien vuosien jälkeen tuli katsottua Lost uudelleen. 

Katselukokemus, tai paremminkin ehkä jälkimaku oli aika erilainen kuin ensimmäisen kerran jälkeen. Sarjan alku ja ensimmäiset kaudethan ovat hienosti rakennettua draamaa,joka perustuu tunnelman ja mysteerin luomiseen ja mielenkiintoisten henkilöhahmojen esittelyyn. Kausien edetessä laatu heikkenee, ja koko sarja muuttuu enemmänkin action-painotteiseksi räiskinnäksi, aivan kuin koko tekijäkaarti olisi vaihtunut. Tai tuo oli ainakin kokemus ensimmäisellä katselukerralla, jolloin myös sarjan päätösjakso jätti pettymyksen maun suuhun - myseeri ei kunnolla koskaan ratkennut ja tuntui, kuin tekijät eivät itsekään tietäisi, mistä on kyse.

Tällä toisella katselukerralla, tiiviissä aikataulussa katsottuna, koko sarja näyttäytyi paljon ehyempänä ja hallitumpana. Punaisia lankoja vedetttiin kuin vedettiinkin yhteen, ja päätösjaksokin oli oikeastaan täydellinen. Se jätti sopivasti asioita auki, mutta antoi silti vihjeitä siitä, mistä kaikessa ehkä oli kyse. Sarja pyöri mielessä pitkään. Fiilis sarjan päätytyttyä oli, että kyseessä oli psykologinen ja filosofinen, elämän peruskysymyksiä taitavasti käsittelävä tekele, jonka henkilöhahmoja jäi ikävä! Pieni laadun heikkenemä sarjassa kuitenkin loppupuolella oli.

Norma Bates

Lainasin ja katselin Uusi Sherlock -sarjan kaksi ekaa kautta. Joku höpösaitti väitti netissä ettei niitä kausia enempää olekaan, mutta onhan niitä ilmeisesti neljä yhteensä. Meinasinkin jo ihmetellä että niin penteleen epätyydyttävällä tavallako koko hoito päättyi.

Olin pitkään sitä mieltä että koska Jeremy Brett on ainoa oikea Sherlock, niin minä en mitään paskasarjoja katsele joissa joku muu esittää häntä. Kaikkein vähiten niin että tarinat on siirretty nykyaikaan ja mestaroitu miten sattuu. Jostain syystä sitten kuitenkin katsoin jonkun morsmaikkuarvoituksen telkasta, vai mikä se jakso nyt olikaan, ja ajattelin että jos nyt sitten lisääkin.

Sarjassa ärsyttää kyllä se ylenmääräisen nokkeluuden ja älykkyyden korostaminen. Joo joo, uskotaan vähemmälläkin että nerot tässä teutaroi. Moriartyn hahmo se vasta ärsyttävä onkin. Helvetin kiekuja. Mutta on noiden kahden kauden perusteella sarjalla hetkensäkin. Paskempaakin on tehty. En ole aina ollut kauhean lääpälläni Benedict Cumberpatchiin, mutta onhan hän tavallaan pikkaisen söpö.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - syyskuu 01, 2023, 10:08:53
Olin pitkään sitä mieltä että koska Jeremy Brett on ainoa oikea Sherlock, niin minä en mitään paskasarjoja katsele joissa joku muu esittää häntä...
Kova väite, vaikken tuosta näyttelijästä mitään tiedä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes_(elokuva)
Nuo 2 leffaa toimivat!
Sinänsä tykkäsin 80-luvun Holmes- sarjasta. Jeremy Brett muistaakseni Sherlockina.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - elokuu 26, 2023, 16:46:57
Spoilaan kahden jakson perusteella Ahsokaa hieman. Parempi kuin Bob Fett, ainekset kehittyä Mandalorianin tasolle, mutta en usko saavuttavan Andoria.

Lasermiekat heiluvat ja robotit heittävät parhaat vuorosanat. Eli varsin perinteikästä Tähtien sotaa.
Minua sarja ei ole juurikaan napannut, varsinainen tähtien Spice Girls. Pääosanesittäjät ovat kaikki osoittelevasti naisia, ja sen perimmäisenä tarkoituksena on saada myytyä lisää fanikrääsää tytöille.

Sarja on tietenkin hienosti tehty, mutta esim. sen toimintakohtauksissa ei ole ollut minkäänlaista vaarantuntua, missään vaiheessa. Olisin tylsistynyt täydelliseen jännityksenpuutteeseen pikkupoikanakin, ja avaruusvalaista olisi päässyt jo penskana huvittunut hymähdys. Kas kun eivät olleet delfiinejä. Tytöt tykkää delfiineistä!
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Hayabusa

#604
^
Ja delfiinit tykkäää tytöistä.  ;)

Yhdeksi pahikseksi sentään on saatu kunnon setämies. Tämä vanha jedi saattaa lopulta olla se paras hahmo. Toiseen galaksiin hyppääminen avaa mahdollisuuksia uudenlaisille viholliselle ja liittolaisille jos tuotantoyhtiötä olisi rohkeutta.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Aave

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 09, 2023, 16:50:22
^
Ja delfiinit tykkäää tytöistä.  ;)
Totta. Ne osaavat olla myös erittäin mulkkuja otuksia ja miksipä ei, koska aivonsa ovat niin kehittyneet.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

a4

Säätiön toisen kauden päätösosan julkaisua odotellessa, aloitin Severance-sarjan katselun.
Ensimmäinen jakso oli lupaavan vinoutunutta scifiä toimistotyöläisistä suomalaisessa arkkitehtuurissa. Häiriintyneen hauska, mukavan uhkaava ja rauhallisen tyylikäs. Herkullisia ilmeitä.

https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-televisio/nelja-syyta-miksi-severance-on-erinomainen-sarja-scifi-draama-kuvaa-kolkosti-toimistoarkea/

Hayabusa

^
Vaikuttaa mielenkiintoiselta.Täytyypi laittaa listalle.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - syyskuu 11, 2023, 21:02:37
^
Vaikuttaa mielenkiintoiselta.Täytyypi laittaa listalle.
Kesken kolmannen jakson outoilun, sain vision!
Tämähän on scifiä mitä juuri katson. Tulevaisuutta.
Lähitulevaisuutta, kun Elon Musk yhdistää eX-Twitteriinsä, Starlink-satelliitti-internettiinsä ja Tesloihinsa oman firmansa aivoimplantin käyttöliittymäksi. Näin aluksi.
Mikä voisi mennä pieleen? Ei niin mikään.

Ylellä aiheeseen sopiva uusi sarja:

Loppua odotellessa
1 kausi
komedia
provosoiva
pohdiskeleva

Joko se maailmanloppu nyt lopulta tulee? Tuore, menestyksekäs komediasarja kertoo tuomiopäivän lahkoon kuuluvasta nelihenkisestä Lewisin perheestä. Isä David on puritaaninen ja patriarkaalinen, mutta äiti Fiona sekä lapset Rachel ja Aaron heräävät kaipaamaan muunlaistakin elämää. (Everyone Else Burns, Britannia, 2022.)

https://areena.yle.fi/1-65987709

Hayabusa

^
Tuo Loppua odotellessa on hyvää jatkumoa brittihuumorille, joka kuivuudessaan aiheuttaa hersyviä naurun purskahduksia katsojille. Enkkusivut lupaavat toistakin kautta saarnaajaperheelle.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

a4

#610
Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - kesäkuu 17, 2023, 17:43:51
^For All Mankind on tosiaan mainio sarja. Siinä kivasti laitettu oikeita uutisklippejä vaihtoehtoisen historiafiktion sekaan.
Muutama jakso takana ja monta edessä. Monella tapaa hyvä sarja.
Hauskinta ajankuvaa on jatkuva alkoholin juominen ja tupakointi.
Hikoiluttavan realistisen tuntuisia nuo avaruustripit melko tappavassa ympäristössä.
Astronauttien lähimmäiset suurimpina stressistä ja pelosta kärsijöinä.
Tasa-arvokin vyöryy naiskosmonautin vauhdittamana vapaaseen maailmaan ja kohti horisontissa väijyvää woken mustaa aukkoa.

a4

Yle Areenalla uusi dokkarisarja melko villistä lännestä:

FRONTIER
Historia: Villin lännen valloitus


1 kausi
dokumentti
historia

1800-luvulla Yhdysvaltojen pinta-ala kasvoi räjähdysmäisesti kun siirtolaisia virtasi itärannikolle ja uusia maa-alueita valloitettiin lännestä. Aikaa leimaa monet syvät ristiriidat kuten alkuperäiskansojen kohtelu, orjuus sekä etnisten vähemmistöjen oikeudet. Tänä aikana syntyi myös monta Amerikan ikonista myyttiä villistä lännestä, intiaaneista ja cowboysta, kullankaivajista sekä amerikkalaisesta unelmasta. (The Frontier. Tuotanto: Dash Pictures/Amcomri Productions, Iso-Britannia 2023.)

https://areena.yle.fi/1-65316519

Jännä nähdä onko historiatulkinta villistä lännestä muuttunut ajan mukana.

Hayabusa

^
Eka osa tulisi tänään Teemalta.

Taidan kuitenkin hypätä "Safiirin" mukaan maustematkalle Areenan puolella.
https://areena.yle.fi/1-65708464
Näyttelijä Joanna Lumley jäljittää muinaista maustepolkua Indonesiasta Lähi-Itään. Reissu alkaa muskottipähkinästä tunnetuilta Bandasaarilta, etenee pippurin perässä Etelä-Intiaan ja jatkuu "vaniljarannikolle" Madagaskariin. Sansibarissa Lumley saa kuulla maustekaupan ikävästä puolesta. Matka päättyy Jordanian Petran rauniokaupunkiin. (Joanna Lumley's Spice trail adventure, Britannia, 2023).
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Unforgiven

En tiedä onko sarjasta jo keskusteltu, mutta Katsomosta löytyy reality -sarja Alone - Yksin erämaassa, joka on ihan kelpo katsottavaa.

"Sarjassa kilpailijat pudotetaan yksitellen keskelle erämaata. Kullakin kilpailijalla on mukanaan vain vähän varusteita, ja haasteita tuottavat vaikeakulkuinen maasto, ravinnon puute ja laskevat lämpötilat. Pisimpään erämaassa selvinnyt voittaa 500 000 dollaria."
I'm just a soul whose intentions are good

Hayabusa

^
Tuo kisahan on kuin suomalaisille tehty.  :D
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur