Kirjoittaja Aihe: Al-Holista palaavien lasten kohtalo  (Luettu 505 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1163
 • Totuuden kuvastin
Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« : Joulukuu 20, 2019, 21:52:22 »
Avaan oman ketjun al-Holin lasten tilanteen pohdiskelulle.
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1163
 • Totuuden kuvastin
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #1 : Joulukuu 20, 2019, 22:02:44 »
Ruotsiin on palautettu yhden perheen 7 orpolasta, jotka ovat 1-8 vuoden ikäisiä. Heidät on sijoitettu eri perheisiin ja heidän nimensä tullaan muuttamaan. Lasten isoisä taisteli lasten saamiseksi Ruotsiin. Ilman hänen ponnistelujaan lasten palautus olisi kestänyt ainakin kauemmin. Suku olisi halunnut ottaa lapset kasvattaakseen, ei kuitenkaan suinkaan niin, että isosisä olisi ottanut luokseen kaikkia lapsia. Hän on itsekin sitä mieltä, ettei lasten sijoittaminen yhteen perheeseen onnistuisi suvun omin voimin. Nyt tilanne on kuitenkin se, että lasten hajasijoittelun takia hänen on vaikea pitää heihin yhteyttä.

Näin kävi Ruotsiin palanneille al-Holin orpolapsille
Ruotsiin palautettujen lasten isä on tunnettu norjalais-ruotsalainen Isis-taistelija Michael Skråmo, joka matkusti Syyriaan elokuussa 2014 vaimonsa Amanda Galvezin sekä parin neljän lapsen kanssa. Nuorimmat kolme lasta syntyivät myöhemmin Syyriassa.
Lasten äiti kuoli alkuvuodesta ilmaiskussa Syyriassa. Skråmo puolestaan antautui lastensa kanssa kurdiviranomaisille Baghuzin taistelun jälkeen, mutta kuoli pian tämän jälkeen vammoihinsa.

Lasten jäätyä orvoiksi heidän omaisensa Ruotsissa alkoivat vaatia viranomaisilta lasten palauttamista maahan, mutta nämä kieltäytyivät aluksi. Lasten äidin isä Patricio Galvez oli päättänyt matkustaa Syyriaan etsimään lapsia heti kuultuaan tyttärensä kuolemasta, ja lopulta hän löysi heidät al-Holin leiriltä.

Viimein myös Ruotsin viranomaiset tulivat apuun, ja kesäkuussa lapset palasivat Göteborgiin heitä Irakin Erbilissä vastaanottamassa olleen Galvezin kanssa. Kaikki tämä tapahtui suuren mediahuomion saattelemana...

..juuri julkisuus on yksi syy siihen, miksi Galvezin toive lasten huoltajuuden saamisesta ei ole toteutunut. Ruotsissa asiasta oli kohuttu siitä lähtien, kun Galvez oli kertonut tuskastaan julkisuuteen Ruotsin viranomaisten kieltäydyttyä ensin auttamasta lapsia.

Viranomaiset veivät lapset ja Galvezin suoraan väliaikaiseen turvataloon saadakseen suojattua heitä julkisuudelta. Ongelmia riitti, sillä lapset olivat viettäneet viimeiset kaksi vuotta käytännössä pakenemalla paikasta toiseen ja kärsineet kuukausia pommituksista ja nälästä.

Katraan pojista toisiksi vanhin jouduttiin kiidättämään heti sairaalaan Syyriassa saamansa vesirokon aiheuttaman keuhkotulehduksen vuoksi. Vielä vakavampia ongelmia aiheuttivat psyykkiset vammat, sillä esimerkiksi vanhin lapsista oli nähnyt omin silmin äitinsä repeytyvän kuoliaaksi pommin sirpaleesta sekä luodin osuvan isänsä niskaan.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006350148.html
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1163
 • Totuuden kuvastin
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #2 : Joulukuu 21, 2019, 01:00:41 »
Näiden leirilasten tilanne on lastensuojelulle eri maissa täysin uusi tilanne. Lapsia on eri ikäisiä, heidän sukulaisverkostonsa on erilainen, osalla on äiti tai molemmat vanhemmat elossa, osa on orpoja jne. Eri mailla on erilaiset lastensuojelulait; näitä on kiinnostavaa vertailla. On myös kiinnostavaa vertailla erilaisia kulttuurisia suhtautumistapoja lasten kohteluun. Lisäksi laki ja periaatteet ovat yksi asia, mutta mitä tapahtuu kun lapset oikeasti palaavat? Toteutuvatko periaatteet vai pakottaako esim. jokin käytännön seikka poikkeaviin ratkaisuihin? Palaajien joukossa tulee varmasti olemaan myös teini-ikäisiä lapsia. Miten he kokevat paluun? Veikkaan, että jossakin vaiheessa mediassa tullaan julkaisemaan joidenkin teinien tai melkein aikuisten palaajien haastatteluja.

Kaiken kaikkiaan hyvin kompleksinen asiavyyhti, joka mielestäni hyvinkin tarvitsee erillisen keskustelun Isis-vaimojen kysymyksestä irrallaan.
All you need is Love

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 1163
 • Totuuden kuvastin
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #3 : Tammikuu 18, 2020, 19:54:46 »
NORJALAIS-PAKISTANILAISEN Isis-vaimon palauttaminen Norjaan on aiheuttanut maassa hallituskriisin. Nainen ja hänen 3- ja 5-vuotiaat lapsensa tuotiin Norjaan, koska toinen lapsista on vakavasti sairas. Norjan edistyspuolue on vastustanut palauttamista ja uhkaa nyt erota Erna Solbergin johtamasta hallituksesta. Edistyspuolueen johtajan Siv Jensenin ja Solbergin on määrä keskustella tilanteesta maanantaina...

Norjan ulkoministeriön mukaan palautus on tehty humanitaarisista syistä, sillä toinen lapsista on vakavasti sairas, kertoi Aftenposten. Norjan viranomaisten mukaan lapsi kärsii kystisestä fibroosista, joka on muun muassa keuhkoihin ja haimaan vaikuttava monielinsairaus.

”Hallitus päätti viime syksynä, että yrittäisimme tuoda kotiin oletettavasti sairaan lapsen. Se tarkoitti, että myös tämän sisar ja äiti piti palauttaa”, sanoi tällöin Aftenpostenille Norjan ulkoministeri, konservatiivipuolueen Ine Eriksen Söreide.

Äidin ja sairaan lapsen tapausta seurattiin norjalaismediassa jo viime syksynä. Norja ilmoitti tuolloin, että se voisi tuoda kotiin ainoastaan lapsen. Äiti ei kuitenkaan ole halunnut tulla erotetuksi lapsestaan ja on pyytänyt saada tulla Norjaan vangituksi. Norjalainen käräjäoikeus kuitenkin eväsi pyynnön tällöin.

NORJA linjasi viime keväänä, että maa voi kotiuttaa al-Holin leiriltä orpolapsia. Kesäkuun alussa leiriltä kotiutettiin viisi lasta, joiden molemmat vanhemmat olivat kytköksissä Isisiin. Lasten äiti on kadonnut ja isä kuollut. Lapset tunnistettiin dna-testien avulla.

Norja on sen sijaan ottanut tiukan linjan leireillä oleviin ulkomaan kansalaisiin, joilla on Norjaan oleskelulupa. Syyskuussa Norjan hallitus ilmoitti estäneensä pysyvästi viidentoista tällaisen Isis-taistelijan paluun maahan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006377270.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=a16bf69a8f027421b0e6b5ec8348c406
All you need is Love

Poissa Juuli

 • Konkari
 • ***
 • Viestejä: 532
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #4 : Tammikuu 18, 2020, 23:19:47 »
Olen ihmetellyt miten saadaan äiti eroon lapsesta. Kokolailla on kinkkinen paikka. On pakko ottaa äiti mikäli aikoo lapsen saada jos ei äiti suostu lapsen lähtemiseen. Onko se sitten niin jotta äiti vangitaan selliin istumaan kunnes asiat selkenee.

Poissa Saares

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2003
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #5 : Tammikuu 18, 2020, 23:22:58 »
Olen ihmetellyt miten saadaan äiti eroon lapsesta. Kokolailla on kinkkinen paikka. On pakko ottaa äiti mikäli aikoo lapsen saada jos ei äiti suostu lapsen lähtemiseen. Onko se sitten niin jotta äiti vangitaan selliin istumaan kunnes asiat selkenee.
Onhan noita pakkohuostaanottoja tehty iät ja ajat.

Poissa Xantippa

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 3433
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #6 : Tammikuu 19, 2020, 06:09:28 »
Ja huudettu lapsia töihin torilla.

T: Xante

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2614
Vs: Al-Holista palaavien lasten kohtalo
« Vastaus #7 : Lokakuu 17, 2020, 17:13:04 »
Pekka Haaviston edesvastuutonta ja vastenmielistä al-Hol -hanketta on tullut osaltaan seurattua säännöllisen epäsäännöllisesti - myös paikallisuutisoituna, ei vain Suomen uutisoinnin osalta.

Kyse on kuitenkin umpifanaattisista sotarikollisista ja terroristeista, jotka ovat syyllistyneet kansanmurhaan, uskonnollisiin ja etnisiin puhdistuksiin. Daeshin naiset eivät ole mikään poikkeus, eivätkä he voi piiloutua sen enempää naisen, kuin äidin roolin taakse. He ovat yhtä osallisia ja aktiivisia toimijoita siinä, kuin miehensäkin.

Haaviston osalta skandaali on pyritty minimoimaan paitsi mahdollisimman vähäisellä mediahuomiolla, myös siten, että Haaviston kuuleminen siirrettiin viime kevään lopulta yli kansanedustajien kesäloman. Itse kuulemisesta on uutisoitu vain vähän.

Viime kesäkuun alussa Verkkouutisissa oli artikkeli Näkökulma: Yhdeksän kysymystä Pekka Haavistolle al-Holista.

Kuukausi sitten asiaan palattiin julkisuudessa tämän verran: Ulkoministeri Haaviston rikosepäilyjen käsittely jatkuu perustuslakivaliokunnassa (Yle).

Sepä onkin hienoa, että poliitikot tutkivat poliitikkojen asioita. Mielestäni tämä tapaus kuuluisi poliisin, syyttäjän ja oikeuslaitoksen tutkintaan. Haaviston tapa toimia vahvistaa näkemystäni siitä, että maassamme tarvittaisiin perustuslakituomioistuin. Nyt tätäkin asiaa ratkoo perustuslakivaliokunta, jossa hallituspuolueilla on enemmistö.

Tosiasiassa kurdeilla ei ole ollut mitään mahdollisuuksia ylläpitää niin suurta vankileiriä, kuin al-Hol on. Resurssit eivät riitä; kymmeniätuhansia vankeja on ollut vartioimassa vain 400 sotilasta ja poliisia. Leiri on vuotanut koko ajan, ja Daesh on auttanut sieltä naisia lapsineen useissa joukkopaoissa. Näin al-Holin pakolaisleiri vuotaa – "Joka päivä ihmiset yrittävät paeta, ja joka viikko osa heistä onnistuu” (IL).

Vangit on autettu Turkin puolelle. Suomen ulkoministeriö kiisti ensin jyrkästi, että he olisivat olleet mukana avustamassa saati, että tänne jo tuotujen Daeshin jäsenten ja heidän lastensa kuluihin olisi käytetty paljon rahaa.

Miksi Suomen al-Hol-kuluja salataan? – Professori tyrmää ministeriön perustelut (Uusi Suomi).

Nyt virallisesti ilmoittamansa mukaan rahaa Haaviston hankkeeseen onkin palanut jo 270 000 euroa: Tämän verran al-Holin leirin suomalaisten avustaminen on toistaiseksi maksanut veronmaksajille – yksi menoerä yli muiden (IS).

Tuolla virallisella summalla (Epävirallinen summa saattaa olla suurempi) maahamme on tuotettu kansalaisten verorahoilla neljä terroristia, ja "ainakin" 13 lastaan. al-Holissa on vielä n. 30 suomalaistaustaista terroristia lapsineen.

Nyt al-Holin kestävyysvaje on edennyt siihen pisteeseen, että vankeja on pakko massavapauttaa, kun ei heitä voi yksinkertaisesti teloittakaan. Kansainvälinen huomio ja ihmisoikeudet, yhyy. Vapautus koskee ennen kaikkea syyrialaistaustaisia vankeja - niitä, joiden klaanien edustajat tulevat hakemaan omiaan pois. Tästä uutisoitiin Suomessakin, Al-Holin ”Isis-leiriltä” aiotaan vapauttaa tuhansia terroristeja (IL).

Eilen leiriltä vapautettiin 631 vankia (Twitter).
"Te koirat kuvittelitte että en enää palaisi Troiasta, ja niinpä olette raiskanneet piikani ja kosineet vaimoani, pelkäämättä jumalia jotka ovat puolellani ja pelkäämättä ihmisten kostoa, jonka teille valmistaisivat. Nyt olette kuoleman silmukassa - jokaikinen teistä!" - Odysseus