Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Poikkeustila, valmiuslaki ja hallituksen toiminta koronan ehkäisemisessä

Aloittaja Brutto, maaliskuu 25, 2020, 14:07:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Sepe - huhtikuu 10, 2020, 10:23:09

Marinin itseriittoisen hallituksen työskentelytavasta kuvaava esimerkki. Sanastosta puuttuu "yhteistyö".

Toistaiseksi en tiedä ainuttakaan hallitusta, joka ei olisi ollut "itseriittoinen"- muutenhan ne olisivat riippuvaisia. Itseriitoinen katsanto lienee hallitusvallan edellytys, vaikka olisi vähemmistöhallitus, kuten joskus ruotsissa.

Mitä sitten on tuon ilmaisuuden taustalla, se ei aivan äkkiä taida selvitä, mutta pitäähän sitä hallitusta jollain tavalla saada haukkua sehän kuuluu oppsition oikeuksiin, ja tietenkin myös muiden kansalaisten.

Sepe

Minun mielestäni itseriittoisuus ilmeni mm. "nyrkki"-tapauksessa.  Yhteistyö  torjuttiin.
Saat olla eri mieltä.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Xantippa - huhtikuu 10, 2020, 05:41:41
Aave on päässyt pohdinnoissaan siihen, mistä minä maaliskuun puolivälissä aloin. En vaan vieläkään käsitä, että tämän flunssan kanssa ei yhtään lasketa niitä, jotka hädin tuskin sen sairastavat.

T: Xante
Epäilemättä. Ajattelusi nojasi vankasti tässä vasta nyt esiin tuomiini tietoihin ja pohdintoihin, ja haluun suorittaa koko populaatiota koskeva ihmiskoe. Se ei suinkaan ollut mitään fiilispohjaista ja piittaamatonta mutuilua, vaan perustui suureen tietämykseen Ruotsin kansalaisten velkataakasta, ja jo aiemmin tehdyistä massiivisista virheistä. Sen kaiken sinä tiesit, et vain kirjoittanut niistäkään mitään jutskassasi.:)

Tulisipa Einstein foorumille kirjoittamaan kaavan E=mc2 auki, niin Xantippa julistaisi tarkoittaneensa juuri tätä, ihan alusta asti! Kyllä minä uskon, että uskot omiin juttuihisi. Tiesin hyvin myös ennakkoon, että sinä täällä olet ensimmäisenä kommentoimassa.

Mitä tästä sivujuonteesta opittiin?

1. Xantippa valitsee mieluummin talouden, kuin ihmisten hengen. Onneksi olkoon, edustat kapitalistisen ajattelun syvintä olemusta! Murhakin on vain bisneksen luonnollinen jatke, aivan kuten sota on politiikan jatkamista toisin keinoin.

2. Minun pitää olla tosi väsynyt ja pöhnässä, että Xantipan ajattelu ja sumea logiikka avautuu. Tuolloinhan ihminen onkin terävimmillään!

Mitäpä ihmettelet selvää asiaa? Esittele minulle nyt niitä hoksottimiasi, miksi vähäoireisia tai oireettomia "ei lasketa". Voin antaa samaan hämmästelykykyyn liittyvän vihjeen:

Toisaalla ihmettelit, että mistä sitä rahaa nyt yhtäkkiä riittikin tämän sotkun kanssa. Sekin on niin ilmeistä, että ei sitä kenenkään vähänkään ymmärtävän tarvitse erikseen kirjoittaa: sitä rahaa riittää velaksi otettuna. Suomi joutuu ottamaan nyt ihan pirusti lisää velkaa, mutta foorumin talousnero siellä vieläkin ihmettelee, että kun yhtäkkiä rahaa "riittää".

Odotan henkeäni pidätellen niitä ajattelun kultajyviä, joita nyt sitten varmasti tässä heti perään pudottelet.

***

Ruotsin suuren ihmiskokeen verrokkitulokset nähdään vasta parin vuoden päästä. Maan tilannetta on kyllä mielenkiintoista verrata niihin maihin, joissa on toimittu laajoin rajoitustoimin. Kuolleisuus on silloin yksi merkille pantava tekijä. Ainakin nyt Ruotsi maksaa hintaa ihmishengissä enemmän, kuin tiukemman linjan valinneet maat. Siitä totesin, että teuraspölkylle vietävää eläintäkin kannattaa kohdella aivan erityisen miellyttävästi ja jutella sille samalla mukavia, niin taluttelu pysyy loppuun asti ilman vastustusta ja vikurointia.

Argentiina on todella kovassa lirissä, samalla valinnalla kuin Ruotsi. Sen koko kansantalous romahtaa. Sopii toivoa, että niin ei käy lopulta myös Ruotsille, joka ei ole mukana EU:n yhteisvaluutan mukanaan tuomassa vipuvarressa.

Tämä saattaa pahimmassa tapauksessa olla myös EU:n kohtalonhetki, mikäli viiveellä realisoituvasta taloudellisesta paskamyrskystä kehkeytyy riittävän iso.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Kopek

Tuntuu siltä, että Uudenmaan eristämisessä ja rajavalvonnassa ei toteudu kansalaisten tasa-arvo, mutta toteutuuko se muutenkaan. Ei tietenkään.

Ylen uutiset kertovat seuraavaa:

Torstaina 9.4. Uudenmaan maakuntarajan yli pyrkiviä ajoneuvoja saapui poliisin tarkastuspisteille yhteensä 45 604. Niistä 283 käskettiin kääntymään. Yhdeksälle autoilijalle annettiin sakot valmiuslain rikkomisesta.

Millä perusteella kaikkia kääntymään käskettyjä ei sakotettu? Selvisivätkö kauniit naiset ja hyviä tekosyitä keksivät valehtelijat ilman sakkoja? Vai riippuiko sakon saaminen siitä, mille tarkastuspisteelle ihminen sattui ajamaan. Yhdellä hyväksyttiin selitys ja päästettiin läpi. Toisella ei hyväksytty selitystä vaan käännytettiin. Ja kolmannella oli tarkastajana joku oikein sadistinen sinitakki joka ei hyväksynyt selitystä vaan käännytti ja sen lisäksi vielä kirjoitti sakon turhasta yrittämisestä ja poliisin vaivaamisesta.

Kun perusteet rajan ylittämiselle ovat niinkin vaikeasti määriteltävät ja tulkinnanvaraiset kuin mitkä ne nyt ovat, ja kun tarkastuksia tekevät eri poliisit eri paikoissa, täydellinen tasapuolisuus suhteessa asiakkaisiin on käytännössä mahdotonta. Yksi tarkastaja katsoo, että syy on välttämätön, ja päästää läpi. Toinen katsoo, että syy ei ole välttämätön, mutta päästää läpi, kun kaunis nainen vuodattaa pari kyyneltä ja katsoo anovasti silmiin. Ja se vihonviimeinen kaiveleekin jo sakkovihkoaan.

Jos rajan ylittäminen on rangaistavaa, miksi jo tarkastuspisteillä sakotettiin? Oliko ne sakon antamisen mahdollistamiseksi tarkoituksella sijoitettu niin, että tarkastettavaksi tuleva on jo ylittänyt rajan, kun häneltä kysytään syytä matkaan? Vai annettiinko sakko rajan ylittämisen yrittämisestä? Vai onko uutinen epätarkka eikä kerro, että sakot annettiin muissa paikoissa kuin rajapuomeilla esimerkiksi poliisin valvontakameroiden ja rekisteriskannereiden avulla.

Ihmisten liikkumisen tekninen valvonta skannereiden ja kameroiden avulla on kehittynyt kovaa vauhtia, ja Kiina näyttää tässä asiassa tietä. Päämääränä on kaikkien ihmisten reaaliaikainen valvonta koko ajan ja joka paikassa. Valvontakamerat kuvaavat, kasvojentunnistusohjelmat ja rekisteriskannerit tunnistavat, järjestelmä hakee tiedot ihmisestä ja antaa hälytyksen poliisille, mikäli aihetta on.

Minun mielestäni tuollainen poliisi valvoo kaikkea ja kaikkialla -järjestelmä on kammottava.

Palataan Ylen uutiseen:

Uudeltamaalta ja Uudellemaalle matkustaminen on ehdottomasti kielletty ilman välttämätöntä syytä, sanoo operaation johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Poliisi tekee matkojen välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti.


Miten tavallinen ihminen voi absoluuttisella varmuudella tietää, minkä perusteen poliisi hyväksyy välttämättömäksi syyksi? Asiasta on ollut niin paljon epämääräistä ja sekavaakin kirjoittelua mediassa, että en minä ainakaan tiedä, millä selityksellä rajan yli pääsee. Jos Uudenmaan ulkopuolella asuva varaa ajan lääkärille johonkin Uudenmaan kuntaan, katsotaanko lääkäriin meno välttämättömäksi syyksi? Ja millainen dokumentti asiasta pitää esittää? Riittääkö netistä tulostettu kopio ajanvarausilmoituksesta? Tarkastaako poliisi, ettei kyse ole väärennyksestä?

Joissakin rajanylityspisteissä lääkäriin meno ilmeisesti katsotaan välttämättömäksi syyksi, koska kunnan lääkäripalvelut ovat naapurikunnan puolella. Näin on uutisissa kerrottu. Mutta pääsevätkö tuolloin rajan yli lääkäriin vain sen naapurikunnan asukkaat, ja tarkastetaanko heidän asuinpaikkansa jostakin rekisteristä, kun he kertovat, että ovat menossa lääkäriin? Ja miten joku puhelimessa varattu päivystysaika todistetaan?

Jos vielä jatketaan arvailua, niin kuinka paljon ennen varattua lääkäriaikaa rajan yli pääsee? Voisiko joku mestariselittäjä päästä rajan yli jo edellisenä päivänä vedoten siihen, että hänen olisi kohtuutonta joutua ajamaan koko yö ehtiäkseen aamulla lääkäriin, ja että aika on varattu tietylle lääkärille pitkän hoitosuhteen takia, ja tämä erikoislääkäri tietää hänen terveydentilansa ja kroonisen sairautensa parhaiten.

Rajan ylittäminen jo edellisenä päivänä perustuisi tietenkin siihen, että tuolloin ajan ehkä voisi vielä perua, kun tekisi sen heti rajan ylitettyään.

Luulen, että ns. välttämättömätkään syyt rajan ylittämiselle eivät aina ole niin kovin välttämättömiä. Rajan ylihän kuljetetaan mitä moninaisinta tarpeetonta krääsää, joka ei ole kenellekään välttämätöntä, ja tavara kuljettajineen saa liikkua vapaasti. Ja kuulinpa myös tapauksesta, jossa erään ison mediafirman työntekijöille jaettiin lupalappuja rajan ylittämiseksi periaatteella, että ota, jos satut tarvitsemaan. Eli median edustajana pääset läpi, vaikka olisit kauppareissulla.

Tässä rajanylittämisrumbassa kansalaisten tasa-arvosta ei ole tietoakaan.

urogallus

#379
Lainaus käyttäjältä: Aave - huhtikuu 10, 2020, 12:37:03

Ruotsin suuren ihmiskokeen verrokkitulokset nähdään vasta parin vuoden päästä. Maan tilannetta on kyllä mielenkiintoista verrata niihin maihin, joissa on toimittu laajoin rajoitustoimin. Kuolleisuus on silloin yksi merkille pantava tekijä. Ainakin nyt Ruotsi maksaa hintaa ihmishengissä enemmän, kuin tiukemman linjan valinneet maat.

Kahden vuoden päästä ollaan pikkuisen jyvällä, mutta todellisen vaikutuksen kuolleisuuteen nähnee vasta viiden-kymmenen vuoden päästä.

Monet sanovat, että korona tappaa muutenkin jo lähtövuoroaan odottavia, ja siksi se saattaa näkyä muutaman vuoden aikana kuolleisuuden vähenemisenä. Muuten hyvä, mutta koronasta eivät läheskään kaikki toivu ennalleen, vaan sen sairastaminen vähentää elinvuosia monilta siitä selviytyneiltäkin. Kuolleisuudella on myöskin pitkä häntä, sillä Etelä-Koreassa kuollaan edelleen melkein samaa tahtia kuin epidemian huippuaikana. E-K:n otos kuitenkin on pieni, eli sattumallakin on vaikutuksensa. Itse pidän mahdollisena, että korona höylää odotettavissa olevasta eliniästä pari vuotta pois, eikä paluuta entiseen ole. Kansanterveydelliset haasteet kun eivät ole tulevaisuudessa vähenemään päin.

Arviokauppaahan tämä on. Kohtalainen käsitys kokonaiskuolleisuudesta saadaan vuosia epidemian jälkeen, kun päästään vertaamaan ruttovuoden/vuosien kuolleisuutta aiempiin ja myöhempiin vuosiin.

Aave

Lainaus käyttäjältä: urogallus - huhtikuu 10, 2020, 12:57:43
Kahden vuoden päästä ollaan pikkuisen jyvällä, mutta todellisen vaikutuksen kuolleisuuteen nähnee vasta viiden-kymmenen vuoden päästä.

Monet sanovat, että korona tappaa muutenkin jo lähtövuoroaan odottavia, ja siksi se saattaa näkyä muutaman vuoden aikana kuolleisuuden vähenemisenä. Muuten hyvä, mutta koronasta eivät läheskään kaikki toivu ennalleen, vaan sen sairastaminen vähentää elinvuosia monilta siitä selviytyneiltäkin. Kuolleisuudella on myöskin pitkä häntä, sillä Etelä-Koreassa kuollaan edelleen melkein samaa tahtia kuin epidemian huippuaikana. E-K:n otos kuitenkin on pieni, eli sattumallakin on vaikutuksensa. Itse pidän mahdollisena, että korona höylää odotettavissa olevasta eliniästä pari vuotta pois, eikä paluuta entiseen ole. Kansanterveydelliset haasteet kun eivät ole tulevaisuudessa vähenemään päin.

Arviokauppaahan tämä on. Kohtalainen käsitys kokonaiskuolleisuudesta saadaan vuosia epidemian jälkeen, kun päästään vertaamaan ruttovuoden/vuosien kuolleisuutta aiempiin ja myöhempiin vuosiin.
Totta tuumit. Rajoitustoimien ansiosta virus ei silti katoa mihinkään, ja Espanjantaudissa (Covid-19 ei ole ollut yhtä tappava, mutta levinnyt sitäkin nopeammin) sen toinen aalto oli ensimmäistä paljon tappavampi. Se kuitenkin niitti varsinkin nuoria, hyvän perusterveyden omaavia ihmisiä. Tässä mielessä Ruotsin ihmiskoe ei ole niin riskialtis. Ainakaan vielä.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

Näkökulma: Only in Finland: Velkainen pikavippiyrittäjä haukkui ministereitä pelleiksi – sai palkaksi viisi miljoonaa (Iltalehti).

"Antaisitko itse viisi miljoonaa euroa miehelle, jolla on 46 000 euroa ulosotossa, ja jonka yritys ei pysty maksamaan verottajalle 61 euron velkaa? Tai miehelle, joka julkisessa Facebook-päivityksessään haukkuu tuoreen hallituksen ministereitä pelleiksi"?

Saa nähdä, putoaako tässä vielä päitä. En yllättyisi, jos HVK:n johtaja Lounema joutuisi vielä eroamaan. Huoltovarmuuskeskusta ei ole suuresti tarvittu sen ydintehtävissä sitten II maailmansodan, joten lupsakkaa hommaahan sen johtaminen lienee ollut.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy


Aave

#383
Lainaus käyttäjältä: Sepe - huhtikuu 10, 2020, 10:23:09
IL kertoo:
"Yle uutisoi nyt, että ahvenanmaalainen lääkealan yritys Optinova oli tarjonnut Huoltovarmuuskeskukselle mahdollisuutta ostaa korkealaatuisia kasvosuojaimia Kiinasta. Optinova valmistaa lääkelaitteiden osia.

Ylen mukaan Optinova tarjosi apuaan, jotta Suomen valtio voisi hankkia satoja tuhansia sairaalatason kasvosuojaimia sekä muita tarvittavia laitteita.

Huoltovarmuuskeskus on toistaiseksi kieltäytynyt Optinovan avusta, vaikka se on tarjonnut apua ilmaiseksi."

Marinin itseriittoisen hallituksen työskentelytavasta kuvaava esimerkki. Sanastosta puuttuu "yhteistyö".
Sori, piti vastata tähän jo aiemmin. Huomioni jakaantui toisiin ketjuihin, ja vaihtelevaan uutissurffailuun.

Komppaan mielipidettäsi osin, mutta tarjousten jättöpäivämäärilläkin oli tässä väliä: todella luotettavat Jylhä ja Sarasme jättivät tarjouksensa 27.3, Optinova vasta päiviä myöhemmin.

Tarkistin, että Huoltovarmuuskeskus on samalla tavalla liian itsenäiseksi yhtiöitetty valtionyhtiö, kuin nyt myös Posti ja VR. Niiden hallitukset voivat kähmiä ja mokailla lähes mitä vaan ilman, että poliittiselta taholta puututtaisiin asiaan.

Tämä on ollut ilmiselvästi myös Huoltovarmuuskeskuksen tilanne.

Lounema aloitti työssään 11.11.2019 - ilman koronavirusta paikka olisi muuten ollut mukava nakkisuoja ja eläköitymispaikka, nyt lienee jo monon kuva perseessä.

Laki huoltovarmuuden turvaamisesta:

"7 § (8.11.2013/765)

Huoltovarmuuskeskuksen toimintaa johtaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja mukaan luettuina vähintään 9 ja enintään 11 jäsentä, joista vähintään 4 edustaa elinkeinoelämää. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta.

Valtioneuvosto nimittää Huoltovarmuusneuvoston ehdotuksesta hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja muut jäsenet. Hallituksen jäsenen vahingonkorvausvelvollisuuteen sovelletaan, mitä valtion liikelaitoksista annetussa laissa (1062/2010) säädetään hallituksen jäsenen vahingonkorvausvelvollisuudesta.

Työ- ja elinkeinoministeriö vahvistaa hallituksen palkkiot".


Saa nähdä, joutuuko Lounema nyt tässä sitten vielä jollain tavalla vahingonkorvausvastuuseen. Asettakaa panoksenne. :)
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Karikko

Lainaus käyttäjältä: Sepe - huhtikuu 10, 2020, 11:10:00
Minun mielestäni itseriittoisuus ilmeni mm. "nyrkki"-tapauksessa.  Yhteistyö  torjuttiin.
Saat olla eri mieltä.

Lahjoituksen tarkoitushakuisuus selviää, kun siihen on haluttu valtiota välikädeksi. Miksi ihmeessä valtion pitäisi olla siinä mukana.

Jos lahja olisi vilpitön sen voisi lähettää sairaaloiden tarpeisiin ilman kommerventtejä.

Politiikasta on usein kyse, kuten oli siinä saulin nyrkissäkin.


Haaviston vastine:il

>>Lahjoituksilla pitäisi kuitenkin olla tiedossa vastaanottajaksi joku kunta, sairaanhoitopiiri tai muu toimija.

– Valtio ei voi toimia välikätenä.

Haavisto ei siis sinällään näe Kärnän mahdollisesti saamaa lahjoitusta kategorisesti kiellettynä.

– Jos hänellä on jotain tavaraa tiedossa, se on aina kotiinpäin.

Ulkoministeri uskoo, että asiassa on ollut välissä eräänlainen rikkinäinen puhelin, jos hänen ministeriönsä on ollut Kärnälle nihkeä.

– Meille on tullut todella paljon yhteydenottoja ja yleisenä linjana on ollut, että valtioilta ei oteta lahjoituksia


Kopek

Nyt vaaditaan päitä vadille. Saakohan pomo kultaisen kengänjäljen takapuoleensa vai miten tylyt potkut ovat kyseessä.

Tyyppi ei taida jäädä koronan ainoaksi uhriksi. Sen verran hermostuneelta vaikuttaa tilanne. Mutta eikös hän kuitenkin yrittänyt parhaansa. Onko parempi, että ei tee mitään. Epätavallisessa tilanteessa on turvauduttava epätavallisiin keinoihin. Joskus riskin ottajalle vain jää lyhyt tikku käteen. Että ohhoh...

-:)lauri

Lainaus käyttäjältä: Sepe - huhtikuu 10, 2020, 10:23:09
Lainaus käyttäjältä: Aave - huhtikuu 10, 2020, 00:43:14
Lainaus käyttäjältä: Eläimen kokoinen möhkäle - huhtikuu 10, 2020, 00:39:01
^ongelma vain on, että Kiinan markkinoilla useita vuosia operoineet eurooppalaisten sairaaloiden käyttämät alihankkijat tarjosivat huoltovarmuuskeskuskelle konsultointiapuaan ilmatteeksi. Ei kelvannut.
Aivan, eli homma todellakin haisee! Sen sijaan niljakkeen, luottohäiriöisen ja pahoissa veloissa olevan "kaverin" tilille laitetaan mukisematta miljoonia. Tämä kuvio mättää vähän turhan rajusti ollakseen vain jokin "inhimillinen erehdys".

IL kertoo:
"Yle uutisoi nyt, että ahvenanmaalainen lääkealan yritys Optinova oli tarjonnut Huoltovarmuuskeskukselle mahdollisuutta ostaa korkealaatuisia kasvosuojaimia Kiinasta. Optinova valmistaa lääkelaitteiden osia.

Ylen mukaan Optinova tarjosi apuaan, jotta Suomen valtio voisi hankkia satoja tuhansia sairaalatason kasvosuojaimia sekä muita tarvittavia laitteita.

Huoltovarmuuskeskus on toistaiseksi kieltäytynyt Optinovan avusta, vaikka se on tarjonnut apua ilmaiseksi."

Marinin itseriittoisen hallituksen työskentelytavasta kuvaava esimerkki. Sanastosta puuttuu "yhteistyö".

Muuten hyvä, mutta Marinilla, hänen hallituksellaan taikka yhteistyöttömyydellään ei ole huoltovarmuuskeskuksen päätösten kanssa mitään tekemistä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.

Hippi

Olisiko Optinovan lahjan jälkeen ollut vaikea sanoa, että ruotsalaiset lääkärit ei pääse Ahvenanmaalle, vaan lääkärit toimitetaan Manner-Suomesta?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Sepe

#388
Lainaus käyttäjältä: Eläimen kokoinen möhkäle - huhtikuu 10, 2020, 16:14:28
Muuten hyvä, mutta Marinilla, hänen hallituksellaan taikka yhteistyöttömyydellään ei ole huoltovarmuuskeskuksen päätösten kanssa mitään tekemistä.

Jostain syystä Marin kuitenkin ilmoittaa että Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää hänen luottamustaan. Varmaan siihen joku sopiva demaritar löytyy.

-:)lauri

#389
Lainaus käyttäjältä: Sepe - huhtikuu 10, 2020, 16:28:36
Lainaus käyttäjältä: Eläimen kokoinen möhkäle - huhtikuu 10, 2020, 16:14:28
Muuten hyvä, mutta Marinilla, hänen hallituksellaan taikka yhteistyöttömyydellään ei ole huoltovarmuuskeskuksen päätösten kanssa mitään tekemistä.

Jostain syystä Marin kuitenkin ilmoittaa että Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää hänen luottamustaan. Varmaan siihen joku sopiva demaritar löytyy.

Eikös jo tuokin lausunnon pitäisi todistaa sinulle, että huolesi Marinin mahdollisesta osallistumisesta huoltovarmuuskekuksen tekemän päätöksen sisältöön on vähintäänkin väärä? Yritä nyt löytää todisteita sille, että päätös oli Marinin, jos kerran syytät häntä tästä mokasta. Jos Marin tukisi huoltovarmuuskeskuksen päätöstä, olisi Marin vähintäänkin moraalisesti vastuussa päätöksestä, mutta nyt kun Marin heitti HVK:n toimarin bussin alle, Marinilla tuskin on moraalistakaan vastuuta HVK:n päätöksestä.
Selvin merkki psykoosista on se, että kuvittelee ajattelevansa vain kylmän rationaalisesti ja loogisesti.