Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaska

Suomenkielisen androidpuhelineni käyttöohje puhelimessa on jo useitten androidpäivitysten ajan ollut hollanninkielinen. Asiasta valitettuani sain viralliselta taholta vastauksen että se saattaa jossain päivityksessä korjautua. Pyytämääni linkkiä suomenkieliseen ohjeeseen netissä en saanut.

a4

^
Lähettäisin niille tällaista palautetta: Hartelijk bedankt! :)

Kopek

Raportoin seuraavasta ongelmasta.

Puhelimen äänenvoimakkuus on säädetty nollalle etteivät äänet häiritsisi ketään hiljaisessa huoneessa. Kun puhelimella selaa nettiä (þ mikä merkki tämän on) ja menee johonkin uutissivulle, siellä voi pyörähtää näkyviin jokin video. Yhtäkkiä kännykästä alkavatkin raikua videon äänet, koska nettivideo ohjaa kännykän äänensäätöä ja koventaa äänenvoimakkuuden. Tämä on kiusallista, kun tarkoitus on kuitenkin ollut hiljaisuus. Videon mölinä on niin yllättävää, että kännykän hiljentämiseen menee aikansa.

Hippi

If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - syyskuu 25, 2020, 08:02:55
^
Eikö Jaskan hyvät neuvot kaksi kuukautta sitten auttaneet?

https://kantapaikka.net/index.php/topic,118.msg69733.html#msg69733

En jaksa lukea pitkiä selostuksia, ja vaikka jaksaisinkin, unohdan, mitä edellisellä rivillä sanotaan. Ajatukset harhailevat muussa. Ja sitä paitsi, miksi pitäisi opiskella insinööritason tiedot saadakseen kännykän pysymään hiljaisena.

Okei, myönnän, että en ole kauheasti jaksanut keskittyä tällaiseen asiaan, eikä se oikeastaan edes kiinnosta. Olen niin hätäinen ja laiska luonteeltani, että jos jokin asia ei onnistu helposti, on sama, vaikka se ei onnistu ollenkaan. En jaksa nähdä vaivaa. Asian täytyy olla älyttömän tärkeä, että jaksaisin kiinnostua siitä. Tai minun pitää kokea se tärkeäksi... vaikka se ei sitä muiden mielestä olisikaan. Keskityn kyllä helposti epäoleelliseen.

Kiitos joka tapauksessa neuvoista ja ohjeista. Ei ole niiden antajan vika, jos oppi ei mene perille. Oppilas tässä on ongelma...

Hippi

No olihan siinä Jaskan viestin edellä se minun antama ihan lyhyt ja yksinkertainenkin ohje.
Ai niin, mahdoton pitää kuulokkeita mukana, kun ne hukkaantuisi kuitnekin.  ::)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Jaska

#291
Minulla on Androd-puhelimessa Gmail appi ja minulla on joitain @gmail.com-sähköpostiosoitteita. Aika paljon tuppaa mainoksia eri tahoilta mutta tulee myös oikeaa sähköpostia.

Minulla on usko muttei tietoa, että Gmailin postin luokittelulla saisi postin ryhmiteltyä niin että vain haluamieni (muutamien yhteystiedoissa esiintyvien) lähettäjien tulevat viestit hälyttäisivät puhelimessa ja tuuppaisivat katsottaessa ruudulle. Mainospostin joudan käsittelemään tietokoneessa joskus myöhemmin.

Onko jollain kertoa hyvä järjestelyperiaate tärkeän postin erottamiseksi ja sen toteuttaminen Gmailissa? Tunnisteita (kansion tapaisia mutta viesti voi olla useassakin tunnisteessa), suodattimia, postilaatikkoluokkia - mitä niitä Gmailissa onkaan.

Aave

Lainaus käyttäjältä: Jaska - syyskuu 27, 2020, 17:06:36
Onko jollain kertoa hyvä järjestelyperiaate tärkeän postin erottamiseksi ja sen toteuttaminen Gmailissa? Tunnisteita (kansion tapaisia mutta viesti voi olla useassakin tunnisteessa), suodattimia, postilaatikkoluokkia - mitä niitä Gmailissa onkaan.
En ole itsekään perehtynyt Gmailin järjestelytoimintoihin, joten jään odottelemaan minäkin mahdollista vastausta. Käsittääkseni ei kuitenkaan ole edes pitkä, kun Google on lisännyt ja monipuolistanut näitä mahdollisuuksia. Mainoksia tuskin saa kokonaan torpattua kokonaan, kun niitä tulee myös sisäänrakennettuna toimintona. Olen toistaiseksi onnistunut pitämään roskapostin käytännössä olemattomana, mutta tilanne tuskin on pysyvä - pikemminkin vain ajan kysymys, milloin spämmiä alkaa putkahdella.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

kertsi

#293
Itse käytän gmailissa filttereitä, joilla saa kätevästi siirrettyä tuleva posti tiettyyn kansioon. Esim. ruokakaupan (K-Ruoka) tilaukset menevät yhteen kansioon (niitä tulee tuhottomasti, jos tekee paljon muutoksia tilaukseen ja aina tallentaa muutokset), ja laskut toiseen.

Filtteri on helppo luoda jostain saamastaan meilistä ("Filter messages like this"), jos niissä toistuvat tietyt sanat, tai niissä ei esiinny tietyt sanat. Tai voi niitä tehdä lähettäjän meiliosoitteen jne. mukaankin. Meilistä voi myös valita, kategorisoidaanko se ryhmään Primary, Social vai Updates -tabiin (tuo viimemainittu lienee Promotions). (Erään kaverini meilit menivät aiemmin Promotions-tabiin, ennen kuin kekkasin käyttää filtteriä. Hänellä on tapana järkätä isoja juhlia, joten kutsumeilit ehkä näyttivät promoilta. Promoihin menivät myös mm. Gigantin kuitit, ja muutama muukin ei-promo.)

Settings- menuvaihtoehdosta (se rataspyörä)  näkee olemassa olevat filtterit, ja voi editoidakin niitä.

Kannattaa antaa filtteröidä vanhatkin filtteriin sopivat meilit samalla ruksaamalla kyseinen kohta.

En tiedä, miten gmail-appi toimii, enkä ole sitä asentanut kännykkääni. Itse näen ainakin Primary-tabit viestit kännykälläni Google-kansiossa (etusivulla), kännykkä myös hälyttää niistä. Spammimeilit eivät näy, eivätkä Social tai Promotions -meilit. Eivätkä kyllä nuo filtteröidyt K-Ruoka -meilitkään, jotka siis menevät suoraan kansioon, enkä niitä välittäisikään nähdä kännykässä. Oma idikseni on siis filtteröidä sellaiset piiloon, joita en tahdo Primary-kansiooni, ja joita en tahdo esim. kännykän hälyttämiksi.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Jaska

#294
kertsi on varmasti hajulla. Google-tilin eli gmail-osoitteen suodattimien avulla järjestetään saapuneet viestit asetettujen sääntöjen mukaan.

Suodatin on sääntö laitteen Gmail-sovellukselle saapuneelle viestille tehtävistä toimista merkittyjen ehtojen voimassaollessa. Suodatin ei siis ole sääntö, mitkä viestit tuodaan palvelimelta laitteelle vaan erilaisia käsittelyitä on valittavissa runsaasti, mm. arkistoi laittamatta postilaatikkoon, merkitse luetuksi, merkitse tähdellä, aseta viesti tunnisteeseen, lähetä edelleen, poista viesti (poistaa myös muilta laitteilta ja palvelimelta), älä koskaan merkitse roskapostiksi, merkitse aina tärkeäksi, älä koskaan merkitse tärkeäksi, lisää viesti postilaatikon luokkaan.

Suodattimia on varmaan helpoin tehdä tietokoneen selaimessa gmailissa (osoite gmail.com) saapuneeseen avattuun viestiin perustuen (viestin kolmen pisteen valikosta). Esimerkiksi tietyn lähettäjän viestit sijoitetaan tiettyyn tunnisteeseen (tunnisteet ovat ikäänkuin kansioita, mutta viesti voi ja yleensä kuuluukin moneen tunnisteeseen). Uuden tunnisteen voi luoda tässä vaiheessa. Toisenkin lähettäjän viestit voi sijoittaa samaan tunnisteeseen eri suodattimessa.

Postilaatikon luokkia (välilehtiä) Ensisijainen/Tarjoukset/Ilmoitukset/Keskusteluryhmät/Sosiaaliset verkostot valitaan jotenkin näytetäänkö jakoa lainkaan vai mitä luokkia näytetään, mutten vielä oikein valaistunut. Suodattimien lisäksi sähköposteja voi siirtää toisiin postilaatikon luokkiin yksittäin.

Gmail-puhelinsovelluksen asetuksissa näyttää olevan postilaatikon luokat tunnisteiden luettelossa ja tunnistekohtaisesti määrättynä synkronointi (kuinka pitkältä ajalta sähköposti pidetään puhelimessa: ei mitään/30 päivää/kaikki) sekä ilmoitukset. Tämänpäiväinen kokemukseni ei vastannut puhelimen ilmoitusasetuksia.

Se millä puhelimessa sähköposteja katselet, on puhelimen sähköpostisovellus. Jos kertsi käynnistät sen Google-ryhmästä, niin ehkä se on juuri Gmail appi. Muullakin sähköpostisovelluksella tai selaimillakin voi puhelimella sähköpostia käsitellä

Jaska

#295
Android Gmail-sovelluksen ilmoitusten päälle laitto viitteellisesti, tarkista oman puhelimesi/käyttöjärjestelmäversiosi ohjeista. Tässä on ohitettu myös esim. muuttaminen mutta googlella löytyy tässä annettujen kahvojen perusteella. https://support.google.com/mail/answer/1075549?hl=fi

Jos sinulla on useita tilejä Gmail-sovelluksessa, ilmoitukset säädetään jokaiselle tilille erikseen

    Avaa Gmail-sovellus Gmail Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko.
    Valitse Asetukset.
    Valitse tilisi.
    Napauta Ilmoitukset ja valitse ilmoitustaso Kaikki/Vain tärkeiden viestien ilmoitukset /Ei mitään. Gmail päättelee viestien tärkeyttä tai viestejä merkitään tärkeiksi suodattimilla.
    Napauta Postilaatikon ilmoitukset.
    Huom. Jos käytät Android O:ta tai uudempaa versiota, valitse Ilmoitusten hallinta. Varmista tililtäsi, että valitsin on Päällä-asennossa.
    Valitse ilmoitus‑ ja ääniasetukset.

    Asetusten kohdassa Synkronoitavat päivät asetetaan päivien luku minkä postia säilytetään Gmailissa puhelimessa (minulla 30, kolmas vaihtoehto tunnuskohtaisesti (engl. label) muiden ollessa Kaikki ja Ei mitään)

    Asetuksissa valitaan myös ladataanko liitteet automaattisesti viestin mukana. Minulla kyllä, vaatii isoilla liitteillä paljon puhelimen muistia.


Huom. Android-laitteella on myös omat, Gmail-sovelluksesta erilliset ilmoitusasetukset.

Jaska

#296
Gmaililla on siis oma tapansa määrittää viestejä Tärkeiksi. Tärkeä on yksi systeemin tunnisteista.

Tärkeitten viestien käsittelyä pääsee Gmailissa säätämään: Asetukset (rattaankuva) -> Näytä kaikki asetukset -> Postilaatikko ; kohta Tärkeysmerkinnät.

Mm. Gmailin oman tärkeysarvioinnin voi kytkeä pois päältä: "Älä ennakoi minulle tärkeitä viestejä aikaisemman toimintani perusteella."

Viemällä viestilistassa kursorin Tärkeyttä osoittavan vääpelinmerkin päälle (ennen lähettäjää) saa selityksen miksi viestiä pidetään tärkeänä


Paljon on Gmailissa liikkuvia osia, minusta.


Puhelimessa käsiteltävien saapuneiden viestien hallitsemiseksi

- Gmailin suodattimilla asetetaan puhelimessa käsiteltäville viesteille tietokoneen Gmailissa sitä varten tunniste tai tunnisteita.
- Androidin Gmail-sovelluksessa vain näille  tunnisteille asetetaan synkronointi ts. vain näiden tunnisteiden viestit haetaan puhelimeen/tablettiin
- Ilmoituksista Androidin Gmail sovelluksella on tilikohtaisesti vaihtoehdot
  Pois päältä / Kaikki / Vain tärkeät viestit


Vaikuttaa, ettei ole mahdollista, että puhelimeen ja tietokoneeseen tulisi eri viestit. Paitsi että puhelimen Gmailissa yleensä pysyy vain viimeisen kuukauden viestit. Synkronointikin näyttää roimivan toisin kuin odottaisi. 'Ei synkronointia' ei tarkoita, että viestejä ei haettaisi puhelimeen. Toki puhelimen Gmail sovelluksessa voi katsoa yhden tunnisteeen viestejä, mutta muittenkin tunnisteiden saapuneet viestit ovat puhelimessa. Tunnisteita asettelevat suodattimet ovat tilikohtaisia, eivät eri laitteissa erikseen.

Pystyvän mutta konstikkaan Gmail sovelluksen lisäksi puhelimessa voi olla muitakin sähköpostiohjelmia, esim. Samsung-puhelimissa  valmiiksi asennettuna Samsung Sähköposti jota ei voi poistaa puhelimesta mutta kyllä poistaa käytöstä. Ja niillä on omat tapansa miten määrätään mitä sähköpostiviestejä puhelimen sovelluksessa käsitellään.

Jaska

#297
^, ^^

Kuten näkyy olen rämpinyt Googlen Gmailin suodattimien suomenkielisisten ohjeiden upottavalla suolla mättäitä etsiskellen. En ole kohdannut selvää ajatusta, miten Google Gmailissa sähköpostin poikkeavalla tavallaan näkee.  Löydettyäni sivun

  https://zapier.com/blog/gmail-filters/

tunsin löytäneeni kovaa maata jalkojen alle. Siinä esitellään joukko suodattimia, joiden avulla sivun tekijä on saanut  Gmail Postilaatikon (=Inbox)  parempaan hallintaan ja järjestykseen. Se esim. ei selvinnyt, mitä Google tarkoittaa 'Postilaatikolla', jonka voi ohittaa ja suoraan arkistoida viestin tunnukseen 'Kaikki viestit' 30 päiväksi.

Aave

^
Kiitos tästä julkisetvinnästä. Täytyy perehtyä ohjeisiin, jahka ehdin. Minulla ei ole sen suhteen kuitenkaan mikään kiire, sillä nykyisellään posti on pysynyt kolmella pääjaottelullaan riittävän selkeästi kasassa, eikä roskapostia tule.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Jaska


Ideani siitä, että puhelimessa olisi hallitusti vain rajattu itselle tärkein osa sähköposteja ja kaikki postit käsittelyssä tietokoneessa, oli väärä. Gmail ei mahdollista sellaista. Omaa kuvaani lisäksi sekoittaa, että tietokoneessa käytän eri operaattorien sähköposteille Thunderbird sähköpostiohjelmaa ja sen omaa suodatintoimintaa. Gmail-tilin tunnisteita käsitellään Thunderbirdissä kansioina ja sama viesti voi joutua useaan kansioon. Muiden operaattorien kuin Googlen postien käsittelyä Gmailin kautta en ole kokeillut.

Gmail-posti perustuu viestien tunnisteisiin. Esimerkiksi Saapuneet, Luonnokset, Roskakori ovat teknisesti tunnisteita.
Tilin viestien ryhmittelyt itse lisättyihin tunnisteisiin yhdessä kaikille laitteille voidaan tehdä suodattimilla ja miksei haluttaessa käsitellä eri laitteilla eri tunnisteiden pohjalta.

Netistä löytyy zapierin lisäksi kuvauksia muistakin Gmail-tunnisteilla toteutetuista postin ryhmittelyistä esim. https://hiverhq.com/blog/how-to-organize-gmail-inbox