Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kopek

"Screenhotti" on hankala monilla puhelimilla. Muutaman vuoden ikäisessä Samsungissani pätevät samat ohjeet, jotka Normakin mainitsee. Kahden napin yhtäaikainen painaminen on hankalaa ja voi johtaa siihen, että puhelin kysyy, sammutetaanko - tai siihen, että äänenvoimakkuus muuttuu, mutta kuvaamista ei tapahdu.

Pyyhkäisy ruudun poikki on sekin sattuman kauppaa. Joskus kuva tulee, joskus ei. Joku onnistuu ottamaan kuvan, joku toinen ei millään.

Olisiko niin, että käden kosteus ja sähkönjohtavuus vaikuttavat asiaan. Ehkä sekin vaikuttaa, miten suurelta pinta-alalta käsi koskettaa ruutua.

Suosittelen harjoittelemaan sitkeästi ja kokeilemaan erilaisia kämmenen asentoja ja pyyhkäisytekniikoita. Jos vähän hankaa kämmeniä ja kämmensyrjiä yhteen ennen ruudun pyyhkäisyä, auttaisiko se. Käsien lämpötila voi ehkä myös vaikuttaa.

Auttaisiko erillinen ohjelma (en ole perehtynyt)?

https://www.mobileappdaily.com/best-screenshot-apps-for-android

Norma Bates

Eipä olisi tullut mieleenkään että tuollaiseenkin olisi oma äppi. Kokeilenkin tuommoista (lataan suosituimmasta päästä olevan). En jaksa enää yhtään vääntää ja äheltää jonkun perkeleen puhelimen kanssa, kun tässä on ihan tarpeeksi riesaa elämässä muutenkin. Kiitos ideasta!

Edit. Eihän siitä sitten mitään tullut. Ilmeisesti se äppi jonka latasin kuitenkin edellyttää että sen kuvakappauksen pystyy ottamaan normaalisti puhelimella, jotta sitä sitten käsiteltäisiin jotenkin sillä sovelluksella. Ja kun ei minun puhelimellani pysty. Luulin että sillä ohjelmalla itsellään nimenomaan otettaisiin.

Hippi

^
Tasan ei mene nallekarkit tässäkään. Minulle pukkaa väkisin noita näytön kuvia, kun yritän sammuttaa näytön. Jotenkin kapine on räpylässäni niin, että tulee väkisin painettua kummaltakin puolelta kapulaa ja niin on taas etusivun kuva tallessa, pyytämättä ja yllättäen :D
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

^Minulla taasen, jos ei osu riittävän yhtäaikaisesti namiskuukkeleiden mainaminen, puhelin sammuttaa näyttönsä tai kysyy oletko aivan varma että haluat sammuttaa koko luurin. Varsinkin kun noita näyttökuvia ei kovin usein tarvitse, niin sekoiluksihan tuo yleensä menee.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska

Oma kokemukseni (Galaxy A20e) on, että äänenvoimakkuudenvähennysnappäimen ja virtanäppäimen samanaikainen painaminen on taitolaji. Yhtä usein kuin ruudunkuva tulee otetuksi, puhelin tarjoaa virran sammutusta tai vähentää puhelimen äänettömäksi. Saapi olla tarkkana ja korjata vahingot.

Silloin kun ruudunkaappaus onnistuu, näyttö väläyttää pienennystä ja mustia reunuksia. Ruudunkaappaukset näkyvät omassa Screenshots albumissaan Galleriassa ja sijaitsevat puhelimen muistissa vaikka kameran kuvat olisi ohjattu menemään muistikortille.

Norma Bates

#635
Se perkeleen rakkine on A03. Minulla on joku ihmeellinen taipumus sotkea kolmonen ja viitonen. Jokatapauksessa mitään ohjetta en ole saanut toimimaan. Asetuksistakin ikäänkuin puuttuu niitä juttuja joita tarvitsisin.

Sanoin "se", koska meni niin hermo että piti vaihtaa vanhaan puhelimeen, ennen kuin pompin sen Samsungin paskaksi.

Otin siihen nollauksen, ja ei apua. Sensijaan näppäimistö on taas jaettu ja taas pitää selvittää mistä saan sen normaaliksi. Näppäinäänistäkin pitää taas päästä eroon ja muista mölinöistä.

Mutta ensin lataan kuvat tietokoneelle ja otan tehdasasetukset. Jos ei sittenkään toimi, niin en tiedä että mitä helvettiä. Mutta nyt tarvitsen hermolepoa jonkin aikaa.

Olisi pitänyt kirjoittaa ylös mistä mitäkin tapahtuu. Erityisen tympeä oli perkeleellinen mekkala mikä laitteesa lähti kun laittoi Facessa tykkäyksen.

Alkaa kyllä kaduttaa koko ostos, koska tätä vanhaa puhelinta näpyttäessä ei tule kokoajan kirjoitusvirheitä kuten Samsungilla. Luulin jo jonkin aivovamman saaneeni kun joka sanaa joutuu korjaamaan.

***

SELVISIHÄN tämä lopulta, edes yhden konstin osalta. Nettituttu sanoi että paina nopeasti virta- ja volyyminappuloita. Eli ei siis että pitkään, kuten olin kokoajan tehnyt. Nytkään ei heti tapahtunut mitään, mutta sitten jossain vaiheessa laite keksi kysyä että "yritetäänkö ottaa näyttökuva?" Nyt se sitten sujuu.

Ja seuraavan puhelimen kanssa tästäkään tiedosta ei sitten ole enää mitään hyötyä, mutta jos nyt jokusen vuoden tätä käyttäisi. Jollei mene hermo jonkin muun kummallisuuden takia.

ROOSTER

Miten saan metsästä löytämäni matkapuhelimen sim-kortin tiedot näkyviin, muuta kuin laittamalla toiseen puhelimeen ja arpomalla pin-koodia.

Onko paikalla ketään hakkereita? Tarkoituksena on tietysti löytää tietojen perusteella oikea omistaja kortille.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Amore

Löysin kivan tyhmäpuhelimen, jota tosin saa toistaiseksi vain rakennussarjana. Puhelin on taskukokoinen.




https://www.youtube.com/watch?v=uV1C-41tq64
All you need is Love

Jaska

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 21, 2022, 18:11:46
Miten saan metsästä löytämäni matkapuhelimen sim-kortin tiedot näkyviin, muuta kuin laittamalla toiseen puhelimeen ja arpomalla pin-koodia.
SIM-kortin painatuksista näkyy puhelinoperaattori. Operaattorin PIN-alkukoodin (löytyy netistä - esim. Elisa on ehkä vuosi sitten vaihtanut uusien korttien PIN-koodin) lisäksi mahdollisuudet osua kolmella yrityksellä umpimähkään oikeaan 10000 mahdollisuudesta ovat olemattomat ja SIM menee lukkoon. Operaattorin kaupassa saattaisi olla mahdollisuudet tunnistaa kortti ja sen haltija. Korttiinhan on kirjoitettuna selväkielisesti kortin yksilöivä koodi.

Karikko

Lainaus käyttäjältä: ROOSTER - syyskuu 21, 2022, 18:11:46
Miten saan metsästä löytämäni matkapuhelimen sim-kortin tiedot näkyviin, muuta kuin laittamalla toiseen puhelimeen ja arpomalla pin-koodia.

Onko paikalla ketään hakkereita? Tarkoituksena on tietysti löytää tietojen perusteella oikea omistaja kortille.

Uteliaisuus ei aina tule tyydytetyksi, vaikka se usein on tarpeellinen ominaisuus.

Luultavasti roskiksissakin on melko paljon noita kortteja, mutta ei ehkä kannata penkoa niitä sen vuoksi.


Jaska


Vanha ystäväni vaihtoi puhelinnumeroa

Puhelimeni (Samsung Galaxy) yhteystiedoille voi kirjata monta puhelinnumeroa ja yhteystiedon avaamalla voi soittaa henkilön mihin numeroon tahansa. Toivottavasti on tullut niin merkityksi, että itse erottaa mikä numero on mikäkin. Niiden numerot, joiden kanssa eniten soittelee, löytyvät Puhelin sovelluksen viimeksi soitettujen puheluiden listasta tai suosikeiksi merkityistä, mutta ei sieltä kaikki löydy-

Puhelinsovelluksen yhteystiedoissa on suoraan henkilön oletuspuhelinnumero. Voi sen oletuksen vaihtaakin. Kun avaa yhteystiedon, kolmen pisteel lisävalikosta löytyy 'Muokkaa oletusyhteystietoja', jossa voi vaihtaa oletusnumeroksi muun kuin henkilölle ensimmäiseksi talletetun. Jos vanha numero ei jouda jo kokonaan mäkeen.

Tälle vanhalle tutulle olen nuukana miehenä soittanut myös WhatsAppilla pitkiä puheluita. Paitsi numeroa, hän oli vaihtanut myös luuria. Jos WhatsAppin vanhat keskustelut ja asetukset haluaa uuteen puhelimeen, niin se onnistuu Google Driveen tehdyn varmistuskopion kautta. Tarkemmat ohjeet löytyy netistä. Uuteen puhelimeen asennetaan Google Play kaupasta WhatsApp ja rekisteröidään ouhelinnumero Whatsappiin. Ja haluttaerssa palautetaan vanha varmistus Google Drivestä.

Kun omissa Yhteystiedoissani lopulta poistin henkilön vanhan numeron ja uusi tuli oletukseksi, niin WhatsAppissa vanha keskustelu vaihtui nimeltä numerolle otsikoiduksi - ei kadonnut. Ja kun kirjoitin nimelle uuden viestin, siis numeron vaihduttua, niin siitä syntyi uusi keskusteluketju.

WhatsApp siis puljaa puhelimessa olevien yhteystietojen kanssa, niiden jotka ovat numeronsa WhatsAppiin rekisteröineet. On mahdollista keskustella WhatsAppilla myös sellaisen Whatsappiin rekisteröityneen henkilön kanssa, jota ei ole omissa yhteystiedoidda, jos saa henkilön tiedor toiselta Whatsapp-käyttäjältä. Jos on tarve, niin kuukkelita voi taas tarkempia tietoja kysellä.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Jaska - lokakuu 24, 2022, 21:04:01
...sellaisen Whatsappiin rekisteröityneen henkilön kanssa, jota ei ole omissa yhteystiedoidda, jos saa henkilön tiedor toiselta Whatsapp-käyttäjältä. Jos on tarve, niin kuukkelita voi taas tarkempia tietoja kysellä.

Minulla kun vaihtui puhelinkone, niin osa muistissa olevista puhelinnumeroista ei näy nimellä yhteydenotossa - ei puheluna eikä whatsuppina. Kuitenkin nimi on näkyvissä luettelossa edelleen, samalla numerolla ja vieläpä Whatsupp-keskustelun aikaisemmat viestitkin näkyvät oikein.

Jotain on siis tapahtunut kun tiedot on palauteltu G-pilvestä kännykkään. En ole laskenut kuinka monta prosenttia numeroista on näitä onnettomia, ehkä 2-5%. Varmaan menee tiedot sekaisin ja hukkaan kun viestejä kierrätetään tiedustelupalvelujen kautta.

Tulee mieleen eräs joka soitti väärään numeroon, eli minulle, ja kiroili operaattoria kun se on niin tarkka että numerokin pitää olla just eikä melkein, että soitto menee oikeaan paikkaan. Semmosia pilkunviilaajia.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Jaska

#642
Yhteystietojen kokoamis- ja talletuslogiikassa en ole kokenut valaistumista. Jotenkin kuvittelen, että yhteystietoja voi puhelimessa tallettaa sekä suoraan puhelimelle (ilman nimettyä tiliä) että puhelimeen rekisteröidyille tileille (esim. @gmail.com ja @outlook.com sähköpostiosoitteille) joita on tai ei synkronoituna niin että tilille jossain laitteessa - esim tietokoneessa tai puhelimessa - tehdyt yhteystietomuutokset synkronoituvat omia aikojaan myös muihin laitteisiin.

Mentyäni näiden kanssa jo totaalisesti sulmuun, minulla on nyt tarkoituksena, että pidän osoitteistoani tasan yhden tilin yhteystiedoissa ja se synkronoituu eri laitteiden välillä.

Käyttöjärjestelmät pyytävät rekisteröimään laitteen (pöytä- tai kannettavan tietokoneen, tabletin, puhelimen) jonkin sähköpostioitteella tunnistetun "tilin" nimiin. Teoriassa ilmankin kai yleensä onnistuu, mutta toiminta ilman on rajoitettua.

Jaska

#643
WhatsApp on taas pystyssä parituntisen maailmanlaajuisen kaatumisen jälkeen.

https://yle.fi/uutiset/3-12666457

Hayabusa

Ehdotan analogista mustakantista muistikirjaa.  ;)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur