Kirjoittaja Aihe: Puhelimet - älyllä tai ilman  (Luettu 67934 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #750 : Elokuu 03, 2023, 14:26:43 »

Samsungin sovelluspivi AppCloud


Eilen sain Samsung Galaxyyn (Android 11) ohjelmistopäivityksen ja tänään luuri kyselee lukitusnäytössä popup-ikkunassa AppCloudin asetuksia kuten sukupuoltani ja ikääni. Ohittamalla kysymykset se kysyy taas luukitusnäyttöön tullessa.

Mikä helvetin AppCloud? En ole pyytänyt ehdotuksia lisäohjelmista. Puhelimen Asetuksista tosiaan löytyy kohdasta Sovellukset AppCloud. Ellei näy vaikka kummittelee, nii kuulemma piilottelevan sovelluksen löytää hakemalla sitä nimellä.
Kuten Samsungin valmiiksi asentanilla ohjelmilla, sillä on tarjolla Poista käytöstä ja Lopetus. Ei asennuksen poistoa. Sovelluksen asetuksissa on myös mahdollista estää ohjelmalta ilmoitukset. Aluksi Asetuksista pakotin sovelluksen lopetuksen jaklielsin ilmoitukset. Lupia sanoo ei tarvittavan.
Harmittaa, että joku on ryövännyt satoja megoja niukkaa muistitilaani. Olen saanut vaikutelman, että se ehdottaa pilvisovelluksia ajettavaksi puhelimessa

Tuinnetteko tätä lurjusta? Haittaohjelma vai mainosohjelma? Miten epäilty android-puhelimen haittaohjelma selvitetään?

AppCloud näyttää olevan alusta, jolla kehittäjät voivat kehittää ja helposti jaella ohjemiaan ja niiden päivityksiä puhelimiin käyttöön. Ilman hyviä selvityksiä tuirvallisuudesta ja jakoon tulevien ohjelmien laadun valvonnasta kuulostaa puhelimen peruskäyttäjälle vastenmieliselle. Kun se on tullut android-päivityksessä niin, ettei asennusta saa poistettua, Samsungin pitäisi kantaa siitä ja sen toiminnasta vastuu ja antaa ohjeistus.

Linkkaamassani ohjeessa neuvotaan poistamaan AppCloudin asennus Google Playssä. Mutta en siellä saa näkyviin AppCloud sovellusta asennettuna, että sen voisi poistaa. En myöskään Galaxy Storessa, joka on Galaxy-puhelimien ohjelmien virallinen jakelukanava ja asetusten mukaan AppCloud tullut sieltä. Myöskään AppCloud ei löytynyt Google Playssä tai Galaxy Storessa asennettavana.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2023, 22:05:08 kirjoittanut Jaska »

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #751 : Elokuu 04, 2023, 16:21:04 »
^
Selvää kuvaa AppCloud-ohjelmasta ei ole muodostunut. Vaikuttaa, että se on asentunut puhelimeeni Samsungin ohjelmistopäivitysten toimesta. Netissä kirjoitetaan, että se asentelee puhelimeen luvatta sovelluksia, esimerkiksi turhanpäiväisiä pelejä, joita saa olla poistamassa. AppCloudiin liittyvään Android-ohjelmien kehittämiseen on epäilenättä eri työkalusovellukset ((hae  'App Cloud'). Opastusta AppCloudin kayttöön en ole nähnyt, esimerkkiksi puhelimen resurssien käytön siirrosta pilveen tai tietoa jaettavien ohjelmien turvallisuudesta. Samsung saanee palkkiota tällaisen mainospalvelun pitämisestä.

Estin sovelluuksen käytön puhelimen Asetusten Sovellukset -kohdassa.


GGoogle:
People also ask
What is an AppCloud?
The AppCloud is a virtualization platform that allows you to run your favorite apps on your smartphone. This means that even if an app is not available in the Google Play Store or the Apple App Store, it can still be installed and used.4 Jun 2022

Can I remove AppCloud?
The best customers can do now is to disable the service. To do this, open the phone's Settings, select Apps and then pick AppCloud from the menu that follows. At the bottom of the next screen, click Disable.9 May 2023

What is AppCloud and why is it on my phone?
App Cloud on Android is a platform that allows developers to create and manage mobile apps for Android devices. It provides tools for developers to create, test, debug and deploy their applications in the cloud.

Is Appcloud a malware?
Appcloud-center.com is a malicious website that attempts to trick you into downloading potentially unwanted apps or browser extensions that alter browser settings and display unwanted advertisements.

What is the difference between mobile app and cloud app?
Traditional mobile apps need to be downloaded and installed on a specific device. Cloud mobile apps can be accessed from almost any mobile device or computer as long as they can connect to the Internet. The driving philosophy behind mobile cloud apps is increasing productivity by enabling more accessibility to the app.5 May 2021


Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10875
 • crazy cat lady
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #752 : Elokuu 04, 2023, 17:15:25 »
^
Näkyihän tuo minullakin sovelluslistassa, mutta en kyllä osaa sanoa milloin ja miten se on tullut. Listassa sen perässä on maininta "pois käytöstä". Voi olla, että joskus se on jopa kysynyt tuota, että haluanko ottaa käyttöön. Yleensä en halua mitään uutta.

Nyt kun katsoin sovelluslistaa niin siinä on
- Device Health Services
- Digitaalinen hyvinvointi
- SIM työkalut kahteen kertaan (miksihän?)

Sitten on Samsungin ja Metan lukuisia sovelluksia, joista en tiedä onko ne olleet alusta asti vai ei tai onko niistä joku turha ja poistettavissa. Noita terveyshärpäkkeitä en ole itse ladannut. Sitä en tiedä onko ne sitten olleet alusta asti.

Olisi aika asiakasystävällistä, jos sovellusluettelossa olisi merkki siitä, että sovelluksen voi halutessaan poistaa turvallisesti. Nyt tällainen vähemmän siunattu ei kyllä uskalla poistella mitään muuta kuin ne vähät, jota on omin sormin asentanut. Luultavasti kaikista muista tulee ukaasit, että sen jälkeen välttämättä ei mikään  toimi, jos tämän turhakkeen aiot poistaa.

Tuo minunkin puhelin oli olevinaan yksinkertainen ja sieltä halvimmasta päästä, kun en puhelimella halua töitä tehdä ja koko elämääni hallita. Tarvittavia toimia on siis hyvin vähän ja luulisin, että valtaosa noista kaikista sovelluksista on on jokseenkin turhia minulla.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #753 : Elokuu 08, 2023, 01:00:56 »
Minun Galaxy A20e puhelimessa puhelimen Asetuksissa on  Sovellukset > AppCloud (ks. liitteen kuva). Voihan olla, että eri Samsungin puhelimissa on eri lailllakin. Avaamalla Asetusten sovellisistassa sovellus, alareunassa näkyy, onko sovelluksan asennus poistettavissa "Poista asennus" (itse asennetut) vai vain poistettavissa käytöstä "Poista käyt." (esiasennetut). Käyttämättöminä syvään lepotilaan asetetuissa on vaihtorhtona "Ota käyttöön." ja sovelluslistatasolla "Poistettu automaattisesti...". Käynnistämällä sovellus Aloitusnäytöltä tai Sovellusnäytöltä nukkuva sovellus herää jälleen ja mm. saa taas ohjelmistopäivityksiä.

Jos tarkkoja ollaan, niin ei ole minullakaan varmaa tietoa, koska tuo on tullut eikä sovelluksen päiväystä tietääkseni roottaaamatta näe. Voihan olla, etta tuo on ollut puhelimessa nukkuen pois käytöstä ja vain päivittynyt käyttöön. Kaverillani kuitenkin on Samsung Galaxy S10e, jossa AppCloud ei ole sovelluslistassa.

Tässä vielä pari linkkiä (engl.), joista ilmenee Samsung AppCloud sovelluksen luonne
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-a-series/any-ideas-what-appcloud-is/td-p/2488637
https://r2.community.samsung.com/t5/Tech-Talk/App-Cloud/td-p/4874893
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2023, 01:12:39 kirjoittanut Jaska »

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9233
 • Electrical Cat
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #754 : Elokuu 08, 2023, 02:25:27 »
Onko tuntemattomaan numeroon  vastaaminen suurempi riski (eli pelottavampaa) älypuhelimalla kuin wanhan ajan peruspuhelimella?
Nii missäkö? Noo, kun ne räikeät pridevärit täällä sigussa alko ärsyttää mun silmiä niin kamalasti... :D

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #755 : Elokuu 08, 2023, 08:27:14 »
^
Mielestäni sikäli on, että älypuhelimeen voinee kohdistaa moninaisempaa haittaa kuin peruspuhelimeen. Enkä tiedä mitä.

Soittajan numeroa näyttämättä on soittanut esimerkiksi terveydenhoidon henkilöstö, joilla riesanaan ovat häiriösoittajat. Tapaan vastata salaisiinkin numeroihin ellei erirtyistä syytä muuhun.
Itse en vastaa nimellä kuin sellisiin soittoihin, joista puhelin näyttää tuntemani soittajan nimen puhelimeni yhteystiedoista vaan "haloo" tyylisesti. Uusien kelvollisten soittajien yhteystiedot lisään soitosta älypuhelimeeni.

Minulla oli aiemmin Fonectan ilmaissovellus käytössä puhelimessa näyttämässä luetteloissa olevien sellaistenkin henkilöiden nimiä, jotka eivät ole yhteystiedoissani, mutta on jäänyt käytöstä kun se alkoi toimimaan huonosti, sekavasti ja mainospainotteisesti.

Joskus sain soittoja, joissa näytettäväksi soittajan numeroksi oli väärennetty joku todellinen suomalaisnumero, kuten englanninkielisiä "mikrosoft-tuki" huijauspuheluita esimerkiksi Lapin aluesairaalan numerosta. Nyt ei ole tainnut tulla vuosiin. Tutun numeron nimissä huijauksia en ole saanut kuten sähköpostihuijauksia tutun nimissä. Tuollaiset eivät saisi olla mahdollisia puhelinverkossa. Todellistta soittajaa kaiketi kuitenkin soitosta laskutetaan.

Puhelua soittaessa numeron eteen lisättävällä koodilla voi estää soittajan numeron näyttäminen vastaanottajalle, vaikka ei soittaisi salaisesta numerosta. Minun puhelimeni ruudulle tulee teksti "Tuntematon numero soittaa", "Yksityinen numero soittaa" tms. Harvemmin noita saan terveydenhuollostakaan, monet jättänevät vastaamatta puheluihin, joissa soittaja ei näytä numeroaan. Soittajan numero ja soiton aika on rikostapauksissa edes jotain, johon tarttua asiaa poliisille viedessä.

Joskus ruudulla soittajan numeron alla lukee "Epäillään häiriösoittajaksi" tai "Numerosta soitetaan poikkeuksellisen paljon". En tiedä minkä pereusteella noita ilmoituksia saan osasta puhelinmyyjiä. Puhelinmyyjille usein sanon, että kun lain mukaan saan suoramyyjälle kieltää suoramarkkinoinnin, niin kiellän yritykseltä suoramarkkinoinnin minulle. Eivät kyllä tapaa lakia noudattaa puhelinmarkkinoinninkaan osalta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2023, 12:38:42 kirjoittanut Jaska »

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #756 : Elokuu 08, 2023, 15:55:51 »

Tavallisia puhelinkäyttöongelmia: tekstiviestinä tuli pyyntö täyttää lomake, joka vaatii ensin vahvan tunnistautunisen. Ei onnistunut puhelimen pienellä näytöllä ja näppäimistöllä huononäköiselle.  Siis oli saatava tekstiviestistä ainakin linkki kopioitua tietokoneelle.

- Puhelimessa tekstiviesti ruudulle
- painetaan hetken jotain sanaa, että saadaan sen alkuun ja loppuun kahvat.
- vedetään kahvat viestin alkuun ja loppuun, ttä koko teksti tulee valituksi.
- valitaan kelluvasta valikosta Jaa
- lähetetään valittu teksti sähköpostilla itselle

- Tietokoneessa luetaan sähköposti ja klikataan viestissä tunnistautumispalvelun linkkiä
- Tietokoneen selaimessa tehdään tavallinen tunnistautunuminen verkkopankkitunnuksin
    - minulla se on, että tietokoneen pankkitunnistussiivun QR-koodi luetaan
      puhelimen verkkopankkisovelluksella ja kuitataan puhelimessa ja tietokoneessa
- Tunnistautumisen jälkeen päästään tietokoneen selaimessa itse asiaan

Voisin kuvitetta, että Windowsissa voidaan halutessa naittaa puhelin ja tietoikone niin, että puhelinnumeron tekstiviestejä voidaan lukea ja kirjoittaa tietokoineella? Mutta käyttämässäni Linuxissa en sellaista mahdollisuutta tunne.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4792
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #757 : Syyskuu 12, 2023, 13:10:38 »
Älypuhelimien Asetusten sokkelot vaihtelevat merkeittäin, jopa malleittain. Kerron omasta Samsung Galaxy Android-puhelimesta ja se joko koskee tai ei sinun puhelintasi.

Olin unohtanut, miten estää tai hiljentää sovellusten ilmoitusalieelle (näytön yläreunasta alas pyyhkäistävä "rullaverho") ja lukitusnäytölle tulevia ilmoituksia. Asia piti kaivaa netistä mieleen. Eli jotkut toistuvat kilahdokst puhelimessani kävivät kiusaamaan.

Saan ilmoitukset lukitusnäytölle kun minulla on asetettuna Asetukset - Lukitusnäyttö - ilmoitukset päällä ja
  Tiedot päällä
  Läpinäkyvyys pienehkö
  Käännä tekstin väri autoimaattisesti päällä
 
Minulla on Asetukset - Ilmoitukset
  Ilmoitusponnahdusikkunan t..  Yksityiskoht.
  Viimeksi lähetetyt kohdassa lähettäneen sovelluksen nimeä napauttamalla pääsee säätämään sovelluksen ilmoitusasetuksia

Asetusten kohdassa Sovellukset valittuaan säädettävän sovelluksen valitaan sieltä Ilmoitukset niin päästään säätämään sovelluksen ilmoituksia.
Minulla on Näyttöilmoitukset poäällä, vaikka nyt en muista mitä se merkitsee.
Sitten on lueteltuna sovelluksen ilmoitusten ryhmät, jotka erikseen laitetaan Päälle/Pois. Pitää napautta ilmoitusten ryhmän nimeä, että pääsee säätämään kyseisiä ilmoituksia tarkkemmin, mm. antavatko hälytyksen vai ovatko hiljaisia. Myös eri soittoäänen voi valita - vaikkapa akun ilmoituksille Laitteen ylläpito sovelluksessa.


Ja vielä kätevä seikka. Saatua ilmoitusta ilmoitusalueella tai lukitusnäytöllä pitkään painamalla pääsee kyseisen ohjelman ilmoitusasetuksiin, vaikkapa estämään tai hiljentämään kyseiset ilmoitukset.