Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

a4

Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Jaska

#571
Samsung Galaxyllä – muista en tiedä – puhelin käynnistetään vikasietotilaan näin. Vikasietotilassa puhelimen ladatut ohjelmistot eivät ole käytettävissä eli eliminoidaan lisäohjelmien mahdollisesti aiheuttamat ongelmat:
- Puhelimen ollessa käynnissä painetaan virtanäppäintä kunnes saadaan tavalliseen tapaan sulkemisvaihtoehdot (Katkaise virta, Käynnistä uudelleen, Hätätila) näytölle.
- Painetaan Katkaise virta -vaihtoehtoa kunnes  tekstiksi vaihtuu Turvatila, painetaan sitä. Käynnistetään puhelin tavalliseen tapaan
- Vasemmassa alanurkassa on teksti "Suojattu tila"
- Suojatussa tilassa on ilmoitus, jota napauttamalla päästään palautumaan normaalitilaan

Suojatussa tilassa voidaan kokeilla poistuiko puhelimen toistuva uudelleenkäynnistyminen, kosketusnäytön reagoimattomuus, ohjelmien kaatuilu yms. ongelmat kun ladatut ohjelmat estettiin. Jos poistuivat, niin poistellaan viimeksi ladattujen ja päivitettyjen ohjelmien asennuksia puhelimessa syyllisen löytämiseksi. Tehdasasetusten palautuskin löytyy Asetuksista - sitä ennen on tarpeen omien tietojen varmuuskopion tekeminen esimerkiksi Googlen tai Samsungin pilveen. Ohjelmien palautus tehtäneen ohjelmat uudelleen asentamalla jolloin vanhat asetukset ja datat eivät välttämättä palaudu.

Pelkän kokeilunhalun vuoksi en yllytä Suojattua tilaa kokeilemaan. Siitä normaaliin palaamisessa saattaa olla enemmän näpertämistä kuin odottaisi. Itselläni aloitusnäytöltä katosi käynnistyskuvakkeita enkä vielä tiedä mitä ja asetetut taustakuvat korvautuivat alkuperäisillä. Ainakin.




Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - maaliskuu 27, 2019, 16:37:14
Nappailen kuvia kännykän kameralla ja saan kuvia WhatsAppissa. Haluaisin panna joitakin kännykässä olevia kuvia tiettyihin Facebookin Albumeihin.

Onnistuisi ehkä siten, että ensin kuva ladataan Drop Boxiin ja sieltä tietokoneeseen ja sieltä Facebookiin. Ei vain ole nyt Drop Boxia käytettävissä (en muista käyttäjänimeä ja salasanaa, eikä tämä menetelmä muutenkaan huvittaisi). On muitakin vastaavia kuin Drop Box, mutta en kuvieni jäävän minnekään epämääräisille sivuille.

Teoriassa homman voi tehdä niin, että siirretään kuva johdon kautta kännykästä tietokoneeseen, josta sen saa ladattua Facebookiin. Se ei kuitenkaan onnistu, koska tietokone ei avaa kännykän kuvakansiota vaan pyörittää ikuisesti "jotain on tapahtumassa" symbolia, joka vastaa tiimalasia. Kuvien siirto johdon kautta vaatii tehokkaan tietokoneen, jossa on paljon muistia. Halvalla kahden GB:n Chromebookilla se ei onnistu. Tietokone tukehtuu jo tavalliseen USB- muistitikkuun ulkoisesta kovalevystä puhumattakaan (jollainen hyydyttää koneen täysin).

Suoraan Facebookiin kännykästä? Hah, hah. Ja vielä oikeaan kansioon? Hah, hah ja hah. Eihän kännykässä näkyvä Facebook ole edes sama Facebook, minkä näkee tietokoneella. Tai muodollisesti se kai on olevinaan, mutta käytännössä ei. Jos minulla on Facebookissa nimettyjä fotoalbumeita, ja haluan katsoa jossakin albumissa olevaa kuvaa kännykällä, ei onnistu. Täysin toivotonta. Ainakaan kukaan, jonka tiedän, ei ole keksinyt miten albumit saa näkyviin, ja miten niistä saa haluamansa kuvan näkyviin.

Keksin juuri, että taidan siirtää kuvan erään ison tietokoneen kautta, kunhan ehdin.
En ole Facebookiin tykästynyt enkä sen ajattelutapaa tunne. Kerronpa kuitenkin miten Android-puhelimessa olevan kuvan näyttää saavan puhelimen Facebook-sovelluksella tiettyyn albumiin Facebookissa.

Kun kuva on puhelimessa otettu, se möllöttää Galleria-sovelluksessa, jossa kuvia voi katsoa aikajärjestyksessä tai albumeittain. Gallerian albumeja on minulla esimerkiksi kaksi Kamera-nimistä, Näyttökuvat, Lataukset, Imported. Ilmeisestikin sen mukaan miten kuvat ovat puhelimen muistiin tulleet.

Käynnistetäänpä puhelimen Facebook sovellus. Facebookin sokkeloista alkutilaan pääsen talonkuvaikonista ylävasemmalla. Kun napautan alkutilassa pärstäkuvaani ylävasemmalla, pääsen Facebook-profiilini käsittelyyn. Siinä valitse Kuvat niin näet Facebook-kuva-albumisi ja pääset uudenkin albumin luomaan. Mene siihen albumiin mihin haluat kuvia galleriastasi lisätä, Lapset, Tietty matka, Ruokakuvat tms. Siellä valitse Lisää kuvia tai videoita. Sinulle avataan Galleriasta viimeaikaiset kuvat, joita voit valita. Kun olet valinnat tehnyt, painat Seuraava ja Julkaise. Tai kamerankuvakkeesta pääset ottamaan kuvia albumiin

Eiköhän se tuohon tapaan käy.

kertsi

^
Voi olla, että tuohon tapaan se onnistuisi.

Siinä vaan tulee itselläni sellainen este, että en halua antaa Facebookille mitä se haluaa:

"Saako Facebook käyttää kuviasi?
Myöntämällä käyttöoikeuden voit jakaa kuviasi ja videoita laitteeltasi. Voit milloin tahansa muuttaa tätä laitteesi asetusta.

(Salli käyttö)-nappula"

Mitä oikeuksia annan, jos vastaan Salli käyttö? Tuleeko kuvistani Facebookin omaisuutta, saako se julkaista niitä muualla jne.?
Ennen kaikkea: saako Facebook sitten aina kaivella puhelimellani otettuja kuvia, jos kerran olen sallinut käyttämäisen?

---
Google kertoo (liittyy yleisiin ehtoihin pikemminkin, eli lupa on joka tapauksessa annettu, kun on alkanut käyttää kyseistä rakkinetta):

Kotimikro
Saako Facebook käyttää kuviani?
Saa. Luomalla Facebook-tilin olet hyväksynyt myös palvelun käyttöehdot. Niissä todetaan, että Facebook voi käyttää tiettyihin tarkoituksiin.

Facebook voi käyttää kuviasi esimerkiksi mainostamaan yrityssivuja, joista olet tykännyt. Tällä tavalla Facebook saa tietenkin rahaa, mutta käyttäjänä et niistä kostu.

Sinulla on kuitenkin edelleen tekijänoikeus omiin kuviisi, jotka olet julkaissut Facebookissa. Joten jos joku muu Facebookin ulkopuolella käyttää kuviasi promotoidakseen jotain, voit kieltää sen.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Jaska

Lainaus käyttäjältä: kertsi - kesäkuu 15, 2022, 15:54:05
...
"Saako Facebook käyttää kuviasi?
Myöntämällä käyttöoikeuden voit jakaa kuviasi ja videoita laitteeltasi. Voit milloin tahansa muuttaa tätä laitteesi asetusta.

(Salli käyttö)-nappula"

Mitä oikeuksia annan, jos vastaan Salli käyttö? Tuleeko kuvistani Facebookin omaisuutta, saako se julkaista niitä muualla jne.?
Ennen kaikkea: saako Facebook sitten aina kaivella puhelimellani otettuja kuvia, jos kerran olen sallinut käyttämäisen?
...

Sikäli kuin ymmärrän, Android-puhelimessasi on käyttöjärjestelmäsuojaus, että Facebook appi ei pysty lukemaan/muuttamaan puhelimessasi olevia kuvatiedostoja ellet poista tätä suojausta Facebook-sovellukselta. Esimerkiksi suojaus estää sinua lähettämästä kuviasi Facebookiin tällä sovelluksella. Mitä sovellus kuville - mille tahansa puhelimessasi oleville kuville - tekee, et varmaan itse pysty kontrolloimaan. Juuri Facebookin Meta yhtiö on useita kertoja jäänyt kiinni tietoturva- ja yksityisyydensuojapuutteista. Facebookin liikeidea on myydä mainostajille ja vastaaville tietoja käyttäjistään esim. mainonnan tehokkaaksi kohdentamiseksi. Pidän selvänä, että Facebook-tilille ladatut kuvat samoin kuin esim. Microsoftin ja Googlen pilvipalveluihin ladatut kuvat päätyvät myös Yhdysvaltain tiedustelun tietolouhoksiin.
Harkintaa toki on aihetta käyttää myös kuviensa jakamisessa niin, että ne ovat suurten käyttäjäjoukkojen juylkisesti nähtävissä. Vaikea ennakoida mihin kaikkeen käyttöön voivat päätyä.

kertsi

^
Olen kyllä asettanut Facebookin asetukset niin, että vain kaverini näkevät kuvani. Ja ne, joille vartavasten olen jakanut.

Tosiaankin, pilvipalvelut ja Google. Huoh. Ekaa kertaa tässä uudessa läppärissäni kuvat ovat menneet pilvipalveluun (muistaakseni edellisessä eivät menneet).

Kopioin viime vuoden lopussa ensimmäistä kertaa puhelimen kaikki (1700?) kuvat läppärilleni piuhan avulla. Ja jokin ...mikälie... täyttyi (pilvipalvelu?), ja nyt tulee jatkuvasti uhkailuja, että kohta synkkaus loppuu kun on tila loppu (ja pitäisi ostaa lisätilaa).  En ole vielä poistanut puhelimestä kuvia. Luulen, että en ole antanut jotain lupaa jossain jollekin (vähänkö epämääräistä...), sillä kun poistan pilvestä jotain, kuva ei poistu kännykästä. Ja nyt en edes löydä sitä pilveä, mihin kaikki kuvat kopioituivat. Enkä tiedä, millä nimellä sitä edes pitäisi etsiä. Cloud? Drive?

Ahaa, ehkä olikin ehkä OneDrive? "Your OneDrive is full! Get more storage to keep syncing new files." sanoo läppärini sivupalkki (=alapalkki sivulle asetettuna), jossa One Drive Personal -symboli on merkattuna punaisella ruksilla. Jokin mielikuva on, että läppärillä on useampikin paikka, jossa samat kuvat seikkailevat, enkä löydä niitä paikkoja. Ainakin mulla on (1-4 läppärillä):

1. This PC   > Documents > KÄNNYKKÄVALOKUVAT 2021
2. OneDrive > Documents > KÄNNYKKÄVALOKUVAT 2021
3. Quick Access > KÄNNYKKÄVALOKUVAT 2021  (ehkä vain kopio ja pelkkä linkki?)
4. lisäksi läppärillä jokin kuvankatseluohjelman varasto, en muista nimeä tai miten sen löytäisi?
5. kännykässä Gallery

Kokeilin poistaa kuvan 1.-paikassa -> poistui 2. paikassa, mutta ei 5. paikassa.
Kokeilin poistaa kuvan 2.-paikassa -> poistui 1. paikassa, mutta ei 5. paikassa.

Johtuukohan tämä "ei-synkkaus" siitä, että OneDrive on täynnä? Eli jos se ei olisi täynnä, yhdessä paikassa poisto poistaisi kuvan 1. ja 2., 3. ja 5. paikassa?

Pohdin, että uskaltaisikohan poistaa kännykästä kaikki kuvat nyt. Olen kyllä ottanut uusia kuvia tänä vuonna, menettäisin sitten ne. Pitäisi varmaan jaksaa ensin putsata tuplakappaleet ja huonot kuvat, ja vasta sitten kopioida uudet kännykkäkuvat ja tyhjentää kännykän kuvamuisti.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Jaska

#576
OneDrive (5 GB ilmaista tilaa) on Microsoftin pilvipalvelu. Samsung tässä taannoin lopetti puhelimen kuvien varmistamisen omaan pilveensä ja tyrkytti niiden siirtämistä Microsoftin OneDriveen, jossa olisivat ensimmäisen vuoden ilmaiseksi.(käsitelty tässäkin ketjussa).

Suurempi ilmainen kiiintiö (15 GB) on kutakin @gmail.com-osoitetta kohti Googlen Drivessä. Sielläkin lisäkiintiötä saa kuukausimaksulla. Googlella on myös samaa kiintiötä kuluttava Kuvat (Photos) palvelu, jossa on juuri kuviin suuntautuvia toimintoja. Myös esimerkiksi gmail-viestit liitteineen käyttävät samaa kiintiötä. Erityistä Googlen pilvessä on, että tiedostojen poisto jättää tiedostot kuukaudeksi palautettaviksi eikä vapauta tilaa kiintiöön poistamalla välittömästi.

ks. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suositut-pilvipalvelut-vertailussa-hinnoissa-huomattavia-eroja/5777878#gs.3sx0mc

Useimmissa älypuhelimissa on paikka SD-muistikortille. Asiaa on tutkittava puhelimen omasta ohjeesta. Ainakin minun puhelimessani puhelimen kameralla otettavat kuvat voi ohjata menemää muistikortille josta vaivattomasti näkyvät Galleria-sovelluksella, eivätkä niin vie talletustilaa puhelimen talletustilamuistista. Jotkut muut kuten ladatut tiedostot ja ouhelimen ruudunkaappaukset parkkeeraavat puhelimen omaan muistiin. Tuota talletustilaa puheliessani on 32 GB.  Oma muistikortiini taitaa myös olla 32GB kokoinen. Esimerkiksi 1000 kappaletta 5 MB kuvatiedostoa tarvitsee siis 5 GB tilaa. Videoiden ja musiikin tilantarve on helposti suurempi.

Norma Bates

Minulla oli tapana siirtää valokuvia järkkäristä ja pokkarista ottamalla muistikortti irti kamerasta ja tökkäämällä se pöytäkoneeni kortinlukijareikään. Reikä lopetti toimintansa ajat sitten (kuulema on erittäin altis vikuuttumaan tietokoneessa). En ollut koskaan käyttänyt kameroiden omia kuvansiirto-ohjelmia. Enkä käytä nytkään. Pokkarista saan kuvia edelleen koneelle kytkemällä pokkarin piuhalla tietokoneeseen. Järkkäristä en saa, enkä muista tai tiedä että missä sen kuvansiirto-ohjelma on. Jos haluan kuvia järkkäristä ulos, joudun ottamaan sen muistikortin ja laittamaan ko. kortin pokkariin, josta sitten saan piuhalla kuvia tietokoneelle.

Se siitä, mutta puhelimen (Huawei P20 Lite) kanssa meni vieläkin vaikeammaksi. Kuvia puhelimesta tapasin siirtää tietokoneelle puhelimen piuhalla, ja aina kone tunnisti puhelimessa olevan muistikortin, ja jopa puhelimessa itsessään olleet kuvat sain jollain helkkarin ilveellä koneelle. Ihmettelin kyllä että minkä ihmeen takia puhelin oli alkanut tallentamaan kuvia itseensä, eikä erilliseen muistikorttiin, jota olen aina käyttänyt.

Mutta nyt loppui tuollainenkin, sillä tietokone ei enää anna avata piuhankaan kautta puhelimessa olevaa materiaalia. Sain jokin aika sitten ilmoituksen puhelimeen että erillinen muistikortti on vaurioitunut. Nyttemmin aina kun tallennan puhelimeen kuvan, puhelin ilmoittaa että se tallennettiin puhelimeen (ei siis muistikorttiin).

Mitään en saa enää puhelimesta koneelle. Asensin HiSuite-ohjelman kummallekin laitteelle, jonka pitäisi toimia välittäjänä. En ymmärtänyt koko ohjelmasta hevon helvettiäkään, tai ainakaan en saanut sitä toimimaan. Ohjelma mm. vaati puhelimessa oikeutta saada soitella puheluita. Sellaista oikeutta en anna. Tämän jälkeen jämähdettiin johonkin kohtaan missä olisi pitänyt muuttaa asetuksia, mutta en ymmärtänyt mitä ja missä.

Ainoa tapa millä olen saanut kuvia puhelimesta koneelle on se että puhelimessa menen Facebookiin ja lataan kuvia sinne, ja sitten menen Faceen tietokoneella ja voin tallentaa kuvia koneelle FB-profiilistani. Tympeää touhua.

Joku ehdotti pilven käyttämistä, mutta en minä tiedä siitä yhtään mitään. Ongelmahan tietysti on että en halua oppia mitään uutta, kun oli niin perkeleen näppärää vain kytkeä laitteet piuhalla toisiinsa ja siirtää kamaa, ilman mitään vaikeita ja vammaisia sovelluksia siinä välissä. Tietokone käsitteli puhelinta ikäänkuin USB-tippua, ja iisiä oli.

En tiedä hyödyttääkö minua yrittää auttaa, kun en kumminkaan tajua kuvankäsittelyjutuista (tai paljon mistään muustakaan) hölkäsen pölkästä. Ehkä pitäisi ensimmäiseksi ostaa uusi muistikortti puhelimeen. Melkeinpä uusi tietokonekin, kun pönttö taitaa olla 10 v vanha ja jotkut ihmettelevät että kumma kun saan sitä edes käynnistymään Windows 10 -järjestelmällä. Hidastahan se on, ja jokaisen uuden Win-päivityksen jälkeen menee entistäkin paskemmaksi.

Jaska

#578
Tältä vuosituhannelta en taida muistaa digikameraa, jota ei saisi USB-johdolla tietokoneeseen kiinni. Johdon kameran pään liittimet vaihtelevat, pahimmillaan on ollut jopa kameran  (matkaperuspuhelimen) oma liitin. Matkapuhelimessa pitää yleensä puhelinmerkkikohtaisella tavalla antaa lupa tietokoneen huseerata johtoa pitkin puhelimessa. Tietokoneessa puhelin näkyy yleensä tiedostohallinnassa levynä. Tai kahtena levynä puhelimen talletusmuisti "phone" ja lisämuistikortti "card" ja tietokoneessa  puhelinta käsitellään kuin muitakin levyjä. Kaikki puhelimen oma (kuten soittoäänet) ei ole tarjolla. Erityisiin tiedostonsiirtelyohjelmiin suhteudun varauksella, mutta kai sellaisiakin joskus voi joutua käyttämään. Mutkia matkoihin tapaavat tuoda.

Muistikortti voi tietenkin  mennä ihan fyysisestikin rikki siinä kuin simmikin. Helpomminkin kuin siirtojohto. Kokeilisin kuitenkin, että kortti on hyvin paikoillaan ja pyyhkisin oikuttelevan kortin kontaktipinnat (isopropanolilla tai kirkkaalla viinalla). Ulkoisia muistikortinlukijoitakin minulla lienee pari USB-liitäntään laitettavaa.

Kerroit jo käyttäneesi Facebookin pilvipalvelua kuville. Ilmaisen @gmail.com-osoitteen mukana tuleva Googlen Drive ja ilmaisen @outlook.com-osoitteen mukana tuleva Microsoftin OneDrive ovat vastaavia. Laitteesi tiedostojen kopioita talletetaan palveluntarjoajan palvelimella. On niille sovelluksiakin Windowsiin ja Androidiin, mutta ovat käytettävissä silkalla selaimellakin. Niihin voi viritellä synkronointejakin, mikä tarkoittaa, että tunnuksella (sähköpostiosoitteella) laitteella synkronoitavaan tiedostoon tehdyt muutokset menevät automaattisesti myös palveluntarjoajan palvelimelle ja edelleen samaa tunnusta käyttäville muille laitteille.  Mutta voi siirtelyjä tehdä käsipelilläkin.

En taida oivaltaa esiintyviä ongelmia. Kun laitan kameran USB-johdolla tietokoneeseen, niin se ilmaantuu tiedostohallintaan. Kun teen saman puhelimelle, minun on vielä avattava puhelin, että ruudulla kysytään "Sallitaanko yhdistetyn laitteen käyttää puhelimen tietoja" ja on sallittava ennen kuin Androidin Phone ja Card ovat käsiteltävissä. Puhelimen ja kortin alla on kummassakin  DCIM (Digital Camera IMages) joissa kummassakin on uusiakin kuvatiedostoja enkä ihan tiedä míksi.

Norma Bates

Eli minkä tahansa kuvia ottavan laitteen sisältöihin PÄÄSEE käsiksi kun ne ovat tietokoneeseen kytkettynä. Herää epäily että tietokone on syypää, kun järkkäriä se ei noteeraa mitenkään, ja puhelimen kuviin ei pääse vaikka puhelimesta on valinnut vaihtoehdon siirrä kuvia. Puhelimesta näkyy kaksi kansiota joista toinen oli muistaakseni DCIM ja toinen jotain muuta, mutta kummankaan sisältöä ei kone näytä.

Ehkäpä testailen kaikki laitteet minikannettavan kaverina.

Jaska


Semmoista kokemusta muistelen, että jos kuvia on puhelimessa kansiossa paljon ja isoja, niin tietokoneesta käsittely voi olla tuskastuttavan tahmeaa. Lukittua puhelinta tietokone ei näe johdon päässä.

Jaska


Samsung Galaxy puhelimissa valokuvien ja videoiden  katselu-, muokkaus- ja hallintasovellus on Galleria (Gallery). Puhelimen kameralla otetut kuvat ja videot on nähtävissä avaamalla sovellus Galleria. Ulkoasu ja asetukset voivat poiketa riippuen palveluntarjoajasta, ohjelmistoversiosta ja puhelimen mallista. Muiden puhelimien ratkaisut voivat olla erilaisia.

Tämänkertainen kiinnostukseni syntyi kun eilen tein tietokoneessa (Microsoftin) OneNote muistilapun eikä se heti ilmaantunut myös puhelimeeni niin kuin toivoin. Kävin sitten selaamaan puhelimessa OneNoten ja OneDriven asetuksia ja ilmeisesti tarkoittamatta seurausta muutin jotain. Seuraavan puheluni
aikana puhelin kävi kuumana ja lähempi katsominen näytti, että OneDriveen MicroSoftin palvelimelle oli siirtynyt 2,6 GB kuvia ja puhelimen akun varausta oli kulunut paljon. En ollut tarkoittanut kopioida puhelimen kuvia pilveen vaan muistilapun siirtymään tietokoneesta puhelimeen.

Muistilappusovelluksista minulla on Microsoftin OneNote sovellus ollut pisimpään käytössä. Se vaatinee Microsoft-tiln (esim @outlook.com osoitteen) kirjaamisen puhelimeen. Evernoten hylkäsin mm. kalliina. Samsungin yksinkertainen Samsung Notes Samsung-puhelimessani on. Se voidaan kytkeä Microsoftin OneNoteen. Ja Googlen Keep ohjelman olen puhelimeeni asentanut, mutta se on paneuduttuna.

Muistilappu meni tietokoneesta puhelimeen niin, että tein sille linkin, jonka lähetin sähköpostilla ja luin puhelimella ja avasin linkin puhelimessa. Ja kas, Uusi muistikirja oli syntynyt puhelimen OneNote sovelluksessa käsiteltäväksi. Siihen puhelimen OneNote sovelluksella tehty muutos tuli tuossa tuokiossa myös tietokoneella pilvestä näkyvään versioon.

Mutta nyt on avoin kysymys, ovatko puhelimeni kuvat synkronoitu OneDriveen vai onko niistä vain tehty varmuuskopio. Eli en halua kuvien häviävän puhelimesta jos poistan ne pilvestä, jonne en niitä tarkoittanut. Microsoft alkoi myös tunkemaan mainoksia että voisin ostaa lisää pilvitilaa, kun yli puolet 5 GB:stä on jo käytössä. Pitänee tehdä jotain kokeiluja. Ehkä puhelimessa olevista kuvista pitää varmuudeksi tehdä kopio SD-kortille.

Galleria-sovelluksen asetuksissa on kohta Pilvisynkronointi ("Synkronoi kuvasi ja videosi pilveen, jotta ne pysyvät turvassa ja ajan tasalla kaikissa laitteissa") Tämän laittaminen päälle kytkisi kai synkronoinnin käyttöön ja pilvestä tiedostojen poisto poistaisi myös puhelimesta? Luullaksen se kohta, johon koskin, oli puhelimen asetuksissa
Tilit ja varmuuskopiointi - jaska.jokunen@outlook.com - OneDrive - Synkronoi tili - Median tallennustila
Sen varmaan käytin päällä kun sain kuvani pilveen ja puhelimen kuumaksi.



Karikko

Lainaus käyttäjältä: a4 - kesäkuu 09, 2022, 08:24:45
Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Hyvä havainto, oma pää voi joskus olla eniten jumissa, ellei sitä tiedosta.

Mutta jumeja löytyy ja monet saattavat jopa takertua mieltään tyydyttäviin jumeihin ja etsiä niille vahvistuksia- ehkä älylaitteet toimivat samoin.


Ohjelmissa on ainakin se ominaisuus, että ne pyrkivät tekemään tiettyjä toimintoja ja toistamaan niitä.
>>>


Tiedossa on, että paikannuksen estäminen sovellukselta ei estä sitä paikantamasta käyttäjäänsä. Esimerkiksi Facebook seuraa käyttäjäänsä muun muassa ip-osoitteen eli myös paikannustietoja kielivän yksilöllisen verkko-osoitteen sekä muiden verkkoyhteyksien kautta.

Lue lisää: Facebook myönsi: Paikannuksen pois päältä kytkeminen ei auta – näin yhtiö tietää, missä olet

Reeveä harmittaa, ettei tämä edes ole mikään salaisuus. Asia on tiedetty jo pitkään.

– Mutta kukaan ei välitä. Olemme päättäneet, että yksityisyys ei vain ole sen arvoista. Taistelu ollaan häviämässä. Olemme jo antaneet itsestämme pois liikaa, Reeve arvioi

REEVE epäilee omassa tapauksessaan kyseen olevan siitä, että hänen matkapuhelimensa havaittiin olevan lähellä hänen äitinsä matkapuhelinta. Mainostajat voivat verrata ristiin käyttäjän ja hänen lähellään olevien ihmisten kiinnostuksen kohteita, selaushistoriaa ja vaikka kauppaostoksia.

– Eli he tietävät äitini hammastahnan. He tietävät, että olen äitini luona. He tietävät Twitterini. Nyt saan Twitter-mainoksia äitini hammastahnasta, Reeve kiteyttää.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: a4 - kesäkuu 09, 2022, 08:24:45
Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Saanko lisätä tämän allekirjoitukseeni? Aivan mainio.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Hippi

Hammastahnamainos herätti epäilykset – näin sinuakin seurataan
....
REEVE epäilee omassa tapauksessaan kyseen olevan siitä, että hänen matkapuhelimensa havaittiin olevan lähellä hänen äitinsä matkapuhelinta. Mainostajat voivat verrata ristiin käyttäjän ja hänen lähellään olevien ihmisten kiinnostuksen kohteita, selaushistoriaa ja vaikka kauppaostoksia.

– Eli he tietävät äitini hammastahnan. He tietävät, että olen äitini luona. He tietävät Twitterini. Nyt saan Twitter-mainoksia äitini hammastahnasta, Reeve kiteyttää.
Tiedossa on, että paikannuksen estäminen sovellukselta ei estä sitä paikantamasta käyttäjäänsä. Esimerkiksi Facebook seuraa käyttäjäänsä muun muassa ip-osoitteen eli myös paikannustietoja kielivän yksilöllisen verkko-osoitteen sekä muiden verkkoyhteyksien kautta.

Lue lisää: Facebook myönsi: Paikannuksen pois päältä kytkeminen ei auta – näin yhtiö tietää, missä olet

Reeveä harmittaa, ettei tämä edes ole mikään salaisuus. Asia on tiedetty jo pitkään.

– Mutta kukaan ei välitä. Olemme päättäneet, että yksityisyys ei vain ole sen arvoista. Taistelu ollaan häviämässä. Olemme jo antaneet itsestämme pois liikaa, Reeve arvioi.

TAISTELU ei kuitenkaan ole ohi, ja sitä käyvät myös suuret teknologiafirmat. Apple ja Facebook ovat taistelleet Applen uudesta vaatimuksesta iOS14-käyttöjärjestelmän uusissa versioissa. Jos sovellus harjoittaa seurantaa, sen pitää pyytää lupa ulkopuolisten sovellusten ja verkkosivujen keräämän tiedon käyttämiseksi kohdennettuun mainontaan. Facebook on muutoksesta raivoissaan.

Facebook on myös aiemmin myöntänyt jatkavansa käyttäjien seurantaa, vaikka he kieltäytyisivät sijaintinsa jakamisesta. Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on lisäksi vahvistanut, että Facebook kerää tietoa myös palvelun ulkopuolisista ihmisistä. Hänen mukaansa tietoja kerätään "turvallisuustarkoituksiin".



Minä en ole saanut ainuttakaan mainosta puhelimeeni :)
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️