Kirjoittaja Aihe: Puhelimet - älyllä tai ilman  (Luettu 57815 kertaa)

0 jäsentä ja 4 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4234
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #690 : Tammikuu 20, 2023, 02:11:16 »
Taustakuvat

Puhelimessani saa asettaa aloitusnäytön ja luukitusnäytän taystakuvat. Puhelimessa on tarjolla joitain ulkoasuteemoja ja taustakuvia  ilmaiseksi tai pienellä maklsulla.
Kun puhelimen selaimelle laittaa haun
  background images for phone
niin ilmaisiakin kuvia tarjolle taustakuviksi löytyy sadointuhansin.

Tummissa taustoissa on se etu, että tarvitsevat vaaleita vähemmän virtaa. Vanhemmiten näön heiketessä rauhallisesta taustasta erottuvat näytöllä olevat olevat kuvakkeet ja tekstit paremmin.

Jonkin verran olen tehnyt taustakuvia esimerkiksi ottamalla puhelimella valokuvan tietoneen näytöllä olevasta kuvasta, esimerkiksi itse työstämästäni fraktaaleista.

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 6658
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #691 : Tammikuu 21, 2023, 22:48:57 »
Ylen sivulla kiinnitin huomiota seuraavaan otsikkoon: "Nokian 3210 oli monen suomalaisnuoren ensimmäinen"

Astuin kännykkämaailmaan varsin myöhään eli vasta kesällä 2000. Puhelin oli edellä mainittu. Se oli käytössä 2007 vuoden loppuun asti, jolloin sain vähän modernimman puhelimen.Kännykän edeltäjillä eli autopuhelimella soittelin jo paljon aikaisemmin. Meille hommattiin ensimmäinen tällainen "ARP"-puhelin 1970-luvun puolivälissä. Sen pystyi irrottamaan autosta ja kuljettamaan erityisessä telinessä (jossa oli akku) jonnekin muualle, vaikka veneeseen tai kesämökille. Se oli tavallaan kännykän esimuoto. Kun nämä laitteet pienenivät ja kevenivät, niistä tuli lopulta kännyköitä - jos tarinaa vähän yksinkertaistetaan.

Entisaikojen autoradiopuhelimia ja kännyköitä voi salakuunnella, ja sitä joskus harrastettiin.


Poissa Jaska

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 4234
 • Taivahan tosikko
Vs: Puhelimet - älyllä tai ilman
« Vastaus #692 : Tammikuu 24, 2023, 17:45:38 »
"Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään", sanotaan. Minusta taas on vain kohteliasta muistaa meitä vanhoja. Jos hyvin kay, niin tulee vanha itse kustakin, aikanaan. Yhä useammille käy niin hyvin.

Ensimmäisessä Samsung Galaxyssäni ensimmäinen kummastuksen kohde oli, miten saapuvaan puheluun vastataan. Galaxyni oletuksena on, että näytölle tulee "Vastaa" ja "Hylkää" pallukat. Pallukkaan ei riitä napauttaa vaan pallukasta otettava kiinni (painettava sormella tai stylus-kynällä) jolloin ympärille muodostuu ympyrä ja pallukka on pyyhkäistävä ympyrän ulkopuolelle vastaamisen/hylkäämisen toimeenpanemiseksi.

Puhelinsovelluksen Asetuksistani löytyy mahdollisuus asettaa vastaaminen äänenvoimakkuuden lisäysnapille, mutta vielä tässäkään eivät ole kaikki totuudet.

Asetukset sovelluksessani on Helppokäyttöisyydessä kohta Vuorovaikutus ja näppäryys. Asetuksen sijainnit vaihtelevat puhelinmalleittain ja ohjelmistoversioittain, joten kenties se sinulla on muualla tai ei ole muualla. Siellä minulla on kohta Puheluihin vastaaminen ja niiden lopettaminen. Myös sieltä saa äänenvoimakkuuden lisäysnäppäimen valjastetuksi vastaamiskäyttöön.

Voit asettaa Asetuksissa, että jos kuulokkeet on kytkettynä, niin tuleviin puheluihjin vastataan automaattisesti.

Voit vastata puheluun myös äänikomennolla. Sen jätän tässä itse selvitettäväksi.

Asetuksissani on myös
Yleinen hallinta - Samsung-näppäimistö: asetukset 
jossa on pyyhkäisyyn liittyviä asetuksia mutta en saanut aikaan mitään neuvottavaa. Jossain nettissä neuvotaan että pyyhkäisyt voisi asettaa krvatuiksi napautuksella, mutta sellaista en saanut toimimaan. *

Puhelun tullessa aktiivisena käynnissä olevan sovelluksen päälle siihen vastataan kyllä napautuksella Vastaa- tai Hylkää-linkkiin.* Löytyipä Samsung Galaxy puhelimestani tapa vastata puheluun vihreän painikkeen napautuksella ympyrästä ulosvedon sijaan.

Puhelimen Asetuksissa
Helppokäyttöisyys - Vuorovaikutus ja näppäryys - Apuvalikko
  Napauta Apuvalikko päälle niin pääset Apuvalikon asetuksiin
  Apuvalikon kohteissa aseta päälle
     Korvaa pyyhkäisy napautuksella
     Vastaa herätyksiin, hälytyksiin ja saapuviin puheluihin pyyhkäisyn sijaan napautuksella
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2023, 00:59:04 kirjoittanut Jaska »