Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Amore

Siis, kuinka hemmetin paljon kuvia tarvitsee muokata? Minulle on riittänyt hyvin netti-editori BeFunky - se ilmaisversio. En juuri tee kuville paljon muuta kuin rajaan kuvaa, saatan hieman säätää kontrastia ja lisätä terävyyttä. Joskus olen tehnyt useamman kuvan kollaasin, ja joskus lisännyt kuvaan tekstiä. Kaikki on hoitunut ilmaisohjelmalla netissä. Kun teen varsinaista harrastusvalokuvausta (oikealla kameralla) pyrin heti kuvaustilanteessa siihen, että saan valotuksen ym. riittävän hyväksi, jottei korjailua paljon tarvita.

https://www.befunky.com/create/
All you need is Love

Jaska

Google Photos appissakin on kuvan rajaus ja kierto. Puuttuvita ominaisuuksista valoisuuden säädön ohella eniten käyttämiäni mukkauksia on terävyyden säätö, perspektiivikorjaukset, valkotasapaino, kontrasti. Leikatun kuva-kueen liittäminen toiseen kuvaan, eri valsuusalueiden erilliset söödöt ovat jo parempia minaisuuksia. Windowsissa käytän Faststone kuvamuokkainta, jossa on tasoja lukuunottamatta tärkeimmät muokkausominaisuudet helponlaisesti omaksuttavassa muodossa.

Myös havainnot merkttävistä heikkouksista toki myös kiinnostavat.

Norma Bates

Samsung J3 (2016) -puhelimeni nettiyhteys on katkeillut varmaan jo viikon ajan. Kävin liikkeessä kysymässä neuvoa ja pakotettiin verkkoyhteys 4G:stä 3G:ksi. Joitakin tunteja toimi, sitten illemmalla taas alkoi pätkintä. Tätä katkeilua on ollut kaikissa sijainneissa joissa olen ollut, ei vain kotona tai jossain tietyssä paikassa. Kokeilin vielä 2G:täkin ja sama homma.

Puhelinhan on ollut minulla 3 v ja samoin akku. Voiko olla että akku varttuessaan voisi jotenkin aiheuttaa tällaista, vaikka puhelimessa olisikin 50 % latausta jäljellä? Eilen kun näpräsin sen kanssa se myös ensin kertoi että latausta on 67 % ja kun kokeeksi sammutin ja sitten käynnistin puhelimen uudelleen, latausta olikin yhtäkkiä vain 52 %. Ei kai nyt uudelleenkäynnistys noin paljon prossia hörppää, tai ei kai sen pitäisi ottaa löpöä lainkaan?

Laitehan on sellainen mihin voi itse vaihtaa akun, mutta tiedä sitten viitsiikö uutta akkua ostaa vai pitäisiko ostaa uusi puhelin. Ei kiinnostaisi törsätä, mutta kun tuntuu siltäkin ettei sillä puhelimella pysty enää lyhyintäkään mahdollista lausetta kirjoittamaan ilman että on vähintään yksi virhe. Ikäänkuin väkisinkin osuu oikean kirjaimen viereiseen kirjaimeen, vaikka miten sohottaisi sormellaan sinne minne pitääkin. Otin välillä päällä olevan panssarilasinkin pois ja kokeilin, ei apua. Mielestäni 3 v sitten puhelimella kirjoittaminen ei noin vaikeaa ollut kuin tänäpänä.

Norma Bates

Yritin soittaa katkoksen aikana operaattorin palvelunumeroon, ja kävi ilmi ettei puhelinverkkokaan ole käytettävissäni silloin kun nettiyhteys puhelimesta on poikki. Jätin asiasta kirjallisen tiedotteen tietokoneeni yhteyden kautta, mutta siihen vastaaminenhan tietysti kestää. En nyt tänään jaksa taas lähteä liikkeeseen ruikuttamaan kun kävin siellä juuri eilen.

Tässä sen huomaa kuinka paljon puhelimen varassa on, kun sitä ei pysty käyttämään. Bussiaikataulu, kello (sekin näytti välillä päin persettä kun käynnistin puhelimen uudelleen ja verkkoyhteyden puuttuessa aika ei päässyt päivittymään)...

Toope

#49
Minkä hintaisia uudet akut ovat perusälykännyköihin? Itselläni on Cubot, eli joku ihmekiinalainen halpis, mutta ovatko akut yhteensopivia muiden kanssa? Kantsiiko hankkia uutta akkua, vai uusi satasen älypuhelin? Nyt nimittäin akku kestää max 24 tuntia, eikä lataudu enää kunnolla.

Tiedä mitä säteilyäkin tuosta tulee...

Jaska

#50
Akut ovat mallikohtaisia. Ohjekirjakin kertoo, mikä akku puhelimeen tarvitaan. Tai puhelimen tekniset speksit netistä.  Jos huoltohenkilö kykenee akun vaihtamaan, niin kykenee henkilökin, mutta takuu menee itse vaihtaessa jos on vain huoltohenkilön hommia. Ja tietyn akun hinta etsitään netistä.

Normalle sanoisin, että päälle 20% akkulatuksen pitäisi jaksaa antaa tarpeellista virtaa. Jos akku on käyttäjän irroitettavossa, pyyhkisin akun sähkökontaktit isopropanolilla kostutetulla pumpulilla (sen puuttuessa vahvalla kirkkaalla viinalla). Akun heikoksi meno tapaa ilmetä lyhentyneenä lataustarvevälinä. Minun J3 (2017)  tarvitsee ladata vähäisehkössä käytössä (alle tunti puhetta päivässä) parin vuorokauden välein kunhan ei ole jäänyt taustalle navigointi-, kamera- yms. sovelluksia. Puhelimen kuumeneminen ilman pitkiä puheluita vihjaa jonkun sovelluksen rohmuavan virtaa,

Tarkkailisin verkon voimakkuutta näyttävää tolppakuviota vaihteleeko kentän voimakkuus ja varsinkin ovat palkit poissa verkkoyhteyden katketessa. Verkko lukitaan 3G:hen usein jos ollaan paikalla siinä rajalla onko 3G vai 4G voimakkaampi ja puhelin vaihtaa verkosta toiseen. Operaattorille mielestäni verkon pätkimisestä voisi valittaa. Apua ei välttämättä saa. Jos verkko käy ahtaaksi niin siitä varmaan on vaikeutta.

Itselläni ei ole kokemusta miten puhelin käyttäytyy, jos muisti on kovin täynnä. Tietokoneilla se on usein ollut huonosti hallittu tilanne.

Norma Bates

Palkit katoavat aina kun yhteys katkeaa ja nykyään tulee ympyrä jonka päällä on vinoviiva. Sain eilen yhteyden operaattorin vikapalveluun ja sieltä ihminen sanoi että heille näyttää että puhelimeni ei saa yhteyttä tukiasemaan. Epäili että antennissa vika. Taidan kumminkin aloittaa sillä tässä lähiaikoina että varmuuden vuoksi käyn vaihtamassa SIM-korttia operaattorin liikkeessä. Jos ei silläkään tokene, kaiketi ostettava uusi puhelin.

Jaska

#52
Simmikortin kontaktit ja niiden vastinpaikat puhelimessa (jos niihin pääsee) ovat myös niitä, joita kannattaa aika ajoin - vaikka vuosittain - pyyhkiä liasta ja hapettumista. Simmikortteihin tulee parannuksia, että niitä on ihan hyvä vaihtaa muutaman vuoden välein, varsinkin jos esiintyy jotain ongelmia joita saattaisivat parantaa. Siellä simmikortilla saattaa olla muutakin tietoa kuin kontakteja, jotka on tarve siirtää uudelle kortille. Operaattorin kaupassa tietävät kyllä.

Norma Bates

Vaihdettiin operaattorin liikkeessä uusi SIM. Ei auttanut. Yhteyteni toimi toisella laitteella. Ostin uuden puhelimen. Huawei P20 lite.

Mistähän pääsee eroon sanaehdotuksista/korjauksista? En keksinyt vaikka plarasin ees ja taas asetuksia.

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Norma Bates - toukokuu 10, 2019, 20:41:58
Vaihdettiin operaattorin liikkeessä uusi SIM. Ei auttanut. Yhteyteni toimi toisella laitteella. Ostin uuden puhelimen. Huawei P20 lite.

Mistähän pääsee eroon sanaehdotuksista/korjauksista? En keksinyt vaikka plarasin ees ja taas asetuksia.

Netistä löytyvät ohjeetkaan eivät taida auttaa?

https://www.techjunkie.com/how-to-turn-on-and-off-predictive-text-with-huawei-p10/

https://nettiohje.fi/ohjeartikkelit/ennakoivan-tekstinsyoton-poistaminen-kaytosta-huawein-puhelimilla/

Kun Windows järjestelmään (esimerkiksi 7) etsii ohjeita netistä, löytää monesti sellaisia, joissa neuvotaan käymään läpi valikkoja ja etenemään siellä kohtaan se ja se. Kun yrittää tehdä saman omalla tietokoneella, valikot eivät olekaan ohjeiden mukaiset. Etsitty asia saattaa löytyä, mutta eri paikasta kuin mitä ohjeessa neuvotaan, esimerkiksi yhtä valikkoporrasta aikaisemmin.

Kännyköiden ohjeet ovat monesti samanlaisia. Ohjeessa neuvotaan asetusten yksityiskohtia, joita omasta kännykästä ei löydy, vaikka miten millintarkasti seuraisi ohjetta. Meillä on perheessä Honor 7 Lite, joka on tässä suhteessa sietämätön kiusankappale (ja muutenkin surkea kännykkä.... esimerkiksi akku lopussa kahdessa vuodessa). Valokuvien saaminen kopioitua kännykästä tietokoneeseen vaatii okkultismia ja magiaa, ja onnistuu, jos on onnistuakseen, vasta pitkän prosessin ja parin hermoromahduksen jälkeen. Menetelmiä, jotka lopulta toimivat, ei tietenkään tule kirjoitettua muistiin, joten sama kokeileminen ja etsiminen on edessä taas myöhemmin. Miksi ei tule kirjoitettua muistiin? Luultavasti siksi, että kun tuntien yrittämisen jälkeen homma vihdoin toimii, on jo niin kyllästynyt koko kännykkään, ettei enää halua käyttää yhtää lisää aikaan sen kanssa. Ja ehkä ei ole edes itse ole lopulta perillä siitä, minkä mutkien ja yritysten kautta lopulta päädyttiin tilanteeseen, jossa kuvia kopioituu tietokoneelle.

Kännyköissä on se vika, että kun sellaisen kytkee johdolla tietokoneeseen ja menee Windowsin resurssienhallinnalla (Explorerilla tai millä lieneekään) selaamaan kännykän muistin sisältöä, homma menee jumiksi. Loppuuko kännykän muisti vain minkä, mutta hidasta on erityisesti, jos käytössä ovat esikatselukuvat. Jos valitsee pelkät tiedostonimet, listaaminen on nopeampaa. Mutta mistä silloin tietää, mistä kuvasta alkaen kopioidaan... siis jos kuvia ei näe.

Nopeinta on käyttää kännykässä lisäkorttia ja ottaa se pois kopioinnin ajaksi ja lukea kortinlukulaitteella. Kortin ottaminen kännykästä vain on hankalaa, ja siinä pelkää särkevänsä koko laitteen varsinkin, jos alkuperäinen neula, jolla luukkua painetaan, on hukassa, ja käyttää jotain korviketta.

Tyttäreni on siirtänyt kuvia kännykästä Dropboxin kautta, mikä tuntuu jotenkin luonnonvastaiselta. Lähettää nyt kuvat jonnekin maailman toiselle puolelle kopioida ne sieltä uudelleen - kun laitteet sentään ovat vierekkäin pöydällä.

Automaattinen tekstinkorjaus tekee kännykän kirjoituksesta naurettavaa. Täyttä pelletekstiä. Joskus on naureskeltu niille. Kun kännykällä kirjoittaa viestin, joka näyttää olevan hölynpölyä, luulee tehneensä kirjoitusvirheen. Sen jälkeen lähettää korjauksen, että sorry tuossa oli kirjoitusvirhe, tarkoitin oikeasti, että ... ja taas tulee samaa hölynpölyä. Sen jälkeen on yritettävä keksiä jokin kiertoilmaus, jota kännykkä ei pilaa.

Ai niin, olin vähällä unohtaa. Suomenkieliset käyttöjärjestelmät ja niille englannista käännetyt sanat ovat oma ongelmansa, jos on tottunut aina käyttämään englanninkielisiä systeemejä. Joutuu ihmettelemään, mikä ihme jokin omituinen keinotekoinen suomelta vaikuttava sana oikein on. Siis mikä on sen alkuperäinen englanninkielinen muoto. (jätän kirjoitusvirheet korjaamatta)

a4

Olisko näistä mitään apua:

salli HiSuiten käyttää HDB:tä päälle/pois
Asetukset -> lisäasetukset -> suojaus -> salli HiSuiten käyttää HDB:tä
nyt pitäisi pc:n tunnistaa puhelin ja sitten voit tarkastella puhelimen sisältöä / lisätä sinne jotakin mitä haluaa!
1. Tiedostot -> paikalliset välilehti -> sisäinen muisti -> Bluetoothilla tai kaapelilla
2. Tiedostot -> paikalliset välilehti -> SD kortti -> Bluetoothilla tai kaapelilla
Ite saan tämmösellä asetuksella toimimaan
(puhelimessa) ilmoitukset -> kuvat / tiedostot, niin valitse tiedostot!
tuolla kuvallinen ohje asetuksiin / toimenpiteeseen
http://keskustelu.afterdawn.com/threads...1/#post-5130249

https://fin.afterdawn.com/miten/vastaus.cfm/huawei_honor_7_lite_kuvien_siirto_windows_10_koneeseen


Honor 7 Lite : usb-väylän muuttaminen lataustilasta tiedonsiirtoon

Norma Bates

Kysyin nyt ekaksi tässä. Mutta hyvin kuvailit Kopek noita ongelmia ohjeiden kanssa. Eihän ne täsmää todellisuuden kanssa. Ja harvemmin niitä tulee ylös kirjoitettua.

Norma Bates

Joku sanoi että eikö ole kiva saada uusia leluja. Ei ole jos ei niitä osaa käyttää. Minä en saa tämän laitteen näyttöä edes pysymään hereillä. Valitsin että näyttö sammutetaan 2 min päästä, mutta se sammuu lähes heti kun en räplää sitä enää.

a4

JES!! Ratkaisin ongelman jos jollain on tää sama juttu niin asetuksista kirjoitin hakuun "virransäästö" ja ilmeisesti oon vahingossa laittanut virransäästötilan päälle. Otin siis sen pois ja sitten "näyttö" asetuksista lepotila pois.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15038601/miten-honor-8-nayton-sammuminen-pois-paalta

Norma Bates

Tuo saattaa olla meikäläiselläkin riesana.

On se jännä että mitä älykkäämpiä puhelimista tulee, sitä älyttömämpiä ne ovat käytössä.