Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Puhelimet - älyllä tai ilman

Aloittaja Jaska, tammikuu 12, 2019, 01:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaska

#810
WhatsApp viestisovellusta käyttävät miljardit. Siinä ääni- ja videopuhelut sekä viestit kulkevat internetin kautta ja useimpien suomalaisten puhelinliittymissä rajaton mobiilidata sisältyy kuukausihintaan eikä lisäkustannusta tule edes ulkomaanpuheluista. WhatsAppiin rekisteröityneet käyttäjät voivat vieteillä keskenään. Äänen laatu WhatsApp-puheluissa vaihtelee.

Juurikin tuli Filippiineiltä oudolta viesti, jossa kyseltiin, vieläkö haen töitä. Poistin viestin.

Kaverin kanssa on ihmetelty, että kun soitin hänelle WhatsApp-puhelun, niin soittajalla kuului hälytysääni, muuta vastaanottajalla usein ei. Puhelinsovelluksella hälytti kyllä vastaanottajalla ja hän kyllä puhelimellaan pääsi nettiin. Syyksi paljastui yllättäen, että puhelimessa oli laitettu asetuksissa  (turhaan kun liittymän kuukausihinnassa kotimaassa mobiilidata rajatta)  asetettu Datab säästö. Se estää sovelluksia käyttämästä taustalla mobiilidataa paitsi niillltä sovelluksilä, joille on asetettu poikkeus. Ja WhatsAppille ei poikkeusta ollut asetrettu. WhatsApp sei nettuiyhteyden vain kun WiFi-yhteyden tarjoava modeemi tietokoneelle ym. oli päällä. Korjautui siis sallimalla WhatsAppille puhelimessa mobiilidatan käyttö.

Ilman WhatsAppin nettiyhteyttä voi kyllä kirjoittaa viestejä. Ne vain eivät lähde puhelimesta ennen nettiyhteyden saantia.

Puhelimen (puhelinnumeron) WhatsAppin voi kytkeä laitteeseen, esimerkiksi tietokoneen nettiselaimeen.  Aluksi puhelimen WhatsApp vain peilasi näyttönsä laitteelle ja käytettiin puhelimen nettiyhteyttä, mutta jo pari vuotta WhatsAppia voi käyttää tietokoneessa vaikka puhelin olisi pois päältä. Tietokoneen selaimen välimuistia ei kuitenkaan saa tyhjentää tai WhatsAppin käyttö tyssää kunnes puhelin on taas päällä.

PS. Selityksiä tapauksista joissa WhatsApp-puhelut eivät soi vastaanottajalla, löytyy pilvin poimein hakukoneella WhatsAppin internetyhteyden puuttumisen lisäksi. Esim. https://techpp.com/2023/02/01/fix-whatsapp-calls-not-ringing-when-phone-is-locked/