Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Vaalivuosi 2019 (Eduskunta, EU, maakunta..)

Aloittaja MrKAT, tammikuu 02, 2019, 23:52:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 19 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaska


Työttömien tylyttäjä Susanna Koski sai äänestäjiltä ansionsa mukaan. Ihnettelee vielä että putosi.

Putosi monta muutakin. Jyrki Kasvi, Ilkka Kantola, Eero Lehti, Juha Rehula, Mika Raatikainen, Veera Ruoho, Kimmo Tiilikainen, Paavo Väyrynen, Kaj Turunen ... muutamia näkyviä mainitakseni.

Eduskuntaan tulvi ennätysmäärä naisia, varsinkin nuoria. Naisia on vielä hiukan alle puolet.

Teuvo Hakkarasen äänisaalis vahvistaa Perussuomalaisten puoluekuvaa, Tony Halmeen jalanjäljissä. Eikä ole kunniaksi. Mutta hän on passeli äänestyskohde niille joitten ääniä PS tavoittelee.

Muisto Keijo Kullervo

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - huhtikuu 14, 2019, 11:20:36
Jouduin olosuhteitten pakosta myymään osakkeita aika paljon viime vuonna. Hämmästyin sitä kuinka paljon välittäjä - pankki - otti kontolleen myynnistä.

Lisäksi tuli vielä tälle vuodelle maksuunpantu myyntivoittovero joka oli aikamoinen. Laskin että osakkeitteni arvosta myynnin yhteydessä hävisi noin kaksikymmentä prosenttia kun myynitivoittovero otettiin mukaan kuvioihin pankin välityspalkkion lisäksi.

Ajattelepa kuinka monta kertaa ko. osakkeista olen maksanut veroa?
- Ainakin kun maksoin tilistäni (josta myös maksoin veroa) osakkeet...
- Lisäksi myös myyntivoittovero ja pankin välityspalkkio...
KO. osakkeet ovat hankittu - siis jotka möin - parikymmentä vuotta sitten joten kai osinkona olen saanut niistä kohtuullisen korvauksen.
Noinhan se menee kun ostaa asunto-osakkeenkin, mutta silti... Ei kai valtio muuhun tarvitse rahaa kuin yhteiskunnan pyörittämiseen.


Kyllä kansanedustajat tietävät, että yhteiskunnan pyörittämiseen tarvitaan verotuloja? Saapa nähdä tulevan vaalikauden veropolittikan kiemuroita ajastaan.


Muisto Keijo Kullervo

Vielä hankintameno-olettama? https://www.google.fi/search?source=hp&ei=7cm2XN-PFPCRmwXDroqACA&q=hankintameno-olettama&oq=hankintameno-&gs_l=psy-ab.1.0.35i39j0l9.2160.2160..4111...0.0..0.160.221.1j1......0....2j1..gws-wiz.....0.v96zfPolXXQ
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Karikko

Keijon kannattaisi ottaa oppia Sipilän Juhasta, miten kauppoja pitää tehdä. Ostaessa ei kannata käyttää omia varoja, mutta myydessä kyllä on hyvä ottaa voitot itselle.

Vaikka rautaruukki hävisikin noin 80 miljoonaa suomenmarkkaa, niin eiväthän ne haaskuun menneet vaan sipilän juhalle.

IL-juttu:

Juha Sipilästä tuli miljonääri vuonna 1996, kun hän osti osake-enemmistön matkapuhelimen osia valmistavassa Solitra-yhtiössä ja myi sen moninkertaisella voitolla Yhdysvaltoihin. Ennen kauppoja Sipilä oli valtionyhtiö Rautaruukin konserniin kuuluvan Solitra Oy:n toimitusjohtaja.

Tuntemattomasta syystä Rautaruukki myi huippukannattavan Solitran osake-enemmistön Sipilälle kokonaan velaksi.

Tämä tapahtui siten, että Rautaruukki lainasi Sipilän perustamalle holdingyhtiölle kymmenet miljoonat markat, joilla Sipilä osti osake-enemmistön perustamalleen holding-yhtiölle. Lainan vakuutena ei ollut muuta kuin ostettavat Solitran osakkeet eli käytännössä laina oli vakuudeton.

Näin toimimalla valtionyhtiö ei mitenkään rajannut riskiään, vaan antoi käytännössä tytäryhtiönsä toimitusjohtajalle ilmaisen option rikastua satumaisesti, mikäli hän onnistuisi myymään osakkeet voitolla eteenpäin. Noin vuotta myöhemmin yhdysvaltalaiskilpaijiljan kanssa aloitettujen neuvottelujen seurauksena Sipilän holdingyhtiö myikin Solitran osakkeet moninkertaisella hinnalla

"Ihan hölynpölyä"
Valtionyhtiön erikoisesta menettelystä on uutisoitu ensimmäisen kerran Seura-lehdessä kesällä 2017. Asia nousi uudelleen esiin, kun Iltalehti uutisoi aihetta käsittelevästä Keskustan valtakunta -kirjasta (Into Kustannus) helmikuussa 2019.

Tuolloin pääministeri Sipilä vastasi asiasta kysyneelle Kauppalehden toimittajalle, ettei asiassa ole mitään ihmeteltävää.

–Tämä on ihan hölynpölyä tämä homma. Tämä on tarkoitushakuista, tässä vaalien alla tulee varmaan olemaan kaiken näköistä. Rautaruukki halusi, että yhtiön toimitusjohtajana ostan tuon yhtiön. Nehän antoivat maksuaikaa. Ei siinä mistään muusta ollut kysymys, kuin että osalle kauppasummasta tuli maksuaika, Sipilä vastasi.

Järjestelyn tarkoitus?
Kauppoja koskevat arkistoasiakirjat kertovat, että "maksuaikaa" tuli koko kauppasummalle. Joulukuussa 1994 Sipilän perustama holdingyhtiö Solifil otti lainaa Rautaruukilta yhteensä 30,3 miljoonaa markkaa.

Näillä rahoilla Solifil osti Rautaruukin omistamat Solitran osakkeet, yhteensä 60,6 prosenttia Solitran osakekannasta. Samat osakkeet Solifil antoi lainan pantiksi Rautaruukille.

Loput Solitran osakkeet olivat Sipilällä, joka siirsi ne Solifil Oy:lle. Sipilä omisti Solifilista 73,3 prosenttia, muut osakkaat olivat neljä Solitran työntekijää. He omistivat 6,7 prosenttia kukin.

Rautaruukin myöntämät lainat olivat vaihtovelkakirjalainoja, mikä tarkoittaa sitä, että Rautaruukilla oli oikeus vaihtaa ne Solifilin osakkeiksi. Vaihtoaika oli maaliskuun lopusta 1996 helmikuun loppuun 1999. Lainan ensimmäinen erä oli määrä maksaa 31.3.1996.

Julkisten arkistojen asiakirjoista ei selviä, mikä oli järjestelyn tarkoitus. Vaihto-oikeus antoi Rautaruukille oikeuden päästä osalliseksi Solitran arvonnoususta, mutta vasta keväästä 1996 alkaen.

Loistava kannattavuus
Järjestely siis näytti kannustavan toimitusjohtaja Sipilää myymään Solitran mahdollisimman nopeasti eteenpäin. Jos tämä oli Rautaruukin tarkoitus, herää kysymys, miksi se ylipäänsä myi enemmistöosuutensa tytäryhtiönsä toimitusjohtajalle.

Solitran liiketoiminnan kehitys ei ainakaan voinut olla syynä Rautaruukin myyntihaluihin. Tilikauden 1994 aikana yhtiön liikevaihto oli kasvanut lähes 90 prosenttia ja seuraavana vuonna se kasvoi jälleen yli 70 prosenttia.

Yhtiön kannattavuus oli koko ajan loistava, sillä liikevoitto vaihteli 20 ja 30 prosentin välillä. Yhtiön liikevaihto oli Sipilän antamien haastattelujen mukaan kasvanut keskimäärin 100 prosentin vuosivauhtia koko 1990-luvun.

Risto Uimosen vuonna 2015 julkaiseman Juha Sipilä – Keskustajohtajan muotokuva -kirjan mukaan Sipilä sai joulukuussa 1995 yhteydenoton Yhdysvalloista. ADC Telecommunications -yhtiö halusi tehdä tarjouksen Solitrasta. Kahdessa kuukaudessa jenkit nostivat tarjoustaan niin, että Solitra päätettiin myydä. Tarjottu hinta oli 191 miljoonaa markkaa.

Rautaruukilta velaksi 30,3 miljoonalla markalla ostetusta osuudesta saatiin siis myytäessä 116 miljoonaa markkaa. Sipilän valtionyhtiöltä saama ilmainen optio osoittautui yli 85 miljoonan markan (14 miljoonaneuron) arvoiseksi.

Velka maksuun etuajassa
Jos Sipilän kertomus tarjouksen saamisen ajankohdasta pitävät paikkansa, on kyseessä melkoinen sattuma. Nimittäin aivan marraskuun lopussa Sipilä oli päättänyt heittää Rautaruukin yli laidan. Solifil otti Meritalta ja Postipankin yritysrahoitusyhtiöltä uudet lainat ja maksoi pois Rautaruukille olevan velan.

Rautaruukin laina maksettiin tuntuvasti etuajassa. Sen ensimmäinen eräpäivä oli vasta kuukausien päässä ja koko lainalle oli maksuaikaa aina vuoden 1998 loppuun.

Järjestelyn seurauksena oli kuitenkin se, että Rautaruukin maaliskuussa 1996 alkanut lainan vaihto-oikeus ei ehtinyt toteutua.

Uimosen kirjassa ei mainita lainkaan tätä velkajärjestelyä, joten siitä ei löydy myöskään selitystä sille, miten Sipilälle tulikin mieleen maksaa Rautaruukille etuajassa sovitut 30 miljoonaa markkaa vain pari kuukautta ennen kuin samoista osakkeista tarjottiin yli lähes nelinkertainen hinta.

Renttu

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 17, 2019, 04:22:11
Eduskuntaan tulvi ennätysmäärä naisia, varsinkin nuoria. Naisia on vielä hiukan alle puolet.
Kaikkein tasa-arvoisin on vihreät, joilla on nyt 17 naisedustajaa ja kolme miesedustajaa. Hauskaa, että käytit sanaa tulva. Onhan olemassa myös sen niminen julkaisu. 

Juha

Lainaus käyttäjältä: Karikko - huhtikuu 17, 2019, 09:57:05Keijon kannattaisi ottaa oppia Sipilän Juhasta, miten kauppoja pitää tehdä. Ostaessa ei kannata käyttää omia varoja, mutta myydessä kyllä on hyvä ottaa voitot itselle.


Siinähän se, pankkitoiminta, lyhyesti sanottuna?

Sille tosin perustuu aika paljon, tässä meidän tapauksessa.

Renttu

Touko Aalto työnhaussa (Kuvakaappaus). Kannattaa vilkaista myös kommentit.

"Käytetty"? Niin, eihän Touko itse ole ollut poliittisesti lainkaan aktiivinen ja hakeutunut yhtikäs mihinkään (Varsinkaan puoluejohtoon), vaan häntä surullisen hahmon ritaria on niin riepoteltu ja käytetty vain. VMP!

Mitäpä Touko jos tekisit ensin gradusi, ja valmistuisit yliopistosta?

wade

Lainaus käyttäjältä: Renttu - huhtikuu 17, 2019, 15:11:32
Touko Aalto työnhaussa (Kuvakaappaus). Kannattaa vilkaista myös kommentit.

"Käytetty"? Niin, eihän Touko itse ole ollut poliittisesti lainkaan aktiivinen ja hakeutunut yhtikäs mihinkään (Varsinkaan puoluejohtoon), vaan häntä surullisen hahmon ritaria on niin riepoteltu ja käytetty vain. VMP!

Mitäpä Touko jos tekisit ensin gradusi, ja valmistuisit yliopistosta?

Ehkä Toukon työnhaku päättyy pian: Aallon vaalipiiristä läpi päässyt Bella Forsgren on ehdolla myös eurovaaleissa. Jos Forsgren valitaan toukokuussa(kin), on mahdollista että Aalto nousee varasijalta eduskuntaan.

Forsgren ei ilmeisesti ole suostunut sanomaan kumman valitsisi, vaikkakin on etukäteen sanonut että juuri eduskuntavaalit ovat ensisijainen tavoite.

Hayabusa

Onko Väykkä ehdolla EU-vaaleissa? Pikkaisen hotsittaisi...
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Jaska

#668
Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - huhtikuu 14, 2019, 11:20:36
Jouduin olosuhteitten pakosta myymään osakkeita aika paljon viime vuonna. Hämmästyin sitä kuinka paljon välittäjä - pankki - otti kontolleen myynnistä.
Minulla pankin palkkio osakkeiden myynnistä on ollut pieni, alle prosentin kaupan arvosta. Sen joutuu maksamaan, vaikka myisi tappiolla.

LainaaLisäksi tuli vielä tälle vuodelle maksuunpantu myyntivoittovero joka oli aikamoinen. Laskin että osakkeitteni arvosta myynnin yhteydessä hävisi noin kaksikymmentä prosenttia kun myynitivoittovero otettiin mukaan kuvioihin pankin välityspalkkion lisäksi.
Pääomatulovero on 30000 euroon vuodessa saakka  30% ja sen ylittävälle osalle 34%.  Minulta on ansiotulosta verotettu enemmän ja ansion saamiseksi olen joutunut tekemään työtä. Pääomatuloa maksetaan vain voitosta. Kun olet pitänyt osakkeita yli kymmenen vuotta, niin voittolaskelmassa saat käyttää todellista ostohintaa ja kuluja tai sen sijaan oletuksena 60%  myyntihinnasta jos se on todellista hankintakustannusta  suurempi. Muuta rahan arvon heikkenemistä ei voiton laskemisessa saa huomioida.

LainaaAjattelepa kuinka monta kertaa ko. osakkeista olen maksanut veroa?
- Ainakin kun maksoin tilistäni (josta myös maksoin veroa) osakkeet...
- Lisäksi myös myyntivoittovero ja pankin välityspalkkio...
KO. osakkeet ovat hankittu - siis jotka möin - parikymmentä vuotta sitten joten kai osinkona olen saanut niistä kohtuullisen korvauksen.
Noinhan se menee kun ostaa asunto-osakkeenkin, mutta silti... Ei kai valtio muuhun tarvitse rahaa kuin yhteiskunnan pyörittämiseen.
Niinhän se menee että saamastasi ansio- ja pääomatulosta maksat tuloveroa ja siinä mitä ostat voi olla hankintahinnassa veroa. Ja myydessäsi voitto on verotettavaa pääomatuloa.

Voidaksesi tehdä työtä sinun piti syödä ja asua, mutta et niistä elantokuluista mitään osaa saanut vähentää verotettavasta ansiotulosta. Siihen nähden pääomatulojen verotus ei ole korkea, kun verotetaan vain voittoa. Osakkeisiin sijoittaessa on tietenkin riski, että myydessään niistä saa vähemmän kuin maksoi myydessään. Osinkojen määrä vaihtelee mutta on yleensä ollut pankkitalletuksille saatua korkoa parempi. Pääomatuloveroa osingoistakin maksetaan. Ja osakkeet myydessä useimmiten on saatu lisää voittoa, josta voitosta maksetaan vero.

Näin kun itse teet, niin tulevat asiat tutuiksi.


Saares

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - huhtikuu 14, 2019, 11:20:36
Jouduin olosuhteitten pakosta myymään osakkeita aika paljon viime vuonna. Hämmästyin sitä kuinka paljon välittäjä - pankki - otti kontolleen myynnistä.

Lisäksi tuli vielä tälle vuodelle maksuunpantu myyntivoittovero joka oli aikamoinen. Laskin että osakkeitteni arvosta myynnin yhteydessä hävisi noin kaksikymmentä prosenttia kun myynitivoittovero otettiin mukaan kuvioihin pankin välityspalkkion lisäksi.

Ajattelepa kuinka monta kertaa ko. osakkeista olen maksanut veroa?
- Ainakin kun maksoin tilistäni (josta myös maksoin veroa) osakkeet...
- Lisäksi myös myyntivoittovero ja pankin välityspalkkio...
KO. osakkeet ovat hankittu - siis jotka möin - parikymmentä vuotta sitten joten kai osinkona olen saanut niistä kohtuullisen korvauksen.
Noinhan se menee kun ostaa asunto-osakkeenkin, mutta silti... Ei kai valtio muuhun tarvitse rahaa kuin yhteiskunnan pyörittämiseen.


Kyllä kansanedustajat tietävät, että yhteiskunnan pyörittämiseen tarvitaan verotuloja? Saapa nähdä tulevan vaalikauden veropolittikan kiemuroita ajastaan.


Muisto Keijo Kullervo
Tyypillistä porvarin huolta varallisuuden hoidon vaikeudesta.

Kopek

Miksi Timo Soini ei voinut ilmoittaa hyvissä ajoin, että hän vetäytyy politiikasta, kun ministerin pesti on hoidettu. Miksi on pitänyt pantata tietoa ehdokkuuksista (eduskunta, europarlamentti) viime hetkille asti.

Miltähän Soinista tuntuu olla tavallinen ihminen, jonka ympärillä ei enää pyöri kiimainen toimittajalauma, jolle hän tiputtelee tiedonmuruja silloin, kun huvittaa.

Soini ilmoitti, että hän lähtee politiikasta hyvin mielin. Blogikirjoituksessaan hän mainitsi, että omatunto on puhdas. Jos näitä asioita tarvitsee toistella, mitä se kertoo. Hinta siitä, että Soini sai olla kaksi ylimääräistä vuotta ministerinä on ollut aika kova niille, jotka hän sai houkuteltua "siniseen tulevaisuuteen". En tiedä, millaisen markkinointipuheen hän piti, mutta mahtoiko hän sentään ennustaa, että kahden vuoden päästä suosio on nollissa ja poliittinen ura ohi, niiltä, jotka hänen kelkkaansa lähtevät. Näinhän tapahtui. Ja Soini lähtee näyttämöltä hyvin mielin omatunto puhtaana. Show on ohi.

Muisto Keijo Kullervo

Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 18, 2019, 17:13:17
Miksi Timo Soini ei voinut ilmoittaa hyvissä ajoin, että hän vetäytyy politiikasta, kun ministerin pesti on hoidettu. Miksi on pitänyt pantata tietoa ehdokkuuksista (eduskunta, europarlamentti) viime hetkille asti.

Miltähän Soinista tuntuu olla tavallinen ihminen, jonka ympärillä ei enää pyöri kiimainen toimittajalauma, jolle hän tiputtelee tiedonmuruja silloin, kun huvittaa.

Soini ilmoitti, että hän lähtee politiikasta hyvin mielin. Blogikirjoituksessaan hän mainitsi, että omatunto on puhdas. Jos näitä asioita tarvitsee toistella, mitä se kertoo. Hinta siitä, että Soini sai olla kaksi ylimääräistä vuotta ministerinä on ollut aika kova niille, jotka hän sai houkuteltua "siniseen tulevaisuuteen". En tiedä, millaisen markkinointipuheen hän piti, mutta mahtoiko hän sentään ennustaa, että kahden vuoden päästä suosio on nollissa ja poliittinen ura ohi, niiltä, jotka hänen kelkkaansa lähtevät. Näinhän tapahtui. Ja Soini lähtee näyttämöltä hyvin mielin omatunto puhtaana. Show on ohi.

Muistaakseni Simon Elo sanoi riitautumisen jälkeen tiedotustilaisuudessa, että ero saattaa olla 'poliittinen itsemurha'.

Aika aikaa kutakin...

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."
  60x60x60 =216000

Toope

Lainaus käyttäjältä: Muisto Keijo Kullervo - huhtikuu 18, 2019, 18:47:45
Lainaus käyttäjältä: Kopek - huhtikuu 18, 2019, 17:13:17
Miksi Timo Soini ei voinut ilmoittaa hyvissä ajoin, että hän vetäytyy politiikasta, kun ministerin pesti on hoidettu. Miksi on pitänyt pantata tietoa ehdokkuuksista (eduskunta, europarlamentti) viime hetkille asti.

Miltähän Soinista tuntuu olla tavallinen ihminen, jonka ympärillä ei enää pyöri kiimainen toimittajalauma, jolle hän tiputtelee tiedonmuruja silloin, kun huvittaa.

Soini ilmoitti, että hän lähtee politiikasta hyvin mielin. Blogikirjoituksessaan hän mainitsi, että omatunto on puhdas. Jos näitä asioita tarvitsee toistella, mitä se kertoo. Hinta siitä, että Soini sai olla kaksi ylimääräistä vuotta ministerinä on ollut aika kova niille, jotka hän sai houkuteltua "siniseen tulevaisuuteen". En tiedä, millaisen markkinointipuheen hän piti, mutta mahtoiko hän sentään ennustaa, että kahden vuoden päästä suosio on nollissa ja poliittinen ura ohi, niiltä, jotka hänen kelkkaansa lähtevät. Näinhän tapahtui. Ja Soini lähtee näyttämöltä hyvin mielin omatunto puhtaana. Show on ohi.

Muistaakseni Simon Elo sanoi riitautumisen jälkeen tiedotustilaisuudessa, että ero saattaa olla 'poliittinen itsemurha'.

Aika aikaa kutakin...

Muisto Keijo Kullervo
Soini osasi pelastaa itsensä, keräsi vaan typeryksiä mukaansa "siniuuvatteihin". Nuohan saivat yhteensä vähemmän ääniä kuin Halla-aho yksin, joten puheet PS:n hajoamisesta ovat tuubasta.

No, nyt ovat uuvatit historiaa, ei heistä sen enempää.

Soini juuri ilmoitti vetäytyvänsä politiikasta, ei uskalla enää EU-vaaleihinkaan, koska uuvattien konkurssi.
Saako äijä mitään hyvitystä enää?

Toope

Lainaus käyttäjältä: Hayabusa - huhtikuu 17, 2019, 22:20:33
Onko Väykkä ehdolla EU-vaaleissa? Pikkaisen hotsittaisi...
1234 ääntä Uudellamaalla, siinä sitä lähtökohtaa EU-vaaleihin!
Saattaa lähteä, mutta miksi?

Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur