Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Seksuaalirikoksista Suomessa

Aloittaja A.V. Vatanen, tammikuu 12, 2019, 10:55:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Saares - lokakuu 20, 2019, 10:57:01
Naisten näkyvyys ja varsinkin kuuluvuus on sosiaalisessa mediassa kiitettävän suuri.

Noh - naisia sattuu nyt kuitenkin olemaan myös enemmistö. Mutta ehkä tuntisit olosi turvallisemmaksi, jos he olisivat kiltisti hiljaa?

Jaska

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 18, 2019, 19:31:57
Suomalaisessa mediassa vallisee työnjako.

Helsingin Sanomat kertoo, että 1930-luvulla syntynyt nainen raiskatiin pesutuvassa Oulussa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006275869.html

Hommafoorumi kertoo, kuka raiskasi.

https://hommaforum.org/index.php/topic,129395.msg3113163.html#msg3113163

Juu Hesari pitäytyy tässä kertomaan, mitä poliisi on tiedottanut. Mm. Homma ja Ylilauta - jotka eivat ansaitse tulla mediaksi nimitetyiksi - vaanivat rikoksia, olisivatko ne maahanmuuttajien tekemiä. Tässä tavalliseen tapaan oikeuden esityslistan vangitsemisasiasta ovat kaivaneet syytetyn nimen ja pengastaneet henkilön sometiedot. Toki noilla törkysaiteilla  on asioista myös paljon paikkansa pitämätöntä käsitystä.

Taloon vasta muuttanut 22-vuotias etiopialaismies oli talon pesutuvassa käynyt veitsen kanssa  60 vuotta vanhemman naisen kimppuun. Väkivallan seksuaalisuus tässä näyttää tavallistakin enemmän vanhuksen alistamiselle kuin oman seksuaalisuuden ajamalle. Suomalaisittain katsoen ihan kahelia ja törkeää.

Teon yksityiskohdat tässä ehkä uhrin yksityisyyden suojelemiseski joutavat jäädä käsittelemättä.

Ongelmissa olevien ihmisten mukana Suomeen otetaan heidän ongelmansa. Valitettavasti.

Saares

Vai olisiko kyse tällaisistaohjeista?

Sisäministeriön ohjeet:
Turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä:
Hämeen poliisilaitoksen henkilöstö sai viime viikon alkupuolella sisäisen viestintäohjeistuksen, joka koskee nykyiseen turvapaikanhakijatilanteeseen liittyvää poliisitiedottamista.
Poliisipäällikön ja laitoksen viestintäpäällikön allekirjoittama kuuden sivun mittainen ohjeistus on herättänyt vilkasta keskustelua laitoksen henkilöstön keskuudessa. Moni kokenut poliisi pitää sitä poikkeuksellisena.
Poliisilaitoksen päivittäistiedottamisen ohjeessa oli mm. rikoksista uutisoitaessa "ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana".
Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Jaska

#1323
Rikoksesta epäillyn turvapaikanhakijastatus ei taida tosiaan poliisin tiedotteissa esiintyä.

Oulun pesutuparaiskaajasta emme tiedä vielä kansalaisuuttakaan. Taustatiedot ovat teon kannalta toisarvoisia.

Sairaalaan uhri kuitenkin ambulanssilla on viety ja kun poliisi tutkii törkeää raiskauista niin vaginaan tai perasuoleen on tunkeuduttu. Vai joko raiskaukseen on sisällytetty muutakin. Törkeä se on sillä perusteella, että pakottamisessa on käytetty teräasetta.

Oulu on kovin noussut ramille varsinkin maahanmuuttajien tekemissä raiskauksissa ja uhkaa Helsingin asemaa raiskauspääkaupunkina. Eihän tuolla Oulussa edes ole paljoa maahanmuuttajataustaisia.

safiiri

Eihän vain maahanmuuttajataustan tai turvapaikanhakijastatuksen kertominen mihinkään riitä. Näiden lisäksi ehdottomasti tarvitaan tietoa koulutuksesta, palkasta, omaisuudesta ja pankkitilin paksuudesta, kengännumerosta, golf-tasoistuksesta, lempiväristä sekä tietenkin aamu- / iltaunisuudesta. Vai onko näissä muka jotakin salattavaa ja taustalla jokin hämärä poliittinen agenda?

kertsi

Lainaus käyttäjältä: Jaska - lokakuu 20, 2019, 17:05:46
Sairalaan uhri kuitenkin ambulanssilla on viety ja kun poliisi tutkii törkeää raiskauista niin vaginaan tai perasuoleen on tunkeuduttu. Vai joko raiskaukseen on sisällytetty muutain. Törkeä se on sillä perusteella että pakottamisessa on käytetty teräasetta.
Voi se raiskaus olla myös peniksellä suuhun tunkeutuminenkin - ei siis välttämättä vaginaan tai persäuoleen-, kyllähän sellaisiakin tapauksia poliisi tutkii nk. kaikkia muitakin raiskauksia. Jos ambulanssilla on uhri viety, voi se sellaisessa tapauksessa tarkoittaa esim. että sitä teräasetta on sitten myös käytetty uhriin, tai aiheutettu muulla tavoin vammoja esim. kaatumisen takia, sydärin, tai muuten terveys on tapahtumasta brakannut.
Tyrkyllä merkkejä kopioitavaksi: ❤️😀🙂🐵🐒🦄🕊️☘️🌿😍🤪🤕🥴😵 👍✌️

Juuli

Jassoo. Miten onkin tasapuolista tässäkin asiassa kohtelu kun takuulla minun syyllistyessäni johonkin vastaavaan tietoa tapahtuneesta ei pidetä mitenkään salassa. Kun  on näemmä  niin ettei näitä kunniavieraita saa loukata mitenkään. En ymmärrä miten on mahdollista että ei saa kertoa mitä törkeyksiä on taas tehneet. Ilmeisesti saavat jonkunlaisen trauman kun setäkin melkein kaikilta siellä mistä lähtivät tapettiin.
Saakoot.
Minä puolestani saan trauman ja raivarin kun taas ohjeistetaan näiden vieraiden tekoja salailemaan.
Ei ole järkeä eikä ole tasapuolisuutta. Meille vieras kansa hilluu täällä eikä siitä saa edes tiedottaa. Voi p,,,
.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Juuli - lokakuu 20, 2019, 18:17:08
Minä puolestani saan trauman ja raivarin kun taas ohjeistetaan näiden vieraiden tekoja salailemaan.
Sittenhän olisi parempi pitää 100% salassa kuin että osa väestöstä traumatisoituisi uutisista.
Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Juuli

Lainaus käyttäjältä: MrKAT - lokakuu 20, 2019, 18:30:32
Lainaus käyttäjältä: Juuli - lokakuu 20, 2019, 18:17:08
Minä puolestani saan trauman ja raivarin kun taas ohjeistetaan näiden vieraiden tekoja salailemaan.
Sittenhän olisi parempi pitää 100% salassa kuin että osa väestöstä traumatisoituisi uutisista.

Perun. En saa traumaa mutta sitäkin enemmän raivostuttaa täydellinen järjen puute ynnä  jo pelleilyksi mennyt touhu näiden kunniavieraiden kanssa. Miten voidaan vieraan kansan antaa hillua täällä esivallan suojeluksessa.
>:( >:( >:( >:( >:(
.
.

Toope

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 20, 2019, 11:42:29
Ettei tämä juttu menisi täysin otsikon ulkopuolelle, niin nostan esille tämän päivän Helsingin Sanomissa olevan kirjoituksen "Voiko pitkä mies ikinä ymmärtää naista?"

Tässä jutussa toimittaja Anna-Mari Sipilä kertoo keskustelleensa pitkän vankkarakenteisen miehen kanssa. Miestä oli "kismittänyt" radikaalifeministin (ei kerrota kenen) väite, jonka mukaan jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja.

Anna-Mari Sipilä:

"Vakuutin, että uskon häntä. Saman­aikaisesti olin kuitenkin valmis alle­kirjoit­tamaan radikaalin väitteen: jokainen mies on potenti­aalinen raiskaaja. Kysehän on vain näkökulmasta. Yömyöhällä yksin kulkevan naisen silmissä jokainen perässä kävelevä mies on mahdollinen väkivallantekijä. Naisen näkökulmaa ei muuta miksikään se, että samaa öistä katua kulkeva mies itse tietää, että hän ei ole raiskaaja."

Jutussa käsitellään sitä, pelkäävätkö ihmiset - ja ketkä pelkäävät ja ketkä eivät - kävelemistä yksin pimeällä. Sipilä kirjoittaa, että "valtaosa miehistä ei ainakaan ikinä tunnustaisi pelkäävänsä kävellessään yksin pimeää katua".

Minä en ilmeisesti kuulu valtaosaan, koska minulle ei ole mikään ongelma tunnustaa pelkääväni kävellä yksin pimeällä kadulla, jos pelkoon on jotakin erityisiä syitä. Pimeitä katuja ei taida nykyisin edes pahemmin olla, koska katulamppujahan on lähes kaikkialla. Rippuu tilanteesta, onko tilanne pelottava vai ei.

Pari viikkoa sitten kävin viemässä auton joskus pitkästi puolen yön jälkeen eräälle ilmaiselle parkkipaikalle. Kello taisi olla jo puoli kahden maissa, vai oliko se vieläkin enemmän, kun kävelin sieltä takaisin. Kadut olivat hiljaisia. Ihmisiä ei näkynyt, eikä autojakaan juuri liikkunut. Yhden korttelin kohdalla kadunkulmasta ilmestyi näkyviin kolmen nuorehkon miehen joukko ja alkoi kävellä minua kohti. En yhtään häpeä myöntää sitä, että mielessäni käväisi epämiellyttäviä pelonsekaisia ajatuksia siitä, että tuo joukko voi olla jokin Baltian rikollisista (tai keistä tahansa) koostuva roistoporukka, joka ryöstää minut kohdalle tullessaan. Olin aika jännittynyt lähestyessäni näitä ihmisiä. Mielessäni pyöri erilaisia ajatuksia siitä, mitä teen, jos...

Pari metriä sen jälkeen, kun olin sivuuttanut miehet, kuulin takaani kovaäänisen ulkomaankielisen karjahduksen joka oli ilmeisesti osoitettu minulle. En ymmärtänyt, mitä miesääni sanoi, mutta säikähdin aivan tosissani ja lähdin kävelemään niin kovaa kuin pystyin taakseni vilkaisematta. Totta kai nuo miehet olisivat saaneet minut kiinni, mutta ajattelin, että poistuminen paikalta on tuossa tilanteessa kuitenkin paras vaihtoehto.

Naisilla pelko voi tietenkin olla erilainen, eli heistä jotkut kenties pelkäävät joutuvansa seksuaalirikoksen kohteeksi.

Olisi mielenkiintoista, jos tehtäisiin tutkimus, jossa naisilta ohi mennen kysyttäisiin, olisiko edellä kuvatun kaltaisessa tilanteessa merkitystä sillä, millaisia pimeässä lähestyvät miehet olisivat. Jos sieltä tulisi suomea kovaäänisesti puhuva miesopiskelijoiden joukko, pelkäisikö nainen raiskatuksi joutumista enemmän vai vähemmän vai yhtä paljon kuin jos miesjoukko koostuisi pelkästään arabeista tai mustista afrikkalaisista.

Nyt voisivat naiset itse miettiä, minkäkaltaista ääliöliberalismia itse ovat kannattaneet! Sipilä on heitä, jotka eivät tajua oman politiikkansa johtaneen siihen, että naisten asema ehkä on heikkenemässä. He ovat halunneet tänne lähi-itää ja afrikkaa. Nyt saavat kokea tulokset. Miksi pitää mokkakikkelihimossa ottaa kehitysmaita (miehiä) tänne, kun tulos satavarmasti on se, että tuovat (kehitysmaalaiset/islamilaiset) naisvastaiset asenteet mukanaan tänne.

Sitten syytellään länsimaisia miehiä, jotka varoittelivat asiasta jo vuosia sitten.

MrKAT

Lainaus käyttäjältä: Toope - lokakuu 20, 2019, 21:51:14
.. naisvastaiset asenteet mukanaan tänne.
Niinku persut a la Hakkarainen jotka kopeloi enemmän kuin vitsin gynekologi Nikolai?

Missä perussuomalainen törttöilemässä, siellä Jokisipilä puolustelemassa.
                    - Vanha turkulainen sananlasku (by Antti Gronow)

Juuli

#1331
Osasiko kukaan tätä arvata kun niitä vieraita alkoivat hyysäämään. Yli rajan tultiin että reppu heilahti. Koko ajan edelleen tullaan eikä kukaan stoppia laita. Tehdään pahoja rikoksia. Eletään kuin maailman valtiaat. Ei nekään voi niin tyhmiä olla jottei tietäisi mikä on omaa ja mikä toisen. Mitä täällä saa ja mitä ei tehdä. Heidän oma lakinsa, sharia ei antaisi näitä mielipuolisia kuten nyt tämän vanhemman naishenkilön tapaus ilman kovaa rangaistusta. Rangaistus siitä ja monesta muusta olisi ilmeisemmin kuolemantuomio. Tai jäsenten menetys ja vino pino raippoja. Ei kannata väittää etteivät tunne maan tapoja kun  heidät tuomitaan omassakin, siis entisessä maassaan ankarasti.
Vai onko meille tulleet kaikki hullut ja mielipuolet näistä kehitysmaista joita on vuosikymmeniä avustettu.
Olisi kiire aika tehdä tälle ryysikselle jotain ennenkuin asia karkaa kokonaan käsistä. Me emme ole heille minkään valtakunnan velkaa, ei orjakauppaa eikä mitään muutakaan.
Hyvin nähdään missä tullaan menemään mutta päättäjät joita tämä koskee eivät tee yhtään mitään. Jos muutama saa kielteisen päätöksen maassa oloon niin koko ajan lappaa lisää.  Mikä ihmeen ajattelukyvyn puute on vallannut päättäjät. Ei kadunmies tai -nainen voi asialle yhtään mitään. Ei saa julkisesti ainakaan edes kiroilla eikä manata. Se on rikos. Sanavapaus on kaukana tästä hommelista.
Help !
.

Toope

Suomi olisi hyvä itsessään, miksi pitäisi yhteiskuntaa muuttaa, jos siinä ei ole vikaa?

Jaska

#1333
Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 20, 2019, 11:42:29
...
Tässä jutussa toimittaja Anna-Mari Sipilä kertoo keskustelleensa pitkän vankkarakenteisen miehen kanssa. Miestä oli "kismittänyt" radikaalifeministin (ei kerrota kenen) väite, jonka mukaan jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja.


Vaikka toisin ensin ajattelin, niin näin tässä naisen suojelu- ym. etuoikeuksia vaativassa kirjoituksessa jotain hyvääkin. Kirjoitus kuvittaa väkivallan pelkoa. Raiskausväkivaltaa  liioitellaan, se on pieni osa väkivallasta. Väkivallan kohteeksi joutumisen vaara on kadulla ja kotona molemmilla sukupuolilla. Miehillä  suurempi. Vaikka vain poikasena ollessa olen tullut kaupungin kadulla ilman mitään aihetta vastaan tulleen poikajoukon hakkaamaksi, niin edelleen vastaan tuleva vilkas poikien tai nuorten miesten joukko on vastenmielinen, erityisesti jos paikalla ei ole muita. Nykyisin pelottava joukko on usein toismaalaisia.


PS. Fazerin lakritsin käärepaperissa oli piirretty neekeritytön naama, kunnes se sopimattomana muutettiin. Nimeä saivat vaihtaa neekeripusun lisäksi mm. musta Neekeri Jenkki purukumi ja Musta Pekka korttipeli.

a4

Lainaus käyttäjältä: Kopek - lokakuu 19, 2019, 12:31:42
Vahingosta hämmentyneenä kysynkin, onko olemassa mitään hyväksyttävää korvikesanaa rodulle. Amerikkalaisilla nettisivuilla käytetään yhä häpeilemättömästi sanaa "race".

On vaikea kirjoittaa asiasta, jos siihen liittyvät sanatkin on kielletty.
Hyvä kysymys. Ehdotan käytettäväksi tieteellisimpiä termejä, oikeissa konteksteissa. Eli suomeksi, tarkimpia mahdollisia kuvauksia ja niillä rajattuja käsitteitä.

For the sociological concept, see Race and society. For "the human race" (all of humanity), see Human. For the term "race" in biology, see Race (biology). For belief that the human species is naturally divided into races, see Racialism.

Since the second half of the 20th century, the association of race with the ideologies and theories of scientific racism has led to the use of the word race itself becoming problematic.[14] Although still used in general contexts, race has often been replaced by less ambiguous and loaded terms: populations, people(s), ethnic groups, or communities, depending on context.

https://en.wikipedia.org/wiki/Race_(human_categorization)

Eli sana race voi olla rajatusti ihan käyttökelpoinen käsite.