Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Seksuaalirikoksista Suomessa

Aloittaja A.V. Vatanen, tammikuu 12, 2019, 10:55:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Toope

En ole demlalta havainnut mitään hyviä perusteluja.

Jaska

Ehkä Demla liittyy jotenkin asiaan, mutta viestistäsi se ei ilmennyt. Muutenkin viesti oli sekava hutaisu: oikeusviranomaiset eivät ole kantojesi takana. Myöskään en huomannut kantojesi liittyvän viestiini, jota kommentoit.

ROOSTER

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 09, 2020, 22:03:10
Ehkä Demla liittyy jotenkin asiaan, mutta viestistäsi se ei ilmennyt. Muutenkin viesti oli sekava hutaisu: oikeusviranomaiset eivät ole kantojesi takana. Myöskään en huomannut kantojesi liittyvän viestiini, jota kommentoit.

Onhan se jonkunlainen loukkaus, kun vastaa jonkin vakiovastauksensa, edes yrittämättä perehtyä siihen mitä toinen on sanonut tai yrittänyt tuoda julki.

Varmaan verrannollinen siihen miksi small talk ei tunnu kivalta, vaan lähinnä tympii.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

a4: Minulla on sellainen kokemus että kaikki vähänkin älykkäät laitteet jumiutuvat itsekseen, ennemmin tai myöhemmin ja jotkut useammin.
Omakin pää.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Toope

Lainaus käyttäjältä: Jaska - huhtikuu 09, 2020, 22:03:10
Ehkä Demla liittyy jotenkin asiaan, mutta viestistäsi se ei ilmennyt. Muutenkin viesti oli sekava hutaisu: oikeusviranomaiset eivät ole kantojesi takana. Myöskään en huomannut kantojesi liittyvän viestiini, jota kommentoit.
Eivät oikeusviranomaiset ole terveen järjen kannallakaan, jos ovat tuomitsemassa Päivi Räsästä Raamatun siteeraamisesta. Tuollaiset oikeusviranomaiset muistuttavat lähinnä neuvostoviranomaisia.

Norma Bates

Naisia ilmeisesti sitten saa vapaasti kouria kunhan ryntää heti päräyttämään kunnianloukkaussyytteen niitä tahoja kohtaan jotka asiasta älähtävät. Uhrikin sotkettiin asiaan mukaan, vaikkei ollut sanonut kourijan nimeä.

https://www.journalisti.fi/ajankohtaiset/yhdeksan-toimittajaa-odotti-yli-vuoden-ratkaisua-siita-loukkasiko-paikkaansa-pitanyt-kourimisuutisointi-lahtelaisvaltuutetun/?fbclid=IwAR1eYVQ7R0dZp0oIkQKQ9COqapi_cF1jHOR9dvdGWLhhxJf7qPuAQfdPfGk#.XqbXynZZtsE.facebook

Yhdeksän toimittajaa odotti yli vuoden ratkaisua siitä, loukkasiko paikkansa pitänyt kourimisuutisointi lahtelaisvaltuutetun kunniaa

...

Tapaus sai alkunsa 7. joulukuuta 2018, kun Lahdessa ilmestyvä Etelä-Suomen Sanomat uutisoi, miten kokoomuksen kuntapoliitikko Francis McCarron oli puristanut vasemmistoliiton valtuutettua Elisa Lientolaa takapuolesta ja koskettanut sopimattomasti tämän rintaa Lahden kaupungin itsenäisyyspäivän juhlissa. Lientolan mukaan teko oli jatkoa sanalliselle provosoinnille. 

Lientola kertoi tapauksesta Facebookissa nimiä mainitsematta. Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tapauksen kertoen myös Lientolaa kourineen poliitikon nimen. 

McCarron teki tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta, johon hän katsoi niin Lientolan kuin tapauksesta uutisoineen toimittajan ja julkaisusta päättäneen päätoimittajan syyllistyneen. Lientola puolestaan teki tutkintapyynnön seksuaalisesta ahdistelusta.

Tapaus näytti olevan poliisille varsin yksinkertainen, sillä kyseessä ei ollut sana sanaa vastaan -tilanne. Pian joulunpyhien jälkeen tammikuussa 2019 poliisi olikin jo kuulustellut kahta silminnäkijää.

Näistä toinen oli nähnyt McCarronin käden Lientolan takapuolella. Toinen taas oli kuullut Lientolan huudahtavan ja nähnyt McCarronin poistuvan ripeästi tilanteesta. 

Myöhemmin, juhlien jatkoilla, todistaja oli myös keskustellut asiasta sekä Lientolan että McCarronin kanssa. McCarron oli todistajan mukaan "leuhkinut" tapahtuneella ja sanonut muun muassa voivansa pyytää anteeksi, "jos sosialistin perseen kouriminen on rikos".

Omassa kuulustelussaan McCarron vakuutti, ettei ollut koskenut Lientolaa rintaan tai takapuoleen.


Loput voi lukea linkistä. Pitkä stoori, mutta ilmeisesti journalisti.fi on halunnut olla perusteellinen ettei jää epäselvää.

Hayabusa

@Norma: ei ole mitenkään tarkoitus vähätellä kähmintää seuraavalla kommentilla. Vakava asia, mutta tässä on toinenkin pielessä oleva ja jopa laajempaa joukkoa koskettava pointti.

Tapaus-MaCarron on vain yksi lukemattomien joukossa, nimittäin etanaoikeudesta. Juttu kuin juttu keeeeestääää pitkään mataessaan oikeusjärjestelmämme läpi. Asioita tutkitaan, eli makaavat tytkija pöydällä, pitkään. Syyttämistä harkitaan perusteellisesti. Ja oikeudenkäyntipäivää sovitellaan. Etenkin jos syytetty on ollut ahkera lainrikkoja, juttujen niputtaminen lykkää selvienkin asioiden käsittelyä hamaan tulevaisuuteen - täytyyhän tuomioon saada täsmällinen paljousalennus. Tämä on erittäin epäreilua asianomistajia kohtaan. Se on piinallista syyttömän syytetyn kannalta. Ja on tuo ikävää myös ihan oikean rikollisenkin asioiden sovittamisen näkökulmasta. Jos ja kun tuomioista valitetaan, prosessi vie vuosikausia. Tästä oikeusjärjestelmän hitaudesta Suomi saa säännöllisesti pyyhkeitä, mutta eipä tunnu vauhtia löytyvän byrokratiaan.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

Norma Bates


Hayabusa

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur

urogallus

Tuosta tyypistä kuullaan vielä.

Pahempaa kamaa kuin useimmat henkirikokset.


Aave

Lainaus käyttäjältä: urogallus - toukokuu 11, 2020, 20:59:38
Tuosta tyypistä kuullaan vielä.

Pahempaa kamaa kuin useimmat henkirikokset.
Tyyppihän oli jo aiemmin tuomittu vastaavista rikoksista, ja ainakin tässä tapauksessa "velka" oli tekaistu. Summa summarum: hän nauttii brutaalista ja sadistisesta väkivallasta niin paljon, että keksii syitä päästäkseen harjoittamaan sitä. Jatkossa ei todennäköisesti enää näe edes vaivaa syiden keksimiseen. Voisin lyödä vetoa, että takana on ollut jo pitkä historia netistä löytyvän brutaalin väkivaltakuvaston parissa, joka on toiminut samalla inspiraationa sitten, kun on itse ryhtynyt fantasioista tekoihin. En yllättyisi, jos on jo varhain harjoitellut ensin eläimillä. On vasta parikymppinen.

Tulee täysin varmasti vielä tappamaan jonkun (Kiduttamalla), ellei saada laitokseen. Tavan vankila ei ole tälle tapaukselle riittävä paikka - vankimielisairaalaan tämmöiset kuuluisivat.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Aave

#1466
Synttäriristeilyn järkyttävä päätös – nainen yritettiin raiskata Silja Europan portaikossa (IL).

"Kohta nainen kuitenkin koki miehen yli-innokkaaksi - varsinkin, kun tämä ryhtyi kähmimään ja kopeloimaan häntä. Nainen alkoi toppuutella, ja kohta he erkanivatkin omille teilleen.

Laiva oli jo Tallinnan edustalla, kun kaksikko törmäsi toisiinsa taas hyttikäytävällä. Mies ryhtyi houkuttelemaan naista hyttiinsä ja saikin tämän lopulta suostumaan. Nainen kertoi myöhemmin, että oli halunnut antaa miehelle uuden mahdollisuuden".


***

Sikäli klassinen risteilytapaus, että naisen omat valinnat ja tahtotila vaikuttivat suuresti siihen, mitä sitten tuleman miltei piti. Ei se ole automaattisesti mitään uhrin syyllistämistä, että hänen omia valintojaan ja toimintatapojaan arvioidaan. Tämmöisissä tilanteissa suhtautuminen eri sukupuoliin on räikeimmillään. Se näkyy siinä, miten naisille suodaan ehkä vähän turhankin helposti viattoman sinisilmäisen impyen ja suuren uhrin osa, vaikka rehellisempää ulkopuolisen olisi pohtia ihan vain silkkaa tyhmyyttä funktiona.

Kuten muutkin miehet, voisin vähällä vaivalla löytää itselleni paikkoja, joissa joutua ongelmiin. Voisin myös vaikuttaa rutkasti siihen, että sellaisiin paikkoihin mennessä ongelmia ei tulisi vastaan vain suurella todennäköisyydellä, vaan suorastaan takuuvarmasti. Omat valintani, pukeutumistyylini, mahdollisen humalani aste ja toimintatapani ongelmia kohdatessa ovat asioita, joiden ansiosta vääriin paikkoihin ja tilanteisiin jouduttuani jokainen normaaliälyinen mies ja nainen pitäisi minua yksinkertaisesti ääliönä, että ylipäätään menin ja olin siellä paikassa, siihen kellonaikaan, siinä kunnossa, siten pukeutuneena ja "mahdollisuuksia" hakeneena. Miehille on täysin ok sanoa, että mitäs helvettiä menit sinne, eikä kukaan ala kaakattamaan mistään uhrin syyllistämisestä. Uhriksi joutunut mies kyllä myös tyypillisesti hyväksyy, että pannuunsa saaminen oli varsin pitkälle myös omien valintojen summa. Sitten elämä taas jatkuu.

Mutta jos näistä asioista (Siis omista valinnoista) sanoo miten nätisti hyvänsä naisille, alkaa kauhia parku. Ei saa edes sanoa, että ei kannata lähteä yksin vähissä, huomiota herättävissä vaatteissa ja kovassa humalassa kulkemaan pahaksi tiedetyn seudun halki kulkevan puiston poikki yöllä. Ei kannata lyöttäytyä yksin laivalla sellaisen miehen mukaan ja mennä vielä hänen hyttiinsäkin, joka on jo tehnyt aikeensa erittäin selväksi ja vieläpä tavoilla, jotka vastapuoli koki luotaantyöntäviksi.

Ei tämmöisissä perusasetelmissa sinänsä ole mitään sukupuolisidonnaista - kumpikin sukupuoli löytää vähintään tasan masan ongelmia itselleen, ja omilla valinnoillaan myös niiden välttämiseen voi suuresti vaikuttaa. Tilastojen valossa mies löytää niitä vielä naisiakin helpommin - normaalin miehen riski joutua sattumanvaraisen väkivallan kohteeksi on moninkertainen naisiin verrattuna. Mutta mikäli naiset mielivät olla miesten kanssa tasa-arvoisia ja tasavertaisia, niin hermostuminen ja kollektiiviseksi uhriksi heittäytyminen hyvien neuvojen antamisen vuoksi sietäisi jo loppua. Muuten me miehet saatamme jopa tehdä sellaisen johtopäätöksen, että kaikesta voimaantumisestanne huolimatta te olette silti edelleenkin se heikompi ja impulsiivisempi osapuoli, jota pitää ajoittain myös paimentaa. Ihan vain omaksi parhaaksenne, vaikka ette sitä heti hyväksyisikään.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Xantippa

Se, mihin monen tuntuu olevan äärimmäisen vaikea sopeutua, on, että yhteiskunta on muuttumassa siihen suuntaan, että edes ääliöitä, sinisilmäisiä, todellisia typeryksiä, suorastaan idiootteja ei nyt vain saa raiskata eikä hakata. Ei edes siinä tapauksessa, että he ovat tehneet ääliömäisiä, sinisilmäisiä, typeria ja suorastaan idioottimaisia valintoja.

Että kerta kaikkiaan on asioita, jotka ovat kaikissa, joka ikisessä tilantessa yksinkertaiseseti kiellettyjä ja rangaistavia. Että selitykseksi yhä vähenevässä määrin kelpaa mikään toisen henkilön tomi tai ominaisuus, jos oma toiminta on näiden kiellettyjen ja rangaistavien joukossa. Tämä muutos on ollut äärimmäisen hidas, mutta se on koko ajan vahvasti käynnissä.

Ja ei, tämä asia ei todellakaan ole sukupuolisidonnainen.

T: Xante

Aave

^

Kyllä näin on! Rikoslainsäädäntöhän on Suomessa keksitty ja kehitetty vasta viime torstaina. Sitä ennen Suomessa on saanut harjoittaa kaikenlaista väkivaltaa ihan vapaasti, varsinkin tyhmiä kohtaan.
"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Xantippa

Aivan! Rikoslainsäädäntö ja yhteiskunnallinen ilmapiiri on tullut tiensä päähän, ne eivät enää muutu, joten setämiesten kirjoittelemat pikkutuntien vuodatukset ovat ainut relevantti kanta asioihin, jokaisen järkevän ihmisen mielestä.

T: Xante