Uutiset:

Ilmoitustaulu mahdollisten ongelmien varalta (wikimedia.org / Etherpad)

Sähköpostia ylläpidolle: kantapaikanherra (at) gmail.com

Main Menu

Mainonta ja markkinointi

Aloittaja Amore, tammikuu 12, 2019, 16:13:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Hippi

Nyt kyllä markinatutkimus löi ns. vyön alle:

Kiitos osallistumisestasi tutkimukseen. Valitettavasti et läpäissyt laadunvarmistustamme.

En tiedä millainen laatuvaje minusta löytyi. Epäilen, että arvelivat jotenkin heikkolahjaiseksi, kun vastauksen antaminen kesti niin pitkään. Taustakysymyksissä kysyttiin asuinpaikkaa ja itselleni sopivia vaihtoehtoja olisivat olleet Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa. En toesiaan tuollaista jakoa ole koskaan kuullut ja sitten piti googlettaa, mitkä kunnat siihen Itä-Uusimaahan nyt kuuluvatkaan, kun se oli noista tutumpi. Samalla vastasin Mesessä yhteen viestiin ja sitten palasin tutkimukseen vastaamaan. Ehkä heidän mielestään meni liian kauan, vaikka kyllä tuonkin jälkeen vielä muutama kysymys tuli ja niihin ihan asiallisesti ja nopeasti vastasin.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi


K-ryhmä otti käyttöön "älykärryt" – Smartcart: Asiakkaat ostaneet 30 eurolla enemmän kuin aikaisemmin

Luin kyllä pelkän otsikon ensin väärin, eli niin, että asiakkaat ovat saaneet 30 eurolla enemmän tavaraa kuin aikaisemmin, eli älykärry ohjaisi edullisiin ostoksiin. Mutta tuo sitten olikin Ökykärry, eli houkutti asiakasta käyttämään 30 euroa enemmän rahaa.  Nuo kärryt on kyllä niin isoja, että tuntuisi hullulta noita kuljettaa pitkin kauppaa, kun ostokset mahtuisivat pieneen koppaan tai suurimmillaankin matalareunaiseen kärryyn. Mutta silläkin on tarkoituksensa:

Mahdollista on, että käyttäjät ovat myös keskimäärin suurituloisempia kuin koko kaupan asiakaskunta, perheellisiä, muutoinkin isoja ostoksia tekeviä ja halukkaampia kokeilemaan digipalveluita tai reseptipalvelua.
– Se on totta ja vaikuttaa, Smartcartin toimitusjohtaja Petteri Heiman myöntää.
– Se mihin me pyrimme on, että kaikki kävijät käyttäisivät kärryjä. Tutkimukset osoittavat, että mitä isompi ostoväline, kori tai kärry, sitä enemmän yleensä ostat. Meidän tehtävämme on lisätä syitä valita kärry, jos olet vähän välivaiheilla.
(boldauksen lisäsi Hippi)



Noita kärryjä on ollut omassa ruoka-kaupassani vuoden päivät ainakin. Otettiin käyttöön, kun kauppaan tehtiin merkittävä laajennus ja järjestys olellisesti muuttui. Luulin, että nuo tabletit ovat vain opasteita, mistä mitäkin löytyy, joten en ole kärryä joutunut käyttämään enkä myöskään kaipaa ruokalistaehdotuksia, jotka tuosta läytyy bonuksena.

Linkistä löytyvän jutun mukaan noihin on jatkossa mahdollista lisätä viivakoodinlukija ja maksutoiminto, mutta ne nyt ei varmaan ihan heti ole tulossa.

Omille ostoksilleni toimii hyvin itsepalvelukassa, Sen käyttö on näppärää, jos vain muistaa ostoksia tehdessä katsoa, että viivakoodilaput kaikki on kunnossa eikä niissä ole ruttuja. Puutteena on, että ainakaan meillä IP-kassalla pitää kutsua myyjä hinnoittelemaan kappalehintaiset leivonnaiset ja punalaputetut tuotteet.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hippi

Vuosien takaa pieni keskustelunpätkä Facesta:

Minä:  Mitähän mainoksen laatijalla on ollut mielessään kun on laittanut lapsen suuhun sanat: ''mummi hei tää on paras loma ikinä, kellään ei ole ollu edes vatsa kipeä''? Jos kakara v*ttuilee mummin keittotaidosta tai keittiöhygieniasta, niin silläkö myydään vakuutuksia? Sitä paitsi mainos on poikkeuksellisen ärsyttävä.
Hlö1:   :D :D :D
Hlö2:  Siinä mainostetaan maitohappobakteeria?
Minä:  Ai jaa, no siinä nyt näkee, että kanattaisi panostaa käsikirjoitukseen  :D :D :D
Hlö2:   Jos et oo silmillä kattonu sitä mainosta, niin siinä se penska kirjoittaa etelänmatkalta mummille korttia, eikä puhu mummin ruuista? :D
Hlö1:   no mutta ehkä sillä on sen takia kiva loma ja maha ei ole kipeä, kun se mummi ei ole mukana??? :D
MInä:   En ole silmillä katsonut, vaan kuunnellut. Idea tuntuu kääntyvän ihan persiilleen, jos sen vain kuuntelee. Onko sellainen hyvä mainos? Ihmisethän ei yleensä mainosten aikana ole TV:n äärellä vaan jääkaapilla tai vessassa :)



Noissa markkinatutkimuksissa, joihin vastailen jokseenkin säännöllisesti, on juuri tuon tyyppisiä mainosvideoita. Pätkä ihan jotain huuhaata ja puppua ja jotain kökköä aasinsiltaa pitkin köpötellään loppuun, jossa saattaa jopa näkyä mainostettavan tuotteen nimi. Joskus on mennyt kokonainen mainoskatko niin, että en tiedä, mitä on mainostettu, jos en ole katsonut TV:tä vaan lepuutellut silmiäni tai käynyt tekemässä jotain iltapalaa.

Onko ihmisillä tosiaan niin paljon mielenkiintoa tai eri tavalla rakentunut muisti, että jotkut mainostettavaan tuotteeseen täysin liittymättömät videot tehostavat tuotenimen muistiin jäämistä? Itselläni on jäänyt moni mainos ihan epäselväksi, jotta mitä siinä mainostettiin. Vai onko? Onko tuotenimi sittenkin tietämättäni puikahtanut muistiin?

Itseni kohdalla en ole kovinkaan huolissani tuosta, sillä niin vähän mitään ostan ja ostamani yleensä tulevat tarpeeseen. Sillä ei itselleni ole suurtakaan merkitystä, onko tuotetta mainostettu vai ei, jos se täyttää sen hetkisen todellisen käyttötarpeen.

Olisi todella mielenkiintoista päästä johonkin mainostoimiston suunnittelukokoukseen, jossa lähdetään miettimään jollekin tuotteelle mainoskampanjaa. Millaisia keskusteluja asiasta käydään ja linjauksia lähdetään tekemään.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Renttu

^
Lähinnä tapahtumakuvauksestasi tuli mieleen erilaiset oppimistyylit. Aistipohjaiset oppimistyylit jaetaan karkeasti auditiiviseen, visuaaliseen ja kinesteettiseen oppimistyyliin. Teoria on, että erilaisilla ihmisillä myös nämä opppimistyylit painottuvat eri tavoin - joku oppii nopeimmin ja tehokkaimmin näkemällä, toiset kuulemalla ja eräät tekemällä. Kyllä tätä teoriaa pyritään huomioimaan varmasti mainonnassakin. Itse asiassa koko tämä juttu saattaa olla mainos- ja markkinamiesten pseudotiedettä. :)

Hiha

Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 27, 2019, 11:06:20
Olisi todella mielenkiintoista päästä johonkin mainostoimiston suunnittelukokoukseen, jossa lähdetään miettimään jollekin tuotteelle mainoskampanjaa. Millaisia keskusteluja asiasta käydään ja linjauksia lähdetään tekemään.

Melkein luulen, että samanlainen kokemus kuin olisi minkä tahansa puljun mikä tahansa suunnittelukokous. Jos on ollut sellaiseen ilo osallistua... keskustelun sekä linjausten tason lähes arvaa.

ROOSTER

Miten pitää itsensä otsikoissa ja saada ilmaista mainontaa, siinäpä vasta taitolaji.

Yksi keino on ostaa kesämökki ja kertoa sen ongelmista.

Lainaus käyttäjältä: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.232131Vuokraturvan Timo Metsola pyysi kaikilta vesilläliikkujilta apua Facebookissa: "Tulkaa hätistämään merimetsot saareltani"

Myöhemmin.

Lainaus käyttäjältä: https://www.talouselama.fi/uutiset/vuokraturvan-timo-metsola-hankki-vuosikymmen-sitten-mokin-houkuttimena-lyhyt-auto-ja-venematka-sitten-levasta-tuli-riesa/a6c1f955-c489-4eaa-9538-df0244edaa02Vuokraturvan Timo Metsola hankki vuosikymmen sitten mökin, houkuttimena lyhyt auto- ja venematka – sitten levästä tuli riesa

Ihmetyttää kun kiinteistöalan ammattilainenkaan ei ymmärrä mitä hankkii. Pelkkiä vaikeuksia. Tuskin on "Mökkiturvaa" lähiaikoina perustamassa.

Odotamme tulevia vaikeuspäivityksiä.
Yleinen mielipide on aina väärässä.

Gerardo: "Viidakko on äiti, eikä äitiä voi myydä tai ostaa. Äitiä voi vain suojella.  HS

Danielle Bochove : "Tällaiset kansainväliset sopimukset toimivat siihen saakka, kunnes ne eivät enää toimi."

Hippi

Lähinnä noissa kiinnostaisi kuulla, millaisten ideointien pohjalta syntyvät nuo ajatukset videoista, jotka ei näyttäisi liittyvt tuotteeseen mitenkään tai tehdäänkö ne kielivirheet ja kököt lauseet tahallaan ärsyttäviksi koukuiksi.

Erään pitkään pyörineen mainoksen alkaessa puren jo hammasta, kun tiedän odottaa sitä lausetta: "Maailmassa on 3,5 miljardia naista eikä yksikään heistä ole samanlainen. " ja joka kerta pettynmys. Sitä ei ole korjattu. Kuka idiootti tuon on keksinut ja kuka voi tuollaisen lauseen laittaa mainokseen?
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Renttu

^
Hyvinhän tuo toimii, kun se sinuakin niin ärsyttää. Vaan koitahan ASMR-mainoksia. Minun tekee niitä kuullessani mieli kuristaa joku.

Hippi

Lainaus käyttäjältä: Renttu - kesäkuu 27, 2019, 12:49:55
^
Hyvinhän tuo toimii, kun se sinuakin niin ärsyttää. Vaan koitahan ASMR-mainoksia. Minun tekee niitä kuullessani mieli kuristaa joku.

Ai saakali, nuoko niitä kuiskaavia mainoksia on! Jossain kuulin mainittavan, olisko ollut radiossa, että ovat todella ärsyttäviä ja ihmettelin, kun ei kohdalleni ollut sattuneet lainkaan.

Kyllä, parista mainoksesta pieni alkupätkä ja etsin jo hammastikkua, että työntelen sitä mieluummin kynnen alle kuin katselen enempää.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hiha

Onnistuneet mainokset syntyvät ehkä vahingossa useammin kuin tekijät itselleenkään myöntävät. Perustelen sillä, että menestyneitä ideoita paitsi lypsetään, niitä lypsetään muualta kuin utareista. Esimerkiksi Lidlin (kesämainokset), Elisan (hintasaarnaajat), tai legendaarisen DNA:n (elämä on) saagojen käsikirjoittajat tuntuivat hukanneen välittömästi sen miksi alkuperäisestä mainoksesta pidettiin. Vähän samantapainen ilmiö kuin valitettavan monesti on leffojen jatko-osien kanssa.

Hippi

Yleensä mainoksissa on kaikenlaista turhaa höttöä. Paras mainos minusta olisi lyhyt ja ytimekäs:  "Tämä XXXX on hyvä uusi saippua. Kokeile!"
Voisi olla tietty lisäksi jotain mainintaa ainesosista tmv. tuoteselostetyyppistä.


Ainoa kertomustyyppinen mainos, josta olen pitänyt, on joku kahvimainos. Siinä mainoksessa esiteltiin erilaisia vanhoja käsityötaitoja. Noita olsiin katsonut pidemmästikin ihan oikeana ohjelmana.

Humoristisista mainoksista on jäänyt mieleen mainos, jossa pikkunassikka pyytää opettajalta anteeksi, että haukkui tätä apinaksi. Samalla nassikka ojentaa opettajalle banaanin. Banaaneitako siinä sitten mainostettiin, sitä en muista.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

safiiri

Lainaus käyttäjältä: Renttu - kesäkuu 27, 2019, 11:30:35
^
Lähinnä tapahtumakuvauksestasi tuli mieleen erilaiset oppimistyylit. Aistipohjaiset oppimistyylit jaetaan karkeasti auditiiviseen, visuaaliseen ja kinesteettiseen oppimistyyliin. Teoria on, että erilaisilla ihmisillä myös nämä opppimistyylit painottuvat eri tavoin - joku oppii nopeimmin ja tehokkaimmin näkemällä, toiset kuulemalla ja eräät tekemällä. Kyllä tätä teoriaa pyritään huomioimaan varmasti mainonnassakin. Itse asiassa koko tämä juttu saattaa olla mainos- ja markkinamiesten pseudotiedettä. :)

Pseudotiedettä ovat nuo erilaiset oppimistyylit. Niiden hyödyntämisen tehokkuus opetuksessa on debunkattu jo ajat sitten.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/07/16/vaarinkasitys-jokaisella-oma-oppimistyylinsa

Kopek

Lainaus käyttäjältä: Hippi - kesäkuu 27, 2019, 16:24:58
Ainoa kertomustyyppinen mainos, josta olen pitänyt, on joku kahvimainos. Siinä mainoksessa esiteltiin erilaisia vanhoja käsityötaitoja. Noita olsiin katsonut pidemmästikin ihan oikeana ohjelmana.

Yhdessä tuohon sarjaan kuuluvassa mainoksessa esiintyi eräs tuttavani "vanhana veneenrakentajana" eikä todellakaan ollut sitä. Kyllä tuolle mainokselle naureskeltiin. En ole tullut kysyneeksi, miten tyyppi oli mainokseen päätynyt. Ehkä elintarvikebisneksessä toimivan vaimonsa kontaktien kautta? Joka tapauksessa, kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Varsinkaan televisiossa.

Hippi

No eipä ollut vaikea arvata tuotakaan, että siinä on jotain muuta kuin aitoja tekijöitä, mutta ei se tieto nyt sitä katsomiskokemusta muuksi muuta.
Samanhenkisiä lyhyehköjä ohjelmia on tuotetttu ranskasta ja niitä on aina silloin tällöin tullut Ylen puolelta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Hayabusa

Lainaus käyttäjältä: Hiha - kesäkuu 27, 2019, 14:25:52
Onnistuneet mainokset syntyvät ehkä vahingossa useammin kuin tekijät itselleenkään myöntävät. Perustelen sillä, että menestyneitä ideoita paitsi lypsetään, niitä lypsetään muualta kuin utareista. Esimerkiksi Lidlin (kesämainokset), Elisan (hintasaarnaajat), tai legendaarisen DNA:n (elämä on) saagojen käsikirjoittajat tuntuivat hukanneen välittömästi sen miksi alkuperäisestä mainoksesta pidettiin. Vähän samantapainen ilmiö kuin valitettavan monesti on leffojen jatko-osien kanssa.

Haluaisin nähdä pitkän elokuvan Hintasaarnaajista. Olen fani!
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur