Kirjoittaja Aihe: Mainonta ja markkinointi  (Luettu 12498 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Aave

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9012
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #75 : Syyskuu 05, 2022, 12:34:03 »
Kolme neljästä itsemurhan tehneestä on miehiä:

"...Did they get you to trade your heroes for ghosts?" - David Gilmour
Stasik - Lullaby For The
Enemy

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #76 : Syyskuu 05, 2022, 12:49:55 »
^
Suomalaisillehan on naureskeltu siitä, että he todella kertovat mitä kuuluu. Kysymys "mitä kuuluu" pitäisi ymmärtää vain smooltookiksi eikä alkaa avautua. Vika on siinä kysyjässä, joka kysyy, vaikka vastausta ei haluakaan. Sepä taitaa tuntua vielä pahemmalta kuin jos ei kysyisi ollenkaan. Kyllä sen huomaa, jos toista ei vastaus kiinnosta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Kopek

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 7802
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #77 : Tammikuu 03, 2023, 23:57:53 »
Tuntuu erikoiselta, etta arvostettuina pidetyillä uutisisivuilla ja muuallakin on mainoksia, joiden pelkkä otsikko herättää ajatuksen, että mikähän huijaus tämäkin on.

Joskus Youtubessa pyörii mainos, jossa kömpelöllä konesuomella mainostetaan jotain ihmevekotinta eli tällainenkin mainos on käytännössä huijaushömppää.

Esimerkki: Vuoden 2020 myymättömät katumaasturit murto-osalla niiden hinnasta.

En viitsi edes aukaista tuollaista linkkiä.

Epäilyttävästä videomainoksesta on vaikeampi löytää esimerkkejä. Eräässä mainoksessa ääni kertoo, että jos viranomainen tietäisi, miten tehokas tämä laite (objektiivi tms.), se varmaan kiellettäisiin. Joten osta se nyt, kun vielä ehdit. Ei se mainos nyt aivan näin mene, mutta idea on tämän tyyppinen.

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #78 : Tammikuu 04, 2023, 09:47:15 »
^
Yleensä minulla on mainosten blokkaus päällä, joten näen hyvin vähän mainoksia. Mutta joskus noita nyt väkisin tunkee nähtäväksi juuri esimerkiksi YT:ssa ennen valitsemani videon alkua. En ole kertaakaan elämässäni noita tyrkkymainoksia klikannut auki, vaikka olisivat tarjonneet kuun taivaalta halvalla.

Joskus, jos olen tarvinnut jotain ja etsin tarvitsemaani googlettamalla, saatan joutua konekäännetylle nettisivulle. Sehän tarkoittaa kai useimmiten myös ulkomaista nettikauppaa. Pistän tällaiset heti pois ja yritän löytää suomalaisen sivuston, josta saisin tarvitsemani. Jos ei löydy, niin sitten olen ilman. En ole koskaan tilannut mitään ulkomailta ja jääräpäisesti aion jatkossakin pitää tuosta kiinni, että vain kotimaasta tilaan, jos tilata on pakko. Mieluiten käyn kivijalkaliikkeessä, jos se on kohtuullisen matkan päässä.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️

Poissa Amore

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 2049
 • Totuuden kuvastin
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #79 : Tammikuu 14, 2023, 23:25:26 »
Tuntuu hassulta kun YouTubessa yksi useimmin kohtaamiani maiunoksia tällä hetkellä on tikkarimainos. Ja se mainos on vieläpä jokin hieman tarinallinen juttu, ei siis pelkkä "osta hyvä tikkari". Minusta tuntuu, että tikkari on liian pieni tuote isosti mainostettavaksi. Luokittelen tikkarit myös lasten karkeiksi, mutta mainoksessa taitaa olla nuoria (en ole katsonut kuin alkua). Täytyy olla niin, että Amerikassa tai jossain mielikuva tikkarin ostajista on ratkaisevasti erilainen kuin meillä. Tai ehkä meilläkin nuoremmat sukupolvet ovat tikkarin imeskelijöitä vielä aikuisinakin, jos heistä nyt koskaan aikuisia tulee.
All you need is Love

Poissa Toope

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 18008
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #80 : Tammikuu 14, 2023, 23:58:26 »
Itselläni on aika primitiivinen reaktio aina Youtube/tms. videomainontaan. Käännän katseeni ja korvani pois, koska en periaatteessa halua aistia mitään noista. Tai ainakin yritän.

Poissa MrKAT

 • Kantapeikko
 • ****
 • Viestejä: 9233
 • Electrical Cat
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #81 : Toukokuu 13, 2023, 20:38:05 »
Eilen katsoin ja näytin läheiselle tään kissa - hevosen - kaveri lyhytvideon
https://twitter.com/AnimalBeingBro5/status/1656984393347645440

Nyt tullut jo pari kertaa kissanruokamainoksia youtubessa...
(Ei ole ollut kissaa vuosikausiin).


Nii missäkö? Noo, kun ne räikeät pridevärit täällä sigussa alko ärsyttää mun silmiä niin kamalasti... :D

Poissa Hippi

 • Ikijäärä
 • *****
 • Viestejä: 10863
 • crazy cat lady
Vs: Mainonta ja markkinointi
« Vastaus #82 : Syyskuu 15, 2023, 09:49:13 »
Vuosikausia on kaupan hyllyille ilmestynyt aikaisempaa isompia pakkauksia, johon oli oikein painettu "Nyt 15% enemmän", tai mikä prosenttiluku onkaan ollut. Pakkauksesta välittyi selvä mielikuva, että samalla hinnalla sai nyt enemmän kyseistä tuotetta. Mutta saiko? En itse muista kiinnittäneeni tuolloin huomiota hintaan. Saattoi hyvinkin olla, että samalla kilo- tai litrahinnalla vain ostin enemmän.

Nyt suunta on ollut toinen. Pakkauskokoa on pienennetty tai mikä kierompaa, pakkaus on pysynyt samana, mutta sisällön määrä on vähentynyt. Säännönmukaisesti pakkauksen hinta on pysynyt samana tai pahimmissa tapauksissa jopa vielä noussut. Eipä ole pakkauksiin nyt painettu "15% vähemmän entisellä hinnalla".

Nyt yksi ranskalainen kauppaketju on tarttunut tuohon oivallisella tavalla:

Tästä mallia Suomeen? Ruoka­kauppojen hyllyihin läväytettiin täysin uudenlaisia varoituksia Ranskassa


RANSKALAINEN kauppaketju Carrefour on alkanut varoittaa asiakkaitaan tuotteista, joiden pakkauskoot ovat kutistuneet mutta hinta ei, uutisoivat muun muassa BBC ja The Guardian.
Ensimmäiset varoitukset kiinnitettiin hyllyihin maanantaina, ja ne aiotaan ottaa käyttöön kaikissa Carrefourin Ranskan myymälöissä.
– Tämän tuotteen määrä tai paino on laskenut, ja [tuotteiden] toimittajan määrittelemä hinta on noussut, varoituslapuissa kirjoitetaan.Onhan tuo reilua kertoa kuluttajalle myös nousseesta hinnasta avoimesti ja tavan soisi leviävän myös Suomeen.

Onhan meilläkin ollut lehdissä satunnaisia juttuja, joissa on ollut esimerkkejä siitä, miten pakkauksen sisältö on kaikessa hiljaisuudessa vähentynyt. Kuinkahan monelle vähentyminen on kotona tullut yllätyksenä. Esimerkiksi kun aikaisemmin pakkauksessa on ollut kuusi jauhelihapihviä, joka on ollut riittävä kolmelle syöjälle, niin nykyisin määrä onkin neljä pihviä. Siinä joutuukin yllättäen kiireessä keksimään jotain täydennystä aterialle.

En ainakaan itse joka ostoskerralla lue pakkausmerkintöjä vanhoista tutuista tuotteista, vaan nappaan sen puolihuolimattomasti matkaan luottaen, että samankokoisessa pakkauksessa on entinen määrä sisältöä. Joistain tuotteista on pakkaus on pienentynyt ja silloin on tietysti helppo arvata, että tuote on kallistunut niin, että hinta on kuitenkin entinen, mutta pientä koon muutosta ei ole aina helppo tunnistaa kaupassa.

Olisiko ideaa siinä, että kaupat velvoitettaisiin pitämään vaikkapa pari viikkoa esillä ilmoitusta hinnan noususta? Hyllyreunassa olisi hintamerkinnät kuten nytkin, mutta sen vieressä päivämäärä, jolloin uusi hinta on tullut voimaan ja vanha hinta. Pientä hinnan nousuahan on jatkuvasti, mutta ne jäävät yleensä huomaamatta.
If you see your glass as half empty, pour it in a smaller glass and stop complaining. ❤️